BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 11 godzin temu #819186 przez annlu
PS : Przechodzę jakieś załamanie.
Mam wrażenie, że wszystko robię źle, źle wyglądam. Nie poradzę sobie ze wszystkim i dla wszystkich jestem jakimś ciężarem ;(

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 11 godzin temu #819191 przez claudii09853
Witam wieczornie:)

A ja jestem po kolacyjce wiem że późno ale byłam głodna:D

Właśnie czekam na mojego M bo ma z niemiec przyjechać ma przywieść dla małej kombinezon,kocyki,oliwki,pudry,szampony,płyny do kąpieli:) i pampersy i chusteczki:) przyjedzie obładowany biedak:)

Ja już też zaczne pomału prać ciuszki i prasować:)

Faza to dobrze że u ciebie ok trzymaj się kochana:*

A mała szaleje zjadłam chlebek z szprotkami widać że jej smakuje:)

A mała kochana franca leżała na pecherzu i się z nim bawiła co chwile siusiu aż chodzić nie umiałam taka wierci piętka z niej:)
Kochane ja już się marca doczekać nie umiem już chce ją zobaczyć i przytulić:)

11 lata 11 godzin temu #819212 przez domi2907
Annlu...nie poddawaj sie. Kazda ma czasem gorszy dzien. Rodzice czasem wkurzaja ale nas kochaja..jak cie pocieszy to ja ostatnio zrobilam awanture mezowi o to samo co tata tobie. Doprowadza mnie do szalu jak mi zostawia talerz nieumyty. :) spokojnie jutro bedzie lepiej. A watpliopwosci co robimy mamy wszystkie.. Bedzie dobrze:) usmiechnij sie.

Claudii, a w niemczech jest taniej? Bo w portugalii wszystko drozsze niz w polsce...ja nawet pewne rzeczy kupowalam w pl i mama wysylala..mama sie smieje ze jak z nia rozmawiam o çenach to sie zawsze zaczynaja od 40 euro... ;)

Buziaki

11 lata 11 godzin temu #819236 przez moni91
Annulu nie gadaj głupot :( będzie dobrze nie załamuj się :*** twój tata pewnie miał gorszy dzień :(

11 lata 11 godzin temu #819238 przez pietruszka
No, Domi, powiem Ci, że można się zdziwić. Na przykład w takim Lidlu niemieckim ceny są niższe niż w polskim. A porównajmy sobie zarobki...
No i chemia z Niemiec jest bardzo popularna. Niestety, wielkie koncerny wysyłają gorsze produkty na rynek środkowo-wschodni, a Niemcy to już wyższa półka.

Claudi, ja też przed chwilą zjadła kolację. Kładę się zawsze po 12, więc uważam że ok. Nieraz w nocy i tak jestem głodna. A mąż kupił jeszcze wyciskarkę do cytrusów i zrobiliśmy sobie sok :)

Annlu, trzymaj się. Masz po prostu gorszy dzień. Jutro na pewno będzie lepiej :)

Darmag, to ja pytałam o dzidziusia do prania. To będę szukać dalej.

A któraś pytała o ten balsam do ust. Nazywa się Blistex Intensive. Testuję, dam znać po paru dniach czy jest poprawa.

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 11 godzin temu #819243 przez darmag21
Annlu sluchaj sie Domi i Moni ja jestem tego zdania co dziewczyny. Ide spac w nie najlepszym nastroju. Mam nadzieje ze noc bedzie laskawa i da mi sie wyspac. Jutro wstaje, sniadano i jedziemy po zakupy i powiem szczerze ze tylko to mnie dzis cieszy.

Dobrej nocy.

11 lata 10 godzin temu #819294 przez moni91
Dobranoc mamusie:-*

11 lata 10 godzin temu #819298 przez ete21
W końcu w domu:) To napisze jak tam na wizycie:) Otóż to co najważniejsze z Małym wszystko w porządku. Waży około 2100g jak na 32 + 2 dni to lekarz stwierdził, ze jest do przodu z wagą, co cieszy mnie bardzo:) Oczywiście bezmiennie położenie główkowe i lepiej, żeby nie wpadł na pomysł zmiany ułożenia na dzień przed....KTG w normie. I to tyle z tych pokrzepiających informacji:/ Szyjka od ostatniej wizyty czyli 3 tyg temu skróciła się do 13 mm i cieszy tylko to, ze nie mam rozwarcia jeszcze. Więc moze się skracać, bo nic z tym nie będziemy robić. Do następnej wizyty 31.01.14 mam LEŻEĆ a to już będzie początek 25 tygodnia więc jak to lekarz stwierdził puści mnie ze smyczy...:) no i jak mały będzie miał 2500g czyli magiczna waga, to już nie będzie trzeba się martwić gdyby wyskoczył w lutym :) Podobno przy tak krótkiej i nadal skracającej się szyjce ma się poród taki, ze się człowiek nie orientuje i już po wszystkim, dziś znów usłyszałam takową informację i że mogą mnie nie zdążyć przygotować do cc ..Tylko ile w tym prawdy? Moja waga w stosunku do tych ostatnich 3 tygodni bez zmian.
Pozdrawiam
zmykam oglądać serial, pewnie jeszcze dziś tu pozaglądam:)

11 lata 9 godzin temu #819318 przez moni91
Dobrze że z maluszkiem dobrze ważne że nie masz rozwarcia:)Ete:)

11 lata 9 godzin temu #819319 przez moni91
Dobrze że z maluszkiem dobrze ważne że nie masz rozwarcia:)Ete:)

11 lata 7 godzin temu #819326 przez ete21
Pewnie, że dobrze:) Właśnie postanowiłam iść spać! Wypiłam kubek herbaty melisy i zobaczymy, co z tego wyjdzie? Oby nie bieganie do toalety:)
To spijcie dalej, abo dzień dobry gdyby ktoś już wstał:)

11 lata 7 godzin temu - 11 lata 2 godzin temu #819327 przez moni91
Mnie chyba znowu czeka zarwaną nocka:(:(:(:(niemoge zasnąć:(:(:(

Witam z rana mamusie ja już mojego wygoniliłam z wyrka:)do potem:)idę dalej aśku:)

11 lata 1 godzinę temu #819336 przez darmag21
Witam,

Ete hratululuje udanej wizyty. Malenstwo pieknie rosnie, jak mowie zawsze...oby tak dalej.

Moni, to ci organizm figluje. Pociesze cie ze sama nie bylas bo ja tez mialam problemy ze snem.

Mojego Kacpra chyba chorubsko bierze a raczej na pewno, wiec zaraz wstaje i mu zaaplikuje leki.

Odezwe sie pewnie dopiero po poludniu. Dzis przedemna zakupy dla malucha.

Milego dnia mamusie.

10 lata 11 miesiąc temu #819362 przez Loca
Witam mamusie :)

Wybaczcie mi te pare dni niepisania, ale przez ten areszt lozkowy jakis dol mnie zlapal i nic tylko non stop bym beczala, maz mowi ze juz wytrzymac ze mna nie moze :silly:

Podczytywalam was czly czas :)

I z tego cl zapamietalam Kojka pisalas o nieustepowaniu miejsca, niektorzy faceci to za grosz wyczucia nie maja, nie dosc ze Ty kobieta stoisz a on siedza, to widza ze w ciazy i dalej tylko nie rusza eh...brak slow.

Darmag, Moni ja tez juz spac nie moge, budze sie o 3 i snuje se jak cien po domu bo nawet lezec nie daje rady.
Darmag, teraz taka pogoda, niby zima ale temp. Sa dodatnie i szybko mozna lapnac wirusa, duzo zdrowka dla Kacperka :)

Ete, ten Twoj maluch pieknie rosnie ;) no to jeszcze troche i bedziesz mogla odetchnac z ulga ;)

No a co u mnie, wczoraj mialam wizytye i zrealizowalismy z malym plan, maluszek orzybral 200g w ciagu tygodnia! :laugh: wazymy 1100 g, brzusio malego jest nie co mniejszy niz powinien byc, ale lekarka powiedziala ze przytulil sie do lozyska wiec jej zdaniem bd wiekszy niz usg pokazuje. Co do szyjki to sie troszke skrocila i mam niewielkie rozwarcie, mlodego musze potrzymac jeszcze 5-6 tygodni, a pozniej jak Ete, zostane spuszczona ze smyczy :P
Za 2 tyg kolejna wizyta, mialam robiony posiew i ciekawe co mi tam wychoduja.
Nastepne badania to mocz, morfologia i tsh ;)

P.s Dziekuje za pamiec :)

10 lata 11 miesiąc temu #819370 przez kojka-waw
Dobrze że wizyty się udały.
Dzieciaczki rosną i są zdrowe.

Jak poznaję gdzie młody ma kręgosłup: wiem gdzie ma nogi i widzę jak się wypina,
Taki łuk się robi po lewej stronie brzucha. Lekarz potwierdził moja hipotezę na usg.

A ja mam od wczoraj jazdy. Na wkladce zobaczyłam taką galaretowatą substancję,
Czy to możliwe, że to może być czop??? Spakowalam wczoraj z grubsza torbę do szpitala
I się zastanawiam co dalej. Dzisiaj niby ok. Mój w pracy. Jakby co koleżanka jest pod telefonem
I zawiezie mnie do szpitala jak by się coś działo.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka