- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Baśka masz rację stres nie mija i człowiek poprostu jak coś nie gra się martwi normalne, ja też się staram nie panikować to moje drugie ale każda ciąża inna ,ja to cały czas myślę tylko o tym żeby był zdrowy niby wyniki mam dobre no ale i tak się martwie
Ja dzisiaj z koleżanką ustaliłam,że w marcu ona da mi swój wózek,a ma 3 funkcyjny po jej rocznej córce i nie muszę kupować , nawet się cieszę bo ma fajny, a ja zaoszczędzę
miałam wprawdzie upatrzony ale w tym przypadku zmienię zdanie
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Moni nie martw się pewnie ma spokojniejszy dzień dlatego mniej się wierci
Baśka ja nie magluje pościeli już wyprałam i dzisiaj wyprasowałam i narazie schowałam, a co do tego kto przy porodzie nie myślcie sobie o mnie zle ja chcę być sama i tak zrobiłam przy małej mąż czekał za drzwiami i tak ma być teraz oby wogóle jak będę rodzić był na miejscu to będzie super
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- claudii09853
- Wylogowany
- budujemy zdania
My mieszkamy u M rodziców jest to dom aleeee my mamy jeden pokój na dole a oni całe piętro 3 pokoje i łazienka a najlepsze że ich tu nie ma są w Niemczech a obiecali nam że nam dadzą tę górę jak jeszcze nie byłam w ciąży.
I co i nic....mój M się teraz wkurzył i mówi teściowi że jak się mała narodzi to za pare miesięscy się wyprowadzamy a teść na to że po co?? To M mu mówi że jak to po co? to co my mamy w jednym pokoju z dzieckiem być? A teść dowalił że on też na początku tak miał i żył i nikt mu nie pomagał to on też nie musi nikomu pomuc... Zamurowało mnie nie wiedziałam co mam powiedzieć a M tak samo powiedział mi potem że normalnie języka mu w ustach zabrakło i nie umiał nic powiedzieć i że po swoim ojcu się tego nie spodziewał. Ale my się już tym nie przejmujemy jeszcze trochę i NARA!!
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Baska,ja ubranka piore sama i sama prasuje,jakos wole ja to zrobic, choc nie przepadam za ta czynnoscia, ale jakos tak to pierwsze ubranka mojego malenstwa i mam sentyment do tego zebym ja to przygotowala, nawet tu w poblizu nie ma u mnie takiego luksusu ...a czy magiel moze zaszkodzic, to nie mam pojecia, mysle ze nie, musialabys sie zapytac w jakich srodkach tam piora i jak to sie ma pozniej w noszeniu i zeby nie poniszyli, bo to roznie.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Baska, dobrze ze wrocilas i wszystko jest dobrze z maluszkiem. Moja babcia zmarla niecale 2 tyg po moim slubie, ciezko bylo mi sie z tym pogodzic ale w listopadzie urodzil sie drugi syn mojego brata i wtedy zrozumialm ze jedni musza odejsc, aby inni mogli sie urodzic, taka kolej rzeczy.
Darmag, przerazila mnie historia Twoich znajomych, ale zauwazylam ze jest jakas dziwna moda na zostawianie rodzin w swieta, moja znajoma miala podobna historie, z tym ze w wigilie jej mama zostawila cala rodzine dla kochanka.
Co do prania poscieli to ja juz mam to zalatwione maz wyprasowac musi.
Domi, ja zaczynam tego swojego meza wykorzystywac, ja leze i tylko mowie " Mezu, przynies mi to i tamto i jeszcze to" no coz sam powiedzial ze z lozka mam nie wychodzic
Jutro ide na ponieranie krwi...
- claudii09853
- Wylogowany
- budujemy zdania
Dobrze że tem mój M ma głowe na karku:)
Darmag biedna ta twoja znajoma ja nie wiem co bym zrobiła nie mam pojęcia mam nadzieję że mój M nie wywinie takiego numeru.
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Dziewczyny wy tak o tych spacerach a u nas w Rzeszowie dzisiaj tak szaro i ponuro jest W ogóle nawet nie chce sie myśleć o tym żeby wychodzić. Mam nadzieje, że jutro bedzie słoneczko bo mam troche do załatwienia i troche chodzenia po mieście Dodatkowo o 16 mam wizyte u ginekologa a o 18 kardiologa. Ciekawa jestem czy mala już do dwóch kilogramów dobiła Czytałam że w skończonym 32 tygodniu maleństwo jest już na tyle silne, że można troche oddetchnąć teraz oby do 34tc potem 36tc a potem to już możemy sie rozpakowywać w ogole bezstresowo
Ete my z mężem też myśleliśmy o tym, żeby małą zaraz brać na basen jak już będe w lepszej formie
Moni ja w większości też musze tak na raty chodzić i cały czas zwalniać mojego bo normalnie dosyć szybko chodzimy a teraz niestety taryfa ulgowa musi być Co do ruchow maluszka to nie stresuj sie i nie zamartwiaj. Moja też wczoraj i dzisiaj jakoś mniej ruchliwa a przecież potrafi nieraz cały dzień dawać o sobie znać. Mąż mowi ze to przez to ze sie denerwuje. Może akurat coś w tym jest Spokojnie
Baśka witaj Przykro mi z powowdu babci, niestety taka kolej rzeczy nic na to nie poradzimy, napewno zawsze będzie przy Tobie.
Gratuluje rychłego ślubu Zobaczysz nawet sie nie obejrzysz a będziecie w trójke sie pakować do wyjazdu Zleci nawet nie wiadomo kiedy teraz nam te tygodnie tak uciekają co to bedzie kiedy maleństwo przyjdzie na świat i pochłonie cały nasz czas
Baśka aktualna tabelka jest na pierwszej stronie albo na skrzynce, napisz do majeczki to podeśle Ci login i hasło bo u mnie jest zapisane i niestety już nie pamiętam.
Domi uważaj na siebie i nie forsuj sie za bardzo Lepiej rozłożyć sterte prania na kilka dni niż poźniej cierpieć z powodu bólu kręgosłupa, wiem co mówie Ja tez mam dużo więcej większych rzeczy, w sumie wszystkie te co dostałam to takie olbrzymy, te mniejsze to te co my kupiliśmy i te z ciucha co przynioslam o moze jutro też zawitam i coś upoluje w sumie miałam nic nie kupować juz ale za grosze moge sie nie oprzeć Domi moja lekarka w ogóle mi nie kazała liczyć ruchów.
Darmag podziwiam Też juz chciałabym mieć poprane, poprasowane i poukladane wszystko albo przynajmniej połowe
Claudii ja tez jeszcze mam co kupować, wózek to w ogóle dalej nie wiem jaki chce cały czas sie miotam niby już miałam wybrany ale ciągle czuje, że to nie to Dobrze, że łóżeczko dostalam od ciotki tylko złożyc bo pewnie tez z moim zdecydowaniem kupowalabym je i kupowała
Roma pewnie, że jak możliwość zaoszczedzic to grzech nie skorzystać Ja pościeli to nawet jeszcze kupionej nie mam
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- claudii09853
- Wylogowany
- budujemy zdania
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
U nas wszystko w porządku, zaraz jem kolacyjkę i postaram się Was nadrobić, tylko nie wiem czy mi sie uda, bo piszecie jak szalone
A i powiem Wam, że w sobotę byłam na zakupach maluszkowych. Znaczy kupiłam kilka ubranek. Okazało się, że wszystko co wybrałam jest polskie gatunkowo super, bawełna gruba i mięciutka. Mam wrażenie, że te ubranka są o wiele lepszej jakości niż w sieciówkach. Postaram się znaleźć na necie, ale powiem, że bez porównania
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Roma co do porodu to zależy jak kto woli Ja sobie chyba nie wyobrażam być sama w takiej chwili, chociaż na dzień dzisiejszy jakoś wogóle nie mogę sobie tego wyobrazić
Claudii to fajnie, że idziecie na swoje Nie ma to jak u siebie. Tym bardziej skoro masz takich teściów. I bardzo dobrze, że Twoj M jest tak za Toba, bo to Ty i maluszek bedziecie teraz dla niego najbliższą rodziną, a jego tata faktycznie nie ładnie się zachował. My póki co z teściami.
Darmag wyprać też sama wyprałam w płynie dla dzieci, ciuszki tez sama prasuje, tylko nad pościelą, baldachimem itp się zastanawiam bo sporo z tym roboty jesli oo prasowanie chodzi :/
Loca i dobrze Korzystaj póki możesz i odpoczywaj jak najwięcej
Myślę, że takie jednorazowe grzeszki raz po raz nie zaszkodzą Ja wczoraj po raz pierwszy chyba od kiedy jestem w ciąży zjadłam chipsy. Miałam taką ochotę, że powiedziałam mojemu zeby kupił na film
Co do zakupów maluszkowych to my sie pojutrze wybieramy i chcemy już całą resztę kupić, a przynajmniej większość. Potrzeba nam jeszcze takich drobiazgów jak kosmetyki, nozyczki do paznokci, gruszka do noska, termometr, smoczek, butelka, podklady poporodowe dla mnie, wkladki laktacyjne i koszula jeszcze jedna. Z takich wikeszych rzeczy to przewijak i kocyk, a tak po za tym to mysle ze juz wszystko mamy Niby nie duzo tego ale pewnie sporo kasy pochłonie :/
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Trochę mnie nie było, ale postaram się nadrobić i odp wszystkim Jak którąś pominę to proszę o wybaczenie
Darmag
Ja jakoś też mam odczucie, że na rzeczy w maluszkiem przyjemnie wydaje mi się pieniądze
Dziękuje za odp odnośnie witaminy C !
Współczuje problemów z kręgosłupem - biedna kochana
Szkoda Twojej znajomej... I jeszcze w wigilię i jeszcze przed porodem ?? Masakra. ;/
Kojka
To ładna waga maluszka Zmiana daty o 12 dni... Ciekawe jak wyjdzie :)A co do spania to u mnie wręcz przeciwnie - mogłabym spać i spać i spaaaać
Moni
Też chwilami mam tak, że kompletnie nie wiem co ze sobą zrobić Znam to uczucie....
Masaż ukochanego ? No wiadomo, że musiało przejść !
Ete
Mi też depilacja nie sprawia problemu ( jeszcze ) Ja od początku ciąży przybrałam 6,2 kg Chociaż przez długie wolne od 20 grudnia do dzisiaj brzuszek mi wyskoczył to chyba troche wiecej w tym miesiacu bedzie A serniczek wygląda przepysznie ! *.*
Co do peelingów - to wiem o jakich mówisz. Uwielbiam je. Przez jakiś czas używałam dużo na uda i tyłek, aby był jędrniejszy i zdziałało cuda i zapach truskawek mmmm baaajka
Łóżeczko przepiękne !
Domi
To faktycznie odpłynęłaś w zakupy
Loca
Nie obwiniaj siebie o nic. Wszystko się ułoży. Szczerze w to wierzę !
Też powtarzam za każdym razem sobie, że niech mały mój kopie i prostuje się i przeciąga i przesuwa ile tylko chce byleby był zdrowy
Ten peeling to teraz zacząć rozumiem ? To ciekawy pomysł, może faktycznie coś w tym jest
Udanego pobierania krwi
Pala
Współczuje bólu kręgosłupa A ja czuje się już znacznie lepiej. Mogę prawie rzec, że chyba mi przeszło No spać bym mogła i mogła
A ja faktycznie jestem szczupła i taką piłkę z przodu - a mam chłopca
Szafa - suuuuuuper !
Pietruszka
ja też jeszcze nie zaczęłam prasowania i prania itp.
A ja ostatnie dni : sobota, niedziela, dzisiaj spędziłam z moim facetem i było baaaaardzo przyjemnie, non stop się do niego kleiłam i nadal mało mi przytulania hehe i teraz tak mi smutno jak już pojechał do domu
Chociaż w ogóle mam takie mieszane nastroje... Z jednej strony wiem, że mnie bardzo kocha i tak dobrze mi z nim a z drugiej jakoś tak... Eh te nastroje
Mój mały szaleje ostatnio baaaaardzo. Czuć, że już ma dużo siły, bo jego kopniaki i przesunięcie są bardzo dotkliwe A i chwilami już z taką siłą się pcha w jakieś miejsce jakby dziurę miał zrobić i wyjść hehe
Dzisiaj uświadomiłam sobie, że zostały mi tylko 63 dni... :O A jeszcze niedawno był początek
A i w ogóle ostatnio zauważyłam, że moje piersi powiększyły w końcu swoją objętość z czego jestem baaaardzo zadowolona i ja i mój facet, bo mimo, że siarę już dawno miałam to objętość była taka sama a ostatnio się powiększyła Chociaż on twierdził już prędzej, że się powiększyła... Więc chyba wszystko zależy od punktu widzenia
A i musze Wam opowiedzieć, że już jestem w stanie wyczuć poszczególne większe części ciała małego To jest coś niesamowitego Już tak bardzo go kocham *.*
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Dobranoc mamusie. Milych snow