BezpiecznaCiaza112023

Marcówki 2014

10 lata 10 miesiąc temu #837737 przez MamaMikołaja
ete, normalnie "poród z zaskoczenia" :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 10 miesiąc temu #837754 przez kojka-waw
ete poród marzenie, dobrze że na czas zdążyła.

ja też z jedzeniem na bakier, pomijam że przez zgagę i tak mam ograniczone pole manewru to i apetyt słaby. Za to pić bym mogła non stop, szkoda tylko że po mleku mnie nie męczy aż tak.
Po herbacie mnie rzuca na wszystkie strony a o herbacie z miodem i cytryną mogę zapomnieć, to jakbym kwas wypiła.

Dostałam właśnie smsa od Agness, macie gorące pozdrowienia. Dzisiaj ma wizytę i bardzo się boi jak jej szyjka i maleństwo.

10 lata 10 miesiąc temu #837755 przez baska007 2
No faktycznie poród z zaskoczenia :d Hehe
Też bym chciała tak bezboleśnie i szybko, ale tak żeby wiedzieć co się dzieje, żeby zdążyć do szpitala :)

10 lata 10 miesiąc temu #837761 przez ete21
Mi w ogóle się w głowie nie mieści, jak można się nie skumać, ze się rodzi....
Kurcze, zebym czasem nie skończyła tak samo...bo generalnie nie idę na KTG do szpitala, bo jak zobacza brak szyjki to mnie zostawią....pierdzielę, mały się rusza więc jest dobrze:) z resztą póki co mąż w domu więc w razie w migiem do szpitala, a nawet jeśli go nie będzie to pogotowie i śmigam....bo sama się nie odważę jechać:)Nie wiem czy ja jestem jakaś głupia czy co, ze przestałąm się przejmować i stresować i generalnie mam wszystko gdzieś....no albo to sie nazywa mechanizm wyparcia i tylko mi się tak zdaje....eh nie wiem?

Kojka, a próbowałaś siemie lniane, albo herbatkę z rumianku z mlekiem, bądź z kminku z mlekiem, działa łągodząco na objawy zgagi, no i migdały również!

No to czekamy na wiadomości od Agness:)

10 lata 10 miesiąc temu #837772 przez Loca
Ooo...matko dziewczyny, ale sobie wstydu narobilam........

Nagle zlapalo mnie na kichanie i jak kichnelam to poszedl glosny baczek.... ktorego nawet nie czulam ze mi sie hoduje w jelitach oczywiscie przeprosilam....ale wstyd ze masakra..... pewnych rzeczy nie umiem kontrolowac w ciazy....

No to niech Agness daje znac ;)

Ete ja tez wyprobuje sposoby na zgage, bo wytrzymac nie umiem juz...wczoraj wymioty a dzisiaj pali mnie jakbym zywy ogien miala w gardle.

Kurcze, porod marzenie szast prast i p sprawie :P

10 lata 10 miesiąc temu #837776 przez pala813
Domi ale jak czasem maluch zasadzi kopa w zebro to tez jest niemaly bol a czasem to nawe tchu brak :)
Darmag staramy sie trzymac :) mam nadzieje, ze u innych dziewczyn tez dobrze i maluchy sie uspokoily :)
MamaMikolaja juz duzo Ci nie zostalo, takie bole pewnie coraz czesciej beda, ja dzieki ktg nauczylam sie rozrozniac kiedy skurcz jest faktycznie skurczem:) zawsze to jakis pozytek :) jak bym byla w domu to tez wolalabym chyba w dzien zaczac rodzic.
Loca no to siedzcie sobie razem grzecznie ile trzeba:)
Baska tak ja juz pojutrze bede miec rozwiazana ciaze wyjdzie dwa tyg przed terminem ale 38 bedzie skonczony, zaczelam sie teraz stresowac, byla moja lekarka i gdybym miala skurcze co 10 a nawet 5 min (bo to tylko pietro podjechac) wtedy robimy wczesniej ale chcialabym dotrzymac juz do jej dyzuru. No dzieli nas miesiac ponad ale zobaczysz jak to zleci:) co do dentystow mam to samo, boje sie okropnie i poki nie czolgam sie po podlodze z bolu, nie ide. Wiem dziecinne podejscie ale strach jest jednak silniejszy:p
Ete no wlasnie mam tutaj tylko elektryczna o ona strasznie szarpie dziasla, miekka zostala w domu, nic wytrzymam duzo nie zostalo. Przypadek Twojej znajomej wskazuje, ze jednak mozna przeoczyc wlasny porod :) nie wyobrazam sobie tego:p Dobrze, ze u Moni w porzadku:) mam jednak nadzieje, ze w dwupaku juz nie wroce :p:D
Kojka dzieki za info od Agness, chcialabym zeby u niej tez bylo dobrze bo ma jeszcze czas. Wspolczuje zgagi, okropnie Cie meczy:(

10 lata 10 miesiąc temu #837788 przez annlu
cześć mamusie ! :)

Ohohoho... widzę, że sporo mam do nadrobienia... :O

Claudi
Piękne zdjęcie i jakie piękne łóżeczko :) Jeszcze tylko mieszkańca brak :)

Loca, Porto
Trzymajcie się kochane !

Domi
Super, że sprawa z tymi wymiarami się trochę rozjaśniła. Najważniejsze, że z maleństwem wszystko dobrze ! :) A to uparciuch, że siedzi sobie, ale może jeszcze się odwróci :) Trzymam kciuki, aby wszystko się ułożyło :)

Darmag
No tak, najważniejsze, aby młody był zadowolony z wypadu :) A co do coli - to ja też sobie wczoraj kupiłam małą puszeczkę, bo stwierdziłam, że muszę się teraz jeszcze napić, bo potem jak będziemy karmić to trzeba będzie uważać... :(
Ja też KTG jeszcze nie miałam, ale wydaje mi się, że do wtorku wytrzymam, bo wtedy mam wizytę z KTG :)
OOOO ! Ja właśnie też mam od paru dni poczucie mdłości... :(

marl3na
Super, że wszystko na wizycie w porządku :) Bardzo się cieszę :)

Loca
Ojj... ja też mam od paru dni trochę więcej takiego białego śluzu... :O i bądź tu człowieku mądry czy to to... ;/

Porto
Nie bój się. Wszystko będzie dobrze !!

Pala
Trzymaj się kochana !!

Ulisia
O jeny Ty też w szpitalu :O Trzymaj się tam !!

Ete
Oglądałam dzisiaj Twoje zdjęcia na facebooku i doszłam do 3 wniosków :)
1. Chyba lubisz pichcić :)
2. Chyba dużoooo podróżujesz i już dużo świata zobaczyłaś :)
3. Widać, że naprawdę jesteś szczęśliwa ze swoim facetem :)
Aż miło się patrzy na takie zdjęcia ! Cudowne są :)
No ja właśnie się obawiam tego, że przegapię ten najdłuższy moment skurczy itp. i dopiero dowiem się, że już jak trafię przez przypadek do szpitala i powiedzą mi, że już duże rozwarcie i można zaczynać... :O zobaczymy jak to będzie...

A ja wczoraj odebrałam te wyniki w kierunku GBS i : NIE WYKRYTO !! :)

A co do samopoczucia to nadal mi gorąco, nadal mam co jakiś czas skurcze, nacisk na dolne partie, mały jest aktywny w swoich godzinach... I od paru dni mnie jakoś mdli... A we wtorek mam wizytę z KTG to tak myślę, że wytrzymam do wtorku... :)

10 lata 10 miesiąc temu #837796 przez marl3na
Hej.

Ja dziś noc przespałam, ale jak wstawałam do toalety to jakoś mnie pobolewało podbrzusze. Mam nadzieję, że to tylko chwilowe.

Pala siedź lepiej w tym szpitalu (chociaż wiem jak tam się straaasznie czas dłuży), ale w razie czego jesteś pod opieką. Wytrzymasz jeszcze te 2 dni.

Ete też mam w planie stomatologa, ale coś mi się nie chce dzwonić i umawiać. Ale poród niespodziewany... Fajnie tak.

Annlu dobrze, że gbs na minusie. Ja idę po wynik w piątek.

Mamusie szpitalne trzymajcie się!! Musi być dobrze. Lepiej niech dzieciaczki jeszcze mieszkają u Was. :)

Miłego dnia :)

10 lata 10 miesiąc temu #837806 przez kojka-waw
Kurde a ja na chwilę oko zamknęłam i przykomarowałam B)

Loca co się bączkiem będziesz martwić, nie Ty pierwsza nie ostatnia go puściłaś przy kimś.
Jak leżałam w szpitalu to też tłumiłam bączki pod kołdrą, żeby nikt nie słyszał,
a później się modliłam, żeby akurat położna nie przyszła słuchać tętna dziecka
bo jakbym podniosła kołdrę to by pewnie zemdlała. :lol:

ete21 po migdałach u mnie zgaga się nasila.
A kminek......no cóż bez niego i tak daję czadu :silly:

10 lata 10 miesiąc temu #837809 przez ete21
:) Annlu cudnie że wynik ujemny:) przynajmniej cos na plus:) No mam jednak nadzieje, ze ani TY, ani reszta mam nie przegapi tego momentu!
O tak uwielbiam pichcić i wyobraż sobie, ze właśnie wynalazłam sobie przepis na mufinki drożdzowe z kruszonka i ciacha drożdzowe z kokosem:) A że w domku mam wszystkożerce to przyjemność gotować:) Podróże tak...głwnie uwielbiamy wspinaczki po górach (Karkonosze to nasz azyl)nie wspomne o Zakopanem Zimą... Jak co najmniej 2 razy w roku nie jesteśmy w górach to dopada nas choroba...już planujemy w sierpniu z maluchem wycieczkę tym razem w Góry Stołowe:) I fakt jestem szczęśliwa, choć jak w każdym związku czy później małżeństwie były złe i dobre chwile...
Annlu a Ty to chyba masz jakieś "egzotyczne" korzenie co?i romantyczną duszę!

Marlena a Ty umów się do stomatologa, bo jak maleństwo pojawi sie na świecie to nie będziesz miec na to czasu!

To lecę do kuchni:) Ale spokojnie dziś nie poparzę sobie brody i innych części ciała, ale i tak skuszę się na coś gorącego!

10 lata 10 miesiąc temu #837810 przez darmag21
Hej mamusie, mi te bole przeszly i juz lepiej sie czuje, moze sie cos szykuje, a trwac to moze troche czasu...jednak organizm z dnia na dzien sie nie przygotuje , wydaje mi sie ze ten 9 miesiac wlasie na tym polega.

Loca, to odruch bezwarunkowy, nie przejmuj sie, kobiety w ciazy chyba wiedza ze to normalne, u mnie jest tak, ze w nocy jak przekrece sie na plecy choc na 2 minuty to przez ten caly ucisk na jelita to bez bonczka sie nie obejdzie.

Pala, szczerze zazdroszcze ci ze juz bedziesz lada dzien po wszytskim.

A ten porod z zaskoczenia z jednej strony dobrze bo sie nie nacierpiala dziewczyna ale z drugiej str, nie potrafie sobie tego wyobrazic, jak widac, kazdy porod inny.

Ide teraz ogarnac skoro mi lepiej, bo lezalam, lezalam...i nic nie zrobilam.

10 lata 10 miesiąc temu #837817 przez roma4
Witam się i ja , dzisiaj trochę pózno jak na mnie ale po przedszkolu postanowiłam trochę dom ogarnąć tak mnie jakoś natchnęło

Ulisia powodzenia w szpitalu , będzie wszystko dobrze :)

Porto dobrze,że masz za sobą noc przespaną pewnie jak Cię ustabilizują to wypuszczą z lekami do domu

Pala ja tak myślałam ,ze już do piątku nie wyjdziesz tylko dopiero z dzidziusiem super :)

Kojka moze kaszel to objaw przeziębienia? moja mała kaszle tylko w nocy i ja się budze wa w dzień okaz zdrowia .Dzięki o info od Agness , trzymam kciuki za jej dzisiejszą wizytę

Darmag ja też nie dużo już jej w porównaniu do poprzednich tygodni ,a co do Twojego samopoczucia to moze też coś sie u Ciebie zaczyna? Ty już 37 zaczynasz prawda?

Ete ja też mam wizytę u dentysty jedną w sobotę a jedną we wtorek na panicznie sie boję no ale postanowiłam przed porodem wszystkie zęby poleczyć a zostały dwa. Dzięki za info od Moni pozdrwiam. a co do tej historii którą napisałaś też bym tak chciała urodzić ....

Loca ,że lekarze są dobrej myśli i do terminu do czekasz przynajmniej dzidziuś podrośnie, a co do bączków na to nie ma wpływu jest taki ucisk ,ze ciężko nad tym zapanować

Baśka też miała skurcze w łydki na szczęście już mi minęły , ale w nocy to był ból ....

Anula fajnie ,ze wyniki masz dobre to najważniejsze

Domi no to masz inne odczucia bo Twój maluch ma nogi na dole to musi tam kopać....

10 lata 10 miesiąc temu #837854 przez darmag21
Tak Roma dzis zaczynam 37 t.
Dzis chociaz dobra wiadomosc uslyszalam od meza, bo w piatek przyjezdza a pojedzie dopiero we wtorek pod wieczor, wiec weekend mi sie przedluzy :lol:

Annlu fajnie ze wyniki sa oki, ja swoje dopiero poznam na wizycie.

Ete po zdjeciach tez stwierdzilam ze musisz byc milosniczka gor i w ogole podrozowania.

Dziewczyny dajcie mi kopa na zaped bo normalnie nie do zycia jestem.

10 lata 10 miesiąc temu #837859 przez kojka-waw
Darmag masz kopa i weź się do roboty.

Ja dzisiaj ograniczam się do mycia garów i zamiatania.
I chyba na tym poprzestanę:-)

10 lata 10 miesiąc temu - 10 lata 10 miesiąc temu #837863 przez ete21
Darmag dobrze, że w miarę lepiej się czujesz:) Na suwaczku masz 36 tzn że leci 37 tydzień? To skoro ja mam 37 dziś to leci mi 38 dobrze kumam? Strach się bać! Szczerze mówiąc to kocham też słońce i piasek pod stopami, ale ogólnie nie potrafię za długo usiedzieć w jednym miejscu...To łap kopa!!!

Roma będzie git u zębologa :) Ja miałam wszytskie ząbki poleczone ale z moim szczęściem wiedziałam, ze coś się wydarzy...Damy radę!Mówią, ze chcieć to móc, więc kto wie jaki poród Ci się szykuje, na szczęście każda ciąża jest inna więc może i tym razem nie będzie masakry z Twoim porodem!

A ja czekam aż mi drożdze zaczną pracować:) W ogóle uwielbiam smak drożdży tyle że teraz to nie bardzo no i potem pół dnia mi sie odbija...ble...

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka