- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
a jak tak chodziłam to kurcze cała miednica mnie boli A teraz sobie odpoczywamy
Boska nie zaśmiecasz poto jesteśmy żeby cię wysłuchać i cię podnieść na duchu:) mam nadzieje że jednak dojdziesz do jakiegoś porozumienia z mężem :* mój na szczęście jest taki że jak posprzątam to nic nie mówi tylko daje buziaka ale tak czy siak miną 2-3 dni i znowu jest syf :P więc raz w tygodniu ogarniam wszystko
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Wczoraj koleżanka poleciła mi smoczek dynamiczny lovi, który ćwiczy naturalny odruch ssania u maluszka, potem nie ma problemu z przystawianiem do piersi, więc taki musze zakupić, choć mam nadzieję, że się nie przyda!
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Baśka, napiszę krótko...faceci oni nas nie są w stanie zrozumieć, bo nigdy na naszym miejscu się nie znajdą, no ale cóż, mogliby chociaż spróbować być bardziej wyrozumiali.
Ete, Moni...u mnie syf się robi czasem po jednym dniu, zwłaszcza w kuchni, łazience i moim centrum operacyjnym czyli sypialni...ale mąż sprząta, więc jak Ete, bałaganie
Roma, wychodzę z tego samego założenia lepiej mniej a częściej, bo co za dużo to nie zdrowo, a co d wagi...to może faktycznie taka moja uroda, u mnie w rodzinie od strony mamy kobiety tak mają
Ete, a ten wózek to Lonex? bo ma takie zaślepki jak mój Co do smoczków, to masz na myśli taki do butelki czy taki smoczek uspokajający, bo ja to się już gubię
Swoja drogą jest coś czego absolutnie doczekać się nie mogę spacerów z maluszkiem, o matko ja to się nachodzę bo uwielbiam trzaskać km spacery, to moje dziecko to 90% czasu na dworze będzie spędzać.
Pala, co do witamin to łykam no myślę że mój synuś może max 3 kg będzie miał jak się urodzi, ale to czas pokaże
A za męża trzymam kciuki, ja na budowie pracowałam jako bhpowiec i wiem czym pachną wyjazdy za pracą, bo chłopaki z którymi pracowałam byli aż z Siedlec, cały tydz. w Gliwicach i tylko co 2 weekend spędzali w domu, masakra.
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
No to czekam na zdjęcie brzuszka !
Super, że zakup przyszedł i, że jesteś zadowolona !
A co do koleżanki to naprawdę super, że facet się opamiętał. Miejmy nadzieję, że wszystko się ułoży
Pala
Mi też wszyscy dookoła mówią, że "no jeszcze 3 tygodnie i jak na loterii "
Też słyszałam, że brzuch wystający, taki jak piłka jest na chłopca
Badania zajęły mi zaledwie 2 minuty i bez żadnego siniaka i w ogóle idealnie a jutro wyniki !
Współczuje bólu kręgosłupa. Trzymaj się kochana !
Pietruszka
No no śliczny kombinezonik !
Ete
No właśnie WSZYSCY mówią, że ten mój brzuch to jak piłeczka
Przepiękny wózek Igorka !
Claudii
Piękny wózek - uwielbiam takie pastelowe kolorki
Porto
No przynajmniej podjęliście decyzję i wiesz na czym stoisz - zawsze coś Wydaje mi się, że przez rok dacie radę ! Ja sama też mam zamiar mieć małego w moim pokoju
Loca
Strasznie współczuje nocy z przebojami. Biedna nasza
Roma
Dziękuje Mówiąc, że ładnie/ślicznie wyglądam dodaliście mi otuchy
Domi
Czekam na zdjęcie z niecierpliwością!
Baska
Na 100% nie jesteś zbędnym meblem - uwierz i nawet tak nie myśl !
Ja ostatnio też miałam paskudny nastrój, ale na szczęście minął i to właśnie dzięki wygadaniu się, więc pisz do nas jak najczęściej i pisz wszystko co Cię męczy !
Mam nadzieję, że każdej z Was odpisałam Jak którąś przeoczyłam to przepraszam
Dzisiaj miałam zabawną sytuację. Przyjechał znowu do mnie mój chrześniaczek i jego mama mówi "tam w brzuszku ma małego chłopczyka, będziesz miał się z kim bawić" A mój chrześniaczek tak patrzy patrzy i mówi " Ale jak ? Zjadła go ? " heheh
A jak mu dawałam ptasie mleczko to był w siódmym niebie i co chwilę mówił " Ciocia Kasia mi dała. Czekoladkę... Ciocia Kasia" Ah
Jutro idę na wizytę kontrolną - mam nadzieję, że wszystko w porządku. Może dowiem się jak jest ułożony
A do Was mam pytanko głównie skierowane do mam doświadczonych : Słuchajcie dziewczyny jak to jest z kosmetykami po porodzie ?
Słyszałam, że kobieta powinna używać bezzapachowych kosmetyków, bo dziecko najbardziej lubi naturalny zapach... Jak to jest z tym ?
I tak jak ja teraz smaruje piersi to podczas karmienia mam przestać ?
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Dziewczynki właśnie mam taką nadzieję, że to będzie najlepsze rozwiązanie. Bo nawet jakbyśmy teraz zmienili mieszkanie na 3 pokoje, to i tak bym nie zrobiła tam pokoiku. Mielibyśmy o wiele więcej kosztów, bo czynsz większy i reszta opłat, poza tym urządzenie takiego pokoju też swoje kosztuje Musi być tak i już
Moni, co ciekawego znalazłaś dzisiaj Pochwal się
Oj Loca, współczuję złego samopoczucia. A mąż to się wykazał brakiem empatii. Dobrze, że już Wam lepiej pojechałaś do szpitala i przynajmniej sprawdziłaś, że wszystko jest ok.
Claudi, to faktycznie nie daliście dużo za wózek
Ja muszę jeszcze maila do producenta napisać a tak mi się nie chce po dzisiejszym dniu
Domi ja też potrzebuję zastrzyku gotówki i to takiego solidnego z jakiejś końskiej strzykawy najlepiej Domi, maluszek ma jeszcze chwilkę czasu, żeby się obrócić mi się wydaje, że moja żaba już się obkręciła, ale sprawdzimy to w tym tygodniu
A na zaparcia polecam musli i jeszcze kiwi sobie ciaptam
Ja wybrałam wózek granatowy z małymi czerwonymi wstawkami też mi się wydaje, że będzie wszystko pasowało i będzie uniwersalnie w razie jakby drugim dzieciaczkiem był chłopczyk
Darmag, to ja będę myślała nad tą koszulką chyba tylko poczekam na ten zastrzyk
A ten mąż koleżanki, to ma szczęście w życiu, że ma taką kobietę.
Baska, ja też tak ostatnio miałam, że mąż się mną nie interesował cały dzień. Mogłoby mnie nie być i by nie zauważył. Na jego szczęście zorientował się, że coś jest nie tak i się zrehabilitował ale łzy mi leciały Myślę, że Twój przyszły Mąż się poprawi mam nadzieję, że jak wyrzuciłaś z siebie wszystko, to zrobiło Ci się lepiej
Ete, fiu fiu jaki pojazd
Moni ja zaszłam dziś do Pepco, ale jestem zawiedziona. Owszem rzeczy nie były drogie, a wręcz tanie, ale jakość no w sumie była adekwatna do ceny ja nie tego oczekuję od dziecięcych ubranek. Wiem, że nie ma co się przeinwestowywać, ale chcę żeby te ubranka były dobrego gatunku. Wczoraj szukałam ubranek na necie i powiem szczerze, że na allegro szukałam ubranek firm, które znam i wiem, że są dobrej jakości i wcale nie jest drogo wolę zapłacić 2-3 razy więcej niż w Pepco No ale najważniejsze, że Tobie zakupy się udały
Ete, ja też tak myślę o tym Lovi medical+ nawet dotykałam ten smoczek w sklepie i faktycznie jest taki fajny i mi przypomina sutek
Loca to będzie maluszek dobrze dotleniony i fajnie właśnie jak tak długo będzie na dworze. Mam nadzieję, że pogoda będzie nam sprzyjała
Powiem Wam, że dziś szukałam komody dla mojego bajbusa. Obdzwoniłam pół Polski, a szukane było w całej. Produkcja serii zakończona myślałam, że mnie coś trafi. A chciałam żeby mi pasowała do mebli w sypialni i była z tej samej serii Udało się. Niby jest to nazwane, że jest to bufet, ale dla mnie to jest komoda a oto i ona: images.okazje.info.pl/p/dom-i-ogrod/3626...et-romeo-i-julia.jpg
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
A maly mi sie dzis siluje z brzuchem, wypina sie ze hej. oczywiscie ciagle na dole...hummm...
Zapomnialam wam powiedziec ze jutro mam pierwsze zajecia w szkole rodzenia. Troche sie "stresuje".. Szczegolnie ze bede chodzic sama a tam prwnie wszystkie baby z facetami. Jest o 15.00 i moj nie ma szans ze sklepu wyjsc na 3 godziny popoludniu. W dodatku zawsze jak gdzies ide to zaraz wszyscy zwracaja uwage bo obokrajowiec, takze nigdy czlowiek niezauwazony nie przejdzie. A ja nie lubie az tak zwracac uwagi na siebie.
Zobaczymy jak to bedzie.
a tak to dzis dzien lenia....
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Anlu zgadza się, ze zalecają używać kosmetyków bezzapachowych. A co do smarowania piersi to, myślę, że oliwka nie będzie jakoś specjalnie zła, ale wiadomo, ze przy karmieniu to lepiej nie najlepszym kosmetykiem będzie Nasze mleko.
Porto fajna komoda – na pewno wiele się w nią zmieści! a potem będzie fajnym urządzeniem do wspinaczki, bo ma wiele szuflad więc ooby maleństwo nie padło na pomysł wchodzenia po nich:)
Domi powodzenia na zajęciach w szkole rodzenia, może nam przyniesiesz jakies newsy i podzielisz się nimi na forum
a w ogóle to jakoś mi nie dobrze dzisiaj, chyba zrobie sobie herbatkę imbirową z miodem...
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Domi, bądź sobą a na pewno wszystko będzie dobrze. No i fajnie spędzisz czas popatrzysz na inne brzuchatki Może nie wszystkie będą z mężami. I na pewno czegoś ciekawego się dowiesz
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Ja dzis padam,kreoslup mi peka...bylam u kolezanki ktora ma 9 miesiecznego malca i obdarowala mnie dwoma wielkimi kartonami ubranek,jak ja to doloze do tych moich to masakra, 5 dzieci jednoczesnie by sie na tym wychowalo i czekamnie znowu pranie, prasowanie i przekladanie na nowo.
Baska,nie zasmiecasz nam,my tu jestesmy na dobre i na zle, wiec dzielimy sie radosciami i smutkami, razem zawsze razniej wiec pisz do nas jak tylko mozesz. Mam nadzieje ze sprawy sie uloza...a faceci czasem tak maja wiec mysle ze bedzie dobrze nie zawsze w zyciu jest kolorowo i trzeba dac rade.
Palanie ma to jak w urzedzie spotkac milaobsluge, bo tego jak na lekarstwo. Pala tez mysle ze nie ma jak to wlasne podworko, wiec zycze zeby plany sie zrealizowaly, mnie tez dzis krzyz napiepsza, wiec mam nadzieje ze kapiel pomoze.
Ete,ladny wozeczek,kazdy wsobie cosma,juz nie moge sie doczekac tych spacerkow, oby pogoda dopisala naszym dziecia.
Moni ikolejne zakupy udane ? super...a co do balaganu tomamuski uzbrojcie sie w cierplowosc,jak bedziecie mialay juz swoich malcow to dopiero bedzie co do sprzatania.
Loca, wiem ze jak sie nie chce jesc to na sile nie wmusi nikt nikom,wazne zeby maluszek zdrowo rusl a wage napewno nadrobi wiec bedzie oki.
Annlu jak bedziesz chcialasmarowac biuscik po porodzie to na pewno masz specjalne specyfiki ktore nie zaszkodza malemu bo takie zwykle moga powodowac jakies uczelenia.
Porto, tez mysle ze ma szczescie ze ma taka zone,no coz...byle im sie ulozylo. A pizamkato na prawde super. Porto komoda jest fajna.
Domi zycze powodzenia na szkole...na pewno bedzie fajnie i zdja nam relacje.
a tu na koniec ja.
- pietruszka
- Wylogowany
- budujemy zdania
Darmag, jaki ładny, okrągły brzuszek! Super wyglądasz
Domi, ja w środę zaczynam szkołę. Fajnie, w sumie to się cieszę. Wyjdę w końcu do ludzi.
Loca, z tym jedzeniem się tak nie nakręcaj. Naprawdę, nie musisz jeść na siłę. Taka Twoja uroda, jak widać. Tym bardziej, że jak w siebie na siłę wpychasz, to potem widzisz co się dzieje. Wiem, że to dla dobra dziecka robisz, ale Twój organizm wie najlepiej ile potrzebuje.
To i ja dołączę do narzekających na facetów. Co do opieki, zainteresowania mną i małą, nie mam się do czego przyczepić. Ale mój chłop nic nie kuma. Dzisiaj musiałam mu tłumaczyć, że nosidełko się wpina w stelaż wózka. Noż kurde, chyba widział gdzieś taki pojazd. W końcu pełno tego jeździ. Albo jak zobaczył pieluchy tetrowe, to się pytał co ja zrobię z tą pieluchą, jak mała walnie kupę. Matko, przecież ja tej pieluchy nie będę na tyłek zakładać! I tak ze wszystkim. No nic nie rozumie. Albo ogląda te ubranka i dalej nie wie jaki rozmiar na lato, jaki na jesień. Nic.
Kupiliśmy wózek
Bebetto Nico Plus. Kolor fioletowy. Mieli na stanie, dostaliśmy rabat, więc jestem zadowolona Ale musiałam go do Babci zawieźć, bo nie mam gdzie trzymać. Więc się nim nie pobawię.
Słuchajcie, a jak z fotelikami/nosidełkami? Kurcze, chciałabym kupić z atestem, boję się tych takich no name. Tylko dlaczego te foteliki kosztują połowę wózka? Do naszego pasuje m.in. Maxi Cosi Cabrio Fix. Co sądzicie? Lepiej kupić tańszy bez atestu czy droższy z?
A, Claudi, świetna kolorystyka wózka. Piękny jest.
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzięki za miłe słowa:) Dobrze jest się tak wygadać.
Z tym że miałam nadzieje że wieczór spędzimy przynajmniej wspólnie, pogadamy i zrozumie w końcu, ale jednak nie:/ Wyszedł, wypił ze dwa piwka, wrócił i myslalam że w końcu przyjdzie pogadać, obejrzymy film i się położymy, ale nie, kupił jeszcze po piwku i poszedł wypić z tatą. Już mam dosyć tego dnia:/ Umyłam się, jem kolacje i idę spać za chwilę.
Moni ja też chyba zamówie tą koszulę co pokazywałaś kiedyś z allegro, bo później ona i tak mi się nie przyda. Takie małe dzieciaczki są fane tylko faktycznie trzeba uważać bo nie rozumieją że mogą krzywdę zrobić
Co do sprzątania to tak jest niestety że non stop się syfi:/ chociażby kurz czy podłoga do zmiatania:/
Annlu to my jak kiedyś byliśmy u kuzynki mojego która ma 2 letniego synka to się naśmiałam:) Bo ona mówi do małego że ciocia ma w brzuszku dzidzię, a on na to "otwórz"
Powodzenia na wizycie:)
Porto no mój niestety dziś nie wykazuję żadnej poprawy:/ Słyszę jak tam sobie gada w dużym pokoju, a mną się nawet nie zainteresuję:/ Nie zapyta nawet jak się czuję, co jest, czy chcę pogadać czy cokolwiek I pewnie w takim nastroju się położe sama do łóżka bo on jeszcze tam posiedzi i popłaczę sobie aż zasnę :/
Domi powodzenia w szkole rodzenia i daj znać później jak było
Darmag śliczny brzuszek
Pietruszka co do kumania to mój też sie gubi i nic nie kuma jeśli chodzi o rzeczy do małego.
Co do fotelika to ja jeszcze nie mam, ale rozglądam się za wózkiem 3w1 jak już pare dziewczyn kupiło.
Dobranoc dziewczyny
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Dziekuje za mile slowa.
- moni91
- Wylogowany
- gadatliwa
- claudii09853
- Wylogowany
- budujemy zdania
Darmag brzuszek prześliczny super wyglądasz:)
A ja już dzisiaj pierwsze pranie zrobiłam i jutro prasowanie:) dziwnie się czuję jak widzę jak te malusie ciuszki wiszą na grzejniku i na suszarce nie przyzwyczajona jestem do tak pięknego widoku:)
Dobranoc mamuśki:*
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Pietruszka ja trochę węszyłam za fotelikiem I tak: jest taki fotelik, który robi ta sama firma co robi maxi cosi, ma 4* w testach i jest o połowę tańszy bo jest robiony nie na nasz rynek. Trzeba do niego na początek kupić taką piankę za plecki, ale nam pan mówił, że to ok 30 zl wychodzi. Także za cały fotelik wychodziłoby około 300 zł. Jest tańszy też dlatego, że nie ma takich wybajerzonych tapicerek jak maxi cosi. Pan jeszcze mówił, że jest lepiej kupić fotelik z testami bezpieczeństwa, bo fotelik ma być bezpieczny do jazdy autem, a nie tylko pasować już zaraz szukam linka, bo znalazłam go ostatnio na testach fotelików
już mam: opinie.wozki-dla-dzieci.com/fotelik-safe...i-rownie-bezpieczny/
Ja będę kupowała ten właśnie, a wersję kolorystyczną chyba taką: emaluch.com/allegro/zdjecia/safety1st/fotelik_mimas_red.jpg
Tylko trzeba pamiętać o tej gąbce za plecki żeby kupić, bo maxi cosi już ma ją w standardzie, a ten właśnie nie
Baska jutro na pewno będzie lepszy dzień. Idź do łazienki zrób coś dla siebie np. jakiś peeling czy maseczkę, relaksujący prysznic i troszkę Ci się poprawi. Jak humor będziesz miała lepszy, to i kopniaczka dostaniesz na dobranoc A ja bym jutro powiedziała temu Twojemu Narzeczonemu czego od niego oczekujesz. faceci generalnie są mało domyślni i jak im się nie powie, to nie zakumają, że coś jest nie tak