BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #828139 przez carloska30
Witajcie,

Aska serdeczne gratulacje!!!Dużo zdrówka dla Was!!Wracajcie szybciutko:))

Elmirka ja tez mam 5latka i tak samo czasami jak z małym dzidziusiem.

Ja dzisiaj kiepsko sie czuje. W nocy miałam delikatne skurcze i przy tym zaczęła lecieć mi siara. Rano jak wstałam to nawet nie zdążyłam śniadania do końca zjeść jak mnie wc wezwało w nagłej spr, a później jeszcze wymioty. wrrrr chyba coś się zaczyna dziać...

Dziewczyny trzymajcie się cieplutko i miłych wizyt:))

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #828140 przez myszka76
Ślicznotka z "naszej małej" Sary :)
Asiu jeszcze raz gratuluję, trzymajcie się zdrowo i wracajcie do nas jak najszybciej.
Gorące pozdrowionka w ten mroźny dzień :)

10 lata 11 miesiąc temu #828153 przez wola82
Sliczna Sara i rzeczywiscie chyba najwieksza z dzieciatek ktore sie juz urodzily.
Oj zacznie sie albo i nie, ja bym chciala juz i koniec...meczy mnie i denerwuje wszystko i moj synek tez zlapal jakies przeziebienie, wspolczuje wam dziewczyny i szybkiego powrotu do zdrowia dla dzieciakow. Mysle ze ta koncowka, pogoda, choroby wszystko sie kumuluje i wychodzi wszystko na wierzch.
Jedyne co moge na przyspieszenie porodu zastosowac to chyba tylko
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]
tylko zeby jeszcze checi byly :lol: , a tyk to po schodach mi sie nie usmiecha chodzic, bo sie jeszcze zakwasow dorobie :side: a z cherbatka z lisci malin sie tutaj nie spotkalam.

10 lata 11 miesiąc temu #828154 przez andzia90
Witam dziewczyny,

Asiu GRATULACJE ! :) Wracajcie szybko do siebie i dużo zdrówka życzę :) Sara jest prze śliczna :)
Zubi- ja takiej herbaty nie pije a nawet nie mam w domu :D za to pije bardzo dużo wody mineralnej niegazowanej.

Miłych wizyt wszystkim dziewczyna życzę te co dziś maja :)

Ja mam dziś jakiegoś lenia nic mi się nie chce :D za to jutro kolejne KTG może coś wyjdzie na nim? no nic wszystko się okaże :)

Miłego dnia kochane :)

10 lata 11 miesiąc temu #828158 przez Asia09
Witam wszystkich,

Przede wszystkim gratulacje dla Asi! Zazdroszcze...super że Sara jest juz na świecie i najważniejsze że wszystko ok.

Elmirka i Lysy przylaczam sie do grona opadających z sił. Zosia tez teraz z przeziebieniem jest bardzo wymagająca. I też często nachodza mnie wątpliwości jak to bedzie z dwojka dzieci. Najgorszy bedzie pewnie początek zwłaszcza po cesarce -pamietam ile kosztowalo mnie podniesienie sie z łóżka...A tu niestety w moim przypadku tylko mama jest lekiem na każde zło - tata tylko do wygłupów ;) Ale z drugiej strony juz nie moge sie doczekac kiedy zobacze reakcje Zosi na dzidziusia. Ona sama juz nie moze sie doczekac.
Damy rade! :)

Ps.Nie pamiętam ktora z dziewczyn pisala o opryszczce...Na pocieszenie - dla mnie to juz norma.W ciąży kilka razy mialam to dziadostwo jak nie na ustach to w nosie. Wlasnie wczoraj pojawily sie dwa paskudztwa pod nosem...

10 lata 11 miesiąc temu #828162 przez andzia90
Wola- ja na przyspieszenie porodu mam tak jak ty :) Zbytnio nie chce mi się chodzić kilka razy dziennie na 4 piętro a jak wyjdę raz to już mam zadyszkę :D a co do sexu to działamy z mężem ale nie zawsze mi się chce :D
Kurde chyba musimy bardziej zacząć działać :D pasowało by abym urodziła w tym tygodniu bo w przyszłym mąż jedzie w delegacje a nie bardzo może odmówić. A wiem ze chce być przy wszystkim jak się zacznie :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #828171 przez Edi28
Sara śliczna i faktycznie duża dziewczynka :)
Zubi ja tę herbatkę mam, miałam pić codziennie, ale mi zbytnio nie smakuje i wypiłam dopiero ze 3 razy :laugh: Możesz ją zacząć pić dopiero po skończonym 37 tygodniu :)
Elmirka, Lysy, Asia, Wola życzę wam, by wasze dzieciaczki szybko wyzdrowiały, żebyście mogły na spokojnie oczekiwać na rozwiązanie no i może nabrać choć trochę sił :)
My też działamy, ale nie wiem, czy to jakoś znacząco działa na przyspieszenie :P
Andzia ja też mam jakiegoś leniuszka, ale z drugiej strony lepiej korzystać, bo później nie wiadomo, kiedy będzie można spędzić taki leniwy dzionek :)

10 lata 11 miesiąc temu #828173 przez Adziaaa
ja też już jestem wykończona :( dziś tyle km zrobiłam w ten mróz aż się sama dziwie sobie że dałam radę :)

Na badaniach byłam :) w szoku byłam :) tyle ludzi a mnie bez kolejki wzięli :)
Torbę mogę już pakować :D prawie wszystko mam :)
w Piątek muszę iść do mojej doktorki po zaświadczenie że mam termin porodu na 14 ;/ Myślałam, żeby iść później no, ale jak trzeba to trzeba :) a w sobotę na KTG do szpitala :D

Asia Gratulację!!

10 lata 11 miesiąc temu #828176 przez Asia09
Andziaaa, z tego co kojarze jestes z Krakowa. Moge wiedziec w ktorym szpitalu planujesz rodzic?

10 lata 11 miesiąc temu #828179 przez Asia09
Przepraszam, jakies 'n' wkradlo mi sie z Adziaaa :)

10 lata 11 miesiąc temu #828186 przez Ewo84
Witam!
Asia gratulacje! Sara jest śliczna.
Ja od północy znów mam skurcze, co godzinkę mnie budziły. Tak więc noc w plecy. Rano wzięłam nospę i trochę ustało,najgorsze że to skurcze z pleców a brzuszek tylko twardnieje więc typowe przepowiadające- tak wytłumaczyła mi położna w szpitalu.
Dzień w łóżku.

10 lata 11 miesiąc temu #828193 przez andzia90
Asia09- ja tez jestem z Krakowa :D

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #828195 przez Adziaaa
Narutowicz :) byłam na badaniach na Kopernika ale powiedziałam że tam więcej nie pójdę ;/ okropny personel;/i szpital jak za komuny ;) byłam też na badaniach na ujastku tam wszystko ok :) bardzo miły personel.. szpital wyremontowany tylko z zewnątrz obskurny :) za daleko tam mam :) zostaję przy Narutowiczu prawie wszystkie moje znajome tam rodziły i są jak najbardziej zadowolone ;) wiadomo jedna tam narzekała ale wszystkim się nie da dogodzić :)

andzia90 też z tego co wiem tam będzie rodzić :)
Andzia jak byłaś na KTG zwiedzałaś porodówka itp?

10 lata 11 miesiąc temu #828196 przez carloska30
Na przyspieszenie porodu mała lampka wina i moczenie nóg w ciepłej wodzie:)w kilku przypadkach zadziałało:)

10 lata 11 miesiąc temu #828197 przez Deta1987
Hej dziewczyny :-)
Asiu gratulacje dla Ciebie i duzo zdrowka dla malej Sary :-*
ja w weekend probowalam do Was napisac ale mnie z forum wyrxucalo :-( bede pisac na raty bo z komorki pisze ;-)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka