BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #819897 przez domi2907
Tu torba
Załączniki:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #819898 przez domi2907
I kosmetyki
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #819900 przez darmag21
Domi super zakupy.

Wanienka i przewijak extra. Torba tez...

Wy tez tak macie ze zagladanie po pare razy w szafke z rzeczami dla malca czy ja tak tylko mam?

Moni, mala rzecz a cieszy, kosmetyki tez potrzebne wiec to wcale nie nic specjalnego.

10 lata 11 miesiąc temu #819906 przez domi2907
Darmag ja ciagle chodze i cos przekladam tam :):) juz nie mowie ze ciagle po necie grzebie. :)

Dziewczyny doswiadczone. Polecacie kupno rogala do karmienia? Tej poduszki?

10 lata 11 miesiąc temu #819908 przez moni91
Domi super zakupy:):)

10 lata 11 miesiąc temu #819912 przez darmag21
Domi ja nie mialam takiego czegos do karmienia, teraz nie bede kupowac bo nie wiem jak to w rezultacie bedzie z karmieniem. Mysle ze moze byc to pozyteczne dla mam ktore jeszcze dzieci beda mialy i to wykorzystaja bo u mnie juz na Oliwierku skonczymy wiec zal mi troche i tak zal mi tego wszystkiego bo tak piekne i juz nie wykorzystam. Zaraz po karmieniu piersia wracam do moich tabletek anty ktore chronily mnie przez te wszystkie lata :silly: moze na forum gdzies na necie poczytaj jak to ma sie do praktyki. Ja podkladalm sobie poduszke.

10 lata 11 miesiąc temu #819914 przez roma4
Domi świetne zakupy ,a wanienka super,co dokarmiania ja tez nie miałami nie czułam takiej potrzeby więc teraz też nie będę nic do karmienia kupować :) :)
Darmag ja też do tej szafy zaglądam i ciuszki oglądam po parę razy :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #819930 przez claudii09853
Domi zakupy świetne wanienka cudna:)

A ja dzisiaj naszykowałam ciuszki na jutro do prania będę prać białe no i potem prasowanie:)

Pod koniec tygodnia przyjedzie nowiusia szafa więc będę układać wszystko:) już się doczekać nie umiem:)
Miłego wieczorku kochane:*

10 lata 11 miesiąc temu #819936 przez ete21
Pala
fajnie, ze noc była pomyślna. A w przesądy to zbytnio nie wierze, bo i tak wszystko w rękach natury i wyższych sfer. I fakt jak mała dała Ci popalić, to lepiej zostań przy słodkim, no może nie koniecznie czekoladzie, ale dobry owoc nie jest zły. Ale masz stożkowy kształt brzusia i taki różowiutki się wydaje:) Ślicznie wyglądacie! Mam nadzieję, ze prezent na urodziny będzie jedyny i niepowtarzalny:) A Buli to moja ulubiona bajka z dzieciństwa! I nawet teraz tacie mojemu zdarzy się do mnie powiedzieć Bulinka;p
Co do wózka, to ja wprawdzie mam nowy, ale producent informuje o praniu pokrowców, czy ściąganych rzeczy w temp 30 st. Więc nie powinno nic złego się dziać. Zawsze można też dać do czyszczenia w pralni – chyba?
Moni
Ty jestes okrąglinek, a ja słyszę wielorybek….określenia naszych panów są po prostu z kosmosu. A takie drobiazgi kosmetyki to ważne rzeczy dla maleństwa przecież!
Loca
naprawdę położne są na tvn player no to dziś będę miała co robić i porodówka:)
Żeberka to chyba ulubiony worek treningowy maluchów. Ja od kilku dni czuję się tak jakby ktoś mnie obwiązał bandażem elastycznym pod biustem, moje żebra mają chyba dość. Choć dziś coś mi śmierdzi ? Dość że mały praktycznie z 5 razy się ruszył to jeszcze czyje jakieś szturchańce w podbrzuszu w sumie na linii bikini….aż mi się nie chce wierzyć, ze fikołka zrobił…
Roma
Też mam zamiar zakupić turystyczne wersje kosmetyków dla siebie do szpitala, nie mam zamiaru brać tobołków, najważniejszy pakunek i tak będzie ze mną a reszta totalny minimalizm
Domi
Fajna i jaka kolorowa komoda do pielęgnacji! No i ważne jest to, że nie trzeba będzie się schylać, bo nasze kręgosłupy i tak mają już dość! Super ta torba, przynajmniej wszytsko w jednym miejscu.
POLECAM kupno rogala! Ja mam 170 cm rogala wypełnionego styropianem i jest super, mogę się w niego niemal owinąć, wygodny podczas siedzenia spania i co najważniejsze odciąża kręgosłup i stawy biodrowe, no i dobry do karmienia będzie i do zabezpieczenia maluszka :) Z resztą odkąd pamiętam śpie z poduszką między kolanami albo przytulam poduchę do siebie więc nawet jak nie wykorzystam do karmienia to do spania już korzystam:) ja jestem bardzo zadowolona! Planuje jeszcze kupić krążek poporodowy, podobno też zdaje egzamin przy obolałych newralgicznych miejscach.
Claudi
Życzę wytrwałości przy prasowaniu!

o i jeszcze Wam pokażę Trawiska - Roszpunkowy miś dla Naszego Igorka. Miś zrobiony na szydełku na zamówienie! Fajny i oryginalny prezent dla dziecka. Więcej można zobaczyć na fb u Roszpunka!

To sie naprodukowałam więc teraz mogę czekac na M bo, juz pewnie w drodze z pracy do domku:)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #819967 przez annlu
Czeeeeeeeeeeeść :)

Claudii

Kochane ja już się marca doczekać nie umiem już chce ją zobaczyć i przytulić

Ja mam dokładnie to samo ! :)
Super, że Twój facet tak świetnie sobie poradził - skarb po prostu :)

Domi
Dziękuje za słowa wsparcia kochana :) Dużo to dla mnie znaczy, że są osoby, które mnie pocieszają i są ze mną. Mam strasznie dużo na głowie i po prostu nie radzę sobie jak jeszcze ktoś ma do mnie pretensje, że coś nie tak... Ale postarałam się trochę wyluzować i jest lepiej :)
Przewijak i wanienka - piękne wybrałaś :)
I torba z kosmetykami - też świetna sprawa :) To teraz chyba masz wszystko co ?

Moni
Dziękuje za słowa wsparcia kochana :) Dużo to dla mnie znaczy, że są osoby, które mnie pocieszają i są ze mną. :*
Też wydaje mi się, że już po prostu jesteśmy meeega wrażliwe i dlatego szybko wpadamy w panikę....
A ciuszki jakie kupiłaś - ŚLICZNE ! :) I też często robię zakupy w PEPCO :)

Pietruszka
Dziękuje za słowa wsparcia kochana :) Dużo to dla mnie znaczy, że są osoby, które mnie pocieszają i są ze mną.

Darmag
Dziękuje za słowa wsparcia kochana :) Dużo to dla mnie znaczy, że są osoby, które mnie pocieszają i są ze mną.
Co do zazdrości u małych dzieci to to normalne. Mam dwójkę małego rodzeństwa i zdążyłam już zauważyć, że u małych tą zazdrość bardzo widać... Ważne, że uśmiech się pojawił :)
Co do ciuszków to też mogłabym je oglądać co 5 min i składać, układać i tak w kółko :)

Ete
To super, że z maleństwem wszystko w porządku ! :) Odpoczywaj do następnej wizyty a na pewno przetrwasz spokojnie do magicznej wagi :)
Pokoik ozdobiony - przepięknie ! Naprawdę jestem pod wrażeniem :)
Ja mimo, że wybraliśmy już imię to mimo wszystko nie zdobędę się na odwagę ozdobienia ściany imieniem bo jakoś tak wolę poczekać do marca i zobaczyć na 100% mojego małego faceta :D
Też uważam, że jak już jedna urodzi to już polecimy.... :)
A w tym misiu się po prostu zakochałam - cudowny jest ! :)

Loca
Gratuluje realizacji planu - tych 200g :) I najważniejsze, że wszystko w porządku ! :) Trzymaj się kochana :*
Co do kopniaków - to mój synuś też ma taką siłę, że jak czasem kopnie to aż wydam z siebie " ałł " :D i też upodobał sobie żebra - prawą stronę i baaaardzo lubi tam spać i uciskać żebra całym swym ciężarkiem :)

Kojka
Nie dziwię się, że się zdenerwowałaś. Ja też przy każdej nowej rzeczy wpadam w panikę, ale potwierdzam wersję dziewczyn, że to za pewne większa ilość śluzu. Ważne, że wszystko w porządku. Trzymaj się :*

Roma
Dziękuje za słowa wsparcia kochana :) Dużo to dla mnie znaczy, że są osoby, które mnie pocieszają i są ze mną. :) No postarałam się trochę wyluzować. Jest lepiej, może minie całkowicie :)

Pala
To dobrze, że już nie wymiotujesz :) A te mdłości to może być faktycznie tak, że maleństwo Ci uciska żołądek... Trzymaj się :)
Dziękuje za słowa wsparcia kochana :) Dużo to dla mnie znaczy, że są osoby, które mnie pocieszają i są ze mną. :)
I cudny wózek :) - taki typowo dziewczęcy - suuuuper :)
Brzuszek piękny i ślicznie wyglądasz ! :)

Ani-ta
Ta stronka - faktycznie super sprawa. Dziękuje baaaardzo ! Właśnie takiego czegoś potrzebowałam :)

Iwonka
Dziękuje za słowa wsparcia kochana :) Dużo to dla mnie znaczy, że są osoby, które mnie pocieszają i są ze mną. :)
No to wychodzi na to, że z każdej strony patrząc - dogadanie z teściami nie jest prostą sprawą... :D
To teraz ja Ci mówię, że GŁOWA DO GÓRY. Na pewno przyjdzie dzień w którym znowu pojawi Ci się uśmiech na twarzy i będziesz szczęśliwa ! :)

Mam nadzieję, że udało mi się odpisać każdej z Was :)

10 lata 11 miesiąc temu #819968 przez annlu
A teraz druga część :)

U mnie się trochę poprawiło. Miejmy nadzieję, że poprawa się utrzyma... Fakt - parę spraw mnie przytłacza, ale staram się o nich nie myśleć a więcej rozmawiać z synkiem przez brzuch :)
Jutro idę na pobranie krwi, a we wtorek na wizytę kontrolną. Mam nadzieję, że wszystko będzie w porządku... :)

A tu Wam pokażę moje aktualne zdjęcie - dzisiejsze :)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #819970 przez annlu
A tu z przodu robione :)
Załączniki:

10 lata 11 miesiąc temu #819978 przez moni91
Wiecie co mamusie ja sie powoli kładę bo padam buziaki mamusie :-*mnie coś brzuch pobolewa :(

10 lata 11 miesiąc temu #819988 przez darmag21
Annlu, super ze humorek sie poprawil, no a brzusio ladnie rosnie, musze sie zmobilizowac i moze sobie pyknac jakas focie.

Ja juz leze w pizamce w tv nudy co tu robic, mezulek pojechal i zostalismy sami.

Moni spij dobrze obys do rana poczula sie lepiej.

10 lata 11 miesiąc temu #820053 przez pala813
Mamusie ja tylko na chwilke z telefonu kolejna lutowa mamusia ma dzieciątko przy sobie!:) Dziewczyna w 36tc urodzila!:)
Jej zaczęło sie powoli i tam:) jeszcze chwilę i my:):) Tak myślałam że od 36 t trzeba być już gotową:)

A mamusie czy wy też tak macie, że na wieczór brzuch wam twardnieje dość mocno? U mnie to bardzo czuć aż ciężko mi sie zgiac jakby jakiś wzdety był czy coś ale to jednak trochę inne uczucie:( nawet luteina już go nie rozluznia, nospa i magnez już od jakiegoś czasu jakby nie działały mam wrażenie:(

Jutro na spokojnie odpisze na wiadomości bo nie proznowalyscie:)

Dobrej nocy:) Dobranoc kochane:)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka