BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 1 dzień temu #818691 przez darmag21
Styczniowki pieknie rodza, ale przeczytalam ze lutowka urodzila wiec dziewczyny i w lutym u nas moze sie wszystko zdazyc.

Roma u mnie w szpitalu byl przymus depilacji i tez w innych szpitalach kolezanki mowily ze trzeba a jak nie to robia to oni sami...

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 1 dzień temu #818696 przez moni91
A nio darmag masz racje co do naszych porodów dlatego ja musze zacząć pakować torbę w końcu bo jeszcze nie zaczełam:D ja niemoge spac już od czasu po butki:(

11 lata 1 dzień temu #818722 przez Porto1987
Witam się i ja porannie :)

Czytałam Was wczoraj cały czas wieczorkiem, ale miałam takie dołka, że nie chciałam smęcić. Dziś może jest troszkę lepiej.

Annlu widzisz, to Dawidek szybko spełnił życzenie mamusi i zaczął kopać :)
Widzisz u mnie jest taka sytuacja, że mam męża wojskowego pilota. A że w wojsku nic nie wiadomo, to i ja nie wiem na czym stoję. Chciałam zmienić mieszkanie na większe, bo bloki obok nowe się wybudowały, to mój mąż nie chce, bo nie wiadomo ile jeszcze będziemy tu mieszkać. I tak już sama nie wiem co mam robić.
U mnie było póki co tylko jedno usg stwierdzające płeć. Ale dwóch lekarzy na zdjęciu widziało dziewczynkę. Mam nadzieję, że tak zostanie już :P :P

Szukałam wczoraj na allegro piżamy z długim rękawem i nie ma :( chyba będę musiała zadowolić się rękawem 3/4 :P I chyba jedna z lepszych koszul z szlafroczkiem, to ta wybrana przez Darmag :)

Darmag dzięki za info o przychodni :) A na nfz czemu nie chodzisz do Ernsta?

Ete to czekamy na 18 :D

Roma bardzo się cieszę, że wszystko dobrze u lekarza. Fajnie, że sobie popatrzyłaś na maluszka i że tak dokładnie zbadany, to też fajnie, bo na pewno jesteś spokojniejsza :S

Darmag - spora ta lista do szpitala :D :D

Annlu możliwe, że maluszek już jest główką do dołu. Ja ostatnio dostałam w żebra, ale dziś mam wątpliwości, czy faktycznie jest główką w dół moje dziecię :P

Domi, to czekamy na fotkę z usg :P :P i dawaj szybko znać po wizycie co i jak :)

Ja też już mam problem z goleniem :( kurcze już nic nie widzę. Lustrzyca jak nic :silly:

No u styczniówek się dzieje :) dopiero początek stycznia a one ostro zaczęły :P :P

Moni, to dziś pospałaś :S U mnie też wieje :dry: a mnie coś pobolewała głowa, mam nadzieję tylko, że się mi nie pogorszy B)

Kojka dobrze, że u Ciebie wszystko w porządku. I pisz do nas :P Super, że z maluszkiem też wszystko dobrze :)

To wczoraj było trochę wizyt :)
Dziś Ete i Domi :S dziewczynki czekamy :D i może w końcu jakieś fotki zobaczymy :S :S :S

Darmag, ile byś planowała przeznaczyć na termometr? Bo ja wczoraj szukałam i kazałam jeszcze mężowi popatrzeć na necie. W razie czego jak byś chciała, to mogę coś podpowiedzieć :S

11 lata 1 dzień temu #818737 przez darmag21
Porto tak juz my mamy zony wojskowych, ale moze w koncu uda sie wam gdzies zagrzac miejsce na stale. Do Ernsta nie chodze na NFZ bo on przyjmuje raz w tygodniu a ten dzien wcale mi nie pasuje dlatego ze on przyjmuje od rana, chyba od 7-30 a ja musze tego dnia zawiesc Kacpra na 8-00 do szkoly i za nim bym tam zajechala to bym klamke pocalowala wiec nie stety tylko do niego chodze prywatnie ale jak juz mowilam co 3 miesiac, bylam dwa razy no i moze pojde jeszcze raz w lutym, a tak to w pradni chodze do dr Łacki, też jest bardzo fajna Pani dr. Nowak. Mialam tez raz przyjemnosc u niej byc. Co do termometru o ktorym mowimy to u nas w aptece sa po 100zl, wiec mysle ze do tej kwoty moge obstawiac. Wiem ze sa to pieniadze warte wydania pod wieloma wzgledami. Możesz mi podelac stronki jak masz. Ta pizamke z szlafrokiem zamowilam, mam nadzieje ze sie sprawdzi, podobal mi sie ten trik w koszuli do karmienia, a szlafrok wlasnie ial byc cienki bo w misiowatym bym sie zagrzala, w szpitalach zwlaszcza na oddzialach gdzie sa noworodki jest bardzo goraco.

Tez trzymam goraco kciuki za wizyty dziewczyn, no i czekamy na relacje.

Wczoraj skonczylam prasowanie, a wiec szafka mojego Olinka jest juz ukonczona, zostala do wyprania posciel ale czekam do jutra bo wypiore ja z druga, doloze pieluszki tetrowe no i znowu prasowanie... tym razem juz chyba moim nowym zelazkiem :silly: dzis chyba przyjdzie :lol:

Moni, moze zacza sie czas bezsennosci ? oby nie bo to najgorsze co moze byc kiedy chodzimy jak zegarki do tylu.

11 lata 1 dzień temu #818747 przez Porto1987
Darmag, ja szukałam termometrów czytając fora i rankingi :) Nie wybraliśmy najtańszego, bo to nie o to chodzi. Znalazłam taki za 150 zł (3 lata gwarancji) z resztą poczytasz sobie zaraz o nim po już zaczynam szukać stronki z recenzją.
termometrbezdotykowy.pl/beurer-ft90-recenzja-2/
termometrbezdotykowy.pl/thermoflash-lx-26-visiomed-recenzja/
My chyba kupimy ten Beurer. Gdzieś czytałam na jakimś forum, że ten drugi jest używany w szpitalach. Także myślę, że są to produkty, na które warto wydać ciut więcej kasy :) Lepiej co prawda żeby się nigdy nie przydały, ale myślę, że jest to nieuniknione :P
Widziałam w listopadzie fajną piżamkę na allegro z długim rękawem i też miała taki podwójny dekolt :) a teraz został tylko rozmiar 48/50, a ja potrzebuję 36 :P i miała takie fajne spodnie ciążowe i okazało się, że to z bon prixa było, ale tam też już nie ma :( Jak już dostaniesz koszulkę, to zrecenzuj ją :P
Ja nie mam jeszcze szafki na ubranka. Wczoraj mnie mój mąż wkurzył, bo wrócił z pracy i wsadził nas w komputer i grał. Nic się mną nie zajął. Dopiero jak zobaczył, że jest mi smutno, to się zaczął naprawiać. Wkurza mnie jak nic się nie angażuje, z resztą u niego to tak falami wszystko jest. I za karę nie wie, że mam wizytę w przyszłym tygodniu u lekarza :) Jak zasłuży, to mu powiem :P :P

Darmag, może i ja wyciągnę tego mojego łobuza do Smykolandu :) Pewnie pojedziemy dziś do Gniezna na jakieś zakupy ;) to tak "przy okazji" tam go zaciągnę :P :P

11 lata 1 dzień temu #818755 przez moni91
Darmag mam nadzieje że to taki jednorazowy wybryk mojego organizmu :) ale zobaczymy:) co do termometrów to tez się zastanawiam nad tym co porto:)Podajcie jeszcze raz link do tej pidżamy ???bo nie mogę jej znaleźć :(

11 lata 1 dzień temu #818756 przez darmag21
Na pewno napisze jak ma sie koszula do opisu, mam nadzieje ze oki bedzie.

Mi tez bardziej sie podoba ten Beurer, moj Kacper choc ma 8 lat to do tej pory nie da sobie swobodnie zierzyc temp, zawsze byl placz i lament.

ja jutro wybieram sie do smykolandu, czekalam na tocaly tydzien, z checia sama bym pojechala ale maz kazal mi czekac, dla niego to tak jakby "pierwsze dziecko" gdzie moze isc cos kupic, przygotowac. Porto, moj maz tez czasem tak ma, faceci nie odczowaja chyba tego tak jak my, u nich chyba musi sie malenstwo dopiero urodzic zeby wszytsko dla nich stalo sie realne.

Ja zamowilam pizamke M, wymiary byly podane... do S mi brakowalo jakies 10-15 cm, a wiadomo ze po porodzie Slim nie bede a stwierdzialam ze jak bedzie w razie co ciut luzniejsza to lepsza jak obcisla albo nie daj boze bym w nia wcale nie weszla :ohmy: ma tam tasiemke do regulowania w razie co ...

11 lata 1 dzień temu #818762 przez claudii09853
Bry laseczki:)

Jak wam mija poranek u mnie bosko trochę pogoda smętna:)
Mała dzisiaj o 6 mnie obudziła mega kopniakami i wierceniem:):D

A mam do was pytanko jakiego proszku używacie do prania ciuszków?? Mój M chciał z niemiec przywieść ale nie umiał znaleźć:)

11 lata 1 dzień temu - 11 lata 1 dzień temu #818768 przez darmag21
Claudii ja pralam teraz wszytsko w plynie do prana Dzidzius.

U mnie strasznie wieje i troche deszczem siaczy.

11 lata 1 dzień temu #818774 przez darmag21
Moni oto link.
allegro.pl/show_item.php?item=3822004464

Mozna tez kupic wersje bez porannika na innych aukcjach tego sprzedawcy i jak pamietam to sama pizamka kosztowala 49,90... ja sie skusialam na nia dlatego ze jest 100% bawelny i produkt Pl i wyglad mi bardzo odpowiada.

11 lata 1 dzień temu #818783 przez Porto1987
No właśnie dlatego u nas chyba stanie na tym Beurerze :) ten drugi to trochę jak policyjna "suszarka". I właśnie maleństwa sobie będą spały, a my na spokojnie mierzymy temperaturę :) niezły wynalazek :S :S

Moni, linka do piżamy nie było, był tylko link do koszuli z szlafrokiem :D więc nie wiem czy Cię to interesuje :)

Darmag, to ja w poprzednią sobotę wybrałam się z mężem do sklepu, a jaka byłam tam szczęśliwa :P Ale to już Wam pisałam, że kupiłam bardzo fajne gatunkowo ciuszki i za nie duże pieniądze, bo np. body za 14 zł :) a pięknie wykończone :) :)

Claudii, ja przymierzam się do płatków mydlanych. Jeszcze nie wiem jak się z nimi obchodzić :P ale ja to raczej zostanę przy płatkach :) mam nadzieję, że nie utrudnię sobie życia (bo i tak nie mam lekko ;) ).

11 lata 1 dzień temu #818784 przez moni91
dzięki kochana:)

11 lata 1 dzień temu #818801 przez kojka-waw
Ja też piorę w Dzidziusiu ale mój kupił mi proszek.

Cieszę się, że u Was ok.

Byłam dzisiaj na chwilę w pracy.
Koleżanka co ma termin porodu na 29.05. ma brzuch prawie taki jak ja :-)

11 lata 1 dzień temu #818804 przez kojka-waw
Jeśli chodzi o pizame to ją nie kupuję jakiejś specjalnie.
W domu nie używam a do szpitala będę miała pożyczoną.

Ja torbę do szpitala w następnym tygodniu chcę spakować.
Zostało mi jeszcze z jedno pranie dla małego i niestety prasowania.
Niestety do tej czynności muszę kogoś zatrudnić.

Tomek odświeży lozeczko po starszym i zostanie je tylko skręcić.

11 lata 1 dzień temu #818807 przez kojka-waw
Faza56 wiem że czytasz a dlaczego nic nie piszesz??

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka