BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 3 dni temu #817632 przez darmag21
Noo noo Claudi, brzuchatek pieknie rosnie.

Pietruszka chyba zamowie to zelazko ktore polecalas. W sklepie cena mnie powalila niemal na kolana.

Mam dwie suszarki prasowania malenstw i jak patrze na to, to mi sie odechciewa.

Kupilam dzis majtki poporodowr, jednorazowe, wkladki laktacyjne i pieluszki tetrowe, 3 biale i 3 kolorowe. Nie wiem jak ja wytrzymam do soboty a musze bo z mezem wspolnie bedziemy kupowac. Nie chce mu odebrac tej przyjemnosci.

Ale u mnie leje deszczem...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 3 dni temu #817637 przez domi2907
Super claudii ze wszystko dobrze:) a brzuszek faktycznie juz duzzzyyy :) mysle ze ciaza to jedyny okres w zyciu kobiety kiedy duzy brzuch cieszy :)

11 lata 3 dni temu #817675 przez moni91
Hej kochane masakra a ja ja suseł spałam i dopiero wstałam a jest prawie 13:):):) dzieki dziewczyny za porady:):):) agnesss dobrze ze napisałaś i super ze jest ok bo sie martwiłyśmy:) Claudii ładny brzuszek:idę coś wszamać:):)

11 lata 3 dni temu #817684 przez roma4
Claudii no brzuszek nie zły ,a jeszcze trochę przybędzie ,mój też nie mały tyle,że bardzie sterczący

Agness trzymaj sie mocno myślę,że nie długo wyjdziesz sprawdzą czy wszystko ok podleczą i resztę leżenia pewnie w domu

Darmag widzę,ze dzień udany zakupy się udały :laugh:

Domi fajny plan tym bardziej,że łóżeczko przyszłościowe , ja teraz przy drugim też mam nadzieję, że będzie mały spał w łóżeczku,moja córcia się już cieszy i mówi" mamusia będziemy spać razem ty i ja i marcelek?" a ja na to zobaczymy..he he

Mi jakoś słabo mija dzień nie mam coś nastroju pewnie to przez tę deszcz ale nic nie zrobiłam i nic mi się nie chce...Normalnie siedze sama i jakieś doły łapię...

11 lata 2 dni temu #817721 przez moni91
Aj mamusie masakra jestem cała obolała miednica mnie boli i nogi nie wiem czy to od tego że za długo spałam:(:( za każdym razem jak siadam to mnie boli :(:( masakryczny ból :(

11 lata 2 dni temu #817728 przez annlu
Cześć mamusie :) !

Darmag
To takie uprzejme... Aż można się poczuć jak królowa hehe :D
Oj u mnie też leje... I taka pogoda strasznie przygnębia...

Domi
Super, że czujesz się dobrze :) Ja też baaaardzo lubię spać :)

Porto
Ta biała pościel jest przepiękna ;) a ta z misiem przesłodka :)
Ja też mam zamiar kłaść małego do łóżeczka :)

Moni
To ja chętnie wpadnę na racuchy ! :D

Baska
Ja też uwielbiam czekoladę, zwłaszcza z orzechami mmmm :) Ale chyba w sumie od zawsze tak miałam :D

Pala
Nie denerwuj się do marca Twoje maleństwo jeszcze zdąży nadrobić :) Leż i odpoczywaj jak Ci jest słabo... trzymaj się !

Agness
Cieszę się bardzo, że u Ciebie wszystko w porządku. Trzymaj się kochana ! :)
Oj biedna, musisz się męczyć z zastrzykami. Bądź silna ! Trzymam kciuki ! :)

Mam nadzieję, że u Was nadal wszystko w porządku :)
Ja cierpię dzisiaj na ból żeber i nie mogę za długo usiedzieć w jednej pozycji :(
Wczoraj odniosłam sukces ! Aż muszę się pochwalić :D
- dogadałam się z moim odnośnie imienia i jest moje ulubione DAWID :)
- jego rodzice powiedzieli, że skoro większość już mam to oni kupią to co zostało czyli wózek i kosmetyki;
- ustaliliśmy, że chrzest będzie u mnie i wtedy kiedy ja się będę czuła na siłach i będę chciała :)
- a no i najważniejsze - odnośnie mieszkania - jak jego mama się zapytała czy po porodzie przychodzę do nich - to postawiłam się od razu i powiedziałam, że po porodzie na pewno idę do mnie do domu, aby dojść do siebie obok mojej mamy ( wiadomo - będę się lepiej czuła u siebie w takim wyczerpanym stanie a nie w obcym domu ) i przede wszystkim jako, że jeszcze muszę dokończyć szkołę to zostaję u siebie - aby mieć bliżej i w ogóle :)

A z drugiej strony powiem Wam, że dopadł mnie niepokój :( Wczoraj Wam pisałam, że mały kopie z dużą siłą i w ogóle, a dzisiaj... mam wrażenie jakby nie dawał o sobie znaku. Raz po raz czuje delikatne kopniaczki, ale nie takie jak zawsze :( Myślicie, że mogło się coś stać ? :(
Może za bardzo aktywna wczoraj byłam :(

11 lata 2 dni temu #817788 przez baska007 2
Hej:)

Pala najważniejsze, że malutka rośnie, a to, że jest troche mniejsza to myślę, że nie masz się czym martwić, jeszcze nadrobi, albo po prostu będzie drobna tak jak lekarka Ci mówiła :)
A no niestety lekarze i apteki pochłaniają masę pieniędzy :/

Ete ja do prasowania używam pary, ale bez zadnych środków zapachowych. Myślę, że lepiej się prasują z parą :)

Co do laktatorów nie bardzo się orientuję, ja dostałam od kuzynki ręczny i elektryczny.

Agness dobrze ,że się odezwałaś i że u Ciebie dobrze :) Wspólczuję zastrzyków i szpitala, ale jakoś przeżyjesz dla maleństwa:) Trzymam kciuki :)

Claudii ślicznie brzusio rośnie :)

Annlu bardzo ładne imię:) Dobrze, że już macie ustalone miejsce zamieszkania, zakupy :)
Myślę, że nasze maluchy mają czasmi mniej aktywne dni po prostu i wszystko jest dobrze:) Ale jak masz się zamartwiać to może warto do lekarza skoczyć :)

My byliśmy dzisiaj na mieście, mieliśmy kupić troche drobiazgów i obrączki... Wyszło na to, że kupiliśmy tylko obrączki, a reszta zakupów na piątek przełożona :/ Nie daje rady już chodzić:/ Troche przeszlam i brzuch twardnieje, nacisk na pęcherz, nogi mi wysiadają i ani rusz dalej :/ No i te plecy...

Co do spania to widzę, że więcej mamusiek ma problemy.. ja jak ostatnio pisałam że dobrzę śpię tak dzisiaj prawie całą noc nie przespałam :( dlugo zasnąć nie mogłam, ułożyć sie nie miałam jak z tym kręgosłupem i non stop się budziłam. Koszmar :( Mam nadzieję, że dzisiaj uda mi sie odespać :)

11 lata 2 dni temu #817852 przez domi2907
Cos cicho dzis na forum...

Annlu, wczoraj pisalam to samo. Maluchy tez maja swoje dni. Jakbys nic nie czula to co innego. Poprostu moze dzis skupil sie ssaniu kciuka a nie macha nigami :):)

11 lata 2 dni temu #817868 przez moni91
Nio strasznie cicho na forum:( a ja już bym chciała mieć malutka bo chce ją zobaczyć już :(:( i być pewną że jest wszystko dobrze :(

11 lata 2 dni temu #817869 przez Porto1987
Domi mówisz, że cicho na forum, więc ja się odzywam ;)

Domi powiem Ci, że moja malutka też jakaś taka humorzasta jest. a że ja dziś też nie jestem w nastroju, to i ona siedzi cichutko :) Powiem Ci, że jesteś optymistką co do wagi :) ja to nawet się nie nastawiam, że w miesiąc tylko 2 kg mogłabym przytyć :P Myślę, że 4 komplety, to spokojnie Ci wystarczą :) Ja też lubię spać :S często jest tak, że się kładę i już :) :) ale to bez względu na ciążę, bo nigdy nie miałam problemów ze spankiem :S a co będzie po porodzie ze spaniem, to wolę nie myśleć :dry:

Darmag ja też dziś jakoś kiepsko się miewam. Myślę, że to ciśnienie może mieć taki wpływ. A do tego po drzemce mam jakiś kiepski nastrój :dry: Ja też na początek stonowaną pościel chcę. Później pewnie kupię jakąś kolorową jak malutka będzie większa, to będzie mogła sobie oglądać obrazki :P :P Ja to mam dylemat z tą butelką. Jeszcze gdzieś czytałam, że na kolki dobra jest dr Brown butelka. W tej Lovi podoba mi się to, że właśnie dzieciaczek musi się troszkę napracować żeby poleciało mleko, tak jak jest z piersią. A co do Tippee to gdzieś czytałam, że napisy się ścierają, tzn. podziałka z miarką też :( może już coś polepszyli ale gdzieś czytałam taką opinię z 2013 roku.

Claudii brzuszek taki już niczego sobie :) Sporą chatkę ma Andrea :P :P A jak się miewcie?

Agness łączę się z Tobą w bólu :dry: dobrze, że to tylko dwa zastrzyki :) Ja też dziś leżę, bo coś mój brzucho się buntuje i pojawiają się skurcze. Wzięłam nospę i zobaczymy jak będzie. A już tak się cieszyłam, że skurcze się wyciszyły :dry:

Darmag może pójdzie szybko prasowanie, bo to takie małe ubranka są. A jeszcze jak będziesz wypróbowywała żelazko, to już w ogóle sama przyjemność :P :P A gdzie w sobotę będziesz robiła zakupy? W Smykolandzie?

Roma widzę, że nie tylko ja dziś mam gorszy nastrój :S

Annlu bardzo się cieszę, że dogadałaś się ze swoim chłopakiem :) W końcu odetchniesz z ulgą, że masz już pewne postanowienia za sobą :) Ja to dalej nic nie wiem :dry:
Annlu spokojnie Dawidek ma dziś dzień lenia :) ważne, że się rusza. Gdzieś czytałam, że jak dziecko nie daje znać ponad 12h, to dopiero wtedy trzeba reagować.

Buszowałam dziś po necie w poszukiwanie fajnych akcesoriów :) i znalazłam fajne okrycia kąpielowe i kocyki :) i już wciągnęłam je na listę zakupową :P :P

11 lata 2 dni temu #817870 przez darmag21
Dziewczyny, przeszlam horror, jeszcze nigdy tak sie nie zmartwilam.

Juz pisze.

Kolo godz 14ej poszlam siusiu, wychodze z wc, a tu nagle woda zrobilo mi sie miedzy nogami cieplo i mega mokro, patrze na bielizne a tak jakbym majtki pod kran wlozyla az przecieklo do spodni, pierwsza mysl to ta ze wody mi odchodza. Przebralam sie i polozylam, ale stwierdzilam ze troche zaczekam bo jak to wody to powinny sie saczyc, ale przez dwie godziny nic i dzwonie do lekarza a on mowi ze mam natychmiast przyjechac bo faktycznie moga to byc wody. w sekundzie sie ubralam i pojechalam, zrobil test na wody i okazalo sie ze to nie one na szczescie w duchu Bogu dziekowalam. Mam polipa z ktorego wytworzyla sie infekcja i zebral sie plyn ktory pekna i sie wylal. O polipie wiedzialam, ale lekarz mowil ze w ciazy sie go nie usowa tylko dopiero pooo... tak wiec dostalam globulki dopochwowe.

Oprocz tego wyniki w normie, przeciwcial nie stwierdzono, od 20 grudnia przybralam 2 kg, wiec swieta daly sie we znaki. Dostalam liste co zabrac do szpitala. Posluchalam serduszka,mam lezec na lewej stronie bo maluszek wciaz miednicowo ulozony i po prawej stronie wciaz siedzi, wiec jakos musze dac rade.

Cale szczescie ze to falszywy alarm.

11 lata 2 dni temu #817872 przez Porto1987
Darmag dobrze, że wszystko się dobrze się skończyło :) ale wyobrażam sobie jak mogłaś się wystraszyć. Leż kochana na tym boczku jak najwięcej i odpoczywaj :)

11 lata 2 dni temu #817874 przez moni91
Dobrze że wszystko oki Darmag :):) Odpoczywaj:)

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #817882 przez pietruszka
Roma, ale jak to, mala z toba spala?

Ja mam pobudke, codziennie miedzy 4 a 6. Nieraz leze 2 godz, ale potem zasypiam. A w miedzyczasie mala sprzedaje mi kopniaki.

Pala, to widze ze my z tych malych kobitek, bo ja 2950 wazylam, w terminie urodzona:)
Sluchaj, a mi lekarz ostatnio przepisal Luteine refundowana, 2 opakowania i wyszlo 3,20 za op. Wyslalam meza do apteki i jak wrocil, to oboje bylismy w niezlym szoku. A poprzednio placilam za nia cos kolo 30zl.

Darmag, ja ten laktator dostalam na gwiazdke od meza. Powiem ci, ze w sklepach ceny sa kosmiczne. Dzis w hurtowni dzieciecej widzialam w cenie 189zl. W Super-Pharm ok. 280zl. Ja mam z neta, po co przeplacac. A jeszcze pojemniczki do przechowywania pokarmu byly:)

Agness, fajnie ze sie odezwalas. Powodzenia! PS. Tez nie wiedzialam, ze te hormony tak dzialaja.

Claudi, niezly masz juz ten brzuszek!

Darmag, z czystym sumieniem polecam to zelazko:)
Ja tez dzisiaj bylam na zakupach. Niby pierdoly a prawie 140zl wyszlo. Kupilam kolorowe pieluszki tetrowe - 3 szt., kapciochy takie miekkie, nozyczki, fride, szczoteczke z grzebykiem (wzielam z naturalnego wlosia), myjke, podkłady poporodowe, majtki z siateczki, wkladki laktacyjne, nakladki silikonowe na sutki, podklad na materacyk. Chyba wszystko.

Agness, ladne imie wybraliscie. No i gratuluje, ze jest po twojemu;)
Co do ruchow, Dawid na pewno ma spokojniejszy dzien, nie martw sie.

Baska, super ze wybraliscie obraczki. Wazny zakup.
A co do chodzenia, u mnie tez brzuch twardnieje i nie moge za dlugo spacerowac. I ucisk na pecherz oczywiscie tez jest.

Darmag, to sie najadlas strachu. Wspolczuje. Ale dobrze, ze to niejako falszywy alarm i wiesz ze jest ok.

Ja dziś przeżyłam dentystę. Nie mam żadnych ubytków, ale wymieniła mi rozszczelnioną plombę. Nic nie bolało. Dostałam też próbkę pasty na krwawiące dziąsła i jakiś sztyft na pękające usta.
A, i zakupilam używany stelaż pod wanienkę :)

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 2 dni temu #817895 przez agnesss
dziewczyny-pytanie mam do was. Twardnieja Wam brzuchy? Jesli tak,to czesto? Ps.na posty poodpisuje w domu! Napisze tylko Darmag-podziwiam Cie za zachowanie zimnej krwi i racjonalne myslenie. Dobrze,ze to nie wody!

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka