- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- mycha670
- Wylogowany
- gaworzenie
U mnie noc też była koszmarna tytułem przeziębienia
Co do becikowego to wszystko się okaże jak urodzimy
Kasztanowa dziękuję za radę spróbuję dzisiejszego wieczoru może pomoże. W sumie to jakby mi trochę lepiej ale mam bóle brzucha i to mnie martwi
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
U mnie dzis wietrznie ale bez mrozu i mam problem bo juz zeszlo-roczna kurtka zimowa jest za mala, zapinam sie na sile i bardzo krepuje ruchy.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Mnie dzisiaj maz o 5 obudzilam, ale nawet nie pogadalam z nim bo zazwyczaj pozniej zasnac nie umiem. W ogole strasznie dzo spie ostatnio, klade sie kolo 21:30 a wstaje tak jak teraz jest prawie 10 ja nie wiem co to sie pobrobilo.
Kolezanka wczoraj dzwonila, jest w 22 tyg ciazy i spodziewa sie coreczki, taje mala wazy ok 590 g , moje dziecie w 22 tyg wazylo 444g, z mezem stwierdzilismy ze to ogromna roznica i to nasze dzieciako jakos tak slabo tyje, mam nadzieje ze nadoni
Co do zimowej kortki ja sie jszcze mieszcze, ale spodziewa sie ze pod koniec stycznia moze byc problem z zapiecie sie
Mycha, mnie tez brzuch cos pobolewa na szczescie jak sie poloze to przechodzi, lekarka kazala mi zrwocic uwage na to, czy jak wezme cieply prysznic i sie poloze to bole mijaja.
Moj maz cos wczoraj marudzil ze czuje sie jakby grypa go miala brac, mam nadzieje ze jednak go nie chwyci to chorobsko, odrazu podalam mu zestaw lekow przeciwgrypowych, wreszcie przestal sie stawiac, ze tego nie, tamtego nie tylko przychodzi i pyta, co ma ziac zeby go nie rozlozylo. 5 lat zwiazku i 1,5 roku w malzenstwie cos go nauczylo
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
Bartuś ogląda bajkę więc do was zajrzałam
sporo tu od wczoraj napisałyście Widzę że macie problemy ze spaniem ja niby nie narzekam ale dziś Bartuś nie mógł spać a przez to i ja, bo co chwile mnie wołał
Z tym becikowym faktycznie coś pozmieniali bo ja jak składałam 2 lata temu to wystarczył akt urodzenia i dostaliśmy 1000 zł a jakbyśmy mieli mniejsze dochody to wtedy potrzebne jest zaświadczenie o dochodach
Dziewczyny ja was podziwiam że wam chce się wstawać rano z mężami my jesteśmy ponad 4 lata małżeństwem i jeszcze ani raz nie wstałam z nim o 5 rano to ja chyba niedobra żona jestem
do później
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dziewczynki tam tabelka będzie cały czas i będzie wiadomo która na kiedy ma termin.
A aktualizację będę robiła na bierząco i dodawała tak jak zawsze w postach na wątku
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Dziewczynki ja dzisiaj tak jak od tygodnia jem kanapeczki z serkiem bialym ze szczypiorkiem:) nie jemy jakos szynki ostatnio w ogole o miesie nie wspomne:) za to owocow pochlaniam kilogramy, jak pisalam wczesniej zelazny zestaw mandarynki, banan i ananas:) nawet z mezem rozmawialismy ze w sobote rano pojedziemy na pthwu to taka gielda gdzie sie sklepy zaopatruja i kupimy w skrzynkach po pare kg
Anita my juz razem ponad 7 lat jestesmy, po slubie to ponad rok ale jakos lubie z nim wstawac, mimo ze nie moge potem zasnac dlugo:)
Mamusie macie jakies niespodzianki przygotowane dla dzieciaczkow albo dla mezow na jutrzejszy dzien? ja normalnie nie zaprzatalabym sobie tym glowy najpewniej bo bylabym w pracy, niezly mlyn tam maja na mikolaja:) a jakie plany do wyrobienia dostajemy na grudzien to glowa mala, ale tak siedze i mysle, ze moze zrobilabym cos dobrego do jedzenia np
Milego dnia kochane
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
Terz spac nie mozemy bo w ciazy, a pozniej spac nie bedzie mozna bo dzieci beda nam zajmowac czas
Z mezem ogladalismy mieszkanie z miasta, tragedia wszystko do remontu, ale cena jak na Gliwice bardzo atrakcyjna 140 tys za 55 m. Chcielismy wziac kredyt z MDM, ale warunki sa tragiczne, albo ze za maly kredyt chcemy brac, albo ze miezkanie z rynku wtornego a nie pierwotnego, albo ze kredyt chcemy brac na za mala ilosc lat....chyba akcja rodzina na swoim byla lepsza, teraz pewnie z mezem bysmy siedzieli w swoim miezkanaku, a nie placili kupe kasy za TBS.
Zalatea mieszkan do generalnego remontu jest to, ze zrobimy wszystko po swojemu wiec bedziemy dalej polowac na jakies wlasne mieszkanko, ale przyznam ze ze standardu tbs gdzie mamy parking podziemny, monitorowana klatke schodowa (ludzie na klatce zostawiaja wozki i nie ma kradziezy) bedzie ciezko nam przeniesc sie gdzie indziej, no ale tyle lat czlowiek mieszkal natypowym PRL owskim osiedlu i dal rade, to i teraz da
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
Wiecie, ze dopiero jak mojego meza poznalam to pierwszy raz cos na dzialce robilam, wiem porazka ale dziecko wychowane na blokowisku tyle traci. Teraz na balkonie sadze sobie ziola w doniczkach i pomidory i ogorki:)
A z tego rodzina na swoim to kolega meza korzystal i bardzo zadowolony, siedzi sobie teraz we wlasnym mieszkanku w porzadnym bloku:)
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
No ale malzonek stwierdzil, ze bedzie mial za daleko do pracy, ze nie chce brac duzego kredytu bo budowa domu tania nie jest, ze tam krowy, kury i inne zwierzeta hoduja wiec bedzie mu smierdziec itd. On chyba dojrzec musi do tej decyzji, wiec poki co chcemy kupic mieszkanko, a w miedzy czasie moze maz dojrzeje i wybudujemy wlasna chatke marzy mi sie dom z ogrodem.
Poki co na tyle na ile morzemy rodzicom przy remoncie ich chatki sie pomaga, dzici wyszyly z domu, nic ich w miescie nie trzyma to wyprowadzaja sie
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Ja z tym spaniem tez nie za ciekawie...budze sie w nocy o nie moge oddychac..caly nos misie zatyka, potem sie budze na siusiu, jak juz wstane to chce mi sie pic a o 6 dzwoni budzik...potem zasypiam jak maz idzie do pracy spie do 11... Nie podoba mi sie ta rutyna. Calydzien chodzejak zombi.
Ja mam taki domek jednorodzinny ale w zamknietym osiedlu. Mam taki maly ogrodek ale nie nadaje sie na uprawy. Mi w sumie wystarcza. Do wychowania dziecka jest super bo wszytsko zamkniete i nikt obcy bez codu lub pilota nie wjedzie. Maz by chcial dom taki jak maja tesciowie duzy z ogrodem. Ja w sumie nie wiem..zawsze mieszkalam w mieszkaniach i chyba bym miala ciezko sie przyzwyczaic do robienia wszytskiego na okolo domu.
Dalej mam jakiegos dolka...chyba tak juz zostanie.,
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
W ogole to jeszcze nam oplate za wode podniesli zeby wyrownac niezgodnosci zuzycia z licznikami mieszkalnymi a glownym zbiornikiem. Czyli bedziemy placic za tych co nie placa. Smiech na sali. Powoli mieszkancy sie burza, zobaczymy co na spotkaniu bedzie w spoldzielni.
Przepraszam kochane ze wam takimi zalami forum zasmiecam ale dzisiaj to juz naprawde sie zdenerwowalam.
Jestem zla, boli mnie glowa i brzuch troche:( Uciekam zeby was podlym humorem nie zarazic:(