BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 tygodni temu #802980 przez moni91
Oki Mamusie ja się szykuje na wizytę do gina na 15.45:):) Buziaki trzymajcie kciuki:)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 tygodni temu #803000 przez darmag21
Pala po to jestesmy zeby pisac to co nam na sercu lezy. Ja w bloku mieszkalam tal do lat 16, potem rodzice kupili dom i mamy piekny ogrod, taras, wiosna i latem jest super. Z moim mezem jestesmy przyzwyczajeni do swojego podworka i zdecydowalismy sie na budowe domu bo kupno mieszkania nam sie nie kalkulowalo bo tu... choc kupisz i niby swoje to i tak za czynsz placisz prawie 600 zl,. Mam lenia, nawet prania mi sie nie chce rozwiesic.

11 lata 3 tygodni temu #803034 przez kojka-waw
Myślałam że pospie w dzień a tu zonk.
Najpierw jedna koleżanka siedziała od 9 do 14,
Później mój przyjechał, wlaczylismy film a że był nawet fajny to nie usunęłam na nim
Zaraz przyjdzie moja koleżanka z dzieciaki a później koleżanka z pracy z synem.

11 lata 3 tygodni temu #803061 przez moni91
Hej mamusie ja juz po wizycie jest super wyniki glukozy i moczu są w normie a wyniki tarczycy też dobre:):) więc jestem ucieszona szyjka zamknięta serduszko niuni też w normie:)

11 lata 3 tygodni temu #803068 przez Loca
No to super Moni :)

Ja musze wybrac sie do apteki po pojemnik na mocz, w przyszlym tyg pojde na badania a 17 kolejna wizyta u gin.
W ogole, ostatnio co nie zjem to mam zgage, teraz trzy razy ogladam zanim cos zjem bo piecze mnie pozniej strasznie :silly:

11 lata 3 tygodni temu #803075 przez moni91
Ale troszkę się podłamałam bo na początku ciąży ważyłam 56kg a teraz już 69 kg to aż 13 na plusie masakra:(:(

11 lata 3 tygodni temu #803095 przez annlu
Moni91

Ja jestem w 27 tygodniu a od początku ciazy mam 4,8 kg na plusie :)

11 lata 3 tygodni temu #803107 przez moni91
Nio wlasnie a u mnie to juz 13kg:(dobrze ze malutka rosnie ale to dużo jak na 7mc:(

11 lata 3 tygodni temu #803114 przez domi2907
Moni, nie martw sie. Kazda kobitka ma inaczej. Jednej uecej prybywa bo ma wieksze piersi i wiecej plynow tez... Spokojnie, potem sie bedziesz odchudzac :) ja tez mam juz 10 na plusie. Zalozymy potem forum zeby sie wspierac w traceniu wagi ;)

11 lata 3 tygodni temu #803117 przez moni91
Ok super pomysl domi:)dzięki za wsparcie:)

11 lata 3 tygodni temu #803120 przez Loca
Moni, nie lam sie :) podobno na dzien dobry kobieta po porodzie traci 10 kg, jak bedziesz karmic piersia, to tez kg szybko zejda. Najwazniejsze ze dzidzius rosnie zdrowy, wez jeszcze pod uwage fakt ze w 9 ms mozesz nie przybrac nic.

Ja poki co "przytylam" 4 kg, moja startowa waga 59 kg, 10 tyg ciazy wazylam 54 kg, w obecenej chwili od mojej listopadowej wizyty, ktora byla 3 tyg temu przybralam pol kg, wiec dzisiaj na wadze zobaczylam 58 kg, az ciekawa jestem ile przybiore.
Slyszalam o przypadkach, ze dziewczyny do 6 ms ciazy przybieraly niewiele, przychodzil 7,8 ms i nagle robilo im sie 18+, a slyszalam o takich ktore w pierwzych ms duzo przybraly, a w 8,9 ms praktycznie nic.
Zatem dziewczyny, spokojnie z waga, nadprogramowe kg da sie zrzucic, a nie na wszystko mamy wplyw :) najwazniejsze zeby naze dzieci byly zdrowe.
Zreszta Moni, kazda z nas jest inna, jedna w ciazy przytyje 25 kg, a druga tylko 8 :)

11 lata 3 tygodni temu #803121 przez roma4
Moni fajnie ,że na wizycie wszystko było dobrze ,ale po ostatniej fotce ,którą dałaś na forum nie widać ,że już masz 13kg na plusie no nie wiem może coś zle zrozumiałaś ? chyba że masz takie uwarunkowania genetyczne . Ale jakby co jesteś młodziutka zobaczysz po ciąży wszystko spadnie , ja to sie martwię bo w moim wieku zrzucić to już nie lada wyzwanie :) ja na razie 25tydz i +7 też nie mało

11 lata 3 tygodni temu #803127 przez Ani-ta
moni najwazniejsze ze wszystko jest dobrze a kg tak jak dziewczyny pisza nie ma co sie narazie przejmowac. Mi moja gin powiedziala ze to uwarunkowane genetycznie ile sie przytyje ewentualnie mozna stosowac taka diete jak ciezarne z cukrzyca i wowczas mozna nawet schudnac. ja mam 9+ a z bartkiem mialam 19+ i dalam rade zrzucic

11 lata 3 tygodni temu #803132 przez darmag21
Dziewczyny macie stronke Kalkulator przyrostu wagi w ciazy

www.familie.pl/tool/pregnantcalc/weight

Moni w pierwszej ciazy mialam 21 kg na + i zjechalam bez stosowania diety do 50, wiec nie martw sie. Wazne ze malenstwo zrowo rosnie i wyniki dobre.

11 lata 3 tygodni temu #803140 przez roma4
Darmag sprawdziłam się na tym kalkulatorze co Ty podałaś , całkiem fajny link i wyszło ,że zakończę ciążę na wadze 71kg no nie mało , ja pierwszą ciążę skończyłam na +13,5 , przy tej zanosi się na więcej

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka