BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #826792 przez Sarenka
Hej, ale miałam dziś sen - że odeszły mi wody i urodziłam Natalkę. A przy wszystkim był taki spokój. I oczywiście jak w każdym śnie tego typu - problem jak nosić Małą i przystawić do karmienia.
Za oknem brzydko - zimno i pada śnieg. Znów nigdzie nie wyjdę? Ehhhh:( Mąż poszedł do lekarza, przy okazji zrobi zakupy... Mam ochotę na zupę pieczarkową.
Tweety - z Twoimi lękami - jak Ty będziesz rodzić? Ciekawe czy się cesarką nie skończy. Na szkole rodzenia opowiadali Nam o dziewczynach, które utrudniały przebieg porodu - chowały się pod łóżko, zaciskały nogi, uciekały przed położną.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #826796 przez aska27
Sarenka napisał:

Na szkole rodzenia opowiadali Nam o dziewczynach, które utrudniały przebieg porodu - chowały się pod łóżko, zaciskały nogi, uciekały przed położną.

hmm... :cheer:

Co od pogody to ja czekam na śnieg,bo Mikołaja sanki się kurzą,a śniegu nie widać :)

10 lata 11 miesiąc temu #826799 przez Marudka
witam sie i jak w piąteczek :)
za zaraz sie zbieram i lece na ktg :) pozniej jeszcze na poczte tam gdzie jestem zameldowana u rodziców wiec sie nalatam.

ja juz tez nie mam zadnych badań do robienia nawet wizyt u lekarza bo jestem w poradni co tydzien tylko na ktg mam sie zgłaszac co tydzien tam gdzie moja lekarka przyjmuje i tyle.
Co lekarz to inna praktyka.

Powiem Wam, że im blizej porodu tym bardziej chcialabym miec cesarke, na początku tak bardzo byłam nastawiona na naturalny a teraz chyba spytam babki w szpitalu czy nie da rady cesarki ( wyjde na tchurza ale co tam)

A pytałyście o moja sesje i kurcze jeszcze nie dostałam zdjęc od tej fotografki. Jak się zegnałysmy powiedziałam jej ze sie nie spieszy i chyba wzieła sobie to bardzo do serca ale juz napisałam jej maila ponaglającego :)

10 lata 11 miesiąc temu #826800 przez zubi
Witam się i ja ze słonecznego Torunia :)

Postów tyle że nie wiem co kto napisał więc grupowo postaram się wypowiedzieć ... :)

Witam, nowe mamy- im więcej nas tym fajniej, tylko patrzę że wszystkie terminy już tuż tuż i jak tak zaczniecie się rozpakowywać to będę wam zazdrościć :)

Co do badań, to ja czekam na wyniki GBS ( już niby są ale idę na KTG w czwartek więc wtedy od razu przed wizytą odbiorę), zaskoczyłyście mnie z tym że za KTG musicie płacić? Wiem że te dziewczyny co chodzą prywatnie - ale myślałam że to jest wliczane w wizytę?

Co do badań, ja mam w tym tygodniu zrobić płytki i mocz bo coś tam złe wyniki ostatnio wyszły, a ok 10 lutego mam wykonać Wasermana, Hbs, morfologie i mocz po to aby te wyniki zabrać ze sobą do szpitala.

Miłego dnia brzuchatki :)

10 lata 11 miesiąc temu #826806 przez andzia90
Hej dziewczyny :) ja czekam już w poczekalni do pani doktor jedynie tyle wam powiem że gbs mam ujemny :d uff jak dobrze :) resztę napisze jak wrócę do domku

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826811 przez Edi28
Zubi a Ty na ktg idziesz do szpitala, czy masz u lekarza prowadzącego? ja chodzę do szpitala i tam mi każą płacić, ciekawe jak będzie u Ciebie?
Kasiu płacę 30 zł za każde ktg, niby nie tak dużo, no ale dwa razy w tygodniu i już są koszty, no i jeszcze mam planowaną wizytę na dwa dni przed terminem, ale może Mała wyskoczy chwilę wcześniej, to zaoszczędzimy :laugh:
Ja niedawno zmieniłam przychodnię właśnie pod kątem Hani, teraz mam 3 kroki od domu, bo tak byłam przypisana do przychodni uniwersyteckiej jeszcze od czasów studiów, jakoś wcześniej nie czułam potrzeby zmiany :)

10 lata 11 miesiąc temu #826820 przez Adziaaa
Hej dziewczyny :)

Witam nowe Mamy :)

ja mam ostatnie badania do zrobienia morfologia, mocz WDR, hbs :) GBS ma wyniki moja lekarka więc jak pójdę na wizytę to się dowiem :) muszę odebrać z przychodni moje wyniki z UK bo mi je sobie przywłaszczyli..

1.02 mam pierwsze KTG :) i spotkanie z moją położną w szpitalu :)
Znowu źle mi się śpi ;( a co najgorsze nie znika to dziadostwo o którym Wam pisałam :( tak jakby robi się nowe :( wyleczyć tego nie mogę.. a nie chce mieć przez takie niby nic cc ;(
Marudka ja nie chce za nic cesarki. Nastawiłam się na SN i wiem że dam radę! Wszyscy dają radę a ja mam sobie nie poradzić ;/ nie chce żeby mnie ktoś kroił chyba że w ostateczności, a jak urodzę własnymi siłami będę chodziła dumna jak paw :D jestem nastawiona na to żeby nie brać żadnego znieczulenia zobaczymy jak mi się to uda :)

Powiem Wam, że ja się wgl nie stresuję porodem :) jeszcze nie mam torby przyszykowanej ( wiem że narazie mi potrzebna nie będzie) Wiem że wszystko będzie dobrze :) wyszłam z założenia co ma być to będzie.. Nie ja pierwsza rodzę ;) nawet już nie odliczam dni jak wcześniej :) kiedy będzie to będzie :)

Któraś z nowych mam pisała że jej maluszek ma coś z sercem nie tak... mi chyba to samo podejrzewali :) byłam na badaniach jednak wszystko ok :) ale mówili mi że ta wada może zniknąć po porodzie a jak nie to da się z tym żyć :) tak więc spokojnie :) wszystko do ogarnięcia :)

10 lata 11 miesiąc temu #826826 przez wola82
Witam nowe mamusie :)
Wczoraj nie zagladalam i w szoku jestem ile naskrobalyscie.
Mi wlasnie przyszly poczta ostatnie badania morfologi i wszystko jest idealnie.
Wczoraj tez mialam ostatnia wizyte u diabetologa-idealnie :laugh: . Po diabetologu mialam KTG i w przeciagu 20 min co chwile skurcze, ale nic sie wiecej nie rozwinelo, usg nie robili bo nie bylo potrzeby.
W.Monia obrazki sliczne.
Adziaaa no i super ze wyluzowalas to najwazniejsze, bo jak chodze jak bomba zegarowa i do tego to sie udziela mojemu mezowi :huh: i nie ciezko o klotnie.
A Ty Tweety bierz przyklad z Adzii, dasz rade i nie utrudniaj porodu bo nic z tego dobrego nie wyjdzie :)

10 lata 11 miesiąc temu #826837 przez Adziaaa
wola82 wiadomo, że stres robi swoje ;) ale tym się tylko pogorszy sprawę :) nastawienie pozytywne to połowa sukcesu :) oczywiście wiele z Was jak i Ty już jesteście bliżej niż ja, ale nie ma co panikować :)

Tweety rzeczywiście jakaś fobia Cię dopadła :) ale każdy jak myśli o czymś za dużo i bierze wszystko zbyt bardzo do siebie tak reaguje :) Nie masz wyjścia musisz się z tym jakoś oswoić :) a szczególnie tak jak wola82 pisze nie robić problemów bo utrudnisz sobie poród i pracę innych :) mam nadzieję że wszystko pójdzie dobrze :) i że dasz radę jakoś to ujarzmić :)

W.Monia zgadzam się z dziewczynami :) super obrazki :)

10 lata 11 miesiąc temu #826840 przez w.monia
Zimny Rzeszów wita :) ale w sumie to lubię zimę tylko szkoda mi sezonu narciarskiego trochę :D

My dzisiaj rano byliśmy zrobić morfologię to już ostatnia przed porodem, bo lekarz się śmiał, że jak zdarzę ją zrobić zanim urodzę to robić a jak coś to zrobią mi na oddziale :)

Wyniki właśnie przyszły na maila przed chwilą i całkiem całkiem :) teraz jeszcze tylko wydrukować i teczka z dokumentami jest gotowa :) czeka sobie na nas :)

Ja jakoś nastawiona jestem na poród naturalny, doktor się śmiał, że jakby kobieta była stworzona do cesarki to każda miałam by zamek błyskawiczny na dole brzucha :) ale to takie nasze gadanie przy założeniu, że się nie ma oczywiście żadnych wskazań :)

Co do znieczulenia to się okaże na miejscu :) Szpital w którym będę rodzić daje możliwość skorzystania więc co zadecyduje to się zobaczy, bo jakoś nie wiem :D

Kochane a teraz zmykam kończyć moje misie bo czekają :D

Miłego i spokojnego dzionka :)

10 lata 11 miesiąc temu #826856 przez zubi
Edi28 napisał:

Zubi a Ty na ktg idziesz do szpitala, czy masz u lekarza prowadzącego? ja chodzę do szpitala i tam mi każą płacić, ciekawe jak będzie u Ciebie?

Edi ja mam robione w przychodni u mojej doktorki i jest ono bezpłatne, jak wylądowałam w szpitalu to też przed przyjęciem i zrobili nieodpłatnie. Dziwi mnie że w szpitalu też musisz płacić, przecież masz ubezpieczenie. Prywatnie rozumiem ale w szpitalu?

10 lata 11 miesiąc temu #826859 przez Magda28
Witam brzuchatki :) i Witam nowe przyszłe mamusie.... :lol: coraz więcej nas super...

Ale naskrobałyście trudno Was nadrobić :dry: pózniej poczytam co u Was,bo teraz jadę jeszcze na jakieś zakupy muszę kupić kosz na brudne ciuszki dla małej i ceratkę do łózeczka bo zapomniałam :P przynajmniej zaczerpnę świeżego powietrza a nie tylko w domu siedzieć :)

Ja jutro mam wizytę hmmmm ciekawe co mi powie :)

Miłego dnia życzę Kobietki :lol:

10 lata 11 miesiąc temu #826868 przez Edi28
Hmm no i właśnie też mnie to zdziwiło, że w szpitalu i odpłatnie, w sumie jak byłam pierwszy raz, w poczekalni było kilka kobietek, które czekały i też wszystkie płaciły, no nic jak mus to mus :)
Adziaa widzę, że z dużym spokojem podchodzisz :) i bardzo dobrze :) ja już sama nie wiem, najczęściej mam dosyć luzackie podejście, ale czasami tak mnie złapie chwila zwątpienia i mega strachu, no ale co ma być, to będzie, wyjścia już nie ma :P
Wola dobrze, że wyniki dobre :) to teraz tylko czekać na Malutką :)

10 lata 11 miesiąc temu #826874 przez Lysy
Cześć Dziewczyny,

Na początku chciałam przywitać wszystkie nowe przyszłe mamusie.

Ja ostatnio się nie odzywałam, ale starałam się czytać co piszecie. Moja córka znowu coś przyniosła z przedszkola. Do tej pory Aga mało chorowała (jedynie dwa lata temu walczyliśmy z kaszlem, który jak się okazało był związany z migdałkiem ale już od 1,5 roku dał nam spokój). Na początku tego sezonu zimowego dostała bezobjawowe zapalenie płuc, potem mieliśmy problemy z pęcherzem (na początku "prawdziwe" potem trochę naciągane bo był kryzys siostrzyczki). Równo tydzień czasu pochodziła do przedszkola i zaczęła się dusić. Jest nie do poznania, blada, marudna, wszystko ją boli. Taki kaszel ją męczy, że nie jest w stanie nic zjeść, bo zaraz potem wymiotuje (przez kaszel). Wczoraj stwierdzono już zmiany w oskrzelach, dziś rano robili jej badania krwi z wymazami itp. Teraz czekamy - jak tylko będą mieć wyniki to mają dzwonić i będziemy jechać do lekarza (wtedy będziemy wiedzieć jak dalej ją leczyć, nie może przecież non stop brać antybiotyków - do tej pory w ogóle nie brała. Strasznie się boję, że dostaniemy skierowanie do szpitala.

Ponadto ja czuję się fatalnie. Zastanawiam się, czy to przez zmęczenie, stres i niewyspanie czy może mnie też coś łapie.

Mam pytanie: czy Wy macie apetyt? Ja mogę nic nie jeść. Nie mam na nic ochoty, wręcz odrzuca mnie od jedzenia (jem z rozsądku ale mało). W tym tygodniu schudłam kilogram.

10 lata 11 miesiąc temu #826889 przez tweety1992
Witajcie :) O 10 wstałam bo mnie listonoszka obudziła przynosząc przesyłkę bluzy :D

Spokojnie ja niczego utrudniać nie zamierzam :) Tylko mówię. Ja tej przypadłości nie od ciąży mam tylko od 6 roku życia także z tym walczyć się da ale na dłuższą metę nic nie poradzi się. Trzeba umieć jakoś wyjść z tego. Ja np zawsze Adama zabieram jak mam mieć coś z igłami związane a przy porodzie będzie. Cesarką wątpię że się skończy bo lekarz mówił mi że wszytsko pięknie nie ma zastrzeżeń. Także czeka mnie SN w 99.99%

Ja się troszkę obawiam ale staram sie nie myśleć na razie o tym :) Póki jest jeszcze ten 35 tydzień i nic się nie dzieje nacieszyć się chcę tym moim szczęściem ale od środka. Tak się rzyzwyczaiłam do tych ruchów i kopniaków że nawet jak boli to ja się śmieje :D

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka