- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Dziekuje kochane za slowa wsparcia:* tez licze, ze nadrobi przynajmniej tak do 3 kg:) tylko ze ja tez bylam mala mialam 2800 chyba niecale wiec moze wdala sie we mnie:) Bardziej martwilo mnie to ze od ost wizyty przybrala tylko ok 260 g a to nieduzo na 3 tyg. Widocznie wczesniej jakis blad w pomiarach byl bo tak sie ruszala, ze ciezko bylo zmierzyc a wczoraj spokojniutka dziewczyna:)
Moni tak wlasnie mysle:) Maz sie smieje, ze go bede przepraszac bo zabronilam mu kupowac malych ubran, raczej wszystko od 62 i sie madrzylam ze bedzie duza to teraz mam:) juz mnie do sklepu wysyla:p z facetem jak z dzieckiem:) juz od razu i szczesliwy bo na jego wyszlo:p
Darmag tutaj sie z Toba zgodze w 100%, najwazniejsze, ze wszystko w porzadku. Zdrowa, ruchliwa i silna:)
Pietruszka nawet mi nie przypominaj stowa nie moja:p ale jak trzeba to trzeba. Bez antybiotyku zelazny zestaw kupuje juz od 25 tygodnia chyba, od problemow z ta szyjka a luteina tez swoje kosztuje nospa 3x dziennie to idzie jak woda, dobrze ze ten mg chociaz tani.
Porto 60 cm to kawal dziewczyny:) Mowie to mezowi i mowie, ze jakby taja byla to by na moje wyszlo a on patrzy na mnie i mowi "no juz, nie licz na to" lol faceci wszystko wiedza najlepiej:)
Ete to kruszynka byla z Ciebie:) mysle, ze mala juz jest na tyle silna, ze dalaby sobie rade to juz prawie 33tc skonczony:)
Roma, Darmag wspolczuje problemow ze spaniem.
Lekarka powiedziala, ze dzieki tej luteinie powinnnysmy dac rade do terminu:)
Co do poscieli ja raczej podzielam zdanie tej mamusi ktora mowila, ze woli miec kilka kompletow. Tez kupie cos tanszego a dwie, trzy szt wiecej:) trzeba tylko patrzec czy sa atesty itp
Darmag u mnie mezowi sie podobaja takie kolorowe mi te delikatniejsze pojdziemy na kompromis i wezmiemy i taka i taka:)
Moni maz pewnie tez juz nawet o tym nie pamieta:)
Milego dnia mamusie:) ale sie nastukalam z tego telefonu az mi reka scierpla:) zjadlabym cos dobrego na sniadanko ale sama nie wiem co:)
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
- Otrzymane podziękowania: 0
Ete, sen ci tez nie sprzyjal ...eh.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
allegro.pl/philips-avent-laktator-reczny...lka-i3854670351.html
czy wy moze orietujecie sie w jakich cenach sa w sklepie? warto zamawiac ?
- agnesss
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Agness dobrze, ze wszystko z wami w porzadku:) trzymaj sie kochana:)
A mam pytanie raczej chyba do doswiadczonych mam, czy jak mam butelki i laktator z jednej firmy to uwazacie ze smoczki tez kupic z tej samej? Kupilam dwa takie jak trzeba i myslalam nad jednym z nuka ale nie wiem czy dziecku tak mieszac firmami? Po zastanowieniu zrezygnowalam z tego pojedynczego i mam wszystko z jednej firmy. Co myslicie?
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
darmag ja mam z tej firmy ręczny laktator i przy Victori byłam bardzo zadowolona na szczęscie jeszcze działa tylko butelkę dokupię nową
Ete ale miałaś sny współczuje
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Ete, dobrze, że wczoraj odpoczywałaś O tych chusteczkach też słyszałam i to nawet właśnie, że są całkiem fajne Co do pościeli, to nie mówię, że ją już kupuję Bardzo mi się podoba, ale muszę ją najpierw macnąć Zależy mi na dobrej jakości bawełnie, żeby materiał nie był sitkiem, a widziałam już i takie. I chcę żeby była miękka, bo powiem Wam, że dużo widziałam sztywnych jak nie wiem.
Ete, zaciskamy nogi wszystkie
Roma, Darmag, współczuje Wam problemów ze spaniem a czytanie w łóżku nie pomaga
Darmag, właśnie ja na początek nie chcę takiej mocno farbowanej pościeli. Planuję kupić taką żeby miała naszywane elementy. Dziś wypiszę sobie na kartce, co mi wpadło w oko Dziś się nie ruszam przez najbliższe kilka godzin, bo coś mam skurcze od samego rana. Już wczoraj brałam nospę popołudniu, bo za dużo było tych skurczy i brzuszek się robi za twardy jak dla mnie
Co do spania w łóżeczku, to ja będę na siłę odkładała do łóżeczka. Przynajmniej tak zamierzam Nie będę miała miejsca w naszym łóżku żeby malutka jeszcze tam spała. Mogę ograniczyć się do karmienia w łóżku, ale później do siebie mała będzie "szła". Właśnie mój chrześniak i jego brat spali z mamą w łóżku od urodzenia i nie chcieli spać w swoim łóżeczku przez to. Dlatego mam łóżeczko po nich prawie nie używane Bo tylko czasami poleżeli
Moni, ale jakie godzenie będzie dziś popołudniu
Pala, to miałaś fajną pobudkę. Ja moje dziecię czuję w nocy tylko jak się przebudzę ja właśnie ostatnio kupiłam kilka sztuk w rozmiarze 56 cm a i miałam Wam napisać jakiej to firmy, więc tak Bobas i Aga. Udało nam się kupić śliczne półśpiochy za 8,50 zł myślę, że warto. Czapeczkę kupiłam za 3 zł a w smyku były dwie za 17 zł w promocji już I wszystko polskiej produkcji i to też jest istotne
A i jeszcze co do pościeli. To myślę, że kołderka będzie tylko na początek, później będzie spanie pod kocykiem
Darmag, ja nie pomogę w kwestii laktatora. Ale kiedyś zastanawiałaś się nad butelką Lovi. Znalazłam taką medica + chyba i czytałam, że ma dobre opinie. I też się tak zastanawiam. Chciałabym kupić od razy antykolkowe i jestem w kropce A i smoczek lovi podobno najbardziej przypomina sutka, w sensie dziecko musi się trochę napracować żeby ze smoczka poleciało mleko
Agnes, dobrze, że wszystko jest pod kontrolą Trzymajcie się dziewczynki i tego się trzymajmy, że rodzimy w terminach
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Danielek wcOraj wariowal..on to naprawde ma dni...mam nadzieje ze nie bedIe taki humorAsty. Czasem to soe rusza jak wariat, czasem siedzi cicho.
Ja w piatek mam wizyte, zobaczymy co tam u malucha i jak urosnal przez 4 tygodnie, no i ile ja przytylam...co prawda jakos nie specjalnie sie objadalam w swieta bo. Ie bylo czym, ale jednak...zawsze tu czekoladka...tam ciasto...ehhh...mam nadzieje ze gora 2 kg od ostatniego razu.
Agness, fajnie ze wszytsko oki. Trzymaj sie. Pewnie jeszcze po terminie urodzisz:) a 1 kwietnia nie rodz bo nikt ci nie uwierzy :
Ete, naprawde ty h ciuszkow i poscieli to mi sie uzbieralo ze hohohohoho.....a kupilam moze ze dwa komplety. Reszta wszytsko od szwagierek i mamy mojej, poscieli chyba nie bede juz kupowac, a jak cos to u mnie na rynku. Bo ceny z wysylka beda podobne. Mam w sumie ze 4 komplety...starczy. Jedyne co nie mam, a wlasciwie tylko jeden to ochraniacz...ale poporsze mame jak przyjedzie to uszyje na maszynie bo chcialam w jednolitym kolrze zeby pasowalo. No i lozeczko jest specyfic ne takze tez trzeba o tym pomyslec.
Roma, jasne ze zobaczymy w praktyce ale ja jestem kontra spNia malego w naszym lozku...juz nie mowie o tym ze z mezem spac to tylko na wlasne ryzyko bo tak sie kreci i ma tak mocny sen ze moze krywde zrobic. Takze plan mam taki ze malego przyzwyczajac juz od ok. 6 miesiaca do spania u siebie w lozeczku, jak zacznie chodzic, mozna zdjac krate i rozlozyc mu duze lozko na dole to jak spadnie to na nastepny materac. Ale to tak jak ze smoczkiem, zobaczymy co z tego wyjdzie. Plany planami a w praktyce....
Pala, biedaku...dzis glowa? Nienawiedze bolu glowy. A maly tez mnie juz raz obudzil kopniakiem w zebro. A dzis sie tak gniecue ze mnie caly mostek boli jak oddycham. A co do wagi maluchow to bedzie taka jaka ma byc..nie wszytskie dzieci sa takie same. Ja bym chciala zeby moj ponad 3,5 kg nie wyszedl...bo ktos to musi wypchac....a jak slysze historie tesciowej ze moj p. To praiwe 5 kg mial to mi wszytsko cierpnie.
Ja mam wiekszosc ciuszkow na 62 lub 68. Mam chyba ze cztey kompleciki na 56 i to by bylo na tyle. Nie kupuje wiecej, jak cos to podwine nigawki
Darmag, wy z ta bezsennascia to masakra. Ja tak lubie spac ze wogole nie wiem jak ja sie przestawie ze od marca spanie bedzie uwarunkowane.
Pisze z tel i nie moge sie cofnac i nie pamietamco tam dziewczyny jeszcze pisaly. Baska, fajt ze jak sie wchodzi po chwili to nadrabiania ze hoho.
Moni, facet spiacy to facet marudny, przejdzie mu za godzinke
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
pozdrawiam
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja sie czuje dzis bardzo kiepsko, oczy mi sie zamykaja do tego tak mi sie ciezko oddycha jakbym przeszla w pospiechu kilka km... nawet lezac tak mi ciezko.
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
- claudii09853
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agnesss
- Wylogowany
- pierwsze słowa