- Otrzymane podziękowania: 35
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Anulka – chlopaki wytrzymają , a powiedz ty nadal nie wiesz co tam nosisz?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
- Otrzymane podziękowania: 0
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Widzę, że nadal na tapecie temat wyprawek i sprzętów przydatnych dla maluszka i tych mniej przydatnych.
Mnie się jeszcze nie chce o tym myśleć,ale niebawem będę musiała zacząć.
Byłam wczoraj u ginekologa i wyobraźcie sobie zrobił mi USG. A ja specjalnie nie zabrałam ze sobą męża, bo byłam pewna, że nie będzie go robił Trudno się mówi. Pójdzie kolejnym razem.
Otóż. Mały jest na pewno chłopcem Waży 1300 gram. Obrócił się już główką w dół i jest bardzo nisko, bo nawet ginek nie mógł się początkowo dokładnie przyjrzeć główce, bo taki wciśnięty był w moje (powiedzmy sobie szczerze) KROCZE Z tego co widać na USG maluszek jest zdrowy. Serduszko, inne narządy wewnętrzne ok, główka, pozostałe części ciała na właściwym miejscu. Mały rozwija się jakbym była w 30 tc także rozbieżność między moimi wyliczeniami a wyliczeniami USG jest kilkudniowa.
Kamień z serca...
Mimo tych radosnych wieści ciągle mam jakąś deprechę ciążową i wiem, że przez to nic mi się nie chce. Nie chce mi się zająć wyprawką dla maluszka, nie chce mi się zająć czymkolwiek.
Dziś muszę zebrać się do kupy i iść do przedszkola zapytać czy jest szansa, że przyjmą Celinkę, potem do weterynarza, bo muszę kotu obciąć jajka .... zaś wydatek.... Ech...
Odezwę się jeszcze. Pozdrawiam.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Ja to checi mam wiele ale brak czasu, niestety
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Asiu, no właśnie, coś Anulka dawno się nie odzywała.
Ja mam coś takiego, że mam do południa energię, coś tam porobię, zakupy, pranie, obiad, ale marnuje jej sporo na internet, a po obiadku to nie odrywam się prawie z kanapy. Dopiero jak trzeba iść spać to ja stwierdzam, że trzeba posprzątać albo cosik i wtedy jeszcze coś czasem zrobię.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Anulka szpitale nie kojarzą nam się za dobrze, ale dobrze, że lekarz zlecił dodatkowe badania, pobędziesz tam kilka dni i wyjdziesz spokojniejsza :)a chłopaki na pewno dadzą sobie radę.
Gabi różnie czujemy ruchy dzidziusia może miał czkawkę i stąd takie dziwne odczucia u Ciebie.
Renata ale Twój mały jest już duży u Ciebie to naprawdę już z górki. Wygoń tą deprechę z domu, przecież masz się czym cieszyć i powtarzaj to sobie wciąż. Pociesz się, że inny mają gorzej i jeszcze ten biedny kot, którego zamierzasz pozbawić męskości
Asia a nie możesz już trochę zwolnić w tej pracy? iem, że łatwo się mówi, ale na tym etapie ciąży to już pora na niewielki odpoczynek
U mnie jest czas, chęci tylko sił brak, te skoki cukru mnie osłabiają Dziś poszłam do laboratorium, przede mną 15 osób, nawet nie pytam czy mnie przepuszczą. Na drzwiach kartka, że oddanie moczu do analizy bez kolejki pomiędzy pacjentami, więc wchodzę z tymi siuśkami i mówię pani, że jestem w ciąży, na czczo i mam cukrzycę i jak postoję w tej kolejce, to mi cukier tak spadnie bez jedzenia, że zemdleję. A ona na to, że niestety ludzie nie chcą przepuszczać, ja rozumiem, że nie chcą, ale to chyba oni powinni mieś jakoś uregulowane, że np. 2 pacjentów zwykłych 1 ciężarna, albo jakoś tak. W każdym razie pani powiedziała, że jak tylko morfologia, to nie muszę być na czczo i żebym poszła do domu, zjadła śniadanie i wróciła ok. 11 jak będzie mniej ludzi.
Od wczoraj mała jak mnie kopnie tak baaardzo nisko, to czuję taki ostry przeszywający ból w dole brzucha, tak po środki i myślę sobie, że to gdzieś w okolicy szyjki macicy i trochę mnie to niepokoi, że może ten ból oznacza skracanie się szyjki.
Któraś tak miała???
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Może Franuś czkawke miał?
Renata super! a kiedy właśnie maluchy się przekręcają? Mój wczoraj wieczorem mnie zaskoczył bo pierwszy raz czułam że przejechał po brzuchu dupką albo plecami pierwsze co mi przyszło do głowy to to że zmienia pozycję
Biedny kotek
Anulka na pewno wszystko dobrze. Daj znać jak tylko coś będziesz wiedziała
Surenka poszukaj czegoś jeszcze, jak mają takie podejście to lepiej nie czekać bo jeszcze nic z tego nie wyjdzie. A jak byś nic nie znalazła to wtedy będziesz na nich liczyć.
Ewelkaja tak mam, nie codziennie więc nie wiem jak to z nim teraz jest ale czuje takie kopniaki nisko. Myślałam to samo co ty ale jak byłam w pt u gin to nic niepokojącego nie zauważyła, mówiła że macica na odpowiedniej wysokości więc chyba dobrze.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Może znacie jakiś dobry zamiennik.
- Anulla87
- Wylogowany
- gaworzenie
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=65804 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=65758 [/url]
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Aha! I nie powinno się stosować aparatów na katar tylko zwykłą gruszkę. Te aparaty wszędzie na świecie są zakazane, bo mogą zrobić krzywdę dziecku. Tylko w Polsce można je kupić bez problemu!
moja mama jest pediatra i to ona poleca to na katarek.mowi ze dzieki temu katar jest sciagany dokladnie i ze dzieci zadko maja zapalenie oskrzeli. a normalnie zwykly katar zle odciagany moze miec takie wlasnie powikłania. poza tym podobno gruszka jest nieciekawym sprzetem ale sie nie wypowiem bo nieuzywalam. od razu mi ja odradzono i tyle.tymczasem fakt, robimy jak nam podpowiada sumienie. a ja jrstem pewna ze bardziej dzie ku pomagam jak szkodze.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
A co do "trzepotania" Franka to zastanawiałam się czy może nie bawił się pępowiną i ona tak trzepotała ...
I nawiążę jeszcze do ruchów naszych dzieci. Ja zawsze myślałam, że kopanie dziecka czuje się tylko na powierzchni brzucha, a tymczasem ja Franka czuję w całym środku! Czasami kopnie mnie właśnie w okolicach dołu, czasami jakby w plecy, a czasami jakby w ... tyłek Już wiem, że będzie mi tego uczucia brakować, gdy już się urodzi
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
A co do "trzepotania" Franka to zastanawiałam się czy może nie bawił się pępowiną i ona tak trzepotała ...
I nawiążę jeszcze do ruchów naszych dzieci. Ja zawsze myślałam, że kopanie dziecka czuje się tylko na powierzchni brzucha, a tymczasem ja Franka czuję w całym środku! Czasami kopnie mnie właśnie w okolicach dołu, czasami jakby w plecy, a czasami jakby w ... tyłek Już wiem, że będzie mi tego uczucia brakować, gdy już się urodzi
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Gabi jedno i drugie jest aspiratorem, jedno i drugie działa podobnie z tym wyjątkiem że jedno obsługuje dorosły a inne "odkurzacz" Sądze, że krzywde można tym zrobić tylko z premedytacją, wiadomo z małym dzieckiem obchodzimy się delikatnie, nawet wciągając gluty Przy mocniejszym wciągnięciu można się ich co najwyżej nałykać Takie właśnie mój miał przykre doznania
Szukam coś o tym żelazie, nie znalazłam nic Megi jak znam życie Ty coś doradzisz z tabletami