BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 dni temu #818244 przez baska007 2
Agnes trzymam kciuki żeby wszystko było dobrze :)
Postaraj się nie stresować w szpitalu na pewno wiedzą co robią i będzie wszystko dobrze :)

No ja dzisiaj jako tako spałam :) Tylko ze dwa razy do łazienki sie obudziłam i zaraz spałam z powrotem:) Tylko po 5 jak się obudziłam tak trochę się pomęczyłam żeby zasnąć, ale w końcu się udało i wstałam po 9:)
I dziś juz lepiej:) Póki co kręgosłup jakoś wyjątkowo nie dokucza, głowa też nie boli:)
Tylko ziewająca jestem i niedospana:D ale to już chyba norma :D

Moni też tak czasami mam jak się przekręcam z boku na bok.

Mój malutki jak na złość po pęcherzu skacze od rana :/

Darmag mi się wydaje że teraz nawet bardziej się martwimy niż na początku bo już sporo przeszłyśmy z naszymi maluchami i jakieś instynkty się załączyły :)
Co do tych tabletek poczytaj może ulotkę, powinn9o coś być o tym szczypaniu, albo to normalne, albo znajdziesz w efektach niepożądanych :/

Porto tekst świetny :)

Kasztanowa 5100g! Masakra, naturalnie by chyba takiego dużego nie dała urodzić.

Pala współczuję dolegliwości i życzę szybkiego powrotu do zdrowia.

Ete to faktycznie terminator jesteś z tym spaniem :D
Ja mam problemy ze spaniem, ale zmęczona to jestem non stop :D

Darmag koszula bardzo ładna, a co do ceny to nie wiem bo jeszcze się nie bardzo rozglądałam. Wczoraj na mieście widziałam w jakimś sklepie samą koszulę do karmienia za 51zl, po za tym sie nie orientuję.

Porto ja też nadal nie mam termometru, ani pomysłu jaki kupić :/

Co do okryć kąpielowych to mam jedno i więcej kupować nie będę bo to i tak długo nie posłuży, na zmianę kupię jakiś ładny mięciutki ręczniczek po prostu.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 dni temu - 11 lata 1 dzień temu #818249 przez pala813
Podczytuje was co jakis czas mamusie i odpisze co pamietam:)

Co do termometru to ja mam taki na podczerwien, sprawdzam na sobie i narazie doskonale sie sprawdza:)
Okrycia kapielowe mam dwa:) jedno grubsze a drugie troszke ciensze, oba 100% bawelna, jedno z babyono czy jakos tak:) drugie z canpola, co do mikrofobry niestety tez nie mam zadnych doswiadczen wiec nie pomoge.

O te smoczki to zastanawialam sie nad jednym z nuka ale skoro mam wszystko z tommee tippee to postanowilam smoczki wszystkie wziac z jednej firmy i nie mieszac. Tylko pojemniki na pokarm mam z aventu.

Koszuli jeszcze nie mam cos musze sie porozgladac, ostatnio tez patrzylam na koldry, musze sie na cos zdecydowac i ta posciel. Oprocz tego jeszcze tylka kilka rzeczy mi brakuje:) potem spakuje torbe do szpitala i pod koniec stycznia zaczynam pranie, prasowanie i odpakowywanie rzeczy z foli:) Chociaz jak tak na was patrze to nie wiem czu nie zaczne wczesniej, duzo z was jest juz w trakcie tego wszystkiego:)

W nastepnym tyg poprosze meza zeby lozeczko zlozyl tylko musimy wyniesc z tamtego pokoju taka szafe ktora jest bezuzyteczna bo narazie nie ma miejsca na nic. Czeka mnie jeszcze klejenie naklejek na biala szafe malej i pomyslec nad tapeta :)

11 lata 2 dni temu #818253 przez ete21
Darmagjeszcze mówią, ze na wymioty i nudności dobry jest kminek (herbata) i zakleić plastrem pępek:) Ale i od rana śmieszne odgłosy z brzucha dochodzą, jakby mi burczało, ale to burczy mi pod żebrem i raczej brzmi tak cichutko jakby kotek mruczał, albo mały bąki puszcza:)
Wizyta POŁOŻNEJ zaliczona:) Kobita w moim wieku, więc dobrze będzie nam się współpracowało:)Tak myslę:)

11 lata 1 dzień temu #818283 przez pietruszka
Cześć,

odpiszę na to, co pamiętam.

Pala, wiem co to znaczy migrena. W ciąży jakoś mnie często nie atakuje, na początku parę razy i spokój. A najgorsze, że teraz nie można wziąć żadnej tabletki, która dotychczas pomagała. Współczuję. Musisz przeleżeć.

Co do okryć kąpielowych, ja mam 2 z frotte. To z ikei jest chyba większe niż to drugie, które mam. www.ikea.com/pl/pl/catalog/products/30194836/

Darmag, też miałam chrapkę na ten zestaw - koszula + szlafrok. Tylko, że wolę szlafrok z długim rękawem. I w końcu dostałam i koszulę do karmienia i misiowy jasny szlafrok.
Zresztą, ja nie znoszę koszuli nocnych, nie używam tego na co dzień. Więc mam tę jedną dyżurną. W domu będę spać w spodniach i jakiejś koszulce na ramiączkach.

A co do termometru, też muszę jakiś kupić. Ehh, kolejny wydatek :(
Z tego co piszecie, to ten dotykowy jest fajny.

A, pierwsza pralka z ciuszkami ruszyła:)

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 1 dzień temu #818298 przez darmag21
Porto bardzo fajna strona, ale cen nie widze ... :S a jak u ciebie, moze zle patrze?

Baska cena tej pizamy jest razem z szlafrokiem, czyli cena za caly zestaw, wychodzi ze po 50zl za sztuke, porannika szukalam cienitkiego bo w szpitalach jest bardzo goraco, a w domu i tak bedzie lezal, tez wole spodnie pizamkowe, no ale w szpitalu trzeba zrobic wyjatek.

Ete, te wymioty i nudnosci dotycza Pali :silly:

Piertuszka, moje mranie czeka od dwoch dni na wyprasowanie, chyba juz sie opatrzylam, hehe ... no ale musze to zrobic tylko ta ilosc mnie przeraza.

11 lata 1 dzień temu #818307 przez pietruszka
Darmag, u mnie dużo tego nie ma. Będzie 3, góra 4 pralki. Ale tych większych rzeczy nie piorę, bo jeszcze zdążę. A na razie nie mam gdzie trzymać.
Jak chcesz, mogę ci poprasować. To moje ulubione domowe zajęcie :)

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 1 dzień temu #818334 przez Porto1987
Baska dobrze, że dziś lepiej się miewasz. Ja też dziś jakoś lepiej :) humor o wiele lepszy niż wczoraj :D

Pala, a jakiej firmy masz ten termometr :unsure: Ja bym została przy tym żeby do butelek kupić wszystko tej samej firmy, bo można przekombinować. Nie jesteś sama moja droga, ja też nie zaczęłam nic szykować dla bobaska :P

Ete fajnie, że jesteś zadowolona z położnej :)

Mi się wydaje, że do szpitala to minimum dwie koszule trzeba, czy się mylę :unsure:
Ja też wolę piżamkę. Są takie fajne ciążowe, ale też drogie :(

Darmag, bo nie ma cen :p oni chyba nie mają sklepu internetowego. Ja sobie ceny patrzyłam na allegro i w innych sklepach internetowych. Muszę tylko macnąć w normalnym sklepie i później zamówić, bo podejrzewam, że będzie taniej :P

11 lata 1 dzień temu - 11 lata 1 dzień temu #818337 przez moni91

11 lata 1 dzień temu #818340 przez domi2907
Witam kochane,

Ja od rana nie mialam swiatla...jakas awaria. Odpisze na to co pamietam.

Co do poscieli..tak jak pisalam...jestem w kropce. Chyba przejde sie jeszcze do sklepu poogladac.

Co do termometru...to tez nie wiem...nawet nie patrzylam jeszcze za nim. W weekend cos znow pokupimy. Narazie umowilam sie na dostawe kolyski i przebieraka z wanienka (tych uzywanych).

Pokoik dopiero poczatkiem lutego bedzie. Ale jest juz zalatwiony. I zobacze czy uda mi sie kupic laktator i butelki w sobite tez. Ja wlasnie tez z tego teppee kupuje bo tu jest za 39.90 e ale ma juz butelke na zmiane i sterelizator butelek i smoczkow do mikrofalowki.

Eh, widze ze powoli namw szytskim sie wlaczyl syndrom wicia gniazda :)

11 lata 1 dzień temu #818341 przez ete21
Już mi się wszystko miesza....jak człowiek na bieżąco nie śledzi forum to potem strzela gafy:)
Pietruszka
te okrycia są faktycznie fajne, mam takie podobne dla małego po kąpieli , tyle, ze długo sie nimi nie pocieszymy, bo pewnie za 3 miesiace to będzie nam wygodniej korzystać z normalnego dużego ręcznika:)

A w ogóle u styczniówek to się dzieje:)

11 lata 1 dzień temu #818346 przez Porto1987
Darmag zapisałam się na przyszły czwartek na 19 :) i tak jak mówiłaś pół godziny przed wizytą zadzwonić :S wizyta 140 zł tylko nie wiem co mam w cenie :P

11 lata 1 dzień temu #818348 przez Ani-ta
Witam,
zauważyłyście mój brak na forum więc się odzywam :laugh:
u mnie w porządku mały kopie i raczej się jeszcze nie odwrócił główką w dół choć myślę że kombinuje jak to zrobić bo kopie ostatnio dość intensywnie :laugh:
ja dziś w końcu wzięłam się za pranie właśnie ostatnia pralka na dziś idzie :) już nie ma gdzie tego wieszać ;) :cheer:

Wybaczcie że nie piszę na co dzień ale wy tak dokładnie sobie odpisujecie a ja po prostu jak przeczytam to nie wszystko pamiętam a nie chce kogoś pominąć a po drugie brak mi czasu ;)

co do okryć kąpielowych dobrze mieć dwa na zmianę i najlepiej jak największe tj. 100x100 wtedy starczają na dłużej :blink:

11 lata 1 dzień temu #818370 przez darmag21
Domi tez tak mysle ze z nowym rokiem wlaczyla na sie wyndrom szykowania gniazda... super uczucie. Jutro moj przyjezdza wiec jakos razniej bedzie.

Ja recznik z Kacpturkiem to chyba mialam do dwoch lat, kupilam ten wiekszy i wykorzystany byl na maxa.

Porto, bedziesz na pewno miala szczegulowe badania i mysle ze bedziesz zadowolona, ja zawsze z usmiechem od niego wychodzilam.

Anita, myslr ze nikt sie nie obrazi jak nie odpiszesz kazdemu z osobna. Pisz choc co u ciebie i malenstwa.

Dzis w biedronce byly wyprzedze ksiazek i kupilam za 9.99 encyklopedie zdrowia dziecka od narodzin do okresu dojzewania, 500 stronic.

11 lata 1 dzień temu #818377 przez Porto1987
Anita cieszę się, że moje wywołanie poskutkowało :) Fajnie, że u was wszystko dobrze :) :)

Darmag to z usg będzie :unsure: bo może bym zabrała mojego męża, to by sobie popatrzył :S a właśnie, czemu do niego nie chodzisz w ciąży :unsure:

11 lata 1 dzień temu #818380 przez darmag21
Porto na pewno bedzie z usg wiec smialo meza wez...moj tez byl ze mna. Ja do niego chodze tak co 3 miesiac prywatnie bo on tez przyjmuje w Poradni K na NFZ i ja tam chodze.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka