- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Ja też mam dosyć. Tyle miesięcy kwitnę już w łóżku.
A w domu mam jeszcze 6-latka który się domaga żeby
Z nim gdzieś pójść. Jutro ma występy na WOŚP a ja nie wiem
Czy dam radę pójść
Na zebrania w sumie też nie chodzę.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Ete gratuluje udanej wizyty i damy rade jeszcze pare tygodni.
Kojka, ja mysle ze raczej sluz niz czop..mi tez sie tak zdarzylo tydzien temu i tez panika. Taki pol przezroczysty sluz. Ale bylam wczoraj u lekarza i szyjka zamknieta takze czop nie mogl byc..spokojnie.
Ja po wczorajszym nieprzespanym, dzis spalam jak susel. Tak jak darmag wczoraj pisala, wstawalam na siku jak zombi...i wracalam spac. Meza nawet nie poczulam obok. Maly cos tam dokopywal ale tez nie spacjalnie na niego zwrocilam uwage. Chyba mialam juz dosc. A ztymi pomiarami...to jak sie maluch wierci to ciezko czasem dobre zdjecie zrobic. Moj wczoraj ciagle sie obracal i mam 3 zdjecia brzuszka a kazdy wymiar inny..jeden tydzien mlodszy, jeden na tydzien w ktorym jestem a jeden na 32... Takze lekarka powiedziala ze spoko nogi ma dlugasne..chyba bedzie dlugi generalnie, dobrze ze nie mam za bardzo calkiem malych ciuszkow. Chyba tylko ze dwa komplety.
Milej sobotki.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Ustepowanie miejsca, ja powiem odnoście kolejek, jak widzę jedna osobę przede ma to jestem wstanie poczekać ale jak jest kilka to zwyczajnie się nie patyczkuje, podchodzę do kasjerki mówię co i jak i tyle, a chociaz w grudniu jak byłam u okulisty to faktyczne musiałam pilnować swojego krzesła i nawet siusiu nie szłam bo bym b musiała stać starsi ludzie też czasem nie mają zrozumienia. A jak już zajęli moje miejsce to bardzo uprzejmy pan na poziomie zorganizował dla mnie krzesło. Więc jak widać są ludzie i ludzie
Jak dobrze poczytać pozytywne informacje o naszych wizytach cudnie ze maluchy rosną i są zdrowe a my z tym lezeniem te trochę jeszcze damy radę! Jak to się mówi byle do 36 tyg. A jak już będzie ten tydz i nic się nie wydarzy to może i dalej! Będzie zabawnie jak jeszcze któraś z nas tych szyjkowo-lezacych urodzi po terminie
Co myślicie o pieluszkach happy bella z tym wycięciem na kikut pepowinowy? Macie już jakieś upatrzone pampersy i kosmetyki dla bobasów?
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Anula czytałam ,ze posprzeczałaś się z tatą , nie martw się nie raz w złości człowiek powie o jedno słowo za dużo a potem sie żałuje napewno nie myśli tak , trzeba trochę wyluzować ja wiem czas napięty nie długo rodzimy ale mimo wszystko
Domi ja Tobie napiszę, że i na cyprze i w holandii np w lidlu artykuły nawet przeliczając na złoty są tańsze żyłam w tych krajach i jak wróciłam do polski i poszłam do sklepu na zakupy to byłam w szoku takie ceny..... Dobrze ,że ta noc się wyspałaś ja odziwo też w miarę spałam
Darmag mam nadzieję ,ze zakupy dla malucha się udadzą , przykro ,że Kacper zachorował miejmy nadzieję ,że się pozbiera i żadna poważna infekcja go nie złapie , moja też ma katar ale myślę ,ze przejdzie
Loca fajnie ,że się odezwałaś , dobrze,że maluch przybiera na wadze to dobry znak nie martw się wiem ,że leżenie może dobić no ale jeszcze trochę
Kojka dobrze ,ze masz kogoś wrazie co z tym dojazdem do szpitala ,
Ete dobrze ,ze wizyta udana miło słyszeć ...
Dziewczyny te które muszą leżeć współczuje wam leżenia ja na szczęście nie muszę więc nie wiem jak to jest mam nadzieję ,że wytrzymacie do 36 tyg trzymam kciuki a może uda sie dalej?
Moni już wszystko przygotowałaś do szpitala? ja jeszcze nie do końca np pampersy muszę kupić
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ete, to bobas już duży, zbliża sie powoli do 2,5kg
Loca, widzisz, wszystko zgodnie z planem, maluch ładnie przybiera.
Ja też dziś całkiem dobrze spalam. Zaliczylam wizytę na budowie i nawet zakupy w biedronce. Kupilismy sok jabłkowy metny, w takim worku. Bardzo dobry, slodziutki, ale nie jest sztucznie dosladzany. Jak ja dawno nie byłam w spozywczaku, aż sie ucieszylam:)
Moni, to chyba pierwsza bedziesz miała spakowana torbę.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
Ciesze sie ze wizyty udane i malenstwa rosna. Dacie rade dziwewczyny wytrzymac co najmniej do 36tyg
Ja bylam wczoraj na zakupach dla malenstwa ale i tak nie kupilam wszystkiego co chcialam wiec bedzie jeszcze jedno podejscie. Mam za to zapas proszku lovela jest w promocji w intermarche no i pampersy 2 sa w piotrze i pawle w korzystnej cenie jakby ktoras byla zainteresowana ja kupilam 2 paczki
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Wreszcie troche lepiej sie poczułam więc postanowilam nadrobic co pisałyście, niestety nie wszystko bo musialabym sie wrócić 8 albo i więcej stron, w tym momencie to nie na moje siły.
Postaram sie ich w tył tak bardziej ogólnie
Głowa mniej mnie boli, nie wymiotuje już, chociaż niedobrze jest mi co jakiś czas, nie wiem czy to mala mi gdzieś uciska czy jaka cholera sie do mnie przyplątała Dzisiaj w nocy nie spałam od 3 do 6.30, twardniał mi brzuch tak jakoś nieprzyjemnie i męczyły mnie mdłości, marzyłam żeby zrobiło sie jasno, żebym mogła już wstać. Ok 7 zasnełam i wstałam o 8.15 tak więc szaleństwo.
Wczoraj maż zrobił mi niespodzianke i przytargał wózek To jedno z milszych wydarzeń ostatnich dni Juz nie dużo mi brakuje same drobiazgi i moge zaczą pakować torbe do szpitala a pozniej pranie Narazie wszystko planowo idzie Opróżniłam też szafe i zrobiliśmy miejsce na łóżeczko, po niedzieli maz zabierze sie za składanie A kupilam sobie wreszcie koszule i szlafrok
Darmag ta koszula co pokazywałas była śliczna ale ja nie lubi w ogóle koszul i nie spie w nich w domu wiec dokupie jeszcze jedna na all chyba tą co Moni pokazywała zeby jak najtansza była. Pożniej i tak pewnie wywale.
Ani-ta moge zapytac w jakiej cenie ten proszek jest? Bo wlaśnie ten kupiłam ale jakby cena była korzystna to zrobilabym zapas
Moni widze, że przygotowania ida pełną parą to dobrze jesteśmy na początku a patrzac na styczniówki które ida jak burza i jedna styczniówko/lutówke to nie ma na co czekać
Ete co do tych pampersów o które pytasz ja nie niestety nie pomoge, nie miałam z nimi styczności. Wybralam pampersy a kosmetyki to u mnie to wygląda tak, że krem na wiatr mam z babydream, na odparzenia z perfecty i do kąpania mydło dzidziuś. W razie potrzeby kupie oilatum gdyby mala miała problemy ze skórą. A doraznie jakby trzeba było kupiłam puder linomag. Co do Twojej wizyty super, że mały rośnie jak na drożdzach 2100 to już dobra waga. Ja myślałam, że moja tyle bedzie miała albo przynajmniej do 2kg dobije bo byłam w tym samy czasie na wizycie 32t6d ale jeszcze jej brakuje. Teraz lez i skup sie na donoszeniu ciąży
Domi dobrze, że moglaś sie wyspać Skoro lekarka mówi, że waga jest prawidłowa i nie masz sie co martwic pomiarami to napewno wszystko z małym w porządku Ja tez małych rzeczy nie mam ale chyba bede musiala dokupić jeżeli na następnej wizycie dalej bedzie ta moja kruszyna taka drobna
W ogóle dziewczyny współczuje wam leżenia ale odbijecie sobie z maluchami na spacerach
Loca widzisz mały Cie posłuchał i grzecznie przybiera na wadze a 200g tygodniowo to chyba nie jest źle chyba nawet całkiem sporo więc jeszcze zrobi Ci psikusa i niejednego dzieciaczka przerośnie
Darmag biedny ten Twój synek mam nadzieje, ze leki pomoga Daj znać jak zakupy
Annlu przestań gadać głupoty to przez te hormony takie myśli nas nachodza tez mnie wkurza to jak czasem sie zachowuje A mąż mówi, że i tak jakoś nie jest najgorzej chyba nie wie co mowi
Reszte mamusie nadrobie wieczorem na spokojnie bo nie chce takiego tasiemca znowu robić Miłej soboty Ps: na pizze mnie nachodzi
edit: zapomnialam o zdjęciach wózka
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
P.S Fajny wózek:)
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Powiem wam ze dzis pierwszy raz zobaczylam w oczach mojego dziecka zazdrosc, kiedy weszlismy do domu z tym wszytskim, zawowalam go czy chce z nami poogladac a Kacper powiedzial ze nie dziekuje i poszedl z oczami we lzach, wiec pobieglam za nim, porozmawialismy i juz wrocil ze mna i ogladal, przymierzal sie do wanienki, pytal czy bedzie mogl kompac, wiec chyba przeszlo mu, na szczescie w zanadrzu tez mielismy dla niego prezent zeby nie czul sie nagle odzucony i w koncu usmiech sie pojawil.
Loca ciesze sie ze odezwalas, jak najbardziej duzo wypoczywaj, no i ciesze sie ze malenstwo rosnie. Widze ze bezsennosc i cie dopadla, mysle ze kazda z nas po kolei dopadnie Jakos damy rade ...
Kojka mysle ze to nie czop, ja ostatnio tez mialam taki jakis galaretowaty sluz na papierze toaletowym zauwazylam, podobno on musi byc troche z krwia, nie pamietam jak bylo przy Kacprze bo chyba go przegapilam.
Domi,mowisz jak zoombi szlas? hehe ... ja mam tak co noc, sama sie z siebie smieje, jak ktos by to nakrecil to by mial ubaw.
Ete ja kupilam pampersy, Pampers Premium Care, te biale opakowanie, Pani w sklepie powiedziala ze na pierwsze dni, tygodnie sa najlepsze bo chlona ta smolke, zadka kupke dziecka, co do kosmetykow to kupilam do kapieli Oillan jet to szampon i plyn do kapieli natluszczajacy, na odparzenia tez Oillan, na wyjscie na kazda pogode bubchen w gratisie dostalam szampon i oliwke mam z tego.
Moni super ze sie wyspalas, ja mam nadzieje ze dzis tez bede spala jak "niemowle"
Pietruszka ten sok tez mialam, jest bardzo dobry w biedronce kupilam. Ty sie cieszysz ze spozywczaka a ja juz mam sklepow i zakupow dosc.
Moni sliczne ciuszki....
Pala, fajny wozeczek ... ja dzis wplacilam zaliczke na nas i pozniej wkleje wam zdjecie albo linka jaki wybralismy.
To by narazie na tyle ...