- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Postaraj się nie stresować w szpitalu na pewno wiedzą co robią i będzie wszystko dobrze
No ja dzisiaj jako tako spałam Tylko ze dwa razy do łazienki sie obudziłam i zaraz spałam z powrotem:) Tylko po 5 jak się obudziłam tak trochę się pomęczyłam żeby zasnąć, ale w końcu się udało i wstałam po 9:)
I dziś juz lepiej:) Póki co kręgosłup jakoś wyjątkowo nie dokucza, głowa też nie boli:)
Tylko ziewająca jestem i niedospana:D ale to już chyba norma
Moni też tak czasami mam jak się przekręcam z boku na bok.
Mój malutki jak na złość po pęcherzu skacze od rana :/
Darmag mi się wydaje że teraz nawet bardziej się martwimy niż na początku bo już sporo przeszłyśmy z naszymi maluchami i jakieś instynkty się załączyły
Co do tych tabletek poczytaj może ulotkę, powinn9o coś być o tym szczypaniu, albo to normalne, albo znajdziesz w efektach niepożądanych :/
Porto tekst świetny
Kasztanowa 5100g! Masakra, naturalnie by chyba takiego dużego nie dała urodzić.
Pala współczuję dolegliwości i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.
Ete to faktycznie terminator jesteś z tym spaniem
Ja mam problemy ze spaniem, ale zmęczona to jestem non stop
Darmag koszula bardzo ładna, a co do ceny to nie wiem bo jeszcze się nie bardzo rozglądałam. Wczoraj na mieście widziałam w jakimś sklepie samą koszulę do karmienia za 51zl, po za tym sie nie orientuję.
Porto ja też nadal nie mam termometru, ani pomysłu jaki kupić :/
Co do okryć kąpielowych to mam jedno i więcej kupować nie będę bo to i tak długo nie posłuży, na zmianę kupię jakiś ładny mięciutki ręczniczek po prostu.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- pala813
- Wylogowany
- rozmowna
- Jesteśmy już w komplecie :)
Co do termometru to ja mam taki na podczerwien, sprawdzam na sobie i narazie doskonale sie sprawdza:)
Okrycia kapielowe mam dwa:) jedno grubsze a drugie troszke ciensze, oba 100% bawelna, jedno z babyono czy jakos tak:) drugie z canpola, co do mikrofobry niestety tez nie mam zadnych doswiadczen wiec nie pomoge.
O te smoczki to zastanawialam sie nad jednym z nuka ale skoro mam wszystko z tommee tippee to postanowilam smoczki wszystkie wziac z jednej firmy i nie mieszac. Tylko pojemniki na pokarm mam z aventu.
Koszuli jeszcze nie mam cos musze sie porozgladac, ostatnio tez patrzylam na koldry, musze sie na cos zdecydowac i ta posciel. Oprocz tego jeszcze tylka kilka rzeczy mi brakuje:) potem spakuje torbe do szpitala i pod koniec stycznia zaczynam pranie, prasowanie i odpakowywanie rzeczy z foli:) Chociaz jak tak na was patrze to nie wiem czu nie zaczne wczesniej, duzo z was jest juz w trakcie tego wszystkiego:)
W nastepnym tyg poprosze meza zeby lozeczko zlozyl tylko musimy wyniesc z tamtego pokoju taka szafe ktora jest bezuzyteczna bo narazie nie ma miejsca na nic. Czeka mnie jeszcze klejenie naklejek na biala szafe malej i pomyslec nad tapeta
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Wizyta POŁOŻNEJ zaliczona:) Kobita w moim wieku, więc dobrze będzie nam się współpracowało:)Tak myslę
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
odpiszę na to, co pamiętam.
Pala, wiem co to znaczy migrena. W ciąży jakoś mnie często nie atakuje, na początku parę razy i spokój. A najgorsze, że teraz nie można wziąć żadnej tabletki, która dotychczas pomagała. Współczuję. Musisz przeleżeć.
Co do okryć kąpielowych, ja mam 2 z frotte. To z ikei jest chyba większe niż to drugie, które mam. www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/
Darmag, też miałam chrapkę na ten zestaw - koszula + szlafrok. Tylko, że wolę szlafrok z długim rękawem. I w końcu dostałam i koszulę do karmienia i misiowy jasny szlafrok.
Zresztą, ja nie znoszę koszuli nocnych, nie używam tego na co dzień. Więc mam tę jedną dyżurną. W domu będę spać w spodniach i jakiejś koszulce na ramiączkach.
A co do termometru, też muszę jakiś kupić. Ehh, kolejny wydatek
Z tego co piszecie, to ten dotykowy jest fajny.
A, pierwsza pralka z ciuszkami ruszyła:)
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Baska cena tej pizamy jest razem z szlafrokiem, czyli cena za caly zestaw, wychodzi ze po 50zl za sztuke, porannika szukalam cienitkiego bo w szpitalach jest bardzo goraco, a w domu i tak bedzie lezal, tez wole spodnie pizamkowe, no ale w szpitalu trzeba zrobic wyjatek.
Ete, te wymioty i nudnosci dotycza Pali
Piertuszka, moje mranie czeka od dwoch dni na wyprasowanie, chyba juz sie opatrzylam, hehe ... no ale musze to zrobic tylko ta ilosc mnie przeraza.
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jak chcesz, mogę ci poprasować. To moje ulubione domowe zajęcie
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Pala, a jakiej firmy masz ten termometr Ja bym została przy tym żeby do butelek kupić wszystko tej samej firmy, bo można przekombinować. Nie jesteś sama moja droga, ja też nie zaczęłam nic szykować dla bobaska
Ete fajnie, że jesteś zadowolona z położnej
Mi się wydaje, że do szpitala to minimum dwie koszule trzeba, czy się mylę
Ja też wolę piżamkę. Są takie fajne ciążowe, ale też drogie
Darmag, bo nie ma cen oni chyba nie mają sklepu internetowego. Ja sobie ceny patrzyłam na allegro i w innych sklepach internetowych. Muszę tylko macnąć w normalnym sklepie i później zamówić, bo podejrzewam, że będzie taniej
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
allegro.pl/koszula-ciazowa-nocna-do-karm...xxl-i3856527619.html
allegro.pl/koszula-koszulka-nocna-ciazow...-xl-i3835508305.html
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Ja od rana nie mialam swiatla...jakas awaria. Odpisze na to co pamietam.
Co do poscieli..tak jak pisalam...jestem w kropce. Chyba przejde sie jeszcze do sklepu poogladac.
Co do termometru...to tez nie wiem...nawet nie patrzylam jeszcze za nim. W weekend cos znow pokupimy. Narazie umowilam sie na dostawe kolyski i przebieraka z wanienka (tych uzywanych).
Pokoik dopiero poczatkiem lutego bedzie. Ale jest juz zalatwiony. I zobacze czy uda mi sie kupic laktator i butelki w sobite tez. Ja wlasnie tez z tego teppee kupuje bo tu jest za 39.90 e ale ma juz butelke na zmiane i sterelizator butelek i smoczkow do mikrofalowki.
Eh, widze ze powoli namw szytskim sie wlaczyl syndrom wicia gniazda
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Pietruszka
te okrycia są faktycznie fajne, mam takie podobne dla małego po kąpieli , tyle, ze długo sie nimi nie pocieszymy, bo pewnie za 3 miesiace to będzie nam wygodniej korzystać z normalnego dużego ręcznika:)
A w ogóle u styczniówek to się dzieje:)
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
zauważyłyście mój brak na forum więc się odzywam
u mnie w porządku mały kopie i raczej się jeszcze nie odwrócił główką w dół choć myślę że kombinuje jak to zrobić bo kopie ostatnio dość intensywnie
ja dziś w końcu wzięłam się za pranie właśnie ostatnia pralka na dziś idzie już nie ma gdzie tego wieszać
Wybaczcie że nie piszę na co dzień ale wy tak dokładnie sobie odpisujecie a ja po prostu jak przeczytam to nie wszystko pamiętam a nie chce kogoś pominąć a po drugie brak mi czasu
co do okryć kąpielowych dobrze mieć dwa na zmianę i najlepiej jak największe tj. 100x100 wtedy starczają na dłużej
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja recznik z Kacpturkiem to chyba mialam do dwoch lat, kupilam ten wiekszy i wykorzystany byl na maxa.
Porto, bedziesz na pewno miala szczegulowe badania i mysle ze bedziesz zadowolona, ja zawsze z usmiechem od niego wychodzilam.
Anita, myslr ze nikt sie nie obrazi jak nie odpiszesz kazdemu z osobna. Pisz choc co u ciebie i malenstwa.
Dzis w biedronce byly wyprzedze ksiazek i kupilam za 9.99 encyklopedie zdrowia dziecka od narodzin do okresu dojzewania, 500 stronic.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Darmag to z usg będzie bo może bym zabrała mojego męża, to by sobie popatrzył a właśnie, czemu do niego nie chodzisz w ciąży
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa