- Otrzymane podziękowania: 10
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
No właśnie ciekawe co tam z Agnes? Powodzenia dziewczyny na wizytach kontrolnych, będziemy czekać na wieści:)
Ja własnie na czwartek umówiłam się z położną na wizytę, ma do mnie wpaść "potruć trochę" Dobrze, ze do czwartku całe 2 dni to mąż zdąży posprzątać;p Przez to palenie w kominku na meblach pełno kurzu:/ denerwuje mnie to, gdyby nie fakt, że musze leżeć już dawno bym latała ze szmatą
Jak myślicie czy to będzie mega zły pomysł jak zrobię sobie małą wycieczkę na zakupy (10 minut w aucie jako pasażer i 5 w sklepie) tak ładnie i ciepło w końcu a ja ostatnio byłam na powietrzu 26 grudnia nie licząc wyjścia za drzwi domu żeby zapalić światło przy wejściu do domu:)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 0
Lekarz mi odpisał że mam zwiększyć dawkę do 75mg codziennie Jak dobrze że prywatny lekarz jest tak życzliwy i konsultuje się zemną mailowo i nic za to nie dostaje:)Równie dobrze mógł by mi napisać że mam się umówić na wizytę
Czekamy Na Info dziewczyny:):)Kojka i Agnes:)
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
No ciekawe jak tam Agnes i Kojka trzymam kciuki razem z moim dzieciem bo aż mało fika tak zaciska piąstki
Właśnie Darmag, ale Ci się Kacper ubrał hehehehe i wszystkiego naj naj naj dla wczorajszego solenizanta
Chyba poczytam o tej mojej funkcji w pralce Ete, może jest dłuższa, bo ma więcej płukań Chyba najlepiej jak wyciągnę instrukcję i będę już wiedziała
Ja widziałam fajne nożyczki chyba z Canpolu i też zaokrągloną końcówką
Wiecie, ja dalej szukam sobie na necie pościeli. Ale chyba już jestem blisko
Moni, skonsultujesz z lekarzem i pewnie zwiększy dawkę leku. Nic się nie martw
Ete, myślę, że takie delikatne wyjście na dwór, to nawet dobrze Ci zrobi.
Ja wczoraj poszłam do Kościoła i jak wróciłam to zasnęłam. A to taki delikatny spacerek był
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Domi faktycznie ktoś sie chyba dodatkowo chce na przesyłce wzbogacic, to częste zjawisko na all niestety dlatego ja zawsze tez patrze czy może gdzies nie ma czegoś identycznego z nizsza przesyłka. Niektórzy konkretnie przesadzają. Co do terminu to różnie to może być akurat sie okaże, że któraś mnie wyprzedzi My z Moni to prawie łeb w łeb idziemy
Baśka ja juz myślalam, że dzieki tej poduszce ból minie niestety raz jest lepiej raz jest gorzej. Dzisiaj np znowu ledwo moge chodzić ale z drugiej strony nie mam kiedy spokojnie posiedzieć bo cały czas coś robie. Taki dzień, wieczorem odpoczne Co do spania tez tak miałam prawie całą ciąże Ostatnio zaobserwowałam to dziwne zjawisko budzenia sie na plecach
Ete ja juz mam kupiony taki zestaw z canpolu do pielęgnacji paznokci są tam nożyczki, pilnik i obcinaczka Nożyczki sa zaokrąglone Co do wycieczki myślę, że na krótko i spokojnie możesz wyjść byle bez szaleństw
Porto ja mam taka funkcje ale jeszcze nie zaczełam prania więc nie wiem jak to działa Koleżanka mi mówiła zeby jej nie uzywać bo niszczy ubranka, tam jest bardzo wysoka temperatura. Chętnie się dowiem co inne mamy sądza na ten temat Co do pościeli to właśnie tez szukałam dzisiaj. Chyba wybiore jedna z kubusiem z disneya i druga jakas tańszą.
Moni cóż zrobić jak smaki nachodzą O bardzo fajnie, że tak mozesz kontaktować sie z lekarzem Widać, że zależy mu na pacjentach
Roma właśnie tez się dziwie że mi wygodnie tak jest. Jak sie budze to jakoś nie bardzo mi pasuje taka pozycja bo zaraz sie przekładam ale jak śpie to widocznie mi to nie przeszkadza Mam nadzieje, że Agness odezwie sie do nas jak znajdzie troszke czasu, napewno wie że sie o nia martwimy
Loca moja ginekolog ostatnio sie mnie pyta gdzie pracuje, to jej mówie a ta ucieszona o to stąd Pania kojarze Też jak byłam w szpitalu to sie mna zajmowala i przychodziła do mnie. Podejscie do pacjętów pierwsza klasa Współczuje pobierania krwi. Mam jedno koszmarne wspomnienie z zakładania wenflonu i na sama myśl o tamtym bólu jest mi słabo. Leż i odpoczywaj a niedługo zobaczysz na usg upragnione 1100g
No my sie zaczynamy na wizyty zbierać Wcześniej jeszcze moze do sklepu dla maluchów podjedziemy Miedzy jedna wizyta a druga tez mamy pare spraw do załatwienia więc wróce dopiero wieczorem
Miłego dnia mamusie
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
ja dziś tylko zaliczyłam szybką wizytę na budowie i teraz leżę. Resztę spraw mąż załatwiał.
Ale jutro mam trochę biegania - idę do dentysty, potem chcę kupić stelaż pod wanienkę z tablicy, akurat niedaleko dentysty I jeszcze skoczę do babci, bo mieszka tam w pobliżu. A na koniec zaplanowałam sobie odwiedziny w hurtowni, żeby te pierdoły kupić w stylu podkłady poporodowe, nożyczki, rogal do karmienia, przewijak itp.
A w nocy jaką miałam panikę. Obudziłam się z mokrą górą od piżamy. Tak od dekoltu po brzuch. Ale jakby mnie ktoś wodą oblał, takie kółko równe. Najpierw pomyślałam, że to siara mi poleciała, ale jak zobaczyłam jak rozległa jest ta morka plama, to stwierdziłam że to wody mi odeszły Ha ha, jak się człowiek dobrze nie obudzi, to można naprawdę niezłe rzeczy sobie wkręcić. Po chwili doszłam do wniosku, że chyba się spociłam, szczelnie przykryta kołdrą
Porto, co do płatków mydlanych, pamiętam że moja mama prała, jak moja siostra była mała. Myślę, że to dobry pomysł. Ale ja jeszcze nie wzięłam się za pranie, więc nie mam doświadczenia.
Moni, fajnie że lekarz szybko Ci odpisał. Zwiększysz dawkę i wyniki będą ok
Ete, chyba 15 min. wycieczka nie powinna Ci zaszkodzić. Chociaż złapiesz trochę świeżego powietrza.
Domi, to Ci facet poleciał z przesyłką. Frajer.
A co do ruchów malucha, też lubię na to patrzeć, póki nie boli, jest ok
Ale to prawda, co piszą dziewczyny. Najpierw myślałam, że jak poczuję ruchy, to uwierzę, że jest tam jakiś ludek. Teraz czuję ruchy, widziałam małą na usg, mam filmiki, a jednak nie chce mi się wierzyć, że w moim brzuchu może być jakiś mieszkaniec. Z jednej strony wydaje mi się, że brzuch jest duży, ale z drugiej, nie na tyle, żeby mogło być tam dziecko!
Loca, nie stresuj się tak tą wagą, na pewno maluszek przybiera, spokojnie. Współczuję bolesnego pobierania. Zależy na kogo się trafi. Jedna babka potrafi to zrobić bezboleśnie, inna nie.
Darmag, się Twój synal wystroił. Ha ha
Pala, ja całą ciążę śpię na wznak. Bezwiednie się przekręcam z tego lewego boku. Nic nie poradzę.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Moni rozumiem Twoje zdenerwowanie miejmy nadzieję , że po zwiększonej dawce laków się poprawi
Ete faktycznie strasznie długie pranie , ja też piorę na normalny, a co do spaceru nie zaszkodzi wychodz kobietko , bo jak się zastoisz to ciężko będzie ruszyć , he , he
Porto i jak znalazłaś pościel? jest taki wybór ,że nie wiadomo na co się zdecydować
Pala nie wiem czy dobrze zrozumiałam masz dzisiaj wizytę? bo jeżeli tak to powodzenia...
Pietruszka no to na jutro masz już dzień można powiedzieć rozpisany tylko się nie przeforsuj, rozumiem,że z panikowałaś jak się obudziłaś mokra , no widzisz zobacz jak działa ludzka psychika człowiek się spoci a pierwsze co pomyślał to ,ze coś nie tak
A mam pytanie przyjmujecie kolędę? bo ja nie jestem zagorzałą katoliczką ale jak długo jestem w polsce to przyjmuje wprawdzie to mojej córci druga kolęda ale zawsze , ja mam w czwartek od 15 godz nie wiem o której dotrze ksiadz ale będę czekała z małą
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Roma, ja kolędę przyjmuję, tylko do szału doprowadzają mnie księżą którzy wyciągają rękę po kasę. Ja generalnie rzadko chodziłam do kościoła, dopiero jak za mąż wyszłam i zamieszkałam z mężem to co niedziele zaczęłam chodzić i jakoś tak mi to w krew weszło.
Porto, moja mama zawsze prała ciuszki w białym jeleniu teraz jest płyn biały jeleń który nadaje się do prania ubranek dla noworodków, a kosztuje może 5 zł.
Pala, to dziś masz męczący dzień, pewnie padniesz spać jak do domu wrócisz
Darmag, obejrzałam ten program położne faktycznie bardzo ciekawy...ja w ogóle teraz w ciąży mam faze na wszystkie programy o porodach Jeśli inne dziewczyny chcą zobaczyć to jest dostępny na TVN player
Pietruszka, ja też ostatnio taka mokra się obudziłam, ale nie wpadłam na to że wody mogły mi odejść , chociaż ostatnio jak mi coś tam pocieknie to mam schizy, że maluszek chce się wykluć.
Porto, korzystaj i śpij ile się da nawet po spacerze
Moni, dobrze że trafiłaś na tak dobrego lekarza, to jest bardzo ważne.
Ete, myślę że spacerek nie zaszkodzi, chociaż ja dzisiaj po pójściu na badania dostałam skurczy, więc no spa i leżę
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ale jak teściowa zagadała, to nawet za brzuchola odczytał jakąś modlitwę czy tam błogosławieństwo.
A jak już w temacie jesteśmy, teść mnie goni do kościoła, że mam się iść pomodlić za pomyślne rozwiązanie. Nie da mu się przetłumaczyć, że ja się ani nie modlę, ani do kościoła nie chadzam.
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Poleż sobie na boczku, przejdzie na pewno
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Miło, że lekarze pamiętają o swoich pacjentach A to nie zdarza się często niestety.
Ciekawe jak Kojka, ona powinna już być w domu, skoro poszła na 9 rano A Agness, pewnie nie ma jak napisać.
Pietruszka, Ty się troszkę oszczędzaj To miałaś przygodę w nocy A nie dziwię się wcale twojej reakcji, bo w naszej sytuacji, to normalne
Moni, a nie możesz pójść do przychodni i powiedzieć w jakiej jesteś sytuacji Myślę, że powinni Cię wcześniej przyjąć. A jak nie do rejestracji, to do lekarza, on na pewno się zgodzi na przyjęcie kolejnej pacjentki. Ja bym właśnie tak spróbowała.
Loca, płatki mydlane chyba właśnie ma Biały Jeleń ja też już oglądałam ten program z mężem, a co niech wie jak to wygląda
Roma, ja generalnie księdza przyjmuję. W tamtym roku w Gnieźnie ksiądz do nas nie przyszedł. Zobaczymy jak w tym roku. W sumie nie wiem czy już nie chodził, bo nas nie było w mieszkaniu do niedzieli
Ete, no to zostaje Ci leżenie. ja ostatnio jechałam autem prawie 4,5 h ale dałam radę. Jakoś bardzo źle nie było. a powiem Wam, że skurcze mi się wyciszyły jak wybrałam całe opakowanie nospy - nie wiem czy już Wam pisałam najwyżej przeczytacie raz jeszcze
Jak była przedostatnio niedziela św. Rodziny, to na koniec mszy było błogosławieństwo rodzin indywidualne. I z mężem podeszliśmy, to ksiądz nawet brzucholka naszego pobłogosławił, a że ksiądz fajny, to mi się bardzo podobało
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Loca ja tez jem to na co mam ochote,sa drobne wyjatki, jak surowe mieso ...ostatnio pisalam ze spijalam mirynde a jeszcze stoi butelka z pepsi bo jak maz byl to on spijal te napoje a ja tylko oko cieszylam i nie wykluczone ze tez sie nie skusze na szklaneczke zimnej pepsi z lodem. W koncu jak bedziemy karmic piersia to wtedy bedziemy musialy oczami patrzec i sie najesc. Nie zamartwiaj sie waga maluszka, na pewno bedzie wszytsko dobrze, mam znajoma co urodzila w terminie 2,500kg coreczke a teraz maluchy przybiora na wadze jeszcze razy tyle co maja, najwazniejsze zeby sie wszytsko rozwinelo tak jak powinno a wage w razie co nadrobi jak zacznie mleczko spijac. Wspolczuje pobrania krwi, mi jakos narazie idzie to bezproblemowo.
Domi ja tez uwielbiam patrzec na falujacy brzuch, u mnie najlepiej to widac jak poloze sie na wznak lub na prawym boku.
Co prania w opcji dla dzieci to slyszalam ze nisza ubranka bo temp jest zbyt wysoka. Ja swoje wlanczam na pranie delikatne, bawelniane trwa 35 min.
Ete juz doczytalam, ze odpoczywasz po spacerze, nie ma sie co jednak forsowac,odpoczywaj, odpoczywaj.
Moni, lekarz pewnie wie co robi,zwiekszysz dawke i bedzie wszytsko dobrze. Nie zamartwiaj sie.
Porto, ja nie pralam w tych platkach ale jak wybieralam plyn to sie zastanawialam, warto wyprubowac, teraz urzywam plynu dzidzius.
Pietruszka, ja staram sie spac na lewym boku ale jak scierpne to tezpoloze sie na chwile klade sie na wznakzeby sie wyprostowac. Ja tez czasem sie zastanawiam i nie wierze ze wmoich brzuchu jest dziecko, ale chyba wszytskie tak mamy.
Roma,ja kolende przyjmuje, tak zawsze zmama razem,schodze do niej na dol i domnie juz na gore nie wchodzi.
Loca, ja tez teraz bym tylko ogladala polozne i tez jest porody,moj maz nawet sie w to wkrecil i razem ogladalismy.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
A jak malenkie ubrania pierze sie w 90 stopniach to sie nie skorcza? bawelna ma todosiebie ze sie skurczy chyba.
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Domi
Ja akurat skarpetek i czapeczek mam fuuuuuuuul
300 zł za przesyłkę ? To faktycznie ktoś OSTRO przegiął.... :/ Skąd komuś taka cena w głowie się pojawiła ?? Też dzisiaj sobie robiłam tosty na śniadanie
Ete
nie dziwie się, że nie ma serniczka skoro tak smakowicie wyglądał a smakował za pewne jeszcze lepiej !
Po wycieczce, leż i odpoczywaj !
Pala
Oj taaak. Taka kula wygląda przezabawnie hehe
Darmag
Hehe to Twój Kacper faktycznie się dzisiaj odpicował
Baska
Oj tak. Przytulanie to rzecz cudowna teraz A i nie wiem czy wspominałam, ale bardzo fajnie, że powróciłaś na forum. Chociaż miałaś dużo przeżyć Podziwiam Cie !
Porto
Faktycznie. Ciekawie jak tam u Agness.... Oby wszystko w porządku.
Co do pościeli to ja już mam 5 zestawów, bo dostałam
Moni
Oj, ale mi zrobiłaś ochotę na racuchy.... Mmmm....
Nie stresuj się wynikami. Lekarz Ci napisał, że masz zwiększyć dawkę i wszystko wróci do normy. Trzymam kciuki, aby było dobrze !
Loca
Spokojnie. Na pewno maleństwo urośnie i będzie wszystko w porządku !
Tak, masz rację, że miło jest jak lekarz podchodzi do pacjenta z sympatią. Od razu chętniej się go odwiedza
Pietruszka
No to miałaś przygodę w nocy hehe
A ja opowiem Wam moją historię wczorajszą, której wczoraj opowiedzieć zapomniałam.
Dziewczyny słuchajcie ! Wsiadłam wczoraj do autobusu i chciałam skasować bilet a taki mężczyzna wstał ze swojego miejsca i krzyczy " Pani usiądzie sobie tutaj, prosze " a ja wielkie oczy zrobiłam i "dziękuje" ... :O Naprawdę w szoku byłam...
A dzisiaj w jednym momencie jak siedziałam to mały tak mocno mnie kopnął u góry, że aż wydobyłam z siebie " AŁA " Oj ma siłę mój maluszek... Oj ma
PS : Wszystkim dziewczynom, które mają dzisiaj wizyty życzę powodzenia i trzymam kciuki ! Odezwijcie się co i jak !