BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #828535 przez issska1986
A ja po badaniu... oczywiście muszę jutro jechać z moczem :angry: wiedziałam,że nie popuści :angry: następna wizyta w termin porodu, bo powinnam mieć 17-go ale już nie było miejsc :( powiedziała,że jak dotrwam of corse ..... pobrała wymazy ...
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

A co do KTG to powiedziała,ze jeżeli nie ma komplikacji to nie muszę jeździć na KTG, chyba że nie czuje ruchów, a tak to na pierwsze KTG w dniu porodu mam jechać...Więc nie wiem...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #828541 przez issska1986
Lysy, sama mówisz ,ze mało jesz to może mała mało przybrała... albo usg źle oszacowało wagę... różnie może być...

Tweety gorąco Ci bo w ciaży szybciej płynie krew i lepsze krążenie, po porodzie pewnie wróci wszystko do normy, albo zostanie ;) mi to i tak wiecznie zimno...

10 lata 11 miesiąc temu #828547 przez tweety1992
issska1986 chodzi Ci o pobór na GBS ? Mnie tylko z pochwy.

Mnie tam nie przeszkadza to że lubię 15 stopni także może zostać :P

Zostałam sama znowu bo A na nocki cały tydzień :( Ehh i nie wiadomo co robić jak nic w tv nie leci :/

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #828549 przez andzia90
Issska- ja miałam mieć z pochwy i odbytu ale moja pani doktor stwierdziła ze zrobimy tylko z pochwy bo nawet jak by wynik wyszedł dodatni to w odbycie tez wyjdzie. Ale całe szczęście wynik negatywny :)

Lysy- to moje maleństwo w 31 tc ważyło 1400, i od tamtego czasu nie wiem ile przybrało mam nadzieje ze z 3 kilo będzie mieć. Choć teraz się lekko zmartwiłam ze jest taka duża różnica wagowa.

10 lata 11 miesiąc temu #828554 przez Marudka
hej Kobitki :)
Asiu gratuluje mała Sara jest śliczna :)

Ja dzis spędziłam 6h w poradni w szpitalu takie oblęzenie masakra, zrobili usg i ktg i jutro mam zgłosić sie już na oddział i bede czekac na poród w szpitalu.

Spytałam lekarza czy naturalnie czy cc powiedzial ze beda monitorowac lozysko jezeli bedzie za szybko sie starzec a nic sie nie zacznie to cc ale ile to bedzie trwało i w ogole nikt nie wie :( ciekawe ile bede tam lezec.Niestety mamy na insulinie kłada szybciej:(
Masakra chyba bede biegac po tych schodach w szpitalu:P
niestety nie bede miala dostepu na forum wiec do zobaczyska jak juz wroce do domu oby szybko i oby z mała:)

10 lata 11 miesiąc temu #828561 przez andzia90
Marudka- trzymam kciuki aby wszystko było dobrze :) jak będziesz miała jak to daj nam znać co i jak :)

10 lata 11 miesiąc temu #828564 przez Sarenka
Witajcie wieczorkiem Dziewczyny...
Tak - oczekiwanie. Wiecie - mi się coś w głowie poprzestawiało i jak się bałam, że urodzę przed sylwestrem, to teraz sobie ubzdurałam, że dotrzymam do terminu i będę musiała mieć poród wywoływany. Jakąś mam fobię przed folejem. I wtedy nie wiem w którym szpitalu rodzić - u siebie, czy 60km dalej. Termin mam na 6 lutego, ale mam się pojawić 5 lutego w szpitalu (60km od domu) na wizytę kontrolną i zobaczymy czy mam zostać czy jak. Swoją drogą Magda 28 sama już nie wiem jak to liczą termin porodu, bo ja OM miałam 30kwietnia.
W ogóle ostatnio jakoś tak mi się odbija, tak muli - chyba mam ucisk Małej na żołądek... Mąż się śmieje, że za późno na objawy ciążowe :) Ale mam dość - postanowiłam od jutra inaczej się odżywiać. Jeść lżejsze potrawy, lekkostawne, a nie ciapać co popadnie, byle tylko ciapać...
Co do temperatury - ja jestem zimnolubna. Od dwóch dni mamy po raz pierwszy włączone grzejniki. Utrzymujemy w domu temp ok 20°C, mi ciągle gorąco, mogłoby być chłodniej, ale muszę się przyzwyczajać, bo dla Niemowlaków optymalna temp pomieszczenia to 20-22°C. Ja chyba będę nago latać;p
Lysy - dzieciaki różnie przybierają na wadze. Wolniej, gdy mają mniej wód, ale pod koniec ciąży to ilość wód też się zmniejsza. Nic się nie martw. Poza tym pomiar z USG rzadko zgadza się z rzeczywistym, to wielkość uśredniona. Moja siostra miała zagrożoną ciąże, leżała ciągle w szpitalu i badali ją non stop. Przy pomiarze wagi - lekarz powiedział, ze Dziecko nic nie urosło przez tydzień, więc wezwał drugiego lekarza a ten zmierzył i Jemu wyszedł przyrost wagi. Wiecie co Ona przeżyła? Więc nie wierzmy w 100% w te wyniki z USG. Jak się Dzieci urodzą, to waga będzie pewna :P
Isska - a miałam pobierany wymaz z pochwy i odbytu, ale do laboratorium zaznaczone jako tylko z odbytu, by nie mnożyć wydatków. Gin. powiedziała, że niezależnie od tego gdzie paciorkowiec się wyhoduje - odbyt czy pochwa to i tak konieczny jest antybiotyk przy porodzie...

10 lata 11 miesiąc temu #828567 przez Sarenka
Andzia 90- 1400 g w 31 tyg? jesteś pewna?? sprawdź, czy coś nie pomyliłaś, bo siostra urodziła na początku 32 tyg i Mały mial 1400g, ale cała ciąża odbyła się w totalnym bezwodziu, ciąża mocno zagrożona, lekarze widzieli pierwszy raz taki przypadek i Mały był mniejszy o ok 3tyg niż powinien być z terminu. A moja Mała w 34 tyg ważyła 2300 i tez to mniejszy wymiar niz być powinien o ok tydzień. Nie chcę Cie martwić, nie po to to piszę, nie zrozum mnie źle - ale wydawało mi się, że to jakaś pomyłka, albo ja coś kręcę... Wybacz...

10 lata 11 miesiąc temu #828574 przez Marudka
ja na usg u lekarza 2 tyg mialam 2770g a dzis w szpitalu na usg 2799g to w 2 tyg tylko 29g? moja lekarka powiedziala zeby w ogole nie wierzyc w te wymiary usg bo nie są wiarygodne odchyły mogą byc ok.500g :(

10 lata 11 miesiąc temu #828576 przez andzia90
Sarenka- posprawdzałam w papierach i tyle ważył ale jak pytałam lekarza czy jest wszystko dobrze powiedział ze tak, mały rozwija się prawidłowo i wagę tez ma dobra. Nikt mi nic nie mówił przy kolejnych badaniach ze jest coś źle tylko ze jest dobrze. Myślę ze nie wprowadzali by mnie w błąd. Może jutro się czegoś więcej dowiem , ale nie panikuje bo mojego kuzyna zona w tym samym tygodniu jej mała ważyła 1300, wiec nie wiem od czego to zależy.

10 lata 11 miesiąc temu #828582 przez Adziaaa
Sarenka moja mała ważyła w 34 tyg mniej trochę niż 2300 ale lekarka moja nic nie mówiła :)a miałam bardzo dużo wód płodowych :) dzieci są różnej budowy i na pewno różnice są w wadzę przez to pomijając już to badanie :)

10 lata 11 miesiąc temu #828585 przez Sarenka
W sumie nie ma co ma to patrzeć. Jedne dzieci się rodzą ważąc 2700 inne 3700. Chodzi tylko o to by w brzuszku rozwijały się prawidłowo - wszystkie narządy itd.

10 lata 11 miesiąc temu #828586 przez Sarenka
W sumie nie ma co ma to patrzeć. Jedne dzieci się rodzą ważąc 2700 inne 3700. Chodzi tylko o to by w brzuszku rozwijały się prawidłowo - wszystkie narządy itd.

10 lata 11 miesiąc temu #828588 przez Marudka
od 12 tyg juz kazdy dziecko rozwija sie indywidualnie, sa jakies przedzialy i jakby bylo cos nie tak lekarz na pewno powie przy badaniu.
Ja np.urodzilam sie w terminie a wazylam 2200g tylko i 47cm takie malenstwo bylam, a donoszona

10 lata 11 miesiąc temu #828605 przez Avo_cado
co do wagi macie racje w poprzedniej ciazy na ost usg wyszło mi ze mały ma 3400 a mial 4110 wiec klocek był duzy :) zobaczymy co bedzie teraz jutro ost wizyta u gin. badania i jedziemy na cesarke . Jakos sie nie boje tylko to czekanie dobijajace:) gdzie jest to zdj małej Sary nie moge znalesc :P a chcialabym zoabaczyc malenstwo Asi

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka