- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Domi możliwe że wiele zależy też od sprzętu usg. Ale ja teraz wolę dmuchać na zimne.
Nie lubię tych wszystkich badań od dołu i wolałabym już ich nie mieć.
Niestety muszę kontrolować krążek i szyjke co dwa tygodnie. W szpitalu badali mnie codziennie.
Ja to jestem ciekawa ile mój zaduszek już waży. W 22 tc ważył 511g.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Skoro stwierdzila ze teraz przerzuca sie na badania bez rozbierania. KTG itd to miala jakiś powód i tyle.
I nie chce się zadreczac myślami i panikowac.
Wszystko z małym dobrze i to dla mnie najwazniejsze. A kazdy lekarz jest inny i każda z nas też ma inny organizm.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Roma, z ta glizda to nie wiem...w sumie nigdy nie slyszalam otym wczesniej. A co mowi lekarz?
Mycha, syrop z cebuli, kanapki z czosnkiem,cieple herbatki, plukanie gardla sola, czyszczenie nosa sola morska no i lozeczko. Co wiecej to nie wiem zdrowiej. Szybciutko.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Wrocilam z kosciola, bylam z malym na roratach, musze poszykowac go do szkoly i zjesc kolacje, wykapac sie itd.... w dzien sie nudze a wieczorem nie wiem za co mam sie zlapac. A w piatek jedziemy na wycieczke do Poznania na targi, tyle atrakcji ze mam nadzieje ze sie rozerwe niczym dziecko
- mycha670
- Wylogowany
- gaworzenie
- Kasztanowa
- Wylogowany
- pierwsze słowa
domi2907 napisał:
Nie masz zwykłego badania ginekologicznego? U mnie na każdej wizycie jest zwykłe ginekologiczne na fotelu plus usg z podglądem na serduszko.W sumie w pt wszystko badaja przez usg albo normalne albo dopochwowe..rzadko kiedy kekarz sie bierze za robote recznie ze tak to ujme. Jak tylko ma usg w gabinecie to z niego korzysta.
Poza tym przez usg lekarz nie zobaczy np. infekcji, one czasami przebiegają bezobjawowo, a leczenie jest ważne.
mycha670 napisał:
Herbata z sokiem malinowym, najlepiej domowym. Ciepłe mleko z wciśniętym ząbkiem czosnku i z miodem (o dziwo smaczne ) Mnie dwa razy w ciąży już uratował ten zestaw od leków W razie bólu gardła tantum verde.dopadlo mnie przeziębienie..... nie mogę sobie dac z nim rady znacie jakieś sprawdzone sposoby? Pomóżcie proszę
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Porto, nie kupiłam jeszcze komody. Na razie kupuję kafle, deski itp. Na przyjemności przyjdzie czas później
Powiem Wam, że mnie lekarz każe przychodzić co 2 tyg na kontrolę szyjki, choć niby jest z nią ok. Ale bada mnie na każdej wizycie ginekologicznie i usg dopochwowe i w ten sposób mierzy dł. szyjki. A dziecka nie bada, patrzy tylko czy serce bije.
A, Domi, z tego co mi wiadomo, to u mnie w szpitalu jest znieczulenie. Tylko podobno jeszcze przed porodem trzeba się zgłosić do anestezjologa. Wcześniej też była możliwość skorzystania, tyle że płatnie. Zamierzam przetestować jak to funkcjonuje. Chociaż nasłuchałam się, że przez znieczulenie może nie być akcji porodowej, bo nie czujesz kiedy masz przeć itd. Jeśli dałabym radę, to wolałabym z tego nie korzystać.
Wiecie co, cellulit mi się robi na udźcach. Stosujecie jakieś kremy, peelingi, masaże? Bo ja jak na razie to stosuję szorstki ręcznik.
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- 18 wizyt u położnej (od 5. miesiąca ciąży), która pracuje w przychodni POZ
- 40 godzin zajęć w bezpłatnej szkole rodzenia gimnastyki przedporodowej
- towarzystwa bliskiej osoby podczas porodu: męża, partnera, siostry, matki
- rodzenia w każdej pozycji, czyli skorzystania z sali do porodu rodzinnego z łazienką z prysznicem do masaży oraz drabinkami
- wyboru swojego mieszkania na miejsce wydania dziecka na świat (jeśli ciąża rozwija się prawidłowo i poród zapowiada się fizjologiczny - siłami natury)
- znieczulenia zewnątrzoponowego (trzeba jednak pamiętać, że wtedy dziecko rodzi się dłużej)
- znieczulenia wziewnego, czyli gazu rozweselającego
- wyboru, czy poród ma odbierać położna, czy lekarz
- położenia dziecka zaraz po porodzie na brzuchu, by zetknęło się z bakteriami matki, a nie lekarza lub położnej (o ile noworodek dostał 8-10 pkt w skali Apgar)
- rodzenia w specjalnej wannie z hydromasażem, jeśli ten wariant najbardziej odpowiada matce
- masażu wykonanego przez położną
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja rozumiem, że część z Was miała nieprzyjemne sytuacje i woli dmuchać na zimne.... I nie gniewam się
Po prostu czytając Wasze odpowiedzi odebrałam to jak jakiś taki atak w moją stronę, że nie zwracam uwagi na to co ważne i że mogę się przejechać czy coś.... A to nieprawda. Bardzo zależy mi, aby mały był zdrowy i aby wszystko przebiegło jak najlepiej i zwracam uwagę na każdy nawet najmniejszy szczegół w moim ciele i samopoczuciu, ale tym samym wierzę w to co mówi mój lekarz, bo jednak do tej pory poprowadziła mnie bez problemów i ma bardzo pozytywne opinie.
Dodatkowo koleżanka z klasy rodziła w marcu tego roku i też chodziła do niej i zdając jej relacje z każdej wizyty mówi, że miała identycznie.... A urodziła zdrową, dużą dziewczynkę - Lilkę