- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- domi2907
- Wylogowany
- rozmowna
- nadzieja umiera ostatnia :)
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Kojka dobrze ,ze u Ciebie sytuacja opanowana przynajmniej narzie fajnie,że możesz z nami popisać
Porto napewno opanują skurcze ,jakby co to zawsze jesteś w szpitalu trzymam kciuki
Ulisia jeżeli coś się dziej to pewnie jedz sprawdz zawsze to pod opieką w szpitalu a zresztą u ciebie to już termin nie długo
Pala ja wiem czekanie jest najgorsze ale jeszcze czekają bo wiesz każdy dzień dla dzidziusia w brzuszku to na jego plus pewnie dlatego czekają , a co do 'święta" to ja mam wizytę akurat a Ty będziesz rodzić super
Loca a to miał niespodziankę znajomy , mam nadzieję ,że u mnie tak nie będzie bo już wszystko przygotowane i to w kolorkach chłopięcych he he zresztą skoro ostatnio ginekolog na usg mówiła o jąderkach to zakładam ,że się nie myli
No ja mam jakiś co chwile twardniejący brzuch ale to normalka już 35tydz . A kupiłam sobie dywanik do pokoju do małego i zaraz mi się humor poprawił , mała rzecz a cieszy
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
A ja chyba zaraz się do szpitala wybiorę, zdążyłam zjeść tylko śniadanie i znów zaczyna mnie ta wątroba boleć, do tego do kibla mnie od tygodnia goni, zmęczona już jestem i nie ma na co czekać, niech zrobią mi badania na aspat i alat znowu i coś zaradzą bo ja nie wytrzymam chyba do końca ciąży.
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Porto nie watpie, że w szpitalu postawia Was na nogi! Ważne jest to, że jesteście pod dobrą opieką, i ze nawet gdyby miało się coś dziać, to będziecie bezpieczne! Porto a nie wiesz co za lek dostajesz w kroplówce? Ciekawe czy małą złośliwa po mamie czy tacie? Z resztą, co będzie się negliżować od małego?
Roma chyba przechwaliłam moje spanie wczoraj, bo dziś chyba z 4 razy wstawałam do toalety, z deka pobolewał mnie brzuch przed każdym siusiu no i jeszcze rwa kulszowa, więc trochę się dziś nasiekałam….W szpitalu, w którym pracuje, akurat jest tylko ginekologia, a ja mam zamiar rodzić w Klinicznym Szpitalu Położniczo – Ginekologicznym, bo gdyby cos się działo, lepszej placówki w Wielkopolsce nie ma:)
Witaj Kojka! Fajnie, że wróciłaś! U Ciebie wszystko ok.? „Kopie” ale tak słabo, bo i tak w brzuszku jesteś kopana!
Pietruszka, pewnie jak Cię męczą skurcze, to jedź, na ktg. O to day spa dziś masz. Ja ostatnio zadbałam o swoje stopki, tylko jeszcze muszę rzucić na paznokcie odżywkę ochronną, pewnie jeszcze potraktuje swoje piętki oliwką, w żelu, a potem dłonie zmyć lakier, no i ta depilacja, ogólnie mówiąc mam lenia…Ale w sumie dzięki zmotywowałaś mnie do działania, dziś umyję włosy, to zajme się i resztą!
Loca bidulku….oddaj troche tych wymiotów, a nie tak sama….prawdzie sama nie cierpie wymiotować, ale nie nawidzę, jak ktoś tak się męczy, więc mogę nawet z Tobą za przeproszeniem porzygać! Nie wiem jak z chłopca może wyjść dziewczynka, bo przecież jak jest „ptaszek” to jest. Ale fakt faktem częściej się zdarza, że z dziewczynki wychodzi chłopiec, bo czasem nie widać nic….Loca dobrze że nie pomyślałaś o Wielkanocy:p
O kolejna mama MamaMikołaja się wyspała:) To miłego dnia!
Ulisia daj znać co tam w szpitalu? Powodzenia!
Domi to całego takiego spokojnego dnia Ci życzę!
Darmag super, ze noc przyniosła Tobie sen! Nie denerwuj się kochana za bardzo, bo akurat na ten moment w którym maleństwo postanowi wyjść i tak za bardzo nie mamy wpływu!
Pala najważniejsze żeby mała urodziła się zdrowo i szczęśliwe, i najwyżej będziecie mieć najlepsza interaktywna Walentynkę na całe życie! Odpoczywaj, choć wiem, że ciężko jest tak leżeć!
Anita, pewnie jak jest możliwość skorzystać z porodu rodzinnego to trzeba.
Swoją drogą wszystkich tak wysyłam na KTG, a sama co? Mały od paru dni specjalnie nie buszuje, jakieś mam dziwaczne bóle, więc może by trzeba było zrobić chociaż te KTG w tym tygodniu? Po co się stresować do 21 lutego…(wizyta). A wiecie, ze opłaty za tzw. PORÓD RODZINNY SĄ NIELEGALNE? W Polsce zgodnie z ustawą (jakąś tam) nie płaci się za poród rodzinny. Dlatego szpitale nazywają to np. KATERING, albo OPIEKA NAD RODZĄCĄ. I zawsze można złożyć pismo do dyrektora szpitala czy NFZ o zwrot poniesionych kosztów (ceny wahają się od 100 do nawet 500 zl a to nie mało), i na bank zwracają.
Właśnie dziś ile mam ma WIZYTĘ?
Miłego dnia – idę się ogarnąć!
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nie miałam jakoś weny ostatnio, zreszta to były ostatnie dni przed wylotem mojego męża także mieliśmy troche roboty jeszcze no i chciałam jak najwięcej czasu razem spędzić.
Dziś w nocy wyjechał, także teraz częściej pewnie będę się pojawiać.
Moni gratuluję córeczki!!
Pala trzymam kciuki żeby wszystko dobrze poszło Będziesz następna
Porto mam nadzieję że jeszcze przetrzymasz i wszystko będzie ok
Kurcze, Moni urodziła, Pala też za chwilę będzie miała maleństwo, a ja coraz bardziej się stresuje :/ Skurcze mam jak miałam, co jakiś czas, raczej rzadziej od kiedy biorę zestaw leków; Luteina, Nospa, Magnez. Ostatnio strasznie puchnę aż musiałam obrączke i pierścionki pościągać, kostek u nóg to mi nie widać już:/ No i te napady duszności, poty, częste latanie do łazienki... Jakieś dziwne kłucie w dole brzucha czasami:/ Masakra:/ A mi jeszcze trochę czasu zostało i lepiej żeby mały siedział w brzuszku jeszcze. Dzisiaj torbę w końcu spakowałam do szpitala, ale mam nadzieję że za szybko się nie przyda.
Co do tabelki to nasz synuś będzie jednak Damiankiem:)
Wysyłam na fb zaproszenie do Darmag i Anuulu bo linki widzę i wklejam link do swojego: www.facebook.com/joanna.chodakowska.9
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Dziękuję za zainteresowanie
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
ete będą jaja jak urodzisz po terminie ;)ale by sie Twój lekarz zdziwił...
baska, witaj z powrotem. na forum lekki stres panuje, także oby Tobie się nie udzieliło
loca, jak masz się stresować to jedź do szpitala, niech zrobią Ci przegląd, będziesz spokojniejsza
Roma, ja też "poluję" na dywan, ale jakoś nie mogę się zdecydować
a mnie coś od rana energia rozpiera. nie wiem, co ze sobą zrobić
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
Kopniaki pomogły:
obcięłam pazurki u nóg, nawet skórki wycięłam, zrobiłam pięty, ogolona jestem wszędzie
jak odsapnę to pomaluję pazurki u nóg a u rąk zrobię jutro porządek.
Kurde godzina gimnastyki i ledwo dyszę. Fakt, że w międzyczasie pomyłam jeszcze podłogi.
Dobra idę nadrobić co napisałyście.
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- annlu
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Darmag
Super sprawa z tym misiem na walentynki ja też chcę !!!
Marl3na
Super ze obejrzałas porodowke
Pala
Najważniejsze ze jesteś pod dobrą opieką trzymaj sie kochana jeszcze w dwupaku
Ete
Super że sie odezwałaś
Porto
O jeny. Ty też w szpitalu biedulko... trzymaj się jeszcze w dwupaku kochana !!
Kojka
Dzieki za informacje od Agness ucaluj ja od nas
Loca
Oj współczuję wymiotów ; (
Ej mamusie a wiecie ze u mnie w szpitalu znieczulenie jest DARMOWE i poród rodzinny tez DARMOWY ?? Dlatego moj facet chce byc przy narodzinach jak się uda mu dotrzeć na czas i zdziwiłam sie ze u was płatne...
I mam kolejne wieści od Moni
Pisala ze mała wcina i że wszystko dobrze i ze mecza ją gazett i zdjęcia bo okazało się że URODZIŁA W 88 URODZINY GDYNI I DOSTAŁA MISIA I KOCYK Z NAPISEM GDUNIQ
U mnie bez zmian chociaż mały trochę mniej aktywny i ja mam trochę boli. ?. A dzisiaj wstąpiła m w 37 tydzień i liczmik pokazał 28 dni !! :o
Ide odebrać wyniki wymazu
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
Porto czyli wszystko idzie ku dobremu?
MamoMikołaja daj trochę energii bo mi się nic nie chce...
Kojka ja jeszcze się nie ruszyłam....Forum mi dziś też działa całkiem dobrze:)
Annlu witaj. No chociaż wy będziecie mieć poród zgodnie z zasadami bez wkładu finansowego - fajnie:)Daj znać jak tam wynik wymazu, choć pewnie będzie dobry:)
A to Moni prezent zrobiła swojemu Miastu:)
- roma4
- Wylogowany
- rozmowna
Baśka milo ,że już jesteś , przykro ,ze jesteś sama ale cóż takie jest życie , ktoś musi zarabiać , a co do imienia Damianek bardzo ładnie
Porto miejmy nadzieję,że przejdziecie na tabletki i wypuszczą Cię do domu
MamaMikołaja no ja kupowałam malutki dywan 100/200cm bo taki potrzebowałam i jak byłam w sklepie to chyba pół godziny wybierałam bo nie mogłam się zdecydować
Kojka nasze forum ostatnio coś głupieje i nie raz nas wyrzuca także to ze wolno chodzi to normalka
Anula super ,że masz znieczulenie i możliwość porodu rodzinnego za darmo , korzystaj jak możesz a co do Moni to nie zle ,że trafiła w te urodziny Gdyni a to miała szczęście , dobrze że z nimi wszystko w porządku
A ja poprałam , trochę posprzątałam i tak zaraz jakiś obiad ogarnę i po małą do przedszkola , a pogoda u mnie szaro buro i ponuro
[/url
http://www.zapytajpolozna.pl/c[img]http://www.zapytajpolozna.pl/c
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kojka jak Ty to robisz?! Ja to z ledwością obcinam paznokci u nóg ii to jeszcze tak łamażnie że szok O malowaniu nawet nie myślę
Heh, to Moni trafiła z porodem
Annlu daj znać jak tam wyniki.
Ete ja nawet bez tego poruszenia na forum juz zaczynałam chwilami panikować a teraz jak tu się zaczęło to już całkiem
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna