- Otrzymane podziękowania: 2
- /
- /
- /
- /
- Mamusie Luty 2014 !
Mamusie Luty 2014 !
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
A co do KTG to powiedziała,ze jeżeli nie ma komplikacji to nie muszę jeździć na KTG, chyba że nie czuje ruchów, a tak to na pierwsze KTG w dniu porodu mam jechać...Więc nie wiem...
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- issska1986
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tweety gorąco Ci bo w ciaży szybciej płynie krew i lepsze krążenie, po porodzie pewnie wróci wszystko do normy, albo zostanie mi to i tak wiecznie zimno...
- tweety1992
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Nikola mój największy skarb :**
- Otrzymane podziękowania: 0
Mnie tam nie przeszkadza to że lubię 15 stopni także może zostać
Zostałam sama znowu bo A na nocki cały tydzień Ehh i nie wiadomo co robić jak nic w tv nie leci :/
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
Lysy- to moje maleństwo w 31 tc ważyło 1400, i od tamtego czasu nie wiem ile przybrało mam nadzieje ze z 3 kilo będzie mieć. Choć teraz się lekko zmartwiłam ze jest taka duża różnica wagowa.
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Asiu gratuluje mała Sara jest śliczna
Ja dzis spędziłam 6h w poradni w szpitalu takie oblęzenie masakra, zrobili usg i ktg i jutro mam zgłosić sie już na oddział i bede czekac na poród w szpitalu.
Spytałam lekarza czy naturalnie czy cc powiedzial ze beda monitorowac lozysko jezeli bedzie za szybko sie starzec a nic sie nie zacznie to cc ale ile to bedzie trwało i w ogole nikt nie wie ciekawe ile bede tam lezec.Niestety mamy na insulinie kłada szybciej:(
Masakra chyba bede biegac po tych schodach w szpitalu:P
niestety nie bede miala dostepu na forum wiec do zobaczyska jak juz wroce do domu oby szybko i oby z mała:)
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tak - oczekiwanie. Wiecie - mi się coś w głowie poprzestawiało i jak się bałam, że urodzę przed sylwestrem, to teraz sobie ubzdurałam, że dotrzymam do terminu i będę musiała mieć poród wywoływany. Jakąś mam fobię przed folejem. I wtedy nie wiem w którym szpitalu rodzić - u siebie, czy 60km dalej. Termin mam na 6 lutego, ale mam się pojawić 5 lutego w szpitalu (60km od domu) na wizytę kontrolną i zobaczymy czy mam zostać czy jak. Swoją drogą Magda 28 sama już nie wiem jak to liczą termin porodu, bo ja OM miałam 30kwietnia.
W ogóle ostatnio jakoś tak mi się odbija, tak muli - chyba mam ucisk Małej na żołądek... Mąż się śmieje, że za późno na objawy ciążowe Ale mam dość - postanowiłam od jutra inaczej się odżywiać. Jeść lżejsze potrawy, lekkostawne, a nie ciapać co popadnie, byle tylko ciapać...
Co do temperatury - ja jestem zimnolubna. Od dwóch dni mamy po raz pierwszy włączone grzejniki. Utrzymujemy w domu temp ok 20°C, mi ciągle gorąco, mogłoby być chłodniej, ale muszę się przyzwyczajać, bo dla Niemowlaków optymalna temp pomieszczenia to 20-22°C. Ja chyba będę nago latać;p
Lysy - dzieciaki różnie przybierają na wadze. Wolniej, gdy mają mniej wód, ale pod koniec ciąży to ilość wód też się zmniejsza. Nic się nie martw. Poza tym pomiar z USG rzadko zgadza się z rzeczywistym, to wielkość uśredniona. Moja siostra miała zagrożoną ciąże, leżała ciągle w szpitalu i badali ją non stop. Przy pomiarze wagi - lekarz powiedział, ze Dziecko nic nie urosło przez tydzień, więc wezwał drugiego lekarza a ten zmierzył i Jemu wyszedł przyrost wagi. Wiecie co Ona przeżyła? Więc nie wierzmy w 100% w te wyniki z USG. Jak się Dzieci urodzą, to waga będzie pewna
Isska - a miałam pobierany wymaz z pochwy i odbytu, ale do laboratorium zaznaczone jako tylko z odbytu, by nie mnożyć wydatków. Gin. powiedziała, że niezależnie od tego gdzie paciorkowiec się wyhoduje - odbyt czy pochwa to i tak konieczny jest antybiotyk przy porodzie...
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- andzia90
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Adziaaa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Sarenka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Marudka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja np.urodzilam sie w terminie a wazylam 2200g tylko i 47cm takie malenstwo bylam, a donoszona
- Avo_cado
- Wylogowany
- gaworzenie