BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #826098 przez tweety1992
Aska Myszka Milia dziękuję bardzo :)

Ja mam dylemacik straszny bo babcia dała mi pieniążki na usg żebym się nie martwiła tak ale nie wiem czy przeznaczyć je na te USG jednak prywatnie czy kupić coś dla maluszka np.karuzelkę czy cos ? Może Wy mi coś doradzicie bo ja jestem skołowana jak cholerka :(

Aska wgl to nie czasem LUTY 2014 a nie LIPIEC 2014?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #826105 przez Ewo84
Tweety ja bym nie robiła USG, jak dzieciątko się nie pokaże to będziesz miała poczucie zmarnowanych pieniędzy. A tak możesz zainwestować je w coś co odciąży budżet. Mój syn 4 dni przed porodem na usg był dziewczynką JULIĄ, poszłam, kupiłam śliczne różowe ubranka na wypis ze szpitala no i mam Michała :laugh:
Teraz też na usg mam córcię, pokój w akcentach różu, w komodzie sukienki, różowe dodatki ale co się urodzi tego nikt nie wie :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826107 przez aska27
tweety1992 napisał:

Aska wgl to nie czasem LUTY 2014 a nie LIPIEC 2014?

hmm nie rozumiem.. gdzieś zrobiłam błąd?

Co do USG, to zalezy od Ciebie, jesli chcesz tylko poznać płec to moze poczekaj... jesli martwisz się o dzidzię KTG wystarczy. Przemysl sobie.

Miliaa faktycznie to już niedługo :) ciekawe czy jeszcze któras z Was urodzi w tym czasie :) a i tak za chwile zaczyn się nasz miesiac :) :blink:

10 lata 11 miesiąc temu #826108 przez tweety1992
Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

W tym wersie kochana :)

10 lata 11 miesiąc temu #826111 przez aska27
tweety1992 napisał:

Uwaga: Spoiler! [ Kliknij, aby rozwinąć ]

W tym wersie kochana :)

aaaa dzieki!!! :blink:

10 lata 11 miesiąc temu #826116 przez tweety1992
Nie ma za co kochana :) Tak mi się rzuciło w oczy i wolałam Ci powiedzieć :)

Co porabiacie dziewczyny ? Spicie juz ?

10 lata 11 miesiąc temu #826136 przez Sarenka
Witam z wieczorka. Nie śpimy, dla mnie to jeszcze nie czas na sen. Niestety nauczyłam się chodzić spać po 1 lub 2. Mąż mi się znów pochorował i go kuruję. Właśnie zasną, a ja zaraz wybędę do drugiego pokoju...
Wczoraj Nasz wózek został przetestowany przez moją roczną Chrześnicę. Nie chciała z Niego wychodzić, tylko, żeby Dziadek woził Ją w domu w tą i z powrotem.
Chciałabym napisać słówko do każdej z Was, ale już nie pamiętam co która pisała, a głównie chciałam się zameldować Wam ciągle w dwupaku.
Wiecie, myślę, że Lunia jest już Mamą, pewnie by się do Nas odzywała, a tak już zajęta:)
Marudko - miałaś pochwalić Nam się swoją sesją brzuszkową...
Tweety - wydaje mi się, że szkoda kasy na USG dla sprawdzenia płci. Może zostaw i przeznacz np na szczepienie? Coś takiego ważnego, żeby Babcia cieszyła się, że dobrze zainwestowałaś pieniążki w Dziecko.
My zakupiliśmy dziś wanienkę i kolejny zapas pampersiaków (promocja). Został jeszcze termometr i elektoniczna Niania.
Śpijcie dobrze dziewczyny i nie wędrujcie po nocach do łazienki :)

10 lata 11 miesiąc temu #826187 przez zubi
Sarenka napisał:

My zakupiliśmy dziś wanienkę i kolejny zapas pampersiaków (promocja)

Podrzucisz gdzie ta promocja, bo ja pampków jeszcze nie mam i czekam właśnie na jakąś promocję :)

A tak po za tym to dzień dobry mamusie :)

10 lata 11 miesiąc temu #826212 przez kasiek21
dzień dobry mamusie...

postaram się odpisać każdej jednak nie obiecuje że mi się uda :-) napisze tyle ile pamiętam...

na początek serdecznie witam nowe mamusie. fajnie że zdecydowałyscie się do nas dołączyć. takie forum to naprawdę fantastyczna sprawa :-) a no i dziewczyny sa super... każda bez wyjątku :-)

tweety
ja bym zrobiła tak jak dziewczyny mówią. przeznaczyła te pieniążki na coś bardziej przydatnego niż usg... tym bardziej że to już taki tydzień że dzidzia ma tam niewiele miejsca i może być ciężko zajrzeć między nogi. :-)
ah no i brzuszek piękny... ja za swoim już tęsknię :-D

sarenka
zerówka dla męża :-) i cierpliwości dla ciebie :-D chory facet jest gorzej niż dziecko :-P

co do pampersów to wiecie co... nie nawiedze tych z pampersa... usz... sa tak cienkie że mam wrażenie że przesiąkna któregoś dnia... o wiele bardziej wolę biedronkawa dade... ale co mama to opinia :-)

jeśli chodzi o opinie butelek, nie ma za co :-)

dziewczyny nie przejmujcie się kilogramami... jestem 2 tygodnie po porodzie a właściwie to po cesarce a więc nie wiele się ruszam a jestem -7 kilo od wagi przed ciąży :-D kilogramy same lecą... aczkolwiek wiadome że brzuch sam nie spadnie... brzuch jak brzuch... flaczek... a więc ćwiczyć i tak będzie trzeba :-) ale to dopiero po pologu i jak już będę w stanie...

no nic dziewczyny jednak nie uda odpisać mi każdej z was... po pierwsze już nie pamiętam :-P a po 2 syn mój od wczoraj wieczorem nie schodzi mi z rąk.... nawet jak leży to muszę go choć palcem dotykać... eh.

10 lata 11 miesiąc temu #826253 przez tweety1992
Czesc czesc:) u mnie noc przespana ale z dziwnymi snami. Txn ze urodzilam bluzniaki a obe ani ode mnie jesc nie chcialy ani ze mna byc tylko z moja matka i bardzo szybko rosly ze nie dalo sie nimi nacieszyć. Zaraz wstaje bo na 12 wizyta u lekarza a ja jeszcze czekam na moje przesyłki tzn bluzę i ta krowke co wam pokazywalam ost. Wgl ledwo iczy otworzylam juz zgaga ona to sie ode mnie w życiu nie odczepi. Także zycze milego dnia wam i trzymajcie kciuki za wizyte zebym jednak cos sie dobrego dowiedziala.

10 lata 11 miesiąc temu #826256 przez Edi28
Dzień dobry Kobietki :)
wczoraj napisałam takiego ładnego posta, i wszystko wcięło i dałam sobie spokój mam nadzieję że dziś będzie lepiej :)
Tweety ja bym już nie wydawała kasy na usg tylko, żeby sprawdzić płeć, Maluszki naprawdę mają już mało miejsca i lekarz może nawet nie będzie mógł tego sprawdzić :) a na pewno masz jak każda jeszcze masę wydatków :)
Asiu jeszcze chwila i będziesz miała Sarę przy sobie :) Stres jest na pewno, ale możesz się zawsze jakoś do tego pozytywnie nastawić, reszta z nas musi czekać, bo nigdy nic nie wiadomo :)
Sarenko dużo zdrówka dla męża :)
Powiem Wam, że mam dość, wczoraj cały wieczór mnie mdliło, nie mogłam zasnąć, a jak już się udało to obudziłam się z uczuciem takiej paniki, że ja nie chcę rodzić, że to będzie bolało itp. i znowu nie mogłam zasnąć :angry: No nic nie ma już odwrotu :P Nie zaśmiecam swoim marudzeniem Miłego dnia kobietki :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826297 przez aska27
Dzień dobry :)

ja dziś czuję się super, bez porównania z poprzednimi dniami,jaka ulga :)

Edi masz racje, ta niepewnośc kiedy zacznie sie poród i to czekanie też stresuje. Już niedługo jednak zaczyna się nasz miesiąc :)

Kasiu ja juz kiedys pytałam o te Pampersy, nie wiem jakich używasz.. te pomarańczowe owszem sa cieniutkie,ale Premium Care New Born, czy zielone New Baby wcale nie sa takie cienkie. No,ale dobrze,ze przypasowały Wam biedronkowe, dużo mam kupuje do swych dzieci :)

A jak Igorek dzisiaj? :kiss:

Sarenka świetnie,ze wózek kupiony :) i wypróbowany :blink: Własnie też musze kupić gdzie piesluskzi ... a zawsze szukam w promocji,a co :silly:

Tweety jeszcze raz dziekuje,wiesz napisałam lipiec,bo mój synek jest z lipca :)

Zubi podsyłam Ci linki z fajnymi zestawieniami promocji produktów dla dzieci, zajrzyj sobie :) mozesz odszukać produkt lub zobaczyć co ciekawego aktualnie jest w danym sklepie :)
promocjedladzieci.pl/
www.promobaby.pl/

10 lata 11 miesiąc temu #826307 przez kasiek21
asiu
mamy te zielone a i tak w porównaniu do dady wydają się cienkie i takie byle jakie... no cóż :-) po prostu więcej ich nie kupimy, a jak dostaniemy no to użyć trzeba będzie ale darowanemu koniu w zęby się nie zagląda :-) a właśnie dostaliśmy wczoraj od sąsiadki...

co do igora... jest trochę lepiej... aczkolwiek dalej się prezy... w nocy nie moglam odstąpić go na krok... jak tylko odkładałam go do łożeczka czy wózka to był krzyk... a więc musiałam go trzymać na rękach. no ale ile można... a więc położyłam go do siebie do łóżka no ale musiałam go dotykać bo inaczej był krzyk. eh... chociaż spał dość ładnie. zasnął o 23 a obudził się dopiero o 3. potem o 5 no i o 9. no i jeszcze śpi. chociaż słyszę że powoli się budzi...

10 lata 11 miesiąc temu #826326 przez andzia90
Hejka :)

U mnie noc przespana aż miło po prostu :)
Ale za to mam jeden problem dziewczyny... tak strasznie bolą mnie pachwiny ze nawet nogi podnieść nie mogę bo odrazu boli , nawet przy chodzeniu. Może dlatego ze wczoraj dużo chodziłam i nie leżałam wogole a i po schodach tez chodziłam. Czy wy tez tak macie??

Zaraz muszę się zbierać do sklepu po jakieś pieczywo i coś do niego :) ale najpierw mała kawa rozpuszczalna :D

A zapomniałam wam powiedzieć jutro mam wizytę u pani doktor i odebranie wyników mocz + morfologia i GBS. Ciekawa jestem co mi powie

10 lata 11 miesiąc temu #826327 przez Adziaaa
Hej dziewczyny :)

Witam nowe mamusie ;)

tweety1992 napisz jak przebiegła wizyta :) co do usg podzielam zdanie innych dziewczyn :)

Edi28 już niedługo i skończą się dolegliwości zaczną się nowe obowiązki :)

aska27 to super, że się dobrze czujesz oby tak było do końca :) i po porodzie :D

kasiek21 troszkę malutki marudzi :( miejmy nadzieję że wszystko szybciutko wróci do normy :)

Pampersy mam z Biedronki dada :) dostałam w prezencie i mam nadzieję, że się sprawdzą narazie nie kupuję więcej :)

Dziś dzwoniłam do położnej :) mam się z nią jutro umówić na pierwsze KTG i oprowadzenie mnie po porodówce ;) pewnie już się dowiem wszystko co będzie mi potrzebne do szpitala.. w trakcie porodu i po porodzie :) cieszę się bardzo z tego powodu :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka