BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

11 lata 2 miesiąc temu #819061 przez moni91
Hej kobitki ja już w domku byłam w robocie po kasę i do banku:):) a młoda cały czas w podróży świrowała ale co z tego jak żaden gbur w autobusie nie ustąpił miejsca i po chamsku udawali że śpią nawet babka się gapiła na mój brzuch ale jak ja na nią spojrzałam to od razu zamknęła oczy ciekawe co:):)aj zresztą jak będe potrzebować usiąść to się nie będe cackać i grzecznie wyproszę :):)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

11 lata 2 miesiąc temu #819065 przez kojka-waw
Moni z tym ustepowaniem miejsc to jakaś porażka jest.
W zeszły piątek w mojej przychodni było tyle osób że szok
Stałam pod gabinetem, miejsca siedzące zajęte przez mężczyzn
W wieku 30-40 lat. Żaden nie ustąpił. Paranoja.

11 lata 2 miesiąc temu #819066 przez darmag21
No nie stety Moni nie wszyscy sa dla nas lasawi i smie stwierdzic ze nie ktore kobiety sa gorsze niz faceci a przeciez to one powinny nas zrozumiec.

Mnie len opental leze i nie chce mi sie ruszyc, za godzine mezulek przyjedzie :silly:

11 lata 2 miesiąc temu #819096 przez domi2907
Cos cicho u nas dzis :) dajcie znak co tam po wizytach.

Porto zdjecia sa sredniej jakosci, bardziej pomiarowe i teraz juz ciezko malucha ujac calego...osobno rece nogi i reszta. Grunt ze jest oki wszystko i pomiary ma w normie a niektore nawet wieksze...mam jeden ktory wyszedl na 32 tydzien :ohmy:

Takze raczej bedzie spory maluch z niego.

Jeszcze dzis ide i lekarka mnie pyta jaki porod wole :ohmy: nie wiedzialam ze mozna sobie wybrac. :) powiedzialam ze bedzie co ma byc ale i tak jak mlody sie nie obroci albo bedzie bardzo duzy to bedzie cc.

Faktycznie faza i loca dawno nie pisza...mam nadzieje ze jest ok, loca miala lezec chyba. Mozna napusac smsa.

11 lata 2 miesiąc temu #819099 przez roma4
Moni mi jeszcze nikt nie ustąpił wszędzie stoję normalnie w kolejce bo jakoś udają,ze nie widzą szok ostatnio stałam w kolejce w sklepie z odpięta kurtką bo ciepło coś ty nikt nie miał nawet zamiaru ustąpić,a brzuch przecież widać i to w moim przypadku mocno

11 lata 2 miesiąc temu #819103 przez pietruszka
Darmag, bardzo się cieszę, że Ci odpowiada to żelazko :) Dobrze, że mogłam doradzić.
I dzięki za pocieszenie a propos karmienia. Jak mawia moja teściowa: "z małych cycków dużo mleka". Ale to pewnie indywidualna sprawa. Inna kwestia to jakość pokarmu. No nic, zobaczymy jak to będzie.

Ohh, z tym ustępowaniem miejsca to jakaś porażka. Dobrze, że ja nigdzie nie chodzę, bo bym się tylko denerwowała.
Ale we mnie to zaraz coś wstępuje i jakby faceci młodzi siedzieli, to zwróciłabym uwagę, tzn. zapytała czy któryś może mi ustąpić.

Ja teraz chodzę w sukienkach, póki ciepło. Bo nie mogę już patrzeć na swoje spodnie ciążowe. Są fajne, ładne, dobrze w nich wyglądam, ale mam ochotę je pociąć. Nie da się chodzić w jednej rzeczy tyle czasu.

Kojka, jak Ty dajesz radę to rozpoznać gdzie nóżki a gdzie kręgosłup. U mnie jakieś gule pod skórą się tylko przemieszczają :blink: Jeśli chodzi o ruchy, to np. ani razu nie dostałam jeszcze po żebrach. Nie wiem, nie sięga czy co. A z drugiej strony, to nad pępkiem czuję ruchy dosyć wysoko. Tak w połowie odległości między pępkiem a mostkiem.
A moje dziecię już od 2 miesięcy głową w dól. Mam nadzieję, że jej się nie znudzi i nie walnie pirueta na koniec :blink:

alt="Suwaczek z babyboom.pl" border="0"/></a>

11 lata 2 miesiąc temu #819105 przez roma4
Domi to tak jak mój bo ja mam 30tydz,,a na usg maluch wygląda na 32 i 2 dni więc zakładam,ze bedzie większy albo poprostu szybciej urodzę, masz fajnie że możesz wybrać metodę porodu szkoda ,ze w polsce tak nie ma

11 lata 2 miesiąc temu #819109 przez roma4
Sprawdziłam Loca ostatnio była 3 dni temu

Ja czekam na swojego faceta będzie po 20.00 nie było go cały tydzień więc sie cieszę będzie z kim pogadać i może jakieś filmy pooglądać

11 lata 2 miesiąc temu #819114 przez faza56
Hej mamusie.

Cały czas jestem z Wami i sprawdzam czy wszystko ok u marcowych mam :)śledzę Was na bieżąco.
Przepraszam, że się nie odzywam ale za bardzo nie mam czasu i głowy na pisanie. Co drugi dzień jeździmy na KTG, co 2 tygodnie na USG,w międzyczasie jeszcze na szkołę rodzenia i wizytę lekarską. Ale na szczęście (nie zapeszając) maluch rośnie, przepływy prawidłowe, bardzo dobrze się nami zajmują w szpitalu także wszystko w porządeczku :)
Ja już na spakowanej torbie jestem i każdego dnia obserwuję czy nic się z małym nie dzieję także mam nadzieję, że wybaczycie moją absencję :)

Może będę mniej pisała ale cały czas jestem z Wami i łącze się ze wszystkimi troskami i szczęśliwymi chwilami wszystkich marcowych mam :)

Ściskam Was mocno :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #819119 przez darmag21
Faza, ciesze sie ze wszystko pod kontrola i ze wszystko oki. Moze by fo Loci napisac sms, tylko ja chwilowo nie moge wejsc na poczte po nr bo jestem na telefonie.

11 lata 2 miesiąc temu #819122 przez moni91
Hej Faza dobrze że jest dobrze i oby tak do marca:):) pewnie że wybaczymy ale czasem pisz:) żebyśmy nie martwiły się o ciebie:*:* Buziaki kochana :kiss:

11 lata 2 miesiąc temu #819124 przez moni91
nie mam numeru do Loci:(

11 lata 2 miesiąc temu #819138 przez roma4
Faza dobrze ,ze u ciebie ok na pewno maluchowi nic nie będzie , najważniejsze że jesteś pod kontrolą , odzywaj się bo my się martwimy

Moni masz rację nie mamy numeru do Loci

11 lata 2 miesiąc temu #819140 przez darmag21
No to zostalo czekanie az Loca sie odezwie. Nie pamietam ktoras was pytala gdzie kupililam plyn do prania dzidzius, a wiec kupilam w jakims zwyklym osiedlowym sklepie.

11 lata 2 miesiąc temu #819154 przez annlu
Pietruszka
Ja też nie raz zastanawiałam się jak z tym pokarmem u mnie będzie. Niby piersi się powiększyły i siara nadal wypływa, ale ... nigdy nic nie wiadomo. Zostaje nam wierzyć, że będzie dobrze :) Trzymam kciuki ! :)

Ete
Jak na wizycie ?

Darmag
Tak, to jest ta lista ze strony położnej. Zapisałam się jakiś czas temu na ten kurs i wysyłają mi na pocztę takie różne bajery :)

Moni
To u mnie wręcz przeciwnie. Od jakiegoś czasu ludzie non stop mi ustępują miejsca itp...

Kojka
To faktycznie paranoja z tymi miejscami. Ale ja póki co na szczęście nie narzekam :)

Domi
To super, że u Ciebie i maleństwa wszystko dobrze :)
A co do porodu to ja ostatnio usłyszałam o porodzie w pozycji "stojącej" :O Nie wiem jak to wygląda i nie wiem jak przebiega, ale podobno ułatwia wyjście na świat dziecku :O

Faza
Super, że u Ciebie i maleństwa wszystko w porządku :) I oczywiście wybaczamy - w końcu zajmujesz się swoim największym skarbem ! :)

Przepraszam dziewczyny, ale nie wiem czy jeszcze będę dzisiaj pisać, bo mam dosyć dzisiejszego dnia... Pokłóciłam się z tatą. Popłynęło parę łez i najchętniej bym już poszła spać... ;/
Miałam dzisiaj do zrobienia baaaardzo dużo rzeczy szkolnych i się musiałam tym zająć. A tata przyszedł i wydarł się na mnie jak nie wiem, że naczyń nie pomyłam....
A potem powiedział tekst " Ja nie wiem czy jest sens mieszkać z Tobą dalej. I tak siedzisz i nic nie robisz " :(

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka