- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Nawiajązując do tych urządzań do wyciągania kataru, wszyscy znajomi używali Fridy, jedni mieli to do odkurzacza i byli zachwyceni, że wreszcie coś działa. Dodam, że dzieciom nic się nie stało
Tolad, ja jestem trochę w tych tematach, ale w kwestiach zajęć niestety się nie orientuję
Byłam dziś na glukozie, generalnie wypiłam bez problemu(z cytryną), gorzej było potem, taki posmak w buzi jakbym zjadła na raz kilo cukru A najgorzej to było jak po ostatnim pobraniu zjadłam kanapkę, zrobiło mi się niedobrze, brzuch rozbolał i wszystko stało w gardle. Na szczęście przeszło po kilku godzinach i wreszcie za chwilę coś zjem. A, no i po drugim pobraniu(po wkłuciu w dwie ręce bo żył nie mogła znaleźć) jakoś mnie osłabiło, że po wejściu po schodach się przewróciłam, na szczęście nic się nie stało. Ale i tak spoko to przeszłam, dziewczyna po mnie zwymiotowała
Ludzie w kolejkach - oj dziś to mogłam sobie poobserwować Przy pierwszym podejściu czekałam na wejście(nikt nie przepuścił), aż przyszła też jakaś ciężarówka, która mnie uświadomiła, że na cukier poza kolejnością. Ale oczywiście jak próbowałam wejść to jakiś koleś chciał się wbić bo był w kolejce(a słyszał rozmowę innych kobiet"jak na cukier, to bez kolejki"), zlinczowała go młoda kobieta, która jak się później okazało, niedawno urodziła i czuła blusa do ciężarnych Przy drugim wejściu grzecznie uprzedziłam z 15 min przed wejściem, że o danej godzinie muszę wejść i nie było problemu, pan mnie przepuścił, chociaż wcześniej też przepuścił matkę z dziećmi. Ale była jedna akcja - kolejka gigant, czekało kilka młodych, kilka starszych osób i dwie matki z dziećmi. No i w między czasie jakaś pielęgniarka weszła do gabinetu to powiedziała tam, że czekają matki z dziećmi i żeby wywołali je. Jakaś starsza baba to tej pielęgniarki, że ona ma 85 lat i nie ma siły i żeby bez kolejki weszła(a było kilka starszych osób w kolejce, a ona na prawdę nie wyglądała najgorzej). No i jak ktoś wyszedł to wywołali matki z dziećmi, a tamta baba się wepchnęła siłą do gabinetu. Ludzie wkurzeni, bo w końcu z gabinetu nie chcieli jej wywoływać, inni starsi też czekają, a matki z dziećmi i tak musiały przez nią czekać chociaż były wywołane. Ostatnim razem też uprzedziłam, że na cukier i czy mogę wejść, pan mnie przepuścił. Ale powiem Wam, że niemiło tak się prosić, niby jest informacja, że bez kolejki, ale i tak ludzie dziwnie patrzą, są wyjątki co się uśmiechną i przepuszczą, a tak generalnie debaty "to co z tego, że cukier", inni tłumaczą, że pobrania muszą być co 2 godziny więc od 7 do 10 mogliby się nie wyrobić gdyby stali w kolejce, no ale i tak nie każdy to kuma. Dobrze, że mam to już za sobą. Jutro muszę iść na morfologię(długa historia, ostatecznie mi jej dziś nie pobrali), idę do siebie i nie mam zamiaru się nikogo prosić o przepuszczenie
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Anulla87
- Wylogowany
- gaworzenie
Kupiłam już część ciuszków, większość w szmateksie, kilka w sklepie a po wypraniu nie widze róznicy. Te ze szmateksu nie mają śladów uzytkowania, wybierałam takie które wogóle nie były zniszczone, zauwazyłam że dużo jest takich firm jak H&M, Next gdzie gatunkowo są super. Nie mam mani na odzież oryginalną, sama sie oryginalnie nie ubieram ale jak były ciuszki super gatunkowo to kupiłam i nie żałuje. Piorę w Loveli. Nie wiem jak u Was ale u nas 1,5 kg proszku Lovela kosztuje 22zł, wydaje mi się że dużo.
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=65804 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=65758 [/url]
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
My planujemy mieć w sypialni białe meble, a Franek będzie miał osobny pokój więc u niego nie chcę też dawać białych mebli, myślę o czymś ciemniejszym. Salon z kolei mamy też w wenge więc prawdopodobnie u Franka zrobię coś pośrodku
A co do ciuszków uzywanych, czy to ze szmateksu czy od kogoś to słyszałam, że jest to bardzo dobre rozwiązanie przede wszystkim dlatego, że sprane ciuszki mają już spłukane wszystkie chemikalia i te środki, którymi spryskują odzież jak jest nowa, a które mogą uczulać dziecko.
I chyba już pisałam, ale słyszałam, że do prania najlepiej używać platków mydlanych z tego względu, że dzieci nie mają na nie uczulenia. Z tego co wiem to ich dodatkowym atutem jest tez cena
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Całe szczęście, że nic Ci się na tych schodach nie stało!
Anulla też bardzo mi się podobają białe i też jak Italia nie mogę sobie niestety na takie pozwolić
Cene tego proszko mam podobną w markecie niedaleko. Kupiłam Dzidziusia z polecenia znajomej, Cena nieco wyższa jak za ten Twój i 3kg ale nie sprawdzałam jeszcze.
Gabi myslę, że zestaw jest dobrą opcją. Na pewno więcej zapłacisz za każdą rzecz oddzielnie, a tak chociaż przesyłke masz z głowy. Jedna paczka i jedna kwota.
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
tolad, no powiem ci ze niezlejakby ci zabieraka za duzo, ale w takim razie co by z tym robila?
- Anulla87
- Wylogowany
- gaworzenie
Niektóre z Was już po glukozie, a mnie to badanie czeka ok 20 stycznia, wizytę u ginekologa mam 24 stycznia więc zrobię kilka dni przed nią. Boję się jak to będzie ale mam nadzieję że dam radę.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
No to skoro mówicie, że zestaw się opłaca to pozostało mi jedynie przekabacić męża
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
A powiedzcie jak z ochraniaczami na łóżeczko? Macie na całe czy tylko część od strony głowy? W zestawie mam tylko na część i myślę że chyba to za mało.
Tweety wygląda to tak, że ona sobie odlicza od składek ZUS te sumy, płaci mniej. Nie sądze aby to było świadome. My razem prowadziłyśmy całe biuro ale kwestie kadrowe były w rękach firmy zleconej przez góre, jeśli mnie rąbie to nie specjalnie... mam nadzieje.
Ahh glukoza, jutro wyniki mamy dziewczęta No nie wszystkie
- Anulla87
- Wylogowany
- gaworzenie
Też zastanawiałam się nad kompletem 14 elementów. Śliczne są takie zestawy ale mój mąż nie chce baldachimów. Twierdzi że jego syn nie musi mieć słodkich dodatków bo to facet:D:D GabiSBB życzę powodzenia w przekabacaniu męża ; mój nie ulegnie wiec trudno.
Kobietki mogę Wam polecić aptekę internetową z której zamawialiśmy nie tylko lekarstwa dla nas i dla Małego. www.aptekagemini.pl/ Porównując ceny np za witaminy które biorą PregnaPlus to miedzy tą internetową apteką a apteką stacjonarną u nas to MASAKRA - nawet 15-20zł na opakowaniu. Mają krótki czas realizacji, często też promocje.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- kwietniowa_mama
- Wylogowany
- gaworzenie
Witajcie też nowe Mamy Kwietniowe:). Nie przeczytałam wszystkich wcześniejszych postów, bo od rana siedziałam w przychodni- pobieranie krwi, glukoza i znowu pobieranie krwi po 2h...Smak glukozy heh istny ulepek . Nie podpasował mi specjalnie. Prawie zwymiotowałam, ale dotrwałam do końca-, dla dzidziusia wszystko się wytrzyma:) Wyniki dostałam tego samego dnia i jeszcze mieszczę się w granicach normy -na szczęście:), ale muszę uważać na to co jem i ile bo po obciążeniu tym świństwem wyszło 135.
Mieliśmy dziś także USG, więc dzień pełny emocji, bo dowiedzieliśmy się co w brzuszku siedzi i będzie SYN:) Kwiecień został zdominowany przez siusiaki
- Italia
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Kwietniowa, gratulacje Kolejny synek
Dziewczyny, czy dla maluszka (0-3 mies) warto kupić body z krótkim rękawkiem i bluzeczki, ale bez guzików na górze? Koleżanka mi dziś sporo tego wyszperała w lumpie, tylko właśnie nie wiem na ile to praktyczne.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Więcej dowiem się jutro.
Kwietniowa gratuluję! Super, same siusiaki
- [email protected]
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna