- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Ja juz nie moge sie doczekac soboty, jedziemy z mezem na ostatnie zakupy dla malucha i do szpitala.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Co do kurczenia to nie wiem. Moja mama gotowała bawełniane obrusy, to się nic nie działo ja ręczniki ostatnio gotowałam, to też było ok. Chodzi tylko o to żeby wykurzyć to co tam sobie żyje w tych ubrankach. A przecież tetry też się gotuje
Domi, widziałam, że ten polski producent Gluck wysyła pościel po Europie za 12 euro. Może sobie jeszcze u niego przejrzyj
Oj fajnie jak ludzie ustępują miejsca. Dla mnie najgorzej jest wystać w Kościele. I nie widać brzuszka spod kurtki
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Ale sie rozpisalyscie wybaczcie ale nie dam rady sie cofnac w tel wiec napisze co pamietam.
Jesli chodzi o posciel to faktycznie wyslalam maila porto z zapytaniem o wysylke. Zbaczymy co powiedza. Mi glownie chodzi o ochraniacz...bo posciele mam. A ochraniacz w sumie tylko jeden,
Dizewczynki co tam na wizytach? O ile sie nie myle kojka miala rano wczesnie...napiszcie.
Ja ostatnio odpukac czuje sie wyjatkowo dobrze. Tzn maly sie rusza, nic mnie nie ciagnie i ten problem z zaprciami przeszedl wiec juz mnie nie kuje i nie boli. Byleby tak do konca.
Ehh, musze sie zmobilizowac zeby zmiesc podloge...dzis potrzebuje kopa. Wczoraj padlam po tym prasowaniu i praniu. Dzis wypralam przedostatnia porcje prania. Ja mam program dla dzieci ale szczerze mowiac go nie uzywalam...3 godziny to strasznie duzo. Pralam na bawelnie w 30 stopniach a to dlatego ze wiele ciuszkow mialo na metce zeby nie prac w wyzszych temperaturach. Potem przy prasowaniu jest wysoka temperatura i bedzie dobrze. Ja tego prania mialam...w ciagu tego tygodnia zrobilam 11 pralek tylko dla malego...szok.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moni ale bym zjadla racucha.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
www.gluck.pl/pl/posciel-koronkowa-z-adam...ii-zl-p3-5630.p.html
właściwie to co najmniej trzy mi się podobają, tylko jakoś nie pasuje mi to brązowe coś www.gluck.pl/pl/posciel-mis-ek-p3-10001.p.html
Moni, zjadłabym i ja takich racuszków podziel się
A tak jeśli chodzi o prasowanie i pranie ubranek to z tego co mi mama mówiła, że nie dość ze się tak dobrze pierze, to jeszcze prasuje z dwóch stron oj wolę nie myśleć ile to roboty
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Jeszcze marzy mi sie kupic dobre zelazko parowe skoro tyle prasowania mnie czeka na codzien. Ogolnie moje slubne jeszcze funkcjonuje ale nie ma takiego powera, pozyczylam teraz od mamy wlasnie takie i bez porownania az mi to przyjemnosc sprawialo, wiec musze chyba jeszcze kupic zelazko zeby sie nie na meczyc.
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Darmag, ja też chciałam minimum dwie mieć. Bo to o zabrudzenie nie trudno. Dodatkowo dokupię do tych kompletów prześcieradełek kilka, bo one to będę się brudziły chyba najbardziej. Poduszki to i tak moje dziecko szybko nie zobaczy, tylko najwyżej będę rozkładała pieluszkę, ale to i tak będzie płasko więc nie wiem czy jest sens. Powiem Wam, że te pościele z Glucka chyba najbardziej mi podpasowały. Jeszcze widziałam fajną mothercare, to na lato by była, bo tam jest ochraniacz, prześcieradełko do nakrywania i kocyk.
Jeśli chodzi o żelazko, to ja mam zwykłe takie, ale jak się wleje do niego wodę i wytwarza parę, to prasuje się bez porównania. Darmag, Ty masz na myśli takie żelazko ze stacja parową
Pietruszka mi też się ona podoba. Już widzę ją w łóżeczku. Kojarzy mi się z taką czystością i niewinnością.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania