- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
A skoro jesteśmy przy prawnych sprawach to może któraś z Was się orientuje, jak to jest w sytuacji, gdy umowa o pracę kończy mi się z dniem porodu. Chodzi mi o to czy równiez przysługuje mi rok macierzyńskiego?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
malec oj pewnie Ci się wywinie na drugą strone
Haa mój NieMąż właśnie się mne spytał czy jest forum tatusiów kwietniowych Ciekawość go zżera co tu piszę, a ma zakaz czytania i chciał by jakeś forum dla siebie
Gabi dokładnie tego samego dnia Ci się kończy? Kiepsko, chyba najlepiej jakbyś chociaż dzień wcześniej urodziła, wtedy się łapiesz, a tak to nie wiem.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tolad, jak to odlicza od składek Zus? Przecież na zasiłku składek się nie płaci, wypłatę pomniejsza się od brutta o 13,71%(czyli tyle, ile by było składek normalnie) i do wypłaty wychodzi różnica pomniejszona o podatek(w ogólnym skrócie).
Kwietniowa, gratulacje Kolejny synek
Dziewczyny, czy dla maluszka (0-3 mies) warto kupić body z krótkim rękawkiem i bluzeczki, ale bez guzików na górze? Koleżanka mi dziś sporo tego wyszperała w lumpie, tylko właśnie nie wiem na ile to praktyczne.
wedlug mnie malo praktyczne, nie zakladalam bluzeczek takiemu maluchoi
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Gabi zeby przyslugiwal Ci macierzynski musisz w dniu zakonczenia umowy byc conajmniej w 3 miesiacu ciazy, wiec w Twoim przypadku jak najbardziej bedziesz miala rok macierzynskiego.
hmmm nie do konca. jesli jestes w ciazy i konczy sie umowa to pracodawca MUSI go przedluzyc do dnia porodu, a potem juz nie i chyba wtedy nie ma macierzynskiego. pytanie co jak urodzisz wczesniej albo tego samego dnia. wydaje mi się ze wystarczy 1 dzien i juz masz pelny macierzynski. poszperaj na innych forach
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- kwietniowa_mama
- Wylogowany
- gaworzenie
tolad mój też podgląda forum, ale niestety nie namówię go uczestniczenie w forum dla tatusiów a faktycznie byłby to niezły pomysl, może mógłby sie wygadać na swoją "wiecznie sfrustrowaną i spanikowaną" ciążą nieżonę :-P
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
Przetestowałam poduszkę ciążową i...w końcu się wyspałam ;D
Na temat wyprawki i przydatności niektórych rzeczy nie jestem w stanie się wypowiedzieć bo Adaś będzie moim pierwszym dzieckiem i nie wiem co jest potrzebne a co nie Ale chętnie skorzystam z rad doświadczonych mamusiek ;D
- kwietniowa_mama
- Wylogowany
- gaworzenie
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
malec_m mnie dziś też bardzo boli pępek rozciąga się chyba ale nie miłe uczucie
Byłam dziś w Askot naoglądałam się że szok i powiem Wam, że gdybym miała kupić całą wyprawkę nową to musiałabym szykować niezłą kasę ale na szczęście nie muszę bo dużo rzeczy dostałam już od mojej siostry mam je w domu teraz tylko kupić proszek wcześniej używałam lovele i chyba teraz też na niego się zdecyduję i muszę zabrać się za pranie i prasowanie ale czy to nie jest za wcześnie na pranie???
Dziewczyny śliczne macie te brzuszki jak zrobię zdjęcie to w chwili wolnej podeślę Wam mojego wielkoluda. wczoraj byłam u pediatria z synem i jego lekarka zapytała czy dobrze mi wyliczyli termin porodu bo po wielkości brzucha wyglądam jak bym szykowała się do porodu a to jeszcze ponad 3 miesiące
Anulla śliczne łóżeczko i wózek i powiem Ci że zazdroszczę ci że już wybrałaś bo ja jakoś nie mogę się zdecydować a dziś w sklepie typowałam te same wózki co Ty
Italia raczej są nie praktyczne takie bluzeczki najlepiej kupować takie, które mają zatrzaski guziczki lub zakładki bo wygodniej się je ubiera
- Anulla87
- Wylogowany
- gaworzenie
Ojj to wstawanie na siku.... jak się obudzę w nocy to godzina, półtorej męczenia się żeby zasnąć. Później muszę w dzień odsypiać. Ale najważniejszą są nasze Maluszki, dla nich nawet wstawanie w nocy na siku nie jest straszne. Myśmy starali się o Dzidzulka 4 lata więc nawet nie myślę narzekać na dolegliwości ciążowe.
Co sądzicie dziewczyny o pieluszkach wielorazowych tego typu? ma któraś. jakieś doświadczenia. Poczytałam sporo o nich i mam mieszane uczucia. Wiadomo że na poczatku pampersy 1-2 miesiąc, ale później mamy polecają., że pupa się nie odparza, że zdrowsze niż pampersy. Minus że trzeba prać takie pieuszki wkłady do nich.Chciałabym wiedziec jakie jest Wasze zdanie na ten temat.
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=65804 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=65758 [/url]
- Anulla87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Anulla też dziś czytałam na temat tych pieluch i też się zastanawiałam nad kupnem ich ale chętnie posłucham opinii mam, które używały. Ale taką zasikaną pieluszkę można włożyć do pralki ale kupę najpierw trzeba by było sprać także po tym kątem mam mieszane uczucia
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Anulla87
- Wylogowany
- gaworzenie
Jeśli chodzi o wózek to ja wybierałam kolor i ogólny wygląd mąż sprawdzał stan techniczny:D jak coś będzie nie tak z amortyzatorami to mam na kogo zrzucić winę:D
Wózek mamy mieć w domu w przyszłym tygodniu, napiszę wtedy co się dzieje jak się naciska czy bardzo skacze. Jest tyle modeli wzorów i kolorów wózków, że głowa mała. Podobał nam się firmy JEDO ale droższy niestety.