BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 dni temu #818000 przez baska007 2
Darmag współczuję stresu, ja to bym chyba spanikowała i zaraz do szpitala pędziła. Podziwiam za opanowanie :) Dobrze, że to nie wody i że nic złego się nie stało:)

Pietruszka jak już będziesz widziała jakieś efekty to mozesz dać znać co to za sztyft na pękające usta i czy dobry jest :)
Co do dentysty to mnie zawsze wszystko boli jak tylko mam u niego buzię otworzyć :D

Agness mi twardnieje i wydaje mi się że dość często:/ mam takie dni że praktycznie co chwila i to nawet jak leże, a po za tym to najczęściej mam tak jak chodzę:/ Także luteina którą zapisał mi ostatnio lekarz nie bardzo pomogła, czekam teraz do 16ego do wizyty...

Roma powodzenia na wizycie:)

Domi mój lekarz powiedział na ten brzuch twardniejący że to są skurcze przedwczesne a nie te przepowiadające, bo według niego przepowiadające pojawią się ok 2 tyg przed porodem, a teraz to za wcześnie jeszcze. I te które mam teraz nie są prawidłowe :(

Ja nadal nie zaciekawie się czuję:/ Zmęczona, jakaś nieogarnięta i w ogole źle:/ i do tego doszedł ból głowy:/ Ide spać.
Dobranoc dziewczyny.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 dni temu #818016 przez moni91
Dobranoc Mamusie:):)

11 lata 2 dni temu #818030 przez agnesss
dostalam kroplowe Fenotero na skurcze. Podobno bede sie po nim zle czula,na 24h go mam, i antybiotyk na stan zapalny,bo wyszedl na badaniu krwi. Martwie sie. Dobranoc

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #818033 przez Porto1987
Claudi już wstawiam linki :)

Gluck: www.gluck.pl/pl/posciel-dla-dzieci-1/
Bon Dodo: www.bondodo.eu/kategoria/posciel-do-lozeczka
Feretti: feretti.pl/c/produkty/posciele/
Cottolare: www.pieluchowo.com/manufacturer/cottolare
Nino: www.nino-espana.pl/posciele-dzieciece-ko...oscieli/paseo-violet
Drewex: www.drewex.com/asortyment_2-91,posciel.html

Inne wzory tych firm można znaleźć na necie lub na allegro :)

Darmag to fajnie, że szybko wyniki są. A można przez internet odebrać wyniki? Mi też się ta Feretti podoba - jest na drugim miejscu. Na pierwszym jest Gluck, ten co wczoraj Wam pokazywałam. Bardzo mi się spodobała taka była niewinna i delikatna :) Czytałam gdzieś - nie wiem czy nawet nie na suwaczku - że macica już się przygotowuje skurczami ;) w każdym bądź razie ja jak mam za dużo tych skurczy to biorę nospę i odpoczywam. Dzisiaj to robiłam :) ale nie wiem czy kiepski nastrój też nie miał wpływu :S a nawet mnie nie pytajcie dlaczego miałam kiepski humor, bo nie wiem :dry: po prostu miałam i już B)

Claudi prześcieradełka wiem, że można dokupić do kompletów. Ja z własnego doświadczenia 9na sobie tylko) chciałabym z Jersey'u - czy jak to się tam pisze :P bardzo mi się dobrze na nim śpi i jest bardzo przyjemne :D

Lubię pościel takiej firmy z Kraśnika koło Lublina, ale widziałam na necie, że chyba nie mają dziecinnych pościeli :( a prześcieradła ich są właśnie rewelacyjne, bo bawełna jest grubo tkana, nie ma takiego sitka :P

Baska śpij dobrze. Miejmy nadzieję, że do rana nam wszystkie dolegliwości przejdą. I jutro wstaniemy całe w skowronkach i bez twardniejących brzuszków :)

Agness nie martw się. Jesteś w szpitalu i oni tam o Was dobrze zadbają. Na pewno wiedzą co robią. Musisz być dzielna kochana :kiss: Trzymam kciuki mocno za Was :) :kiss: nie ma innej opcji jak taka, że wszystko będzie dobrze :kiss:

Kurcze znowu się naprodukowałam jak nie wiem. Może moje długie posty biorą się stąd, że mało dziś rozmawiałam "na żywo" :unsure:

11 lata 2 dni temu #818046 przez moni91
Agnesss bendzie dobrze trzymam kciuki za was:)zadbają o was w szpitalu:)

11 lata 2 dni temu #818074 przez ete21
Agnes
podwyższone leukocyty w ciąży to standard, ale fakt faktem mogą też świadczyć w mega nadmiarze o stanie zapalnym, ale nie martw się najważniejsze, że jesteście pod dobrą opieką:)
Te Nasze twardniejące brzuchy...eh Mi jak twardnieje brzuch to mam wrażenie, że strasznie ciśnie mnie na siusiu i faktycznie idę wtedy do toalety, ale zazwyczaj kończy się na paru kroplach....

Pewnie już śpicie:) Mój maluch już też śpi, tylko ja jeszcze kwitnę i nawet mi się nie ziewa.... może jeszcze coś obejrzę w tv i się zmęczę. Najwyżej jutro będę wyglądać jak idź stąd i nie wracaj jak zobaczy mnie położna:)

To śpijcie dobrze mamusie:)

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #818079 przez moni91
Witam z rana mamusie ja właśnie wygoniłam mojego z wyrka:D i staram si dalej zasnąć do potem mamusie:):):)

A mamusie mam pytanko czy wy też czasem jak sie przekręcacie z boku na bok macie tak jagby boląco piekący ból u dołu i to z jednej strony trwa chwile ale boli:(:(:( mi sie wydaje ze to mięśnie napięte po prostu ale nie jestem pewna ten ból to taka jagby linia bo prowadzi od mniej więcej wysokości pępka aż do pachwiny:(

11 lata 2 dni temu #818080 przez Porto1987
Bry! I ja już nie śpię :dry:

Moja modelka po raz pierwszy skopała mnie po żebrach. Fajne uczucie, ale wolałam spać ;) Chyba wypiję ciepłe mleczko, to może zaraz zasnę na jeszcze trochę.

11 lata 2 dni temu #818081 przez Porto1987
Moni ja tak miewałam z tym bólem. Miałam tak jak przekręcałam się z boku na bok. Jak wracałam do poprzedniej pozycji, to było lepiej :)

11 lata 2 dni temu #818090 przez roma4
Cześć ja też już na nogach z małą lecę do przedszkola

Dzisiaj przynajmniej "prawie" się wyspałam
Mam nadzieję,ze jakoś ten dzień minie

Moni ja jak się przewracam na boki to najpierw podkurczam nogi bo jakbym normalnie się przewracała to tez mam różne bóle i tak samo jak wstaje ,penie robisz te przewroty na napiętych mięśniach

Porto nowiem o czym mówisz mnie marcelek tez kopie po żebrach już się przyzwyczaiłam bo Vica tak duzo nie kopała

Agness miłego dnia stan zapalny to tak jak pisze Ete częsty u kobiet w ciąży myślę że niema się czym martwić ustabilizują lekami

Ete jak mi twardnieje to podobnie do ciebie idę siusiu i nie zadużo lecie

No nic spadam wejdę pózniej powodzenia życzę Wam dzisiaj

11 lata 2 dni temu #818101 przez darmag21
Hej mamcie,

Dziewczyny, niby sytuacja opanowana,ale ja i tak sie denerwuje, tak chybajuz mamy, ze do samego porodu wciaz bedziemy sie martwic, ze tojakos nie idzie przyspieszyc tego czasu.

Porto, nie orietuje sie czy da rade pobrac wyniki przez internet, musialabys moze tam przedzwonic? wyniki tez mozesz sobie odebrac w dniu wizyty u Ernsta, tam jest czynne do 20ej. A w ogole jak ty dzis ranny ptaszek :)

Agnesss kochana dasz rade, jestes pod obserwacja wiec na pewnowiedza co robia...a my biedne kobiety swoje przejsc musimy, oby kazda z nas szczesliwie dotrwala do terminu.

Moni jak sie przekrecamy to czasem mysle ze nasze maluszki tez sie przekrecaja, bo ja nagle mam takie wybrzuszenie, moze to to ....? nie martw sie.

Roma, ja dzis tez w mire spalam, smiac mi sie chcialo bo w nocy wstalam na siku i szlam jak luntyk, a na wc to siedzialam z zamknietymi oczami, wrocilam i zaraz zasnelam.

A w ogole chcialam wam powiedziec ze wczoraj wzielam pierwsza tabeltke, one a dopochwowo i czulam takie szczypanie, pieczenie, takie cieplo.... kurde.... nie wiem czy tak ma byc. Zobaczymy jak dzis druga wezme,

11 lata 2 dni temu - 11 lata 2 dni temu #818109 przez Porto1987
Bry ponownie, bo teraz to już wstałam na dobre :)

Roma, z tego co pamiętam to dziś zalatana jesteś :dry: uważajcie na siebie i powodzenia :) Moja panna chyba śpi znowu, bo cisza jak makiem zasiał :P :P

Darmag dziś sobie przedzwonię i do Ernsta. Mam nadzieję, że mi się uda zapisać na za tydzień. W Lublinie miałam tak, że zapisywałam się przez neta i było z głowy :) A ja dziś ranny ptaszek, bo jak się nad ranem przebudziłam, to dostałam pierwszy raz po żeberkach :) i zasnęłam dopiero chwilkę po 7 i to po mleku z miodem ;)
A te tabsy dopochwowe podejrzewam, że mają takie działanie. Ja już brałam w życiu różne i różnie zachowywały się w środku. Podejrzewam, że Twoje odczucia są właściwie :)

No to ja mam dziś lepszy humorek niż wczoraj :)

edit:
podeślę Wam fragment tekstu jaki właśnie wyczytałam na mjakmama24.pl :)

Z pamiętnika fasolki: 28 tydzień życia (30 tydzień ciąży)

O tym, że mam oczy, to już wiecie. Ale czy uwierzycie, że wśród tych egipskich ciemności, jakie mi tu zafundowano, wreszcie mogę coś zobaczyć? Jeśli skieruje się na brzuch mamy strumień światła, np. z latarki, wtedy dostrzegam niewyraźną jaśniejszą plamę. Ja widzę! I nie mówcie mi, że to nic takiego – po sześciu miesiącach ciemnicy zobaczyć jaśniejszą plamę to jest REWELACJA.
A gdy w ciepły dzień mama jest na słońcu z odsłoniętym brzuszkiem, widzę mglistą pomarańczową poświatę. Jest mi wtedy ciepło i dobrze. Świat jest piękny! Ciekawe, jak wygląda słońce z tamtej strony brzucha? Już za kilkanaście tygodni sama się o tym przekonam – zobaczę słońce, mamę, tatę, cały świat. Nie mogę się tego doczekać. Ty też, mamuś? Dzięki tłuszczykowi robię się trochę bardziej okrągła – ważę już 1,35 kg. Ale do prawdziwie kobiecych kształtów jeszcze mi daleko. Ciekawe, kiedy wreszcie urosną mi piersi? Co? Za 14 lat? To nie może być prawda!

Mój wzrost – od ciemienia do końca tułowia – wynosi 27 cm. Gdybym mogła stanąć na baczność, to ho, ho – byłoby ponad 40 cm! Ale nie mogę stanąć, bo nóżki mam słabiutkie – one spośród wszystkich głównych narządów osiągną dojrzałość jako ostatnie. Ale pozostałe organy rozwijają się pięknie, np. w mózgu jest coraz więcej połączeń nerwowych, a jego powierzchnia jest już silnie pofałdowana. Mózg rozwija się tak szybko, że miękkie kości czaszki są wypychane ku przodowi i główka przybiera już całkiem normalny kształt.
Nie mogę stanąć na baczność, ale za to mogę stanąć na głowie – i właśnie to robię! Potem będzie coraz trudniej (ciasno!!!), więc lepiej z tym nie zwlekać, żeby nie robić mamie problemów. Stoję sobie głową w dół i macham nóżkami. Niestety, te kopniaki lądują pod żebrami mamy i mogą być bolesne. Wybacz, mamo, ale przecież muszę ćwiczyć wszystkie mięśnie, żeby się stąd jakoś wydostać. Jeśli będę słabiutka, to nie dam rady. Rozumiesz to, prawda? Wiesz, że cię kocham.

:) :) :) Ostatnie zdanie przeczytałam i skończyłam ze świeczkami w oczach :)

11 lata 2 dni temu #818114 przez darmag21
No to daj znac kiedy bedziesz miala wizyte u Ernsta z doswiadczenia powiem ci, ze tuz przed wizyta dzwon do recepcji bo ja jeszcze nigdy do niego na czas nie weszlam, jedna wizyte mialam na 13sta a weszlam przed 15sta... zreszta chyba pani ci o tym powie, zeby przed wizyta zadzwonic.

Tez tak mysle ze chyba musi tak byc z tym lekiem, jak bede myslala o tym ze cos nie tak to oszaleje, maly sie rusza od rana co mnie bardzo uszczesliwia.

U mnie jeszcze nie ma kopniakow po zeberkach, mojemy szkrabowi chyba jest tak wygodnie ze jeszcze jest glowka do gory, za to wciaz dostaje kopy w tylek i boki, hehe ...

Sniadanko zjadlam wiec lece ogarnac troszke, bez szalu zeby sie nie przemeczyc i sie klade poki spokoj w domu :woohoo:

11 lata 2 dni temu #818131 przez Kasztanowa
darmag21 napisał:

A w ogole chcialam wam powiedziec ze wczoraj wzielam pierwsza tabeltke, one a dopochwowo i czulam takie szczypanie, pieczenie, takie cieplo.... kurde.... nie wiem czy tak ma byc. Zobaczymy jak dzis druga wezme,

Zobacz na ulotce w skutkach ubocznych, powinno byc to wymienione :) Na zwykłych przeciwgrzybicznych się spotkałam z takim skutkiem ubocznym, więc może byc podobnie :)

Ja Was podczytuje, ale jak skończę parę stron, to się gubię co kto napisał i nie odpisuję :P U nas w porządku, wczoraj byłam u lekarza, a za 3 tygodnie mam wreszcie porządne usg :) Zastanawiam się ile nasz Szkrab ma i ile waży, bo ostatnio słyszałam o dziewczynie, która urodziła dziewczynkę z wagą 5100g! Na szczęście lekarz był ogarnięty i zrobili jej cc.
Ja mam jeszcze konsultację ortopedyczną (po 35 tc) i okulistyczną (po 30 tc) w sprawie ustalenia sposobu porodu.

11 lata 2 dni temu #818151 przez pala813
Witam
Ja tylko na chwile zebyscie sie mamusie nie martwily, niestety bardzo kiepsko sie czuje wczoraj glowa mnie bolala a na wieczor bol byl juz tak silny ze musialam wziac druga tabletke ktora tez nie bardzo pomogla, polozylam sie o 18, w nocy mocno wymiotowalam i dzisiaj pd rana jestem taka o. Boli mnie gardlo i jestem slaba, troche mnie wymeczylo:(

Lenie to chyba nie przeszkadza bo wierci sie i mnie uspokaja.

Ps:Darmag ja tez sprawdzalam i w superpharmie ten laktator Twoj jest po 200 zl ponad. Niestety na moje pytanie nikt nie odpisal wiec zostaje przy tym, ze kupie wszystko z jednej firmy.

Pozdrawiam

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka