BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 4 dni temu #816681 przez roma4
Claudi penie najlepiej samemu rozumiem,ze na tkz swoje się wyprowadzacie? a z ciuszkami zdążysz :laugh:
Baśka masz rację stres nie mija i człowiek poprostu jak coś nie gra się martwi normalne, ja też się staram nie panikować to moje drugie ale każda ciąża inna ,ja to cały czas myślę tylko o tym żeby był zdrowy niby wyniki mam dobre no ale i tak się martwie

Ja dzisiaj z koleżanką ustaliłam,że w marcu ona da mi swój wózek,a ma 3 funkcyjny po jej rocznej córce i nie muszę kupować , nawet się cieszę bo ma fajny, a ja zaoszczędzę
miałam wprawdzie upatrzony ale w tym przypadku zmienię zdanie

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 4 dni temu #816688 przez roma4
Domi to się napracowałaś :) :)

Moni nie martw się pewnie ma spokojniejszy dzień dlatego mniej się wierci :) :)

Baśka ja nie magluje pościeli już wyprałam i dzisiaj wyprasowałam i narazie schowałam, a co do tego kto przy porodzie nie myślcie sobie o mnie zle ja chcę być sama i tak zrobiłam przy małej mąż czekał za drzwiami i tak ma być teraz oby wogóle jak będę rodzić był na miejscu to będzie super :)

11 lata 4 dni temu #816695 przez claudii09853
roma4 dokładnie idziemy na swoje:)
My mieszkamy u M rodziców jest to dom aleeee my mamy jeden pokój na dole a oni całe piętro 3 pokoje i łazienka a najlepsze że ich tu nie ma są w Niemczech a obiecali nam że nam dadzą tę górę jak jeszcze nie byłam w ciąży.
I co i nic....mój M się teraz wkurzył i mówi teściowi że jak się mała narodzi to za pare miesięscy się wyprowadzamy a teść na to że po co?? To M mu mówi że jak to po co? to co my mamy w jednym pokoju z dzieckiem być? A teść dowalił że on też na początku tak miał i żył i nikt mu nie pomagał to on też nie musi nikomu pomuc... Zamurowało mnie nie wiedziałam co mam powiedzieć a M tak samo powiedział mi potem że normalnie języka mu w ustach zabrakło i nie umiał nic powiedzieć i że po swoim ojcu się tego nie spodziewał. Ale my się już tym nie przejmujemy jeszcze trochę i NARA!!:)

11 lata 4 dni temu #816700 przez darmag21
Claudi, nie ma jak to u siebie, wiec tylko cieszyc sie. Dobrze ze twoj M dba o was i mysli o tym zeby bylo wam dobrze i jest za toba, to wazne.

Baska,ja ubranka piore sama i sama prasuje,jakos wole ja to zrobic, choc nie przepadam za ta czynnoscia, ale jakos tak to pierwsze ubranka mojego malenstwa i mam sentyment do tego zebym ja to przygotowala, nawet tu w poblizu nie ma u mnie takiego luksusu ...a czy magiel moze zaszkodzic, to nie mam pojecia, mysle ze nie, musialabys sie zapytac w jakich srodkach tam piora i jak to sie ma pozniej w noszeniu i zeby nie poniszyli, bo to roznie.

11 lata 4 dni temu #816701 przez Loca
Claudii i slusznie, nie ma co sie meczyc z tesciami, zreszta teraz sa takie czasy, ze nie trzeba sie gniezdzic w 10 osob na 40m

Baska, dobrze ze wrocilas i wszystko jest dobrze z maluszkiem. Moja babcia zmarla niecale 2 tyg po moim slubie, ciezko bylo mi sie z tym pogodzic ale w listopadzie urodzil sie drugi syn mojego brata i wtedy zrozumialm ze jedni musza odejsc, aby inni mogli sie urodzic, taka kolej rzeczy.

Darmag, przerazila mnie historia Twoich znajomych, ale zauwazylam ze jest jakas dziwna moda na zostawianie rodzin w swieta, moja znajoma miala podobna historie, z tym ze w wigilie jej mama zostawila cala rodzine dla kochanka.
Co do prania poscieli to ja juz mam to zalatwione ;) maz wyprasowac musi.

Domi, ja zaczynam tego swojego meza wykorzystywac, ja leze i tylko mowie " Mezu, przynies mi to i tamto i jeszcze to" no coz sam powiedzial ze z lozka mam nie wychodzic ;)

Jutro ide na ponieranie krwi...

11 lata 4 dni temu #816703 przez claudii09853
Dokładnie macie racje:)
Dobrze że tem mój M ma głowe na karku:)

Darmag biedna ta twoja znajoma ja nie wiem co bym zrobiła nie mam pojęcia mam nadzieję że mój M nie wywinie takiego numeru.

11 lata 4 dni temu #816707 przez pala813
Witam wieczornie :)

Dziewczyny wy tak o tych spacerach a u nas w Rzeszowie dzisiaj tak szaro i ponuro jest :( W ogóle nawet nie chce sie myśleć o tym żeby wychodzić. Mam nadzieje, że jutro bedzie słoneczko bo mam troche do załatwienia i troche chodzenia po mieście :) Dodatkowo o 16 mam wizyte u ginekologa a o 18 kardiologa. Ciekawa jestem czy mala już do dwóch kilogramów dobiła :laugh: :) Czytałam że w skończonym 32 tygodniu maleństwo jest już na tyle silne, że można troche oddetchnąć :) teraz oby do 34tc potem 36tc a potem to już możemy sie rozpakowywać w ogole bezstresowo :)

Ete my z mężem też myśleliśmy o tym, żeby małą zaraz brać na basen jak już będe w lepszej formie :)
Moni ja w większości też musze tak na raty chodzić i cały czas zwalniać mojego bo normalnie dosyć szybko chodzimy a teraz niestety taryfa ulgowa musi być :) Co do ruchow maluszka to nie stresuj sie i nie zamartwiaj. Moja też wczoraj i dzisiaj jakoś mniej ruchliwa a przecież potrafi nieraz cały dzień dawać o sobie znać. Mąż mowi ze to przez to ze sie denerwuje. Może akurat coś w tym jest :) Spokojnie :laugh:
Baśka witaj :) Przykro mi z powowdu babci, niestety taka kolej rzeczy nic na to nie poradzimy, napewno zawsze będzie przy Tobie.
Gratuluje rychłego ślubu :) Zobaczysz nawet sie nie obejrzysz a będziecie w trójke sie pakować do wyjazdu :) Zleci nawet nie wiadomo kiedy :) teraz nam te tygodnie tak uciekają co to bedzie kiedy maleństwo przyjdzie na świat i pochłonie cały nasz czas :laugh:
Baśka aktualna tabelka jest na pierwszej stronie albo na skrzynce, napisz do majeczki to podeśle Ci login i hasło bo u mnie jest zapisane i niestety już nie pamiętam.
Domi uważaj na siebie i nie forsuj sie za bardzo :) Lepiej rozłożyć sterte prania na kilka dni niż poźniej cierpieć z powodu bólu kręgosłupa, wiem co mówie :silly: Ja tez mam dużo więcej większych rzeczy, w sumie wszystkie te co dostałam to takie olbrzymy, te mniejsze to te co my kupiliśmy i te z ciucha co przynioslam :) o moze jutro też zawitam i coś upoluje :laugh: w sumie miałam nic nie kupować juz ale za grosze moge sie nie oprzeć :laugh: Domi moja lekarka w ogóle mi nie kazała liczyć ruchów.
Darmag podziwiam :laugh: Też juz chciałabym mieć poprane, poprasowane i poukladane wszystko :) albo przynajmniej połowe ;) :silly:
Claudii ja tez jeszcze mam co kupować, wózek to w ogóle dalej nie wiem jaki chce cały czas sie miotam niby już miałam wybrany ale ciągle czuje, że to nie to :silly: Dobrze, że łóżeczko dostalam od ciotki tylko złożyc bo pewnie tez z moim zdecydowaniem kupowalabym je i kupowała :lol:
Roma pewnie, że jak możliwość zaoszczedzic to grzech nie skorzystać :lol: Ja pościeli to nawet jeszcze kupionej nie mam :)

11 lata 4 dni temu #816711 przez moni91
Mamusie ja przed chwilą zgrzeszyłam i zjadłam zupkę chińska knora kurcze pieczone tak jakoś mnie naleciało i mam nadzieje ze nie zaszkodzi malutkiej bo ostatnia zupkę taka jadłam przed ciaza:):) a tak to caly dzień oglądamy filmy:):):)

11 lata 4 dni temu #816715 przez claudii09853
moni91 nie zaszkodzi bo ja też wczoraj zjadłam i mała daje czadu:) widać że nasze maleństwa tego potrzebowały:)

11 lata 4 dni temu #816717 przez darmag21
Moni jak kiedys tez nie moglam sie oprzec i zjadlam a wczoraj i dzis spijalam mirinde z lodem i tez nie moglam sie opszec a przez cala ciaze gazowanego nawet nie sprobowalam.

11 lata 4 dni temu #816724 przez Porto1987
Bry :) Melduję się wieczornie :)

U nas wszystko w porządku, zaraz jem kolacyjkę i postaram się Was nadrobić, tylko nie wiem czy mi sie uda, bo piszecie jak szalone :)

A i powiem Wam, że w sobotę byłam na zakupach maluszkowych. Znaczy kupiłam kilka ubranek. Okazało się, że wszystko co wybrałam jest polskie :) gatunkowo super, bawełna gruba i mięciutka. Mam wrażenie, że te ubranka są o wiele lepszej jakości niż w sieciówkach. Postaram się znaleźć na necie, ale powiem, że bez porównania :)

11 lata 4 dni temu #816775 przez baska007 2
Roma to fajnie, że wózek masz z głowy :) Tym bardziej, że to nie mały wydatek. Ja wózka jeszcze nie mam, ale wiem już , że chcę 3 funkcyjny, skrętny i lekki no i musi mi sie podobać :) No i jeśli o wózek chodzi to nam pozostało tylko znależć odpowiedni i wybrac bo moi rodzice chcą kupić dla wnusia:)

Roma co do porodu to zależy jak kto woli :) Ja sobie chyba nie wyobrażam być sama w takiej chwili, chociaż na dzień dzisiejszy jakoś wogóle nie mogę sobie tego wyobrazić :D

Claudii to fajnie, że idziecie na swoje :) Nie ma to jak u siebie. Tym bardziej skoro masz takich teściów. I bardzo dobrze, że Twoj M jest tak za Toba, bo to Ty i maluszek bedziecie teraz dla niego najbliższą rodziną, a jego tata faktycznie nie ładnie się zachował. My póki co z teściami.

Darmag wyprać też sama wyprałam w płynie dla dzieci, ciuszki tez sama prasuje, tylko nad pościelą, baldachimem itp się zastanawiam bo sporo z tym roboty jesli oo prasowanie chodzi :/

Loca i dobrze :) Korzystaj póki możesz i odpoczywaj jak najwięcej ;)

Myślę, że takie jednorazowe grzeszki raz po raz nie zaszkodzą :) Ja wczoraj po raz pierwszy chyba od kiedy jestem w ciąży zjadłam chipsy. Miałam taką ochotę, że powiedziałam mojemu zeby kupił na film :)

Co do zakupów maluszkowych to my sie pojutrze wybieramy i chcemy już całą resztę kupić, a przynajmniej większość. Potrzeba nam jeszcze takich drobiazgów jak kosmetyki, nozyczki do paznokci, gruszka do noska, termometr, smoczek, butelka, podklady poporodowe dla mnie, wkladki laktacyjne i koszula jeszcze jedna. Z takich wikeszych rzeczy to przewijak i kocyk, a tak po za tym to mysle ze juz wszystko mamy :) Niby nie duzo tego ale pewnie sporo kasy pochłonie :/

11 lata 4 dni temu #816808 przez moni91
Dobranoc mamusie :):):)

11 lata 4 dni temu #816815 przez annlu
Cześć mamusie ! :)
Trochę mnie nie było, ale postaram się nadrobić i odp wszystkim :) Jak którąś pominę to proszę o wybaczenie :)

Darmag
Ja jakoś też mam odczucie, że na rzeczy w maluszkiem przyjemnie wydaje mi się pieniądze :)
Dziękuje za odp odnośnie witaminy C !
Współczuje problemów z kręgosłupem - biedna kochana :(
Szkoda Twojej znajomej... :( I jeszcze w wigilię i jeszcze przed porodem ?? Masakra. ;/

Kojka
To ładna waga maluszka :) Zmiana daty o 12 dni... Ciekawe jak wyjdzie :)A co do spania to u mnie wręcz przeciwnie - mogłabym spać i spać i spaaaać :)

Moni
Też chwilami mam tak, że kompletnie nie wiem co ze sobą zrobić :D Znam to uczucie....
Masaż ukochanego ? No wiadomo, że musiało przejść ! :)

Ete
Mi też depilacja nie sprawia problemu ( jeszcze ) :) Ja od początku ciąży przybrałam 6,2 kg :) Chociaż przez długie wolne od 20 grudnia do dzisiaj brzuszek mi wyskoczył to chyba troche wiecej w tym miesiacu bedzie :D A serniczek wygląda przepysznie ! *.*
Co do peelingów - to wiem o jakich mówisz. Uwielbiam je. Przez jakiś czas używałam dużo na uda i tyłek, aby był jędrniejszy i zdziałało cuda :D i zapach truskawek mmmm baaajka :)
Łóżeczko przepiękne ! :)

Domi
To faktycznie odpłynęłaś w zakupy :)

Loca
Nie obwiniaj siebie o nic. Wszystko się ułoży. Szczerze w to wierzę ! :)
Też powtarzam za każdym razem sobie, że niech mały mój kopie i prostuje się i przeciąga i przesuwa ile tylko chce byleby był zdrowy :)
Ten peeling to teraz zacząć rozumiem ? To ciekawy pomysł, może faktycznie coś w tym jest :)
Udanego pobierania krwi :)

Pala
Współczuje bólu kręgosłupa :( A ja czuje się już znacznie lepiej. Mogę prawie rzec, że chyba mi przeszło :) No spać bym mogła i mogła :D
A ja faktycznie jestem szczupła i taką piłkę z przodu - a mam chłopca :D
Szafa - suuuuuuper ! :)

Pietruszka
ja też jeszcze nie zaczęłam prasowania i prania itp. :)

A ja ostatnie dni : sobota, niedziela, dzisiaj spędziłam z moim facetem i było baaaaardzo przyjemnie, non stop się do niego kleiłam :D i nadal mało mi przytulania hehe :D i teraz tak mi smutno jak już pojechał do domu :(
Chociaż w ogóle mam takie mieszane nastroje... Z jednej strony wiem, że mnie bardzo kocha i tak dobrze mi z nim a z drugiej jakoś tak... Eh te nastroje :(

Mój mały szaleje ostatnio baaaaardzo. Czuć, że już ma dużo siły, bo jego kopniaki i przesunięcie są bardzo dotkliwe :) A i chwilami już z taką siłą się pcha w jakieś miejsce jakby dziurę miał zrobić i wyjść hehe :D

Dzisiaj uświadomiłam sobie, że zostały mi tylko 63 dni... :O A jeszcze niedawno był początek :)

A i w ogóle ostatnio zauważyłam, że moje piersi powiększyły w końcu swoją objętość z czego jestem baaaardzo zadowolona i ja i mój facet, bo mimo, że siarę już dawno miałam to objętość była taka sama a ostatnio się powiększyła :) Chociaż on twierdził już prędzej, że się powiększyła... Więc chyba wszystko zależy od punktu widzenia :)

A i musze Wam opowiedzieć, że już jestem w stanie wyczuć poszczególne większe części ciała małego :) To jest coś niesamowitego :) Już tak bardzo go kocham *.*

11 lata 4 dni temu #816816 przez domi2907
Z ciuszkow toja potrzebuje tylko skarpetki, czapeczki i niedrapki. Wlasnie dostalam mega porcje ciuszkow dla maluszka. Jutro zas bedzie pranie. :)

Dobranoc mamusie. Milych snow

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka