- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
A ja nadal w pizamie, tak wieje, że nawet nosa mi się nie chce wystawić poza łóżko! Dziś od rana Igor pokazuje Rogi (tak jak imię jego czytane od tyłu) wierci się, przewraca a żeby nie było za miło to sprzedał mi dziś chyba z 6 kopniaków w żebra...eh mały rozrabiaka:)
Coś mi się zdaję, że jutro będę pakować torbę do szpitala, tak w razie W
Miłego dnia kobitki!
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Kojka tomoże faktycznie lepiej będzie jak do prasowania kogoś wezmiesz , ja już mam wszystko popakowane i ułożone a torbę częściowo zapakowałam,kojka a faza to jest w naszym miesiącu bonie spotkałam albo przynajmniej nie pamiętam , a co do wielkości brzucha nie wiem jak ty masz ale ja jak spotykam kobietkę w ciąży a ma mniej tygodnia brzuszek większy to w głębi duszy się pocieszą ,że tak zle nie wyglądam
Ete a ty dzisiaj masz wizytę? fakt wieje strasznie u mnie jeszcze pada
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
A ja siedzę jakoś nic mi się nie chce byle do marca , ciekawe jak będą wyglądały sprawozdania z naszych porodów, już się nie mogę doczekać
Moni też " zaprana" w dodatku ręcznie
[/url
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
ja na krotko bo z tel. Na wizycie wszystko ok. Maly siedzi tak jak u darmag. Glowa pod ptawym zebrem a nogi na dole. Wymiary ms wszystkie zgodne z tygodniem. Ja przytylam 1 kg takze ni ma zle..choc w calosci to mam 13 na plusie :/
potem was nadrobie. Buziaki
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Ja mam od początku ciąży 8-8,5 kg na plusie.
A Faza ostatni raz chyba na początku stycznia była.
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
[/url
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
No cos Loca nie pisze, wazne zeby u niej oki bylo, na pewno da znac, wie ze my myslimy zaraz o kims ktos sie nie odzywa.
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Darmag
A ja właśnie kopniaki czuje u góry....
Lutówka urodziła? No prosze, to u nas faktycznie w lutym może się zacząć Ciekawe, która będzie pierwsza
Domi
Naprawdę tak myślisz? Może faktycznie
Co do depilacji to jeszcze sobie radzę, ale już jest trudniej niż dotychczas....
To super, że na wizycie wszystko w porządku !
Roma
To może te delikatne kopniaczki to u mnie rączki a te mocne to nogi u góry... Nie wiem
Moni
U mnie też pada i przed taką pogodę zaspałam Obudziłam się o 8 a o 7-7:30 miałam iść na pobranie krwi... Będę musiała iść w poniedziałek
Kojka
1570g to już ładne maleństwo I super, że dobrze się rozwija
Porto
No Dawidek mnie wysłuchał
A no widzę, że z mieszkaniem też masz problemy.... My chcemy jednego a nasi faceci drugiego... Eh... Mam nadzieję, że wszystko Ci się ułoży i będzie po Twojemu hehe !
Ja też mam wątpliwości jak jest ułożony... Niby czuje ucisk na dolne części i kopniaki w górze, ale takie delikatne na dole też się zdarzają... No cóż, poczekam aż lekarz mi powie co i jak
Faktycznie przykro, że Twój facet wrócił i zajął się komputerem... Ale w sumie ważne, że zauważył, że coś nie tak !
Niektóre z Was wspomniały o pakowaniu torby to może przyda się to co ostatnio dostałam na pocztę :
Warstwa pierwsza torby do szpitala – spód.
Rzeczy, które będą Ci potrzebne później ułóż na spodzie torby.
To wszystko, co znajduje się na spodzie torby jest przeznaczone zarówno dla Twojego maleństwa jak i dla Ciebie.
Rzeczy dla dziecka:
- Śpioszki
- Body
- Kaftaniki
- Rękawiczki
- Skarpetki
- Ręcznik dla malucha
- Pieluszki tetrowe
Dobór ubranek dla dziecka ustalasz zgodnie z porą roku.
Pamiętaj również o tym, aby nie kupować ubranek typowo dziewczęcych. Różnie bywa z wynikami USG i czasami rodzi się chłopiec zamiast wskazanej przez USG dziewczynki.
Rzeczy dla Ciebie
- Szlafrok i ręcznik
- Koszule dla matek karmiących piersią, albo taką z rozpięciem z przodu;
- Dla Ciebie – kosmetyki: szampon i żel do mycia ciała, bezzapachowy.
Po porodzie będziesz pewnie karmić piersią.
Twoje dziecko jest wrażliwe na zapachy.
Będzie rozpoznawać Ciebie m.in. na podstawie zapachu, dlatego powinnaś używać kosmetyków bezzapachowych.
Wszystkie zapakowane rzeczy powinny być wyprane w płatkach mydlanych lub w proszku przeznaczonym tylko dla niemowląt.
Warstwa druga torby do szpitala - środek torby.
Pod warstwą dla Ciebie, naszykuj sobie komplet dla dziecka, czyli:
- pieluszki jednorazowe;
- pieluszkę tetrowe;
- kocyk lub rożek.
Pamiętaj o tym, że po porodzie dziecko rzadko jest ubierane w przywiezione przez Ciebie ubranka. Zwykle zawiązuje się je jak egipska „mumia” w pieluszki tetrowe.
Niemniej jednak możesz naszykować sobie czapeczkę, skarpetki, rękawiczki dla swojego malca. Czasami dzieci rodzą się z długimi paznokciami i mogą się podrapać.
Warstwa trzecia torby do szpitala - wierzch torby.
Te rzeczy, które przydadzą się przy porodzie, powinnaś ułożyć na wierzchu. Na wierzchu górnej warstwy w torbie powinny znaleźć się rzeczy dla Ciebie:
- 2 koszule W czasie porodu nie ma sposobu, żebyś się nie pobrudziła, dlatego wybierz sobie do porodu koszulę, którą potem bez żalu wyrzucisz. Drugą założysz już jak przyjdzie na świat maleństwo, a Ty odświeżysz się, biorąc prysznic;
- ręcznik, ponieważ przy porodach fizjologicznych, czyli przebiegających bez komplikacji możesz chodzić pod prysznic na 15 - 20 minut, czasem nawet 30 minut w celu zmniejszenia odczuwania bólu związanego ze
skurczami;
- kilka opakowań podpasek poporodowych.
Pamiętaj o tym, że NIE powinnaś stosować tamponów;
- butelka wody niegazowanej, w niektórych szpitalach będziesz mogła pić małymi łyczkami w czasie porodu;
- majteczki jednorazowe, poporodowe z siateczki. Wprawdzie położna zaleci Ci, abyś nie nosiła majtek, jeśli jednak czujesz się z tym źle, powinnaś je założyć;
- chusteczki higieniczne;
- nawilżone chusteczki.
Warstwa trzecia torby do szpitala – dodatki wierzch
Warto, żebyś w szpitalu miała zegarek z sekundnikiem, pomoże ci to, prawidłowo ocenić czas trwania skurczu. Możesz wziąć również aparat fotograficzny, kamerę. Jeżeli będzie osoba towarzysząca chciała nagrać lub zrobić zdjęcia narodzin dziecka warto porozmawiać o tym z personelem, czy nie ma nic przeciwko. Możesz również wziąć odtwarzacz z ulubioną muzyką, pozwoli Ci to zrelaksować się podczas porodu.
- balsam do ciała. Możesz go stosować, jako środek ułatwiający masaż okolic krzyżowych i złagodzić ból;
- piłka tenisowa również skuteczny środek do masażu okolicy krzyżowej;
- szczoteczkę do zębów, pastę do zębów;
- klapki plastikowe;
- kapcie;
- ciepłe skarpetki na wypadek, gdyby marzłyby Ci nogi;
- szczotkę do włosów;
- gumkę do włosów, jeżeli masz długie włosy.
u mnie mały szaleje i kopie ile tylko ma siły Jak już wspomniałam - dzisiaj dobrze mi się spało i się obudziłam o 8... więc na pobranie krwi pójdę w poniedziałek i od razu we wtorek przed wizytą u ginekolog będę miała wyniki
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Muszę podejrzec która lutowka urodziła, bo je trochę podczytuje i jestem ciekawa.
Co do depilacji, nie mam jeszcze problemów. Bez lusterka daje radę. Też się gole. Robiłam parę razy depilacje woskiem, bikini ok, choć bolesne. Ale na nogach znowu bardzo wzrastały mi włoski, więc dałam sobie z tym spokój.
Ja dziś poprasowalam 2 pralki ciuszkow. Pralam w probkach płynu loveli. A dzidziusia nie moglam znaleźć ani w rossmanie, ani w tesco. Gdzie go kupowalyscie?
Rano bylam na pobraniu krwi. Milion osób, prawie godz mi zeszła.
Dziś nie byłam na budowie, wyslalam męża. Nie wiem jak to przeżyje;) ale wczoraj bylam 2 razy. A, mąż postanowił przemalowac lozeczko na biało, zeby do mebelkow pasowalo. Jeszcze nic nie zrobił, a juz dumny z siebie.
Wiecie co, zastanawia mnie karmienie. Czy ja w ogóle będę mieć pokarm? Piersi mi się w ogóle nie powiększyły. Nie będzie co dzieciakowi do buzi wsadzić. Co sądzicie?
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Po lewej stronie brzucha ma kręgosłup,
Główka na dole.
Oj ja z depilacą mam już problem.
Po porodzie planuję też woskiem trochę się pokatować,
A później będę zbierać na laser, żeby bikini upieknić.
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Kojka twoj juz ladnie do porodu ulozony, a moj poki co nie chce fiknac.
Ete, a na wizycie oki ?
Annluuspora ta twoja lista, chyba ona jest na stronie poloznej, moja bedzie sie tylko zawerzac do tego co wczoraj wymienilam, czyli tylko rzeczy dla siebie ewentuanie rekawiczki nie-drapki bo nie wiem czy tam maja, czpeczke bawelniana, ubranek nie biore i kosmetykow dla dziecka tez nie,tylko maz na wyjscie przywiezie.