BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 miesiąc temu #786473 przez claudii09853
hej dziewczyny u mnie pogoda paskudna nie dość że pada to jeszcze zimno...wczoraj byłam na zakupach i kupiłam naszej malutkiej komplecik sweterek z spodenkami a dla siebie oczywiście nic wolę już śpioszki kupować jak sobie hehe:):)pozdrawiam

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 miesiąc temu #786487 przez roma4
Agness dzięki za kciuki co do badan ja teraz będę trzymać za twoje prenatalne usg na pewno wszystko bedzie ok tak musi być :) Agness ja miałam podobną sytuację do twojej jeżeli chodzi o nazwisko dziecka też jestem po rozwodzie i mała ma innego tate biologicznego obecnego partnera i ponieważ ja się rozwodziłam po jej narodzinach ,a że urodziła się na cyprze to mogłam dać nazwiosko prawdziwego tatusia z tym ,że w polsce robiłam 3 sprawy o zaprzeczenie ojcostwa bo nasze prawo jest głupie i mimo że nie masz kontaktu z mężem i nic cie z nim nie łączy parę lat to i tak dziecko powinno mieć jego nazwisko chore nie? na szczęscie porobiłam wszystkie sprawy i mała ma nazwisko tatusia ,a z dzidziusiem nie będzie problemu bo automatycznie będzie miał nazwisko tatusia bo minął rok od rozwodu. Życzę wszystkiego dobrego na przyszłej nowej drodze
Pala powodzenia na twoim badaniu :) :)
Fajnie ,że Kojka wychodzi do domu nie ma jak to w swoim domku :)
Claudi u mnie też straszna pogoda pada i pada itd

11 lata 1 miesiąc temu #786511 przez agnesss
No Kochane, uciekam na wizytę, trzymajcie kciuki.... po wizycie napiszę :*

11 lata 1 miesiąc temu #786525 przez Ani-ta
Witam,
kilka dni mnie nie było ale wszystko przeczytałam i jestem w temacie :laugh:

Gratuluje udanych wizyt i trzymam kciuki za kolejne na pewno wszystko będzie dobrze :laugh:

no to kojka teraz przynajmniej poleży sobie w swoim łóżku a nie w szpitalnym ;)

co do wyprawki ja jeszcze nic nie kompletuje jedynie upomniałam się o ciuszki po Bartusiu ;)

co do torby szpitalnej to któraś z was pisała czy może być piżama? to raczej nie może być bo lekarze to najchętniej kazali by leżeć i chodzić tylko w podkładach bez majtek ;) ;) moja mama mówiła że kiedyś tak właśnie chodziły kobitki :P
a teraz w aptece można kupić takie majtki z siateczki ewentualnie mogą być majtki bawełniane bo chodzi o to żeby rana miała przewiew :blink: ;)
Nie wiem czy mnie zrozumiałyście???

pozdrawiam

11 lata 1 miesiąc temu #786539 przez baska007
Hej jak juz po :) Z maleństwem wszystko ok, szyjka ok, dostałam kolejne skierowanie na krew, obciążenie glukozą, mocz itp.

No i jakoś na dniach mam dzwonić się umówić na prenatalne, wtedy dokładnie będzie wszystko widać :) Bo u mojego lekarza jest dość kiepskie stare USG na którym nie ma jakiegoś rewelacyjnego obrazu:/

No ale z tego co na tym było widać to lekarz powiedział, że raczej chłopak będzie, ale na 100% dowiem się na prenatalnym.
No, ale już muszę zacząć się przestawiać z córki na syna :/ heh

Najważniejsze zeby było zdrowe, ale trochę się zawiodłam jak usłyszałam, że raczej chłopak. Będzie w różowych śpiszkach :) Bo kilka mam typowo różowych już :D
Agniess trzymam kciuki:) i również gratuluję ślubu :)

11 lata 1 miesiąc temu #786587 przez Ani-ta
baśka no to gratuluje prawdopodobnie synka :laugh:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #786612 przez moni91
Hej piękne Gratuluje synka Baska:) ja już po spacerku kupiłam pierwsze body białe z łapkami kocimi lub psimi jak kto woli i do tego kremowe rybaczki z Kubusiem Puchatkiem:) taki uniwersalny zestawik dla dziewczynki i chłopca wazie gdyby jednak się coś zmieniło:)

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #786623 przez pala813
Agness trzymamy kciuki, napewno wrócisz spokojna:)
Jak dziewczyny równiez gratuluje ślubu :) moim zdaniem dobrze że teraz podjęcliście taka decyzje później będziecie spokojnie cieszyć sie maleństwem :) :laugh:

Pietruszka też uważam ze 9 miesięcy to zdecydowanie za długo :lol:

Baska gratuluje więc wstępnie chłopca :laugh: Glukoza nie jest taka straszna ja mimo moich skłonności wypiłam 75 i tak od połowy zaczeło mnie cofać ale idzie wytrzymać :blink: :silly: a i miałam bez cytryny bo to w szpitalu mi robili.

Moni ja jako że córka potwierdzona 3 razy przez różnych lekarzy:silly: wczoraj kupiłam różowego pajacyka misiaka :) takiego w sam raz na wyjście ze szpitala :lol:

11 lata 1 miesiąc temu - 11 lata 1 miesiąc temu #786627 przez darmag21
Anita to prawda z tym szpitalem i pizama, do porodu zalozyli mi swoja taka specjana, szeroka zeby wygodna byla przy parciu a potem z tylu rozwiazywana i ja tez nie moglam zalozyc majtek tylko sam podklad, nie wiem dlaczego tak jest ale widocznie tak byc musi, moze sie cos od tego czasu zmienilo, nie zbyt dobrze i malo komfortowo sie chodzi z samym podkaladem który jedzi pomiedzy nogami i zaciskasz nogi zeby nie wylecial... malo przyjemne, a wiec teraz mam zamiar zabrac swoje specjalne poporodowe,juz wczesniej pisalam tez o nich, sa z siateczki. Myslalam ze z tym podkladem samym to tylko wyysl mojego szpitala ale okazuje sie ze jednak nie. W rezultacie malo rzeczy zabiera sie do szpitala, tylko pizamke i kosmetyki, dla dziecka dostajesz, twoich nie beda urzywac.

Ja sie troszke sprzespalam, musialam sie polozyc bo Oli tak sie ulozyl ze z wc nie moglam wyjsc. Niby chcialam siku a tu nie chcialam...

Basi gratuluje chlopczyka, ja tez mialam kilka rzeczy dla dziewczynki, ale wydalam szwagierce i teraz baaardzo ciesze sie na chlopczyka, jeszcze dnia nie bylo zebym plytki nie odpalila i nie zobaczyla jak fajnie ziewa.

11 lata 1 miesiąc temu #786643 przez Ani-ta
darmag ja rodziłam w swojej koszuli, a co do ciuszków to oni dają swoje ale jak ktos miał swoje i chciał to tez założyli.

11 lata 1 miesiąc temu #786655 przez darmag21
Pewnie w kazdym szpitalu jest podobnie, ale zawsze jakies detale beda sie roznic.

11 lata 1 miesiąc temu #786738 przez roma4
Baśka gratuluje synka :laugh:
Dziewczyny w każdym szpitalu pewnie tak samo , u mnie nie zakładają żadnych majteczek nawet tych jednorazowych tylko sam podkład , nawet piżamę dają ich do porodu

11 lata 1 miesiąc temu #786793 przez tweety1992
Witajcie :( W końcu spokój myslałam że będe miała a tu lipa. Pieknie dzień spedziłam z babcia na zakupach. Kupiłam sobie koszule do szpitala 2 pary majtek stanik buty czapke i dostalam 70 zl dla siebie. Wracam sobie w dobrym humorze. Przez pierwsza godzine bylo ok. Az mi slow brak. Zas mi zjebal humor moj cudowny mezus egoista. Nie mam juz sil na niego. Nie wiem co robic i co czynic.
Ani prosba ani grozba do niego dotrzec sie nie da.
Plakac mi sie chce.

A co u was?

11 lata 1 miesiąc temu #786810 przez pietruszka
Mama mi mówiła o tym, że po porodzie nie pozwalali gaci ubrać. Też kupię te majty poporodowe. Nie będę gołym tyłkiem świecić.
Jejku, ten szpital to mnie przeraża najbardziej :( Chciałabym rodzić w domu, ale że to moje pierwsze dziecko i nie bardzo wiem co i jak, to jednak szpital. Może przy kolejnym się zdecyduję.

Tweety, może hormony wzmagają u ciebie takie poczucie, że facet w ogóle się tobą nie interesuje. Wiesz, oni jakoś powoli załapują, że teraz potrzebujemy więcej czułości i zainteresowania. Mam nadzieję, że wszystko się ułoży. Nie przejmuj się tak bardzo.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 1 miesiąc temu #786819 przez tweety1992
No ja tak się zdenerwowałam że aż mały przestał się ruszać :( Faceci są tępi a ten mój to wyjątkowo.

Ja definitywnie mówię że jak mi któraś zalezie za skóre twierdząc że mam z gołą dupą za przeproszeniem paradować to zagryze i wyjdę na własne życzenie. Ja majty i wkłady poporodowe kupuje i niech mnie w żić przez bibułkę pocałują. Dziś koszulę specjalnie kupiłam i mam duża XL pizamę. Także nie myslę nawet o tym żeby gdzieś paradować jak natura stworzyla

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka