BezpiecznaCiaza112023

Mamusie Luty 2014 !

10 lata 11 miesiąc temu #826435 przez Edi28
Dziewczyny Wy macie darmowe ktg? Może głupie pytanie, ale tak zrozumiałam z waszych wpisów, ja za każde muszę płacić, mi lekarz w ogóle powiedział, że od 38 tygodnia, mam robić dwa razy w tygodniu, bez różnicy czy są skurcze, ale by kontrolować tętno :) więc chodzę, zresztą miło się słucha tego dudnienia serduszka Małej :)
Co do pampersów, to chyba naprawdę co mama, to opinia, już niedługo przetestujemy wszystkie i będziemy mogły zadecydować, które według nas są lepsze :)
Sarenka ja nie planuję kupować niani, więc nie pomogę, nawet mi przez myśl nie przyszedł taki zakup więc nawet się nie rozglądałam
Tweety super że GBS ujemny :)
Asia, mam nadzieję, że Mikołajowi szybko się polepszy i kaszel nie zamieni się w żadne choróbsko :)
Adzia ja jeszcze nie kupowałam laktatora więc nie pomogę i szczerze mówiąc, nie zamierzam kupować teraz, dopiero po porodzie jeżeli będzie potrzebny, nam babka w szkole rodzenia, która jest konsultantką laktacyjną w szpitalu, też tak doradzała, więc zaczekam, żeby wiedzieć jaki jest potrzebny no i czy na pewno będzie :) Ale wiem, że dziewczyny się już zaopatrywały, może one pomogą przy wyborze :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #826442 przez andzia90
Edi- ja właśnie tez chce po porodzie kupić dopiero ale chciałabym mieć jakiś mały zarys aby później nie mieć problemu jaki wybrać

10 lata 11 miesiąc temu #826453 przez issska1986
Avo_cado napisał:

a jakie to ma znaczenie bo nie wiem o co chodzi z parzystymi:D

No nie wiem, jakoś tak mi się wydaje,ze łatwiej zapamiętać ;) hehe

10 lata 11 miesiąc temu #826468 przez issska1986
Witam,

ja po badankach i fryzjerze, ale czuje sie fatalnie :( oczy szczypią, zatoki zawalone, całą noc nie spałam masakra... :dry:

co do Pampersów ja kupiłam te białe duo care co Asia pisała i zobaczymy...

idę spać bo oczy mi zaraz wypadną :angry:

10 lata 11 miesiąc temu #826469 przez Elmirka85
witam się .
dziś noc była lepsza. Aleks dwa razy obudził się z płaczem ale na szczęście mąż do niego wstawał więc w miarę się wyspałam- do 8smej :)
ten antybiotyk chyba dobrze działa bo gorączka juz minęła i siku też już tak nie goni ciągle. jest spora poprawa

Asia trzymaj się, wiem jak to jest obudzić się przez kaszel ;) zdrówka dla Mikołaja

My zaraz mamy księdza po kolędzie a Aleks mówi że nie chce żeby przychodził ksiądz i że go kopnie. mam nadzieje że nie narobi mi wstydu :P :P ;) ;)

ja ktg jeszcze nie miałam , będę miałam u mojego lekarza bo ma sprzęt do tego na wizycie w środę. to będzie 37tydzień 0dni więc mam nadzieję że nie za późno?

co do pampersów to sprawa jest bardzo indywidualna i może też zależy od budowy dziecka. jak Aleks był noworodkiem używaliśmy oryginalnych pampersów, po ok. 3 miesiącach zaczął przesikiwać każdego więc zmieniliśmy na huugiesy i było ok. potem używaliśmy na zmianę pampersó i huugisów. a jak był już duży to odktyłam pieluchy GAGA w Tesco są bardzo tanie i rewelacyjne i teraz też mam zamiar używać . Choć teraz na sam początek kupiłam pampersy narazie.

10 lata 11 miesiąc temu #826530 przez Marudka
hej mamuski:)
ja mam dzis takie spanie ze szok cały dzien przespałam prawie:P

Jutro Ktg u mojej lekarki, bez wizyty tylko zapis ktg i mam to robione bezpłatnie jak wizyty.

Ja mam nianie Motorola - ale nie wiem nic narazie jak sie sprawuje bo dostalismy w prezencie.
Chcielismy nianie bo mieszkamy w polowie domku jednorodzinnego i bede wystawiac dziecko na taras lub ogród wiec niania sie przyda.

Mam pytanko do mamus juz, kiedy wybiera się pediatre? czy to idzie jakos odgórnie?
bo nie wiem czy juz nie powinnam czegos wybrac, zgłaszac

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826531 przez tweety1992
Dziewczyny posłuchałam rad Waszych i poszukałam troszkę w necie i oto z moich poszukiwań wyszło oto te cudo :) Jestem mega szczęśliwa. Dosłownie jak paw chodzę :laugh: Do tego pokażę Wam moją wanienkę z kaczusią :P

10 lata 11 miesiąc temu #826534 przez Lunia
hej postaram się nadrobić co u was, bo przyznam się, że nie mam głowy do tego.

Wyszłam ze szpitala, ciśnienie na szczęście się unormowało. Tylko dziś miałam jeszcze wizytę u mojej gin i odebrałam wynik na GBS i okazało się, że mam paciorkowca :/
Moja gin każe na gwałt załatwiać cesarkę, bo mogę dziecko zarazić (dodam, że moja gin nie pracuje w żadnym szpitalu), a co dzwonię to mi mówią, że to nie jest wskazanie. Ja już nie wiem co robić :/

10 lata 11 miesiąc temu #826546 przez Miliaa
Hej dziewczyny ;)

My już po wizycie u lekarza. Mały waży 2500 ;) Niestety mamy leżeć w najgorszym wypadku siedzieć jak to określiła Pani doktor, bo mały szykuje się już do wyjścia i mogę nie wytrzymać do 38 tygodnia.

We wtorek znów wizyta nas czeka.

Lunia z tego co ja się dowiadywałam ( tylko, że w Łodzi) to cesarkę ciężko w państwowych szpitalach sobie załatwić. Może masz w swoim mieście szpital prywatny, który ma podpisaną umowę z NFZ wtedy nie płacisz za poród, a na cesarkę tam dużo łatwiej się umówić. U nas takim szpitalem jest Medeor. Z tego co mi tłumaczyła moja lekarka to jak ktoś ma wynik dodatni GBS to po prostu dostaje antybiotyk przed porodem. Niestety ja nie zagłębiałam się w ten temat.

Sarenka
my dostaliśmy nianie z monitorem oddechu Angelcare. Moja siostra była z niej bardzo zadowolona, ale widziałam, że w necie opinie ma różne. Teraz mają Motorole 26MBP, ale niestety nie mogę zbyć wiele powiedzieć, bo nawet tydzień od jej zakupu nie minął. Wiem tylko, że na razie działa, widoczność i dźwięk dobry ;)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #826550 przez Lunia
Oki nadrobiłam wszystko, niestety mamą jeszcze nie jestem. Nie odzywałam się, bo dostałam leki na nadciśnienie i bardzo źle je znosiłam, głowa mnie bolała ciągle i spałam :/
Żadnych skurczy po zapisie ktg, żadnego rozwarcia, szyjka dalej długa no nic nie zapowiada jeszcze porodu.
Może w skrócie opiszę wszystko. Obudziłam się z bólem głowy i podwyższonym ciśnieniem, położna kazała mi od razu jechać do szpitala. No i pojechałam. Wysłali mnie na ktg, dziecko miało podwyższone tętno, ja ciśnienie 155/95. Zaraz sprawdzali, czy nie mam białka w moczu i na szczęście nie było. Ogólnie zostałam zbadana ginekologicznie (czegoś takiego w życiu nie przeżyłam, taki ból straszny, nie wiem czy ta pani doktor taka niedelikatna czy co), potem usg i też tętno wysokie ale z małą dobrze.
Wieczorem znów ktg i dalej podwyższone tętno, mi się ciśnienie utrzymywało dalej. Całą noc nie przespałam tylko czuwałam czy mała się rusza. Ale rano już było lepiej, ciśnienie spadło, na ktg już wszystko było dobrze.
W końcu mnie wypisali, poszłam dziś do mojej gin i tu takie rewelacje :/ Nie wiem skąd mi się ten paciorkowiec wziął…
Tak się boję co będzie dalej. Najgorsze, że każdy ma inną opinię i kogo słuchać?! Czuję się w tym wszystkim sama, mimo, że mąż jest ze mną itd.

Aneteczka przesłodki synuś. Bardzo Ci zazdroszczę, że go masz przy sobie.

Co do morfologii to jest mit, że trzeba być na czczo czy jakiś odstęp czasu, tak mnie poinformowała położna, położna ze szkoły rodzenia i moja gin, a teraz w szpitalu robili mi zaraz po kolacji więc chyba coś w tym jest.

Aska super pomysł z tym linkiem z dzieciaczkami :D

Marudka dobrze, że z małą jest dobrze  Powiem Ci, że ze mną leżała dziewczyna z cukrzycą (wynik po 2h po wypiciu 260!) no i ma w ogóle straszną cukrzyce, mimo insuliny i bardzo ostrej diety! To ma już bardzo zwapnione łożysko, normlanie z dziurkami… masakra :/

Andzia ja też tak zrobiłam z łóżeczkiem gotowe przykryte kocykiem i tylko czeka.
Laktator mam tomee tippe, nie jest aż taki drogi a z polecenia go nabyłam.

Zubi wiem co czujesz! Ile można w domu siedzieć, jeszcze teraz się mało wychodzi to już w ogóle.

Avo_cado witamy kolejną mamuśkę 

10 lata 11 miesiąc temu #826554 przez carloska30
Witam Serdecznie Wszystkie Kobietki!

od kilku dni, wieczorami czytam Wasze posty i postanowiłam dołączyć do oczekujacych mamusiek. Mam nadzieje, że przyjmiecie mnie do swojego grona :)

Mam 32 lata, pochodzę z województwa lubuskiego-Żagań. Jestem w 37 tyg ciąży oczekuję synka. Co do imienia najprawdopodobniej bedzie Maksymilian choć Tymon jeszcze nam chodzi po głowie. Jestem mamą prawie 5 letniego Huberta wiec to moja druga ciąża.

Wszystkim mamusią serdecznie gratuluję i życzę zdrówka

10 lata 11 miesiąc temu #826558 przez tweety1992
Carloska30 serdecznie witamy :) Aska przyjdzie to Cię doda do Naszej cudownej tabelki :)

10 lata 11 miesiąc temu #826562 przez kasiek21
co do laktatora to my mamy z avent ale ręczny no i nie jest najgorzej chociaż wolałabym elektryczny...

za ktg ogólnie się nie płaci... chyba że prywatnie... a bynajmniej z tego co ja wiem...

tweety
fajnie że zakupy udane :-)

asia
zerówka dla mikołaja...

lunia
paciorkowiec to nie wskazanie do cięcia... jednak musisz odpowiednio wcześnie trafić do szpitala aby zdążyli podać tobie antybiotyk no i dziecię od razu po urodzeniu też dostanie antybiotyk... więc myślę że spokojnie :-)

chodzi mi o pampersy new baby 1 newBorn
a z nasza oprycha już lepiej. a właściwie to już zasuszona... teraz tylko czekam aż sama odpadnie... oczywiście dalej smaruje sudocremem...

10 lata 11 miesiąc temu #826570 przez carloska30
Tweety dziekuje za przywitanie. Jeszcze mi podpowiedz gdzie tego mojego suwczka wkleić.

Odnosnie laktatora to tez mam reczny TT i sie sprawdzał przy pierwszej ciąży.

Pampersy tez zakupilam Pamperasa ale i Dade. Dade używałam przy Hubercie od 2roku i bylam z nich zadowolona jakoś tak jak pampers cena lepsza ;)

Ogólnie z terminu mam luty ale przy moim rozwarciu 1,5cm od grudnia mogę sie w styczniu rozpakować. Jutro mam wizyte u gin i zobaczymy mam odstawic duphaston i zobaczymy.

Na KTG nie chodze bp moja gin powiedziala ze nie ma takiej potrzeby. Za każdym razem mma usg i sprawdza tetno maluszka a ostatnio mam wizyty co 2 tyg.

Lunia jesli chodzi o paciorkowca to tak jak Kasiek napisala słyszalam ze daja antybiotyk i jest ok. tylko musza wiedziec wczesniej, dlatego robi sie to badanie bo na wynik sie czeka okolo 7dni.

10 lata 11 miesiąc temu #826584 przez tweety1992
wchodzisz mój profil --> podpis ---> tam wklejasz pierwszy link ktory ci sie wygeneruje suwaczek :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka