BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #837328 przez MamaMikołaja
mój synek ma dziś opóźniony refleks. dotarł do niego baton po kilkunastu minutach, bo właśnie zaczął machać nóżkami :laugh:

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #837335 przez kojka-waw
KOCHANA JAK NIE LECI KROPLÓWKA TO ZGŁOŚ TO BO MOŻE ŹLE MASZ WENFLON WKŁUTY
ALBO SIĘ SKRZEP ZROBIŁ.

10 lata 11 miesiąc temu #837339 przez domi2907
Meldije sie i ja.

No wiec bylam u lekarki (nowej) super babka. Bardzo dokladnie zrobila usg, chyba mnie tam trzymala z pol godziny...ale poogladala wszytsko dokladnie. I ten wymiar jednej komory jest na limicie ale nie 13 tylko 12..czyli jest na limicie. W czwartek dla swietego spokoju zrobimy rezonans ale nie ma zadnych innych wad no i wazne ze wczesniej byly robione badania genetyczne i bylo wszytsko ok. Troche sie uspokoilam bo mnie to strasznie nurtowalo. Reszte wymiarow maly ma zgodnie z norma. Wazy dalej 2300 (co maszyna to inny wymiar) ale jest w normie. Dlaej siedzie (nerw) ....lekarka powiedziala ze jest tak wcisniety glowa pod moje prawe zebro ze masakra jakas...caly bok mnie boli bo musiala sie niezle nagimnastykowac zeby tam wszytsko zobaczyc.

Nastepna wizyte mam 24 i wtedy zdecydujemy czy bedzie cesarka...tzn zobaczymy czy sie nie obroci.

Dziewczyny...co wy tak z tymi szpitalami...to jeszcze nie nasza pora...do marca jeszcze daleko. Porto i loca wy dwie w sumie najblizej mojego terminu jestescie i juz sie bedziecie rozpakowywac? :) jeszcze mamy czasu :)

Buziaki

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #837357 przez darmag21
Witam mamusie, ale napisylascie od rana, aja dzis spiaca chodze po mimo dobrej nocy, zgodnie z umowa, dzis byliscie w kinie ale jak dla mnie to LEGO przygoda, to nuda... no coz, wazne zeby dziecku sie podobalo, ja myslalam ze zasne, nie raz mi oko sie przymrozylo, ale byly okulary 3d takze widac nie bylo :laugh: potem pojechalismy do Maca i nakrmilam sie frytkam i pepsi,nie moglam sie obszec tym bombelka. Caly czas chodze przymulona. Widze ze tu sie dzieje,oj dziewczyny...pozmawialy sie chyba.

Loca dobrze ze ty pojechalas do tego szpitala, gdyby nieten zoladek to nawet moglabysnie wiedzie co tamsie swieci. Na szczescie wszytsko pod kontrola i trzymam kciuki zeby maluszek jeszcze troszke sobie posiedzial w brzuszku... ja nie wiem co te nasze dzieci marcowe tak sie na swiat chca szybko pchac. Z lutowymi sie chca po zamieniac.

Ete, ty tak jak ja... jeszcze ktg nie robilam, a powiem szczerze ze chcialabym chyba sprawdzic czy te skorcze sa i jak mocne, a wizyta dopiero za 10 dni,moze wytrzymam.

Baska, fajnie ze sie odezwalas, ja wlasnie myslalam co tamu was ale calkowicie zapomnialam ze twoj maz mial jechac za granice.

Porto i ty tez szpitalna, ale czytam ze chyba sytuacja opanowana ?

Kojka ja rano mialam problem zeby wejsc na forum. Jak ty to zrobilas ze pomalowalas te paznokcie ??? wooow, jaledwo skarpety zaloze, ale fakt taki, idla mnie lepszy, ze do cc mam zakaz malowania paznokci wiec gdybym chciala to jest to zabronione.

Roma ja tez sie ciesze z kazde rzeczy jaka kupie, wiec nie ma co sie dziwic ze sie cieszysz, tym bardziej ze nie moglas sie zdecydowac.

Claudi, to juz gotowa jestes, lozeczko super. Moje tez ubrane ale wszystko pod kocem zlozone zeby sie wietrzylo ale nie kurzylo. Brzuchatek super.

Domi widzisz,chyba spokojniejsza jestes a z cc to nie koniec swiata okaze sie byc wszytsko dobrze, ale co sie na denerwowalas to twoje.

Ide cos ogarnac ...sama nie wiem co mam robic.

10 lata 11 miesiąc temu #837362 przez kojka-waw
DOMI WSZYSTKO NA PEWNO BĘDZIE DOBRZE,
UŚMIECHNIJ SIĘ I NIE SMUĆ JUŻ.
DZIDZIA ODCZUWA TWOJE EMOCJE

10 lata 11 miesiąc temu #837364 przez Porto1987
Domi dobrze, że jesteś już spokojniejsza. Rezonans rozwieje wszystkie wątpliwości :) będzie dobrze, musi być :) :)
Loca u mnie też leci wolno i od 1w nocy jeszcze się nie skończyła :( moja kroplówka powoduje wzrost tętna i straszne odczucie powoduje.

10 lata 11 miesiąc temu #837402 przez marl3na
Witam mamusie.

Ale się napisałyście... tyyyle stron :) Wróciłam z wizyty, wszystko ok, szyjka trzyma, przepisał mi magnez na brzuch, pobrał gbs-a i kolejną wizytę mam za 3 tyg. Szkoda, że małej nie mierzył. Było tylko słuchanie serduszka.

Ete mi też już się polepszyło ze spaniem :) U mnie z kolei płaci się za szkołę rodzenia, w cenie której jest poród rodzinny. Ale jak się na szkołę nie chodzi to i tak się płaci tyle samo za poród. A na przelewie wpłaca się kasę z tytułem "DAROWIZNA". Czyli jakoś ten system omijają.

Porto mała chce, żebyś ją oglądała jak już sobie wyjdzie ;) Dobrze, że się polepsza.

Pala ale super :D Już malutka będzie z Tobą.

Loca nie strasz... myślałam, że już się w płci nie mylą. Mam nadzieję, że u mnie się nic nie zmieni. A tłusty czwartek czemu nie... :D Dobrze, że poszłaś do tego szpitala.

Anita fajnie, że mąż się zdecydował być z Wami :)

Roma mi też twardnieje, tylko ja dopiero 34 tydz. A takie zakupki zawsze poprawiają humor :D

Baśka też się muszę zabrać za torbę. Też jestem jedną z ostatnich na marzec. A objawy podobne do Ciebie mi się zaczynają - oprócz tego puchnięcia.

Kojka to się musiałaś nagimnastykować. Nie lada wyzwanie robienie stóp i depilacja. Mi już brzuch bardzo w tym przeszkadza.

Annlu czas leci... :D Jak znieczulenie darmowe to tylko korzystać. Fajnie, że u Moni ok.

Claudii brzusio piękny. Łóżeczko zresztą też :) Ja jeszcze łóżeczka nie mam.

Mamo Mikołaja może woli inne batoniki ;) Zacznie szaleć wieczorkiem.

Domi dobrze, że okazało się być wszystko w normie. Nie musisz się stresować.

Darmag Ty jako osoba towarzysząca mogłaś się ponudzić w kinie. Alee też bym zjadła coś z Maca.

Ale miałam nadrabiania :) Miłego wieczorku dziewczyny.

10 lata 11 miesiąc temu #837406 przez Loca
Marlena, widzisz jak pisac to pisac :)

Domi, wazne ze spokojna jestes :) bedzie wszysko dobrze ;)

Darmag, czego sie dla dziecka nie robi :) najwieksze nudy trzeba znosic :D swoja droga straszna mam ochote na coca cole :side:

No przyznam ze gdyby nie tan zoladek to pewnie polecialoby szybko, jak mi czop odszedl to bylaby kwestia czasu a tak sytuacja opanowana :) i raczej bez malego nie wyjde stad :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #837409 przez darmag21
Loca, a kiedy ten czop ci odszedl, w szpitalu czy w domu?
Widziala go czy przegapilas ... ?

Moj maly dzis malo aktywny, w kinie troche pobuszowal,pewnne odglosy mu sie podobaly albo i nieee,kto wie z jakiego powodu byla ta gimnastyka.

Marlena dobrze ze wizyta udana.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #837430 przez Loca
Dwa dni temu mialam biale uplawy....zbagatelizowalam.....wczoraj znow uplawy z takim gestym czyms pol mlecznym pol przezroczystym...mysle sobie czyzby czop? No i dzisiaj lekarka powiedziala, ze mi ten czop odchodzi. Ze rozwarcie na 1 cm i brak szyjki, na usg wyszlo nimy 16 mm, ahh wlasnie moj synus wazy ok 2 kg ;)

10 lata 11 miesiąc temu #837432 przez kojka-waw
Marl3na super, że wizyta ok.

Darmag ja bym pewnie przykomarowała i zaczęła pewnie chrapać albo stękać przez sen.
Pazurki niestety nie maluję już na kolor :(
Odżywka albo jakiś delikatny cielisty, właśnie ze względu na to, że do porodu
nie są wskazane pomalowane pazurki

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #837436 przez marl3na
Loca myślałam że się nie da przegapić czopa a tu jednak. Co chwilę jakiś śluz leci do czopa podobny.

Kojka ha już też nie maluje na kolorowo bo pewnie zapomnę zmyć jakby się wszystko zaczęło.

Darmag siedziałaś spokojnie to mały buszował ;-)

10 lata 11 miesiąc temu #837438 przez kojka-waw
Loca mi kilka tygodni temu wypadła taka galaretka lekko podbarwiona i też myślałam że to czop. Różnie on wygląda i czasami można przegapić.

Ja jestem ciekawa jak to wygląda jak się krążek wyciągnie. Czy szybko się robi rozwarcie?
Szyjki i tak już prawie nie mam tyle co się na niej krążek trzyma.
Czas pokaże.

10 lata 11 miesiąc temu #837451 przez Porto1987
Ja po wczorajszym badaniu mam 1 cm szyjki :( Loca ja jeszcze planuję przytrzymać małą, tylko nie wiem co ona kombinuje ;) a co do czopa, to ja nic nie wiem o nim mam nadzieję że jeszcze siedzi i mi go mała nie wypchnęła ;) kurcze ja tak smiechem żartem ale boję się :dry:

10 lata 11 miesiąc temu #837453 przez roma4
Domi nie martw się tak bardzo czyli nie ma jakiegoś wielkiego odejścia od normy , a jak zrobią rezonans to będziesz spokojniejsza , a to Ci się dzidzia ułożyła żeby tak się tam wepchać no się nie dziwię ,że chcą robić cesarkę

Darmag no właśnie najważniejsze ,ze dziecku się podobało prawda....

Marlena fajnie ,ze wizyta wypadła pomyślnie , no ja jestem w 35tyg więc nie za dużo więcej od ciebie ale twardniej mi brzuch ostatnio mocno staram się nie panikować w czwartek mam wizytę więc zobaczymy jak będzie

Loca dobrze że zagrożenie opanowane no jeszcze maleństwo mogło by trochę przytyć , a co do tego czopu to mi też od jakiegoś czasu idą takie upławy jak pisałaś ale nie myślałam ,ze to może być czop mam nadzieję ,ze nie ...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka