- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Porto na pewno bedzie z usg wiec smialo meza wez...moj tez byl ze mna. Ja do niego chodze tak co 3 miesiac prywatnie bo on tez przyjmuje w Poradni K na NFZ i ja tam chodze.
Jakiej Poradni K?
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Miło mi, że imię się podoba A no i wczoraj pisałam Wam, że się martwię, że mały jakiś spokojny jest iiiii.... wykrakałam . Od ok. 20 to nie dawał spokoju przez mniej więcej 2,3 godziny i kopał jak szalony z tak dużą siłą, że aż nie dowierzałam, że taka mała istotka może mieć tak dużo siły
Baska
Super, że udało Wam się chociaż obrączki kupić - bardzo się cieszę
Współczuje problemów z zasypianiem... Mam nadzieję, że się poprawi !
Moni
Ja też już nie mogę się doczekać aż zobaczę małego Już chce wziąć go na ręce i przytulić ahhh....
Ja też często siedzę po turecku, wątpię aby to miało jakiś wpływ
Porto
Mówisz, że Ty nadal nie wiesz co i jak ? O co konkretnie chodzi ? Trzymam kciuki, abyś Ty też niebawem dowiedziała się na czym stoisz ! Mi się udało mimo tych problemów co Wam opowiadałam to Tobie też się uda !
Cieszę się, że humor już lepszy
+ Ostatnie zdania tego fragmentu co wkleiłaś są naprawdę cudowne !
Ja tak samo jak Darmag - mam zwykły elektroniczny termometr.
Darmag
WOOOOOOW. To niezłą miałaś historię. Cieszę się, że to fałszywy alarm i wszystko jest w porządku i podziwiam Cię, że zachowałaś zimną krew, pojechałaś do lekarza.... Ja bym pewnie wpadła w panikę...
Pietruszka
Gratuluje udanej wizyty u dentysty i udanych zakupów
Ja też mam zamiar w domu spać w spodniach i jakiejś koszulce, więc koszuli nie będę kupować. Tylko tyle co mam te 2 do szpitala.
Agness
Nie denerwuj się kochana. Jesteś pod dobrą opieką a my wszystkie trzymamy kciuki aby się wszystko dobrze ułożyło ! Jesteśmy z Tobą i maleństwem !
Kasztanowa
Super, że u Ciebie wszystko w porządku no i super, że będziesz miała okazję zobaczyć maleństwo !
Pala
Ojoj. To odpoczywaj dużo i życzę Ci szybkiej poprawy !
O kopniakach wczorajszych już Wam opowiedziałam.... Ale coś jeszcze miałam Wam opowiedzieć...
A !
1. Jutro idę na badanie krwi standardowe to co rutynowo co 2 miesiące mam. Mam nadzieję, że wszystko w porządku.
2. Dzisiaj dowiedziałam się o jednej znajomej, która urodziła dziewczynkę małą, bo miała tylko 2,5 kg nieco ponad, ale wyobrażacie sobie, że wszystko jest popękało ? :O Aż się wystraszyłam co ze mną będzie skoro lekarka zapowiada, że będzie "ładne, duże" :O
3. Takie zapytanie mam do mam, które spodziewają się synka : Czy zastanawiałyście się nad tym czy na pewno będzie chłopiec? Bo zdarzają się przypadki, że płeć się nie zgadza i, że lepiej się nie nakręcać... No, ale chyba gdyby lekarz nie był pewien na USG to by nie mówił co?
Hm... To chyba wszystko... Jak coś mi się przypomni to do Was napiszę !
Trzymajcie się. Buziaczki
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Też nie lubię koszuli i tak myślę że kupię jakąś tańszą bo tylko do szpitrala mi się przyda, a szlafroków mam kilka, także nie muszę kupować Mam taki gruby misiowy, kolejny z frotty i trzeci to t5aki cienki porannik od kompletu do piżamki ciążowej którą dostałam od rodziców:)
Ach to prasowani :/ mnie też jeszcze trochę czeka:/ i To najgorsze jeszcze bo zostały pościele, baldachim itp:/
Pietruszka podziwiam:) Nie myślałam że są osoby, które lubią prasować
Porto też myśle że koszule dwie.. jedna do porodu chyba, a druga na poźniej. Podpytam się mojej położnej następony razem czy można mieć na później piżamke taka luźną, to bym tylko jedną koszulę kupiła, bo i tak później tego nie wykorzystam.
Moni fajne i tanie te koszule, chyba zamówie, z tym że mi o poród głównie chodzi, a jeśli poźniej też bym musiala być w koszuli to wolałąbym taką nakładaną do karmienia, bo z guziczkami się meczyc nie bardzo:/ Ale jak nic taniego nie znajdę to wtedy zamówie tą bo jak już pisałam poźniej i tak tego nie wykorzystam bo nie lubię koszul.
No to się doczekałaś Annlu kopniaków:)
Powiem Ci, że ja nie byłam do końca przekonana jak lekarz mi powiedział po zwykłym USG że chłopiec, dopiero po prenatalnym jak wszystko mi pokazał i potwierdził płeć to byłam pewna.
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
Anlu ja mam mieć chłopca i wierze w to że się potwierdzi chociaż dopóki nie zobaczę to jest pewien margines niepewności tym bardziej że bardzo chciałam córkę
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
A ty miałaś prenatalne? Moja ciotka do samego porodu była przekonana i utwierdzona przez lekarzy że syn, a ma Kinie
- Ani-ta
- Wylogowany
- budujemy zdania
A trzecie dziecko wątpię chyba że na starość nam odbije bądź się trafi wpadka
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Masz tutaj linki i sobie poczytaj.
www.zoz.gniezno.pl/struktura-organizacyj...ologiczno-poloznicza
gniezno.naszemiasto.pl/artykul/galeria/2...zobacz-jak,id,t.html
do lekarza dochodzi opieka poloznej, czyli jak idziesz na wizyte to najpierw do poloznej, opisuje ci winiki (wyniki z tego laboratoriu co pisalam nie odbierasz sama tylko sa przenoszone do poradni i tam juz czekaja u nich na twoja wizyte u lekarza )wazy, mierzy cisnienie, mierzy brzuch, stetoskopem mierzy bicie serca maluszka... dostajesz rozne ulotki, ja wczoraj dostalam plan porodu, liste co mam zabrac do szpitala, o karminiu piersia, gazetki ...no i dopiero po tym idziesz do lekarza na badanie. minusem jest to, ze trzeba byc godzine wczesniej od przyjecia lekarza bo potem jest duza kolejka, no ale ja mysle ze lepiej godzine poczekac niz placic tyle kasy a prywatnie chodze co 3 m.
Anlu mi 4 lekarz chlopca potwierdzilo, najpierw w 11 tyg na badaniach prenatalnych, pozniej dr Ernst i w poradni 2 lekarzy. Wiec raczej pomylki nie bedzie
Domi ja tez przed chwila czytalam styczniowki i myslalam sobie to samo co ty... ze nie dlugo to bedziemy my.
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Ja nam nadzieje ze juz nie bedzie niespodzianki. Nastawilam sie na chlopca i mimo wszystko byloby mi troche smutno. Janse ze bym sie szybko przestawila..ale jednak. Mi tez plec dopiero na drugim prenatalnym potwierdzila. Na 2 usg i nie miala watpliwosci. Takze postaram sie jej zaufac:) teraz mam 3 usg prenatalne 22 stycznia, i zobaczymy co powie tym razem pokoj tak czy siak urzadzamy na bialo pomaranczowo wiec jak cos to nie ma problemu.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
btw zabawna jest ta reklama rozum i serce, "Panie władzo kobieta rodzi" Jak 300 zl mandatu...zobacz człowieka w człowieku.
Żeby nasi mężowie nie gnali tak do nas w ramach przestrogi, a przede wszystkim bezpieczeństwa!
Bądźmy ostrożne/i!!!!!
Jutro koło 18 mam wizytę i Gin i się zastanawiam, jak tu cały dzień przeżyć, bo nawet jak bardzo nie chcę to i tak będę się denerwować....
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Robiłam mi doktor usg mały jest większy ale nie dużo jestem w 30 tyg a on wygląda na 31 i 2 dni widziałam jego buzkę oglądałyśmy czy nie ma roszczepu wargi , kości ma ok , no i dokladnie widać siusiaka łącznie z moszną, ułożony główką w dół , łożysko wysoko tak więc chyba wszystko ok ważę już 65,400 więc przytyłam przez miesiąc kilo no ale wszystko prze demną
Porto no miałaś rację ja trochę dzisiaj byłam zalatana, a co do termometru mam zwykły elektroniczny nie wiem może kupię ten na podczerwień ale nie jestem pewna
Pala współczuje Tobie wymiotów strasznie długo je masz , mnie nie raz mdli ale nie wymiotuję , faktycznie jak się niezbyt dobrze czujesz to sobie poleż
Baśka też mam jedno okrycie kąpielowe i potem ręczniki nie uważam że jest mi takowe potrzebne specjalnie fajnie wygląda ale na krótki okres wystarcza
Pietruszka pisałaś że nie przepadaż za koszulą nocną , ja też więc typowo do karmienia mam jedną z wycięciami na piersi i wystarczy w domu i tak mam koszulki i spodenki tym bardziej że u mnie dość ciepło i nie lubię koszul
Domi no masz racje każda już co magazynuje i zbiera do domu na cześć nowego lokatora , pokój w tych kolorach fajnie przynajmniej nie niebieski albo różowy coś innego
Anita dobrze ,ze wszystko u Ciebie i malutkiego ok , Bartek napewno się uciszy z braciszka , też chciałam córeczkę no ale nie zawsze się ma to co się chce
Anula fajnie ,że poczułaś swoje maleństwo może nie będziesz się już tak martwić, a ja mam mieć synka i raczej jestem pewna potwierdzili mi dwaj różni doktorzy w tym miałam robione dwa usg prenatalne wiec wątpię żeby sie mylili , a szkoda... dzisiaj widziałam swojego marcelka i wygląda że ma siusiaka chyba że to nie było to...
Teraz dopiero odpoczywam byłam jeszcze dzisiaj na zebraniu w przedszkolu mala będzie miała bal karnawałowy więc się zgłosiłam do pomocy przy organizacji przynajmniej jakoś sobie zajmę czas czymś innym
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Koszula i porannik
Majtki bawelniane lub jednorazowe
Laczki domowe
Klapki pod prysznic
Przybory toaletowe
Recznik
Papier toaletowy
Odciagacz pokarmu
Stanik do karmienia piersia
Wkladki laktacyjne
Sztuce,kubek,talezyk
Biala woda niegazowana.
Oddzial zapewnia podpaski higieniczne dla poloznic a takze odziez i pieluchy oraz kosmetyki do pielegnacji noworodka.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
super, ze wizyta przebiegłą pomyślnie i że maluszek jest zdrowy:) A kg będziemy miały co robić po porodzie, z resztą jakie to ma znaczenie?
Darmag
właśnie takiej listy mi brakowało, bo po pierwsze jakoś nie mam weny żeby ją zrobić, a po drugie, jak pomyślę w ogóle o pakowaniu to mi sie odechciewa:/
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa