- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Marcówki 2014
Marcówki 2014
- darmag21
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Życie jest wielkim cudem
Jestrm dzis nie do zycia ale jakos musze sie z tegi lozka pozbierac i sniadanko zjesc i zakupy zrobic.
Domi usmialam sie wczoraj bo mowil rozne rzeczy powazne i smieszne, np: Oli, mama jest fajna, super, ale jak sie ze zlosci to jest gorsza od gliny, hehe... nie wiem z kad dzieci maja takie pomysly.
Super ze mama jest i pomoze, ja tez jestem zdania ze nie ma nic wazniejszego i cenniejszego od zdrowego dziecka, nie raz sluszalam ... ooo szoda ze nie dziewczynka, to mnie szlak trafia ja jestem bardzo zadowolona ze udalo mi sie zajsc w ciaze, i teraz czekac na rozwiazanie, ale ludzie maja jakies dziwne stereotypy.
Roma mi sie konczy dwutygodniowy luz, wiec sama nie bedziesz z tym porannym wstawaniem do przedszkola, szybko to zlecialo.
Pala, na pewno bedzie wszystko dobrze. Kciuki kazda trzyma i czekamy na relacje.
Przepraszam za bledy ale z tel pisze.
Milego dnia.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
- Otrzymane podziękowania: 1
Pala, trzymamy kciuki bedzie wszystko dobrze i czekamy na informacje co i jak
Domi, pewnie ze sie ulozy dzieciaczki beda zdrowee i szczesliwe, ciesze sie ze na renozansie wszystko wyszlo ok i ze jestes juz spokojna
Darmag, mnie to dzisiaj strasznie bola biodra, spac nie moglam bo szal byl dzisiaj wszystkie rodza
Ja dzisaj dostalam czopek i czekam moze ruszy to moje zaparcie zobaczymy, ordynator powiedzial ze mam sie szykowac na dlugie lezenie, ciagle mialam nadzieje ze za dwa tyg wyjde, ale nie zapowiada sie na to..
A co tam reszty mam?
- Porto1987
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 17
Wczoraj już wyszłyśmy do domku ale mamy bezwzględne leżenie, leki na skurcze i luteinka dopochwowo i mocny magnez. Ordynator kazał wytrzymać do końca lutego. Po wyjściu ze szpitala jeszcze podeszłam do lekarza mojego i sobie z nim pogadałam
Loca ja też miałam problem z załatwieniem się i mąż mi kiwi przynosił
- baska007 2
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Dzieki za miłe słowa:) Mam nadzieję że to okaże się tylko zwykłą opuchlizną
Roma a no rosną dzieciaczki moment. Jeszcze niedawno bałam się wziąść bez na ręce moją chrześniaczke bo była taka maleńka, a teraz juz 3,5 roku ma, a ja sama będę miała takie maleństwo
Ete staram się duzo pić, piję kilka róznych herbat dziennie, nie raz kakao czy mleko no i wode mineralną, do łazienki też latam co chwila.
Dziis rano jak sie na czczo zważyłam to miałam dwa kilo mniej niż przed spaniem Ale jak obrączkę próbowałam założyć to róznicy nie widzę :/ Na mały palec jest dobra
Powodzenia u stomatologa
Pala będzie dobrze Daj znać jak tylko będziesz czuła się na siłach
Domi to fajnie że już masz mame przy sobie Na pewno dużo Ci pomoże i teraz takie wsparcie jak najbardziej mile widziane
To jest fakt że nasze podejście się zmienia, nadal boję sie porodu, ale nie myślę o tym już tak jak wcześniej, jeśli o wagę chodzi czy rozstepy to też straciły na znaczeniu, teraz najważniejsze żeby maleństwo było zdrowe
Darmag too oszczędzaj się dziś i wygrzej pod kocem w miarę możliwości.
Loca szkoda że tak długo musisz zostać w szpitalu, ale najważniejsze że jesteś pod opieką Wszystko będzie dobrze Najważniejsze żeby Mikołaj za szybko nie wyszedł
Porto to leż i nic nie rób
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
DOMI WIEDZIAŁAM, ŻE Z DZIDZIĄ WSZYSTKO BĘDZIE DOBRZE,
NA PEWNO LEPIEJ JUŻ SIĘ CZUJESZ WIEDZĄC, ŻE WSZYSTKO JEST OK.
DARMAG NIE DOBRZE, ŻE CIĘ PRZEWIAŁO.
MUSISZ NA SIEBIE UWAŻAĆ. MOŻE KTOŚ CIĘ NATRZE NA NOC
JAKĄŚ MAŚCIĄ ROZGRZEWAJĄCĄ?
LOCA NA ZAPARCIA POMAGA TEŻ SZKLANKA CIEPŁEJ WODY NA CZCZO.
JA PO HEKTOLITRACH WYPITEGO DZIENNIE MLEKA NIE MAM JUŻ PROBLEMÓW Z ZAPARCIAMI,
TERAZ CHYBA W DRUGĄ STRONĘ
WSZYSTKIM DZIEWCZYNOM, KTÓRE MAJĄ DZISIAJ WIZYTY ŻYCZĘ POWODZENIA.
JA BYŁAM RANO NA BADANIACH, ODDAŁAM KREW I MOCZ.
MIAŁAM TEŻ USG - MAŁY WAŻY 3084G
W DWA TYGODNIU PRZYBRAŁ PRAWIE 600G, SZOK.
IDĘ WMUSIĆ JAKIEŚ ŚNIADANIE I WRACAM DO WAS, PÓKI MAM JESZCZE Z CZEGO PISAĆ.
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
Piekna waga maluszka, super wam te dzieci rosna, to tylko moje jakies takie male
Porto, ja to musze chyba te zaparcia przetrwac, w koncu mnie ruszy
Fajnie, ze juz w domku jestescie, ja ciekawa jestem czy mam faktycznie takie zagrozenie porodem, czy chca mnie tak potrzymac dla zasady no nic w pn pewnie sie czegos dowiem wiecej bo juz dzisiaj to nie ma na co liczyc.
- marl3na
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Siedzę właśnie w poczekalni u dentysty, bo w nocy zęby bolały. Okazało się że to dziąsła. Czyli kolejna ciazowa przypadłość. Będę musiała plukac rumiankiem. Dobrze że mąż miał umowioną wizytę i się z nim zabrałam. Mała strasznie szalała na fotelu.
Ete film nawet fajny. Śmieszne wątki o tatusiach więc się troszkę posmialiśmy.
Domi super że wszystko w porządku. I fajnie że pomoc przyjechała. A my korzystamy póki można. Woleliśmy jechać wczoraj bo dziś pewnie będzie tłoczno.
Darmag dobrze jakby bóle przeszły. Jeszcze zawiania Ci brakowało... Proboj jakoś rozgrzać plecki.
Porto leż i odpoczywaj
Pala trzymaj się i powodzenia!
Miłego dnia
- ete21
- Wylogowany
- gadatliwa
- W życiu zawsze trzeba walczyć do końca
- Otrzymane podziękowania: 10
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pala, jesteśmy z Tobą duchem, trzymaj się kochana. Ja oczywiście się wzruszyłam jak sobie pomyślałam, że już niedługo (a może nawet w tej chwili) masz malutką przy sobie
Domi faktycznie tak jest, że z czasem bardziej martwimy się o maleństwa niż np. o to, że będzie nas bolało przy porodzie. Ale to znaczy, że będziemy dobrymi mamami. A dzisiaj zostałam znowu skopana dosyć boleśnie w żebro i tak sobie o Tobie pomyślałam, że Twój maluch wciska Ci tam główkę, współczuję
Roma, trzymam kciuki za wizytę, powodzenia
Ete, ja bym się na tym etapie ciąży nie odważyła na zębologa . bałabym się, że mały mnie kopnie i podskoczę tak, że pan doktor wyrwie niechcąco jakiegoś zęba A mój mąż twierdzi, żeby nie iść, bo ze stresu jeszcze urodzę, dlatego przekładam wizytę po porodzie, mam nadzieję, że znajdę chwilę. Póki co nic mi nie dokucza. Powodzenia!
Darmag, ale Twój synek jest kochany, że tak o Tobie mówi. A z tym gliną się uśmiałam. Zła mamusia a z ludźmi rzeczywiście tak jest, że mają jakieś dziwne stereotypy i wyobrażenia. Mnie to wkurza, jak moje koleżanki, które nie mają jeszcze dzieci myślą, że zajście w ciąże to kwestia miesiąca i że jak się zdecydują to bez problemu od razu zajdą. A znają moją historię. Staraliśmy się „tylko” rok, ale dla mnie to była wieczność.. A życie jest pod tym względem tak nieprzewidywalne, że szok i najważniejsze zdrowie dzidzi, a nie np. płeć…
Loca, oby pobyt w szpitalu Ci szybko zleciał.
Porto, do końca lutego już tylko (wiem, że dla Ciebie aż) 2 tygodnie. Minie raz, dwa…a na zaparcia kiwi pomaga? Muszę wypróbować
Baska, najbardziej prawidłowa waga jest rano i właśnie wtedy należy się ważyć. A masz problemy z ciśnieniem? Jak Twoje wyniki badań? Na pewno to tylko ciążowa opuchlizna.
Kojka, mój maluch też 3 kg waży mam do porodu jakieś 3 tygodnie i mam nadzieję, że nie będzie przybierał z takim rozmachem na wadze, bo chce rodzić sn.
a ja dziś mam w zamiarze zrobić ciasto. jutro jedziemy do rodziców, nie byłam w domu od świąt i strasznie się cieszę, że jedziemy i dlatego będzie ciacho
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
Marlena, dobrze ze zalatwilas dentyste, bo ja nie zdazylam na wizyte i raczej juz nie zdaze przed porodem.
Ete, ja juz wszystkiego probuje jak mnie zaklei to koniec, moj organizm nie lubi obcych kiblow "dupny" problem heheh sie usmialam
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- kojka-waw
- Wylogowany
- rozmowna
dobry obrazek, muszę go swojemu pokazać bo mi nigdy nie wierzy, że mój bąk pachnie a nie zwala z nóg
- Loca
- Wylogowany
- gadatliwa
MamaMikolaja, ale bym sobie serniczka zjadla, tak o ciescie napisalas i naszla mnie ochota
To juz chyba wiekszosc maluchow wazy ponad 2500 g?
- MamaMikołaja
- Wylogowany
- pierwsze słowa