BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #826328 przez aska27
łeee żeby nam ktoś chciał dac pieluszki :laugh: zazdroszczę :blink:

Buziaczki dla Igorka,oby było już dobrze!!!

A mój Mikołajek trochę kaszle, oj.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #826359 przez aska27
achh zapomniałam, dzisiaj była też u mnie położna, tętno Sary ok, skurcze minęły, powinnyśmy wytrzymać do poniedziałku :)

Adziaa daj znać jak wyszło KTG :) Fajnie,ze mozesz "zwiedzić" porodówkę :)

10 lata 11 miesiąc temu #826364 przez Adziaaa
aska27 nie wiem czy pójdę jutro na to KTG ale na pewno dam znać jak już będę po :) wiesz jakbym nie płaciła to pewnie bym nawet KTG nie miała nie wspominając już o reszcie :)

10 lata 11 miesiąc temu #826368 przez andzia90
Adziaaa- Ty na Narutowicza rodzisz no nie?? to jak byś nie miała KTG zrobionego ???

10 lata 11 miesiąc temu #826369 przez Ewo84
Witam i ja!
andzia90 mnie pachwiny bolą odkąd mam większy brzuszek tj. około 6 miesiąca, lekarz mówi że to mięśnie muszą dźwigać dodatkowe kilogramy. A nasila się u mnie przy dużej ilości chodzenia, więc po każdym sprzątaniu, spacerze leże 30 min aby zapobiec bólom. Nie zawsze udaje mi się wyczuć dobry moment a poza tym nie zawsze się da.
Kasiek moje pierwsze tak nauczyło się że ktoś jest ciągle obok, że nawet jak robiłam obiad to brałam go w nosidełku do kuchni :) z czasem się to uspokoiło,tak więc cierpliwości i wytrwałości.

10 lata 11 miesiąc temu #826374 przez Adziaaa
Może i bym miała KTG ale ja skurczy nie mam nic mnie nie boli.. mała się rusza.. :) w sumie to nawet nie widzę sensu iść na to KTG bo wiem że wszystko ok jest i skurczy mi na pewno nie wykryją :)Jakby nie ta położna to pewnie bym się tam znalazła dopiero jakbym zaczęła rodzić :)Wiem że to badanie powinno się robić, ale moja ginekolog akurat tam gdzie chodzę nie ma takiego sprzętu poza tym nic mi nie mówiła na ten temat :) zobaczymy jak to wyjdzie ;)tak w Narutowiczu będę rodzić :)

10 lata 11 miesiąc temu #826382 przez andzia90
Moja pani doktor tez nie ma sprzętu do KTG i dlatego poszłam się zapisać do szpitala na nie. Tez mówiłam ze żadnych skurczy nie czuje ani nic a na badaniu wyszły one a nawet nie wiedziałam :) wiec jak masz okazje to może idź:) ja nie wykupiłam położnej i nic nie place za takie badania, a KTG bez problemu tam robią :)

10 lata 11 miesiąc temu #826390 przez kasiek21
dziewczyny jeśli macie możliwość to idźcie na to KTG!! ja też czułam ruchy, i niby wszystko było ok a okazało się że tetno małego jest za słabe bo łożysko nie wydolne i w ogóle. i gdyby nie KTG to nie wiem co by teraz było! tu nie chodzi tylko o skurcze... skurcze to pikus!! tu chodzi o pracę serca dziecka!

10 lata 11 miesiąc temu #826393 przez Adziaaa
ja będę rodzić sama więc chce mieć położna :) może to mój wymysł i bezsensu kasę wydaje ale chce żeby wszystko było ok :) ja niby też nie płacę za to badanie.. ja płacę za to że ona jest i się tak jakby opiekuje mną.. zobaczymy jak to wyjdzie :)

10 lata 11 miesiąc temu #826400 przez tweety1992
Jestem dziewczyny To tak. USG jednak nie robiłam dałam spokój sobie. GBS ujemne czyli nie wyhodowali mi paciorkowca z czego się bardzo cieszę Szyjka twarda i utrzymana. Hemoroid jest ale nie mam się nim przejmować po ciaży zniknie brać nic nie muszę. Dostałam skierowanie na badania - morfologia,wasserman i mocz. Wizyta za 2 tygodnie Oczywiście ciśnienie dziś idealne miałam na badaniu w przychodni. Ale wiecie ile ja przez tydzień przybrałam ?! 3 kilo !!! Normalnie jak mi położna powiedziała to myślałam że z tej wagi to spadnę z wrażenia. Teraz pożegnałam Adama i wstawiłam ciuszki ostatnią partię rzeczy dla maluszka do prania Za godzinkę jadę po tą wanienkę i chyba na dziś kończę podboje. Jutro tylko pójdę po 3 kg jedzenia dla psa mojego i może coś popatrzę w Jysk i Baby Ono dla maluszka

10 lata 11 miesiąc temu #826402 przez Sarenka
Jejku, jak mi się dzisiaj spać chce, mimo że wstałam o 9:30. Przed chwilą wypiłam kawkę z Mężem i mój chorowitek pomknął już do pracy... A ja leże przed TV pod kocykiem. Za oknem mróz aż trzeszczy i postanowiłam nigdzie nie wychodzić. Nie wiem tylko czy wytrzymam, bo w mojej głowie już krążą plany gdzie tu pójść.
Pampersy kupiłam w TESCO - mega paka 148szt za 69 zl, wychodzi po jakieś 46-47gr/szt. Ja brałam 2 NEW BABY. Moja chrześnica od początku jest na PAMPERSACH i nigdy nie zmienili Jej na inną firmę, bo są bardzo zadowoleni. Nawet mówili rodzinie, że jakby ktoś chciał kupić - to wlaśnie takie. Więc w sumie na pewno każdy ma swoją opinię.
Kasiek - sprawdź proszę zielone, czyli dokładnie jakie? A przy okazji jak ta opryszczka? temat jest dla mnie przerażający po moim stresie w połowie III trymestru.
Dziewczyny jakieś typy na elektroniczną Nianię?

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826413 przez aska27
oj Sarenko tylko pozazrościć.. jak czytałam Twój post to,aż mi się tak miło zrobiło, zima,spokój.. za oknem mróz a Ty pod kocykiem echhh KORZYSTAJ :blink:

Ja dizś miałam wcześnie pobudkę, bo o 5.30,ale to przez kaszel Mikołajka.

Niani nie mam wiec nie doradzę.

Tweety no i fajnie,ze wszystko dobrze,a kg.. jak to kg... dziś sa niedługo ich nie będzie :blink:

Moze Cię pocieszę,ze ja mam dziś wilczy apetyt :laugh:

Adziaa jeśli z wynajętą położną będziesz czuła się bezpieczniej,to czemu nie?! :)

Adzia Kasia ma racje,ze tętno dzidziusia przede wszystkim,no chyba,ze lekarz czy położna zbadają Ci bez KTG.

10 lata 11 miesiąc temu #826421 przez tweety1992
Aska ja dziś rosołek będę na kurczaczku jadła (a mięso z zupy uwielbiam) także zapraszam :)
Poza tym mam prośbę. Czy mogłabyś zmienić u mnie w tabelce imię? Napisz Adrian/Nikola ze wzglendu że nadal nie znamy płci a imiona uległy zmianie :P

10 lata 11 miesiąc temu #826424 przez andzia90
Dziewczyny mam do was pytanie jaki kupić laktator ?? macie już sprawdzony jakiś ?? oczywiscie tez pytanie do mam co już maja dzieciaczki :) ja myślę nad laktatorem z firmy: lovi. avent i tommee tippee. Ale nie mam zielonego pojęcia czym się sugerować przy wyborze

10 lata 11 miesiąc temu #826434 przez aska27
tweety1992 napisał:

Aska ja dziś rosołek będę na kurczaczku jadła (a mięso z zupy uwielbiam) także zapraszam :)
Poza tym mam prośbę. Czy mogłabyś zmienić u mnie w tabelce imię? Napisz Adrian/Nikola ze wzglendu że nadal nie znamy płci a imiona uległy zmianie :P

Pewnie,ze zmienię :)

Andzia hmm, znowu kolejny sprzęt którego nie mam,wiec nie pomogę,ale moze Kasia doradzi,bo korzysta.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka