- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- claudii09853
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
Co do szczoteczki to ja kupuję bo czytałam że jeśli dzidziuś nie ma włosków to i tak trzeba czesać żeby maluch ciemieniuchy nie miało.
Wkładki laktacyjne jak najbardziej bo szkoda ubrań brudzić mlekiem:)
Nożyczki do paznokci również kupuję bo dziecko już po urodzeniu może mieć długie paznokcie:)
Pieluchy myśle że 10 sztuk starczy.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pala813
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- Jesteśmy już w komplecie :)

Dobrze, że u małej wszystko w porzadku

Agness idealnie opisałaś to co czuje w tej chwili i masz racje wyrzuty sumienia są najgorsze, też je mam

Kciuki oczywiście że bedziemy trzymały

Moni to znaczy ze nie będziesz już do marca miała usg? Ja bym chyba nie wytrzymała.
Annlu ja tez wsmarowuje w siebie tych specyfików pełno a i tak kilka rozstępów jest więc genetyki nie da sie oszukać

Też boje sie tych wszystkich dobrych rad. Ostatnio rozmawiałam z babcia i ona mowi ze moja ciotka przewijała małego na blacie w kuchni a ja mowi ze wole na łóżku zeby miekko było bo sie boje o głowke jakby wyslizneła sie albo coś a ona wielce zdziwiona no jak Ci główka moze sie wyśliznąc. No chyba nie wiem jak to może być, nigdy nie trzymałam tak małego dziecka i wole zapobiegać wybierajac miekkie łózko ale oczywiście to juz źle. Ehh...
My mamy 10 tetrowych pieluch tych zwykłych białych, 3 kolorowe i 2 flanelowe. Tych flanelowych przyjemnych jeszcze jej kupie pod główke bede podkładać jak bedzie spac zeby sie nie odwróciła i do przytulania bedzie dobra

Wkładki laktacyjne kupuje tylko potem bo narazie mi nie są potrzebne

Ja już mam taki zestaw do paznokci bo czytałam, że czasem pierwsza rzecza do zrobienia po porodzie moze byc obcinanie pazurków

Dokładnie takie podpaski jak na zdjęciu zamawiałam na allegro po 3,5 chyba za opakowanie, wziełam 3 bo nie wiem jak to bedzie

Robie sobie ryż z jabłkami bo mnie naszło ale pachnie mówie wam:)
- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Annlu Trzymam kciuki żebyś była silna i stanowcza !!!
wkładki laktacyjne mam przyrządy do paznokci tez mam i podkłady możesz dostać w każdym sklepie z akcesoriami dla noworodków i matek lub w Aptece co do szczotki do włosów wstrzymuje się do porodu

Tak Pala malutką zobaczę dopiero po porodzie ja tez chyba nie wytrzymam ale muszę dać rade:)

- pietruszka
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
co do zakupów, ja na razie mam chyba 5 pieluszek kolorowych. Jeszcze trochę dokupię i flanelowe też, bo takie milutkie i mięciutkie są.
Mam niedaleko hurtownię dziecięcą, to się może w przyszłym tyg pofatyguję. Kupię podkłady, nie mam właśnie nożyczek, szczoteczki itd. Może jakieś termometry pooglądam. Tych wkładek laktacyjnych na razie nie kupuję, bo nic mi nie leci. Mam jakieś próbki, bo przyszły z laktatorem. A i chcę jeszcze takiego rogala do karmienia. Wydaje mi się, że może być pomocny.
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
-koszule dla siebie 2 szt
- ręczniki dla siebie 2 szt
- podpaski duze
-kapcie
-przybory toaletowe
-dla małego pampersy , chusteczki do wycierania
-smoczek malutki
jak sie nie mylę to nic więcej jak mnie będa wypisywac to w domu będę miała naszykowane w foteliku dla małego ciuszki i mąż mi je przywiezie łącznie z jakimiś rzeczami dla mnie
Moni dobrze że wizyta udana

[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- Porto1987
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 17

Długo mnie nie było, nawał obowiązków: Święta i organizowanie Sylwestra pochłonęło mnie całkowicie. W wolnej chwili podczytwałam Was z telefonu, ale z tego ustrojstwa nie idzie dobrze nic napisać. W każdym bądź razie proszę o wybaczenie i obiecuję poprawę w miarę możliwości

Jest mi strasznie miło, że o mnie pamiętałyście

U mnie wszystko ok. Mała ćwiczy wygibasy a my tylko podziwiamy małą akrobatkę przez brzuch

Dziewczynki, składam Wam serdeczne życzenia Noworoczne, niech Wam się spełni to, czego sobie tylko zapragniecie

- domi2907
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
- nadzieja umiera ostatnia :)

Monim dobrze ze wizyta ok

Pietruszka, kazdy maluszek rosnie jak chce. Nie wszytskie dzieci musza byc dlugie. A zreszta mala moze jeszcze dogonic, ma czas.
Pala, agness mnie tez ogarniaja czasem watpliwosci i tez mam wyrzuty sumienia bo naprawde strasznie chcialam malucha i chce dalej. Codziennie modle sie zeby bylo wszytsko ok i pomimo ze juz boli jak kopie to uwielbiam jak daje znac. Boje sie jak sobie poradze ze wszytskim..musze wrocic do pracy we wrzesniu. Di tego czasu mama juz bedzie musiala do polski i zostane w sumie sama, maz pracuje caly dzien wiec niewiele pomoze. Tesciowie sa juz coraz starsi i ciagle sie skarza to na kregoslup, to na nogi i tak sie boje ich takim maluchem obarczyc czesto. Na nianie nas chyba nie bedzie stac.....bo mimo tego ze oboje pracujemy to jakis kokosow nie ma. A do zlobka przyjmuja dopiero od 1,5 roczku....takze boje sie, nie wiem jak to zorganizuje. I bije sie ze taki maluszek bedzie ode mnie zalezal ciagle i zawsze sie bede bala ze cos mu sie stanie. Pamietam jak mialam psa, yorka, to przezywalam wszytsko, ciagle sie balam ze cos mu sie stanie, ze wpadnie pod auto, ze ucieknie, ze bedzie chory, ze ktos mu krzywde.zrobi, ze w domu cos na niego spadnie jak nas nie bedzie.....to teraz sobie wyobrazam jak to bedzie z dzieckiem...chyba przestane spokojnie spac. Boje sie potem buntow i wybrykow bo w sumie nigdy nie mialam do czynienia z chlopcem. W szkolach to oni tak rozrabiaja ze szok i boje sie jak sobei poradze. Nie mam za duzo cierpliwosci i mam nadzieje ze mi sie go uda wychowac na czlowieka. I tak sie boje o wszytsko co to bedzie.
A ja dalej mam tylko wozek....jutro podjade na promocje, zobacze czy mi sie uda kupic co nieco. Dokupie pare spiszkow bo mi brakuje, skarpetek i kombinezonik. Zobacze tez na nozyczki, szczotki do wlosow, moze kupie juz laktator jakby byl tanszy i wkladki. Musze w tym miesiacu to zorganizowac. Bo nie wiem jak to bedzie za niedlugo. Juz mam malo sil i szybko sie mecze jak wy..takze chodzenie po sklepach srednio przyjemne to jest. W sobite moze pojedziemy zamowic lozeczko to co wam pokazywalam juz z przewijakiem co potem sie przerabia na pokoj dla starszego dziecka. I podjedziemy do ikei po jakas komode, dywanik i lampki. Bedzie ostre strzelanie, ale trzeba to pozalatwiac.
- kojka-waw
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
Cieszę się, że wiZyty Wam się udały.
Ja mam jutro usg. Ciekawe ile mój glutek już mierzy.
Ja dzisiaj zrobiłam z mamą selekcję ubranek.
Muszę dokupić ewentualnie ze dwa body na długi rękaw,
Pieluszki tetrowe, reczniczek, przescieradlo, podkład na materac.
I kosmetyki. Z doświadczenia wiem ze nie ma co przesadzac.
Dobra idę do wanny i może uda mi się usnac.
Do jutra, albo do nocy jak mnie bezsenność dopadnie.
- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
no Moni jesteś przedemną ja dzisiaj wstałam 4.45, bo mój facet do pracy jechał na 2 dni
jak samopoczucie?

Witam Porto dobrze ,że u Ciebie wszystko gra,fajny pomysł miałaś z tym strojem żeby powiedzieć mężowi,że jesteś w ciąży

Kojka miłego oglądania dzidziusia na usg
Domi to łóżeczko co kiedyś nam pokazywałaś do przeróbki było fajne myślę,że to nie zły pomysł,no ja mam malutki pokoik i mam tam swoje duże łóżko więc mam zwyczajne łóżeczko
[/url
- agnesss
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Nie śpię dziś już od 4:20. Jak się obudziłam, to szybko siku i do łóżka, ale głowa już zaczeła pracować i myśli się nazbierało. Czekam na tą 10:00 ,jak na zbawienie. Mam nadzieję,że u malutkiej wszystko ok. Tez sobie ją dziś zobaczę, bo na każdej wizycie mam USG i będę miała do końca na szczęście. Poza tym ,tą szyjkę musi zmierzyć...
Witaj Porto w nowym roczku

Roma, odnośnie rzeczy które bierzesz do szpitala,to chciałam zapytać o ubranka dla małego? Nie zabierasz ze sobą niczego? Body, pajacyk, czapeczka? Czy nie wypisywałaś po prostu?
Kojeczka, hop hop, już 5:50 a Ty dalej śpisz ?! Szacun

Idę na śniadanie i włoski umyć. Odezwę się po wizycie.
Miłego :*
ps. a co do rzeczy, to ja mam jak na razie parę bodziaków, jedną czapeczkę, 3 pary skarpetek ,spodenki, i dwa pajacyki. Wsio...
Męczy mnie to już strasznie ,że tak mało rzeczy mam. Łóżeczko mamy dostać ,ale jakoś nei mogę się go doczekać.... Wózek kupuje nam moja mama z bratem ,więc o to jestem spokojna jak na razie, bo powiedzieli ,że kupią go przed samym porodem. A tak to nie mam NIC ! :O
- moni91
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Roma moje samopoczucie ok ale mi żołądek zasysa z głodu bo na 8mam pobranie krwi na badanie tarczycy i niestety na czczo musze być ...

- kojka-waw
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Dobra ubieram się i lecę żółwim tempem do przychodni.
Dobrze, że to w bloku obok.
- roma4
-
- Wylogowany
- rozmowna
-
A do szpitala zabieram tylko to co napisałam,bobasy są w "strojach" szpitalnych więc nie ma po co, a na wypis mąż przywiezie te co naszykuje w domu

Moni oby te Twoje badania na tarczycę były dobre

Kojka trzymam kciuki za Twoją wizytę
[/url