BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 tygodni temu #803319 przez domi2907
Hej mamusie...
Przylaczam sie do grona koszmarnych nocy... Normalnie moze spalam z godzine...cztery razy sie obudzilam. Nos zatkany jak zwykle...
Glowa mnie zaczyna bolec...

W pt pogoda super jak na ta pore roku...zazwyczaj padalo i to wlasnie jak ktos okreslil na poziomo bo nad oceanem wiatr jest prawiezawsze silny. Ale jakos ostatni tydzien jest w miare spokojnie i bez deszczu.. Chlodnawo ale do zniesienia.

Teraz maz bedzie otwieral sklep w niedziele przez grudzien bo swieta...tzn ze sama bede juz calutki tydzien sie nudzic...z jednej strony rozumiem i jasne ze to wazne a z drugiej moje hormony i wynudzenie sprawiaja ze chce mi sie ryczec...w grudniu nie bedzie mial ani jednej niedzieli wolnej bo akurat w tamiedzy swietami a nowym rokiem musi on byc bo to jego kolej. Wogole jakos mi sie tych swiat odechcialow tym roku. Nie mam kasy na prezenty a zawsze mi to sprawialo przyjemnosc...wybieranie i pakowanie. W tym roku jest tyle wydatkow ze tylko cos dl siostrzenicy ibratanka. A w sumie nic jeszcze nie kupilismy takiego dla malucha...tylko ten wozek. Nie wspominam o pokoiku, lozeczkach, poscieli....jeszcze jak na zlosc maz samochodem wjechal w dziure (takie sa super drogi) i podwozie sie zepsulo i1000 euro w plecy bo costam jeszcze odsilnika i kostki....

Sorry ze wam tak smuce...ide spac, moze zasnejeszcze. Do pozniej.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 tygodni temu #803321 przez moni91
Hej mamusię ja się szykuje do dentysty :(:( taka śnieżyca za oknem że masakra biało zimno wietrznie tak że łby urywa :( nie chcę ale muszę iść do sadysty masakra:(:(

11 lata 2 tygodni temu #803326 przez roma4
Dzien dobry :)

U mnie też biało za oknem i wieje ...
W przeciwieństwie do Was ja spałam dobrze tyle ,że chodzę pózno...
Moni powodzenia u dentysty ja idę 3.01

Pietruszka miłego siedzenia na krzywej cukrowej , ja tam ostatnio spędziłem 3 godz w sumie
U małej był Mikołaj tak się cieszyła ,że wogóle o niej pomyślał , dla dzieci to radocha takie prezenciki, ale fakt ja też w tym roku mam dużo wydatków , a tu święta ,,,,,,,

MIŁEGO WESOŁEGO MIKOŁAJKA WAM ŻYCZĘ :) :) :)

11 lata 2 tygodni temu #803329 przez moni91
Właśnie Wesołego Mikołaja :):)

11 lata 2 tygodni temu #803335 przez Loca
Witam :)

U mnie szaro, buro i ponuro, wzglednie cieplo, wiatr wieje ale sniegu jak nie bylo tak nie ma...a tak liczylam na bialy poranek :(

Dzisiaj moj synek ma pierwsze imieniny :silly: co prawda w brzuszku, ale sa :silly: wiec od mojego Mikolajka ;) Wesolego Mikolaja.

Lece sniadanko wciac :blink:

11 lata 2 tygodni temu #803348 przez mycha670
Witajcie!
A ja znów leże, tym razem nie z powodu przeziębienia a bólu brzucha,przeziębienie na szczescie udalo mi się pokonać :-) nadal nie potrafię sprecyzować bólu brzuszka czy są to kółkiem jelitowe czy ból żołądka, nie mam pojęcia ale nie dają mi spokoju :(
Ps. Kochane jak zobaczyć ta tabele z terminami produkcji?

Pozdrawiam Was Serdecznie w zimny i wietrzny Mikolajkowy Dzionek

11 lata 2 tygodni temu #803352 przez kojka-waw
Domi troszkę Cię pociesze. U nas w kwestii finansowej jesteśmy w czarnej dupie. Na koncie zostało nam koło 3zł, żywej gotówki okolo11zł. Pensja dopiero 10.12. Na dodatek otrzymałam informacje że podłączono gaz i prąd w domku na działce i musimy zapłacić łącznie 3300. Prezentów na święta w tym roku napewno nie będzie. Mieliśmy kupić tylko dla dzieci (9 sztuk w najbliższej rodzinie) a i na to nie będzie. Masakra. Mój też wiecznie w pracy. Ten weekend powinien być raczej w domu. Będziemy choinkę już ubierać bo do świąt będzie pracował ciurkiem i nie będzie kiedy. Też nie czuję tych świąt. Pocieszam się że za rok będą całkiem inne bo z naszymi kochanym bobasami.

11 lata 2 tygodni temu #803363 przez Porto1987
Cześć dziewczynki :)

To ja do Was też się dołączam. U mnie też sytuacja finansowa nie za ciekawa. Mam nadzieję, że po Nowym Roku będzie lepiej. No ale ja jeszcze nic nie mam kupionego dla malutkiej :dry:
Czy macie kupioną już pościel :unsure: Chodzi mi o wypełnienie. Poszukuję kołderki, która w środku będzie miała wypełnienie z bawełny i póki co nie mogę znaleźć :dry:

Ale u mnie wieje :(

11 lata 2 tygodni temu #803392 przez Loca
Porto, ja na allegro kupilam kolderke, ale z silikonowym wypelnieniem, sama pod taka spie, spokojnie mozna wrzucic do pralki i nic sie z nia nie dzieje :) ja moja 2m na 2,2 ostatnio pralam i bardzo szybko wyschla, rano wrzucilam do pralki a wieczorem byla juz do do spania :)

No niestety u nas z kasa tez kiepsko :( do tego ciagle chodzi za mna widmo "co bedzie po macierzynskim" wszyscy mowia, nie martw sie do 2015 roku jest jeszcze kupe czasu itd...ale kurka, szukalam pracy jako mloda mezatka i standardowym pytaniem na rozmowach bylo, czy mam dzieci i czy planuje miec dzieci...to teraz nie bedzie takiego problemu? Umowa konczy mi sie z dniem porodu, ale firma sie rozwija wiec moze uda mi sie zalapac do pracy winnym dziale, w koncu znaja mnie tam od ladnych paru lat.
Przed 30 chcialabym skabinowac drugiego maluszka :silly: ale co bedzie to sie okaze :)

11 lata 2 tygodni temu #803414 przez mycha670
Hejka ponownie :)
Tak leże,patrzę w okno i mi się płakać chce po 1 dlatego że że jest taka fatalna pogoda a moja Gabrysia ma w szkole wyjście do kina, jestem tym przerażona, mm nadzieję że panie wychowawczynie będą na tyle inteligentne że odwołają to wyjście, a po 2 to łapę doła tak jak Domi, wkurza mnie mój maz, który tak jak po urodzeniu Gabi (tylko teraz tak jest już w ciazy) zaczyna "uciekać" mi z domu tzn zawsze znajdzie coś do załatwienia, a ją jak na złość zaczynam się coraz gorzej czuć, w domu trzeba ogarnąć, Młoda do szkoły itp itd a on sobie myśli że jak zawiezie Gabi do szkoły to ma wszystko z głowy i może sobie znika na kilka godz. oczywiście jak ma wolne. :angry:
Przepraszam ale musiałam się wygadac

11 lata 2 tygodni temu #803421 przez mycha670
A tak na pocieszenie pochwałę się moim Norbim. Fotke z 25.11 :)
Załączniki:

11 lata 2 tygodni temu #803434 przez moni91
Hej mamusie ja już po Dentyście Okazało się że Dr,Norbert jest zarąbisty i ma podejście do pacjenta normalnie miałam wrażenie że znam go całe życie :):) szkoda że nie robi na NFZ:(:(hmmm Dowiedziałam się że my jako Ciężarne mamy pierwszeństwo do NFZ i możemy leczyć zęby bez problemu więc za 2 tygodnie idę leczyć moje 2 zatrute ząbki :) mam nadzieje że nie będą mi bardzo dokuczać do tego momentu:( bo Dr powiedział że mogą boleć przez 2-3 dni:(:(dostałam 2 znieczulenia i mam wrażenie że mam spuchniętą całą dolna wargę :):) dr, Norbert śmiał się że będzie się smażył w piekle za to że mnie tak katuje :P:Pi czy moja córcia mu wybaczy :):)bo młoda za każdym razem kopała jak się zbliżał wiertłem:P:P:):)tak jag by mówiła Zostaw Moją Mamę:P:P:P

11 lata 2 tygodni temu #803519 przez domi2907
Hej moni..widzisz nie taki diabel straszny :) ja swoja dRoga tez musze isc do dentysty..pojde jakos poczatkiem roku na czyszczenie.

Sliczny maluch mycha. Az mi przykro ze moja lekarka nie zrobila 3d .. No ale coz, zrobi nastepnym razem w styczniu.

Moje kochanie ostatnio kopie jednoczesnie pod zebrami z lewej strony i na dole...jakas gimnastyke odstawia ze nie powiem..a po prawej pod zebrami go ie czuje ...chyba tem jest lozysko to niweluje :)

11 lata 2 tygodni temu #803528 przez Loca
Mycha, piekna buzka maluszka :)

Moni, ja z nfz mam super dentystke, nawet moj maz sie do niej przekonal :) w ogole przekonal sie do tego centrum dentystycznego, ja chodze tam od zawsze i zawsze bylam zadowaolona z pracy tamtejszych dentystow.
No z nowym rokiem tez zamierzam na przeglad uzebienia sie wybrac :)

Domi, widze ze masz te same odczucia co ja, ja tez juz czuje ze maluszek na raz kopie w dwoch miejscach, ostatnio jak siedzialam to otrzymalam kopniaka w zoladek ;)

Dzisiaj na obiad kopytka ;) w taka wichure nie chce mi sie isc na zakupy, strach gdziekolwiek wychodzic, non stop straz pozarna jezdzi.

11 lata 2 tygodni temu #803529 przez pietruszka
Mycha, ale ładny buziak małego :)

Ja już po krzywej. Nie było tak tragicznie, ale po wypiciu musiałam uciec na koniec przychodni, bo przyszedł facet, który prysznica nie widział co najmniej od tygodnia. I wiedziałam, że jak to poczuję już po wypiciu, to paw jak nic.
A, no i znowu trafiłam na tę sadystkę, co żyły na wylot przekłuwa. I stało się tak przy drugim kłuciu, a potem jeszcze trzeci raz w to samo miejsce mi przyładowała. Masakra, ledwo co ręką ruszam i mam już niezłego sińca.

Byłam w końcu u fryzjera :lol:
I też już ani złotówki nie mam do wydania na siebie.

Dziś już nie wychodzę, nie chcę wylądować przygnieciona przez jakąś gałąź.

Domi, moja córa też się uparła na lewą stronę pod żebrami. I często tam "szpera". Ale na szczęście żeber jeszcze nie sięga, więc tam nie obrywam. A wczoraj to w ogóle "fale Dunaju" na brzuchu miałam :blink:

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka