BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 dzień temu #818530 przez annlu
baska
Oj doczekałam, doczekałam i to ze zdwojoną siłą... :D

Ani-ta
Ja od samego początku przeczuwałam, że będzie chłopiec... Potem lekarz powiedział, że SYN to było "WOW" i szczerze w to wierzę, ale chyba nie zostaje mi nic innego jak przekonać się na 100% w marcu :D

Darmag
No faktycznie przy 4 potwierdzeniach raczej pomyłki nie będzie... :)

Domi
to super, że masz jeszcze usg, będziesz miała kolejne potwierdzenie :)

Ete
Masz rację, że w każdym szpitalu wszystko inaczej wygląda....Ja od mojej znajomej wiem, że np. nie mam brać kosmetyków dla małego bo każda świeża mama dostaje całe pudełeczko takich drobiazgów :)
I szpital daje podpaski poporodowe i podkłady ile tylko się chce...

Roma
Bardzo się cieszę, że z maleństwem wszystko dobrze :) i super, że tak dokładnie wszystko obejrzałaś z lekarzem :)
Mi też pokazywano siusiaka, ale i tak nie mam 100% pewności hehe :D

Słuchajcie dziewczyny :)
Mam do Was pytanie :
Od jakiś paru dni czuje kopniaki głównie w górnej części brzucha, ale nie raz czuje taki ucisk jakby na krocze i taki dreszcz mnie czasem przechodzi... Nie wiem czy któraś z Was zrozumie co chciałam powiedzieć.. :D
To myślicie, że mały jest ułożony główką w dół stąd takie odczucia czy wręcz przeciwnie ? :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 dzień temu #818534 przez darmag21
Annlu, moj maluch jest wciaz ulozony nozkami do dolu i gowka do gory i ja ruchy i kopniaki czuje tylko na dole i po bokach a na gorze wyczowam glowke jak sie prezy.

11 lata 1 dzień temu #818541 przez domi2907
Annlu mi sie wydaje ze dipokladnie jak powiedzialas maly jest glowka w dol. Super, mojemu sie nie spieszy :(

Jak darmag siedzi bokiem dalej...przynajmniej czuje go glownie na dole i pod prawym zebrem.

Ja mam usg na kazdej wizycie :) takze jutro juz zobacze mije slodkosci :) tylko ze w gabinecie sprzet ma srednia rozdzielczosc. I da sie pomierzyc ale na jakies szczegoly nie patrzy :) trzymajcie kciuki zeby bylo wszystko oki. Eta ty masz wieczorkiem a ja o 10.00. Staram sie zawsze na rano umawiac bo tez sie chcac nie chcac stresuje.
Ostatnio bylam na 16 i masakra nie wiedzialam co mam ze soba zrobic.
Jutro tez wyniki krwi i moczu. Mam nadzieje ze niczego nie zlapalam.

Musze sie wam pochwalic ze poprasowalam prawie wszytsko juz:) zostalo mi jeszcze pare spioszkow ktire nie wyschly..jutro sie z nimi rozprawie. Posciel i wszytsko inne juz jest. I super mam juz w szafie poukladane wszytsko :) straszna mi to radoche sprawia. :) byleby juz byl luty bo chce zobaczyc jak to bedzie wszytsko juz w pokoiku poukladane i bede mogla kolyske wsadzic do nas do sypialni :) jeszcze troszke.

A wlasnie...wczoraj probowalam sie ogolic ...i mi nie wyszlo. Musze kupic lusterko stojace bo juz nic tam nie widze. :( strasznie to niewygodne. Jak sobie radzicie? Golicie czy depilujecie? Ja sie depilacji woskiem boje . Raz zrobilam na nogach i myslalam ze sie poskladam.. Takze zazwyczaj gole. Tylko w wakacje na lato depiluje. A teraz to sobie depilacji Tam nie wyobrazam...i tak jest wszytsko wrazliwe i naciagniete... Nie wiem za bardzo co mam zrobic bo nie chce zeby mnie polozna golila na porodowce...

11 lata 1 dzień temu #818549 przez ete21
:) Domi z tego co sie orientuje, to nie ma obowiązku depilacji krocza przed porodem, lepiej nawet tego nie zalecają, bo zawsze może stać się tak, ze będzie to dodatkowe źródło zakażenia, jak np się zatniesz...tylko wiadomo tutaj bardziej chodzi o nasz komfort psychiczny i też nie wyobrażam sobie wyskoczyć z owłosieniem w tych miejscach....a póki co sobie radzę z depilacją choć troszkę muszę się wygiąć żeby zobaczyć co nie co, ale bardziej idę na czują albo noga w prawo i w lewo i gra, stosuję metodę tradycyjną czyli ostre narzędzie w ręku:) Na szczęście depilować w tych miejscach mogę się raz na 3 tygodnie, a to dzięki depilacji laserowej jeszcze sprzed x czasu, ale pewnie też będę musiała zakupić lusterko bo wyginać się później będzie ciężko:)

Dziś mam seans z chicago fire - fajny serial i pewnie znów mi zejdzie do 3 z resztą i dobrze, bo spać nie mogę....ciekawe ile mąż wytrzyma:)
milego wieczorku:) kochane

11 lata 1 dzień temu #818551 przez roma4
Dzięki dziewczyny :)

Anula mój maluch leży główką w dół więc mnie często kopie pod żebrami ale też na dole jak się rozpycha to rączkami tak samo

Domi powodzenia na wizycie , fajnie że zobaczysz dzidziusia :) ja jużdawno golęsięprzy lusterku he heh

11 lata 1 dzień temu #818558 przez moni91
Dobrze ze wszystko dobrze u maluszka roma:):):) ja sie objadam kisielem frugo:D

11 lata 1 dzień temu #818572 przez darmag21
Ete dokladnie dopytaj... zadzwon do szpitala, bo z tego co ja wiem i przy pierwszym porodzie tak mialam, ze depilacja jest wymagana, z tego wzgledu ze podczas naciecia krocza a potem zszycia jak kazdej rany, miejsce najpierw lekarz goli bo z wlosami ci nie zszyje.

Mi polozna ta robila bo ja nie dalam rady a nie mial kto mi pomoc.

Domi ja gole nie depiluje bo sie teraz boje.

Koniecznie juz lustereczko mu byc.

11 lata 1 dzień temu - 11 lata 1 dzień temu #818627 przez moni91
Dobranoc mamusie:)

Aj godzina 00.30 a ja zasnąć nie mogę:( czytam styczniówki ładnie sie sypia;)

11 lata 1 dzień temu #818666 przez ete21
W styczniu to się posypało:) ale fajnie takie miłe rzeczy poczytać :) dobrej nocy choć do uśnięcia daleko ;/

11 lata 1 dzień temu #818673 przez moni91
Witam sie z rana mamusie u mnie za oknem leje i strasznie wieje a moje kochanie poszło do pracy:( ja nawet budzików nie słyszałam ale moje kochanie naszczęście ogarnęło:)aj ciekawe kto u nas pierwszy sie rozpakuje:Ddo potem mamusie :)

11 lata 1 dzień temu #818682 przez kojka-waw
Hej.

Nie nadrobie co u Was bo jak przewijam strony to mi się wiesza forum
Mogłaby mi któraś z Was po krótce streścić co się dzieje?

Ja jestem wiecznie niewyspana. Budzę się w nocy i spać nie mogę.
Chodzę strasznie niewyspana. Byłam wczoraj prywatnie u lekarza co mnie w szpitalu ogarniał
I mały waży 1570g i dobrze się rozwija.

11 lata 1 dzień temu #818684 przez moni91
O kojka dobrze że jesteś i że z maluszkiem dobrze:):) buziaki kochana:)a u nas zaczął sie temat syndromu wicią gniazda:)

11 lata 1 dzień temu #818685 przez kojka-waw
A i uprzedzam, że nie mogę pisać długich postow
Więc będą krótkie a częściej.
Mam nadzieję, że nie będzie to Wam przeszkadzać.

11 lata 1 dzień temu #818686 przez darmag21
Witam z rana. ja jeszcze beztrosko leze sobie w lozku bo moj gzub idzie dzis na poludnie do szkoly ale za dlugo nie poleze bo czuje gloda wiec zaraz bede musiala wstac.

Kojka super ze malenstwo zdrowo sie rozwija, rosna nam sliczne dzieci. My teraz gadamy o syndromie wiciu gniazda, tak jak Momi napisala. Kojka pisz choc co u ciebie nikt na pewno sie nie obrazi.

11 lata 1 dzień temu #818689 przez roma4
DzieńDobry :)

Kojka dobrze że dzidziuś się dobrze rozwija,możesz pisać w takiej formie jaka Tobie pasuje ważne ,ze się odzywasz :) :) :) :) pozdrawiam

Moni a u mnie wyjątkowo nie pada ,ale strasznie wieje

Pisałyście o depilacji z tego co wiem jest obowiązkowa ,wszystkie moje koleżanki co rodziły obojętnie z jakiego miasta musiały być wydepilowane jak nie robiła to pielęgniarka, no ale nie wiem może w jakimś szpitalu tego sobie nie życzą

Zaraz spadam do przedszkola :) no a jutro wolne od wychodzenia rannego

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka