BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 tydzień temu #815713 przez roma4
Loca nie zamartwiaj się za bardzo grunt to dobre nastawienie ...

ete no mi nie ma kto pomóc w parsowaniu czy przy dzieciach więc muszę liczyć sama na siebie w dodatku mąż tylko na weekendy w domu , mowi się trudno już się przystosowałam do takiej sytuacji

darmag pewnie płyny łatwiej się wypukują ja kupiłam proszek bobasek i go wykorzystałam ,a już jedną partię nawet wyprasowałam jestem z siebie dumna jeszcze mi trochę zostało ale już nie jest tak dużo, zresztą następne prania jak mały się urodzi będę robić w normalnym proszku chyba ,że się okaże ,że ma uczulenie różnie bywa, mała nie miała , a teraz jak ma 4 latka to myje się w mydle dla alergików i smaruje ją też specjalnymi kremami bo ma wrażliwą skórę
dziewczyny zgubiłam gdzieś adres do tabelki możecie mi podać?

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 tydzień temu #815730 przez domi2907
Witam sie i ja sobotnio :)

Witamy ete :) milo bardzo ze sie do nas dolaczylas, i mam nadzieje ze z nami zostaniesz. Wspolczuje lezenia, ale jak mus to mus. Ja w sumie mam wizyte w piatek i mam nadzieje ze wszytsko oki i mnie nie polozy. (Juz lezalam od 13 do 20 tygodnia, z malymi przerWami na jedzenie i potrzeby bo mialam lozysko za nisko) teraz juz jest dobrZe ale tao nigdy nic nie wiadomo.

Darmag mi mlody tez dalejk daje po dole brzucha, po pecherzu tak ze az sie zwijam momentami. Ale pod zebrem prawym tez go czuje..moze do glowka, albo dupka....w sumie ma i rece i nogi wiec ciezko powiedziec czym sie w danej chwili bawi. Generalnie czuje go calego wszedzie :)

Moni, ja mojego tez wykopalam z wyrka o 8.30, zjadlam sniadanko i wrocilam do lozka...no i spalam do teraz. Jakis obiad rObie, jak darmag spaghetti tyle ze carbonaire, a jakie glupoty mi sie nasnily...byli u mnie jacys cyganie i montoeali zabezpieczenia w oknach, potem pobilam jakiegos faceta bo nic nie robil tylko tv ogladal, potem pojechalam kase wyjac z mulibanku i okazalo sie ze wklada sie do lodowki na plebani salate i w tej salacie sie po jakims czasie kasa pokazuje.....poporstu obudzilam sie i stwierdzilam ze takie glupoty to tylko mi...skad mi sie to wzielo...

Roma, darmag ja piore wszytsko w plynie bo jak wam pisalam nie znalazlam proszku. Moze nawet lepiej. A juz mam poprane duza partie tyle ze sie suszy...a z tym suszeniem masakra bo tu dalej leje. Dzis w nocy byla taka burza z gradobiciem ze sie wszyscy zerwalismy na rowne nogi lacznie z danielkiem w brzuszku:) potem maly nie chcial zasnac tylko sie wiercil.

Ehh, ide sie ogarnac moze bo 13 a ja w pizamie....

11 lata 1 tydzień temu #815732 przez domi2907
Ah, i loca bedzie dobrze :) pozytywne nastawienie, a maluch rosnie w swoim czasie. Nie musi byc grubasek :)

11 lata 1 tydzień temu #815743 przez annlu
Cześć wszystkim w sobotnie popołudnie :)

Roma
Nie no wiesz... Jest czuły, przejmuje się każdymi badaniami, rozpieszcza mnie i spełnia każdą zachciankę. Brzuch non stop przytula, całuje, "rozmawia" z małym i w ogóle :) Jest słodki, ale o przyszłości go nie pali do rozmów....
Ja też mimo obaw już nie mogę się doczekać synusia :)

Loca
Nie przejmuj się tą nieproporcjonalnością. Na pewno wszystko się ułoży :)
Tak jak już pisałam Romie : " Jest czuły, przejmuje się każdymi badaniami, rozpieszcza mnie i spełnia każdą zachciankę. Brzuch non stop przytula, całuje, "rozmawia" z małym i w ogóle :) Jest słodki, ale o przyszłości go nie pali do rozmów.... "

Porto
No dzisiaj przyjechało łóżeczko, materac, wanienka, kolejna paka ciuchów :) Więc jestem już na końcówce. Zostały kosmetyki i jakieś tam dodatki ;)
Wiesz... na początku ciąży wszyscy o mnie dbali, chuchali i dmuchali... Miałam non stop pełno towarzystwo... Teraz jakoś tak wszyscy mają inne plany...
A Twoje maleństwo na pewno jest zdrowiutkie ! Spokojnie :)

Ete
Witam mamusię ! :)Cieszę się, że do nas dołączyłaś :) I fajnie, że nasze rozmowy były dla Ciebie wspomagaczem :D Współczuje dolegliwości, ale cieszę się, że z małą już wszystko dobrze :) I zaglądaj do nas częściej :)
Dziękuje za rady ! :)

Darmag
No właśnie staram się wyleczyć przeziębienie tak szybko jak tylko się da i mam wrażenie, że troche mi przeszło ( oczywiście nie chce zapeszać :D )
A co do humoru to jak dostałam dzisiaj kolejne rzeczy dla małego to o wiele mi się poprawił i jakoś tak jestem szczęśliwa, że w sobie mam istotkę, która już mnie kocha bezgranicznie i ciągle jest ze mną :) Nie wiem czy zrozumiałyście co chciałam powiedzieć :D

Domi
hehe :) To faktycznie ciekawe sny miałaś :D

A właśnie dziewczyny. Wczoraj Tatuś mi zrobił taką musującą witaminę C do wypicia - Chyba wiecie o co mi chodzi... I faktycznie znacznie lepiej się czuję. Ale podobno w ciąży trzeba uważać z lekarstwami itd. Myślicie, że taka witamina C też ma wpływ na maluszka ? Czy mogę jeszcze z 2 razy wypić i nic się nie stanie ? Bo od wczoraj męczą mnie z tym myśli... :(

A no i muszę się Wam pochwalić ! :) Dzisiaj wzięłam się za porządki w szafie z moimi ubraniami i zrobiłam selekcję co będę nosić jeszcze po ciąży a co już jako matce " nie wypada " i tak jak do tej pory nie mogłam się zmieścić w szafie tak teraz mam tyle miejsca że ohoho.... A wyrzuciłam tylko te, które mi się już nie podobają albo są za krótkie albo nigdy ich nie miałam :O Aż jestem z siebie dumna hehe :)

11 lata 1 tydzień temu #815820 przez darmag21
Moje bodziaczki tez juz sie susza a ze suszarke mam przy grzejniku to jutro bede juz prasowac, jak wieszalam to liczylam no i mam rowne 30szt z tym ze one sa w roznych rozmiracha od malenstw tuz po urodzeniu do roku, pajacy takich spioszkowatych 25szt i tez w roznych rozmiarach... kupowalam juz od poczatku i sie nazbieralo, wiec choc to z glowy, ale jeszcze brakuje takich pierdul ktore jak liczylam to wiele kasy pociagna, ale powiem wam ze na to przyjemnie sie pieniadze wydaje.

Roma ja tez bede strala sie dosc szybko przestawic na pranie w kapsulkach, jesli bedzie maluch mial skore za kacperkiem to problemow nie bedzie ze zmiana...aczkolwiek powiem wam, ze ten zapach proszku lub plynu dla dzieci zaraz mi przypomina zapach niemowlaka i juz bardzo nie moge sie doczekac kiedy synus bedzie z nami.

Domi to sie dzis pobyczylas i wyleniuchowalas :) korzystaj puki mozna.

Anlu, mysle ze witamina C nie powinna zaszkodzic. U mnie tez by sie przydala selekcja moich ubran, ale szkoda cos teraz wyrzucac bo nie wiem jak bedzie po porodzie, wiec poczekam jeszcze troche.

11 lata 1 tydzień temu #815855 przez ete21
i praktycznie cały dzień zleciał...chociaż przyznam sie, ze dziś za bardzo nie leżałam, chodził za mną sernik więc musiałam sobie go zrobić - właśnie piecze się i cudnie pachnie:) Będzie na śniadanie ze szklanka mleka w sam raz i starczy na ho ho:) darmag21 to prawda, że ubranka wyprane w produktach dla dzieci prześlicznie pachną bobasem :) az się by chciało, zeby maleństwo było z nami:)

11 lata 1 tydzień temu #815857 przez kojka-waw
Cześć kobitki .

Wczoraj próbowałam kilka razy napisac ale albo mnie wywalalo albo wieszal mi się telefon
Nadrobilam z grubsza.
GrAtuluję udanych wizyt.
Dziewczyny że skracajaca się szyjka, będzie dobrze.
Zastrzyki podadzą i puszczą do domu. U mnie w szpitalu dawali dwa zastrzyki
W odstępie doby i puszczali do domu.

Witam nową mamusie.

Mój szkrab na wczorajszym usg ważył 1500g i termin zmienił mi się z 18.03. na06.03.

09.01. mam wizytę u lekarza co mi krążek w szpitalu zakładał.
Ma super sprzęt więc myślę że usg budzisz dokładniejsze.
Moja szyjka dalej krótką 1,3 do 1,5mm i rozwarcie.

Wczoraj zaczęłam już prać ubranka. Trzy pralki mam już za sobą.
Ubranek mam sporo. Póki co nic nie kupuję.

Mam nadzieję że telefon się uspokoi i nie będzie mi swirowal i będę z Wami na bieżąco.

11 lata 1 tydzień temu #815858 przez darmag21
Dzien zlecial zlecial, ja zaraz pojde polezec do wanny, zrelaksowac sie i w pizamke. Wiecie co, mam wrazenie ze im bardziej czekam na malenstwo, szykuje ubranka, oglafam, planuje, mysle ze nie dlugo ... to, czas stanie w miejscu. No chyba ze to takie dzisiejsze myslenie a kiedy maz wroci do pracy, zacznie sie Kacpra szkola i inne obowiazki to ten czas zacznie inaczej plynac - szybciej.

Ete serniczek zawsze wyjatko pachnie, i juz zazdroszcze ci sniadanka.

11 lata 1 tydzień temu #815859 przez darmag21
Kojka to dosc spora roznica czasowa w terminie. Ciekawe ktora sie sprawdzi. No i wazne ze maluszek zdrowo rosnie, oby tak dalej... a te szyjki to chyba jakas zmora marcowek, ciekawe czy inne mamuski tez z tym sie zmagaja.

Ja jutro wstawie kolejne pranie, stopniowo bo przy zelazku padne jak bede miala 2 godz stac.

11 lata 1 tydzień temu #815868 przez darmag21
DZIEWCZYNY JAK MACIE TVN STYLE TO OGLADAJCIE DZIS O 21:15 POLOZNE, fajny dokument.

11 lata 1 tydzień temu - 11 lata 1 tydzień temu #815884 przez kojka-waw
Darmag ją będę prasować póŹniej.
Narazie ograniczam się do prania.

Położne fajny dokument zgadzam się.
Jest jeszcze serial dokumentalny Porodówka.
Też lubię oglądać.

11 lata 1 tydzień temu #815889 przez moni91
Tak mamusie każda z nas chyba ogląda te odcinki położnych i porodówek:):)Mi juz się strasznie nudzi nie wiem co mam robić żeby zabić czas:(:( masakra muszę sobie znaleźć jakieś zajęcie bo zwariuje;(:(

11 lata 1 tydzień temu #815899 przez roma4
Kojka dobrze ,ze z dzidziusiem wszystko ok ,a termin się zmienił bo dzidziuś według wagi duzy , czyli zostały Tobie właściwie jakby 2miesiące

Darmag ja teraz nie mam tvn style,ale jak miałam to bardzo lubiłam oglądać te programy

Widzę,ze wszystkie juz zaczęły prać no powoli trzeba się szykować ,

11 lata 1 tydzień temu #815903 przez darmag21
Moni, nie dlugo nie bedziesz narzekac na brak zajecia, wiec moze ciesz sie nuda ? oje zycie wroci do normy juz chyba od wtorku, wiec moze zzacznie mi ten czas szybciej leciec.

Kojka, porody chyba leca w niedziele, tez bardzo lubie te programy.

Lece jakas kolacyjke zjesc i sie klade, jestem juz po kapieli i nawet zmoglam sie z depilacja :lol: , ale tak ciezko bylo ze bez lusterka to juz ani rusz.

11 lata 1 tydzień temu #815915 przez kojka-waw
Dobra ja lecę szybko pod prysznic.
Będę później.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka