- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
Właśnie słucham rmf baby śmieszne dziecięce kawałki tam lecą, ale póki co Igor nie reaguje....a ja zacznę się uwsteczniać
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
widzę, że Wy już macie poprane i poprasowane, a nawet łóżeczka składacie.
U mnie to tak: pranie ubranek zaczynam jakoś w połowie stycznia, poprasuję i schowam, żeby się nie kurzyły. A łóżeczko to złożymy w marcu, bo w pokoju małej dopiero gładzie będą kładzione, potem malowanie, tapeta, podłoga... a dopiero potem meblowanie. Więc wszystko na ostatnią chwilę, ale nie przejmuję się tym za bardzo. Zdążymy
Darmag, nie forsuj się więcej przy jakichś wypiekach, lepiej chłopa wysłać do cukierni i po problemie
Majeczka, to życzę powodzenia w podbojach Oby 2016 był Twoim rokiem!
Ete, jeszcze się z Tobą chyba nie witałam. Fajnie, że dołączyłaś i piszesz często. Ja też planuję unikać smoczka, chyba że trafi mi się straszna rozdarciucha, to może zmienię zdanie.
Byłam dzisiaj na spacerku, bo tak pięknie słońce świeciło, cieplutko, już nie mogłam wysiedzieć w domu. Mam nadzieję, że sobie tym nie zaszkodziłam. I tylko raz wlazłam po drabinie na Ip, nie mogłam się oprzeć, musiałam zobaczyć jak idą prace na górze. Ta babska ciekawość
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
ostatnio usłyszałam dobre hasło które w mojej rodzinie się sprawdza w 100% - że każdy z rodziny musi mieć chociaż jedną osobę z imieniem na M
Moja mama to Małgorzata
ciocia Mirella
kuzyn Mateusz , który ma żonę Marcelinę
mój Brat ma córeczkę Maję
Ja jestem Marta a "organista" to już jest kosmos bo ma imię i nazwisko na M więc aby zachować ciągłość to ja też chociaż jedno dzieciątko będę miała na M
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Muszę się przetransportować z moimi poduszkami do sypialni, mąż zaplanował wieczór pt. oglądamy TURBO, tę bajkę o ślimaku, a że bardzo lubię bajki to jest mi ta wersja jak najbardziej na rękę. Jeszcze tylko opróżnić pęcherzyk i odwiedzić zamrażarkę, bo tam czeka na mnie lód czekoladowy w polewie czekoladowej mniam:)
To do później bo pewnie się jeszcze odezwę
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja się tylko tak wetnę w rozmowę że ja też bardzo przy Bartusiu nie chciałam aby miał smoczka i na początku niby się nie domagał ale jak miał 3 miesiące skończone to takie cyrki zaczął odstawiać że na siłę do spania go nauczyłam ale jak miał 6 to sam z niego zrezygnował ale skutki braku smoczka widać do dziś bo musi myziać się po rączce albo mnie i robi to zupełnie nieświadomie
Nawet z mężem ostatnio rozmawiałam co zrobimy teraz czy damy od początku smoczka czy zobaczymy jak się sytuacja rozwinie
a co do łóżeczka to ja przy Bartku miałam złożone dopiero jak wylądowałam w szpitalu czyli 5 dni po terminie no i złożone jest do tej pory tylko musi z Bartka pokoju zostać przetransportowane do naszej sypialni
przepraszam że nie odpisuje wam wszystkim
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Darmag co do smoczka moja mała używała tylko do spania i jak postanowiłam jej zabrać zabrałam z dnia na dzień i nie było zadnych problemów alepomagał jaktrzeba było do lekarza czy w innych przypadkach bo ona była na piersi,a nie zawsze można dziecko nakarmić ,ogólnie nie jestem przeciwana ale zgodzę się z toba dwulatek ze smokiem nie wygląda za ciekawie tak samo z pampersami ,Vica jak miała 1,5 roku robiła na nocnik a od roku ją sadzałam żeby się przystosowała,a jak widziałm dzieciaczki dwu i trzy letnie z pampersami to byłam zdziwiona
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Moni dobranoc
Ja też spadam na jakiś film do jutra
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Majeczko, a czy Ty czasem ze slaska nie jestes? Bo te beboki zdradzaja
Co do zespolu policystycznych jajnikow to sie nie stresuj, fakt moze byc trudniej z zajsciem w ciaze, ale nie ma co panikowac znam bardzo duzo dziewczyn z ta przypadloscia ktore maja dzieci wiec jesli bedzie slub w 2016 roku, rowniez bedziemy czytac o tym ze spodziewasz sie maluszka dobrze ze juz sie leczysz bo masz czas na przygotowanie.
Ete, ja tez juz lozeczko mam poskladane stoi tak od dluzszego czasu, jak przyszlo to z mezem stwierdzilismy ze kartonow trzymac nie bedziemy, a w piwnicy i tak miejsca brak wiec jest juz poskladane i czeka materac jeszcze w folii ale tylko dlatego zebysie nie kurzyl.
Darmag, mam nadzieje ze smak ciasta/placka byl wart tego stania
Pietruszka, ja pewnie na Twoim miejscu tez bym po drabinie skakala, w koncu to wasza chatka sie buduje
Anita, bo to od dziecka zalezy czy smoczek jest potrzebny czy nie, mnie sie wydaje ze jak nie ma potrzeby dawania dziecku smoczka, to lepiej nie dawac. U nas w szpitalu bardzo gonia za smoczki, nie pozwalaja stosowac, bo podobno dziecko uczy sie smaku silikonu i bywa tak ze piersi ssac nie chca, nie wiem na ile jest w tym prawdy, ale kolezanki ktore rodzily u nas wspominaly ze to jest powod dla ktorego polozne gonia mam za smoczki.
Kurcze pogubilam sie, nie moge na tablecie sie cofnac bo caly post mi zniknie wiec odpisze ogolnikowo co do smoczkow.
Ja jako dziecko podobno na smoczki roznej postaci reagowalam odruchem wymiotnym, zasypialam podobno bez pomocnikow, wiec licze na to ze moje dziecie tez do szczescia smoczka nie bedzie potrzebowac, no zobaczymy jak juz to ja najkrocej, zeby pozniej nie latal taki 2 latek ze smokiem w buzi, jak to Darmag napisala.
Podobnie mam z podejsciem do karmienia piersia, max rok, moja kolezanka karmila ponad 3 letnie dziecko! Dziecko podbiegalo do niej i przy wszystkich koszulka do gory stanik tez i za cyca lapal....
Az ciekawa jestem jak ja sobie poradze
No nic spokojnej nocy zycze
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania