BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #818646 przez GabiSBB
Ja jutro mam wizytę, dowiem się jakie są wyniki cukru no i może zrobi mi USG to podejrzę mojego syneczka :) Dziś czułam jak kopie niemal pod biustem, więc możliwe że też się obrócił i prostował sobie nóżki :) Tymczasem idę spać, bo rano będę miała problem ze wstaniem! Dobrej nocki :D

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #818708 przez tolad662
Dzieńdoberek :)
Ja się tak właśnie zastanawiam kiedy i mój się przekręci, podejrzeć go dopiero będę mogła 31 stycznia. Chyba się wyrobi do tego czasu :D

Wczoraj dopadły mnie złe myśli :huh: że się z wyprawką nie wyrobie bo tyle pierdołek trzeba pokupywać. A później zaczełam się schizować że za mało wiem i nie ogarne tematu po porodzie :angry:
Chyba to ten czas, łapie stresa ;/

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #818710 przez Aga77
Ewelkaa ciesze się bardzo że wszystko ok :) :) :)

tolad dasz radę ogarnąć wszystko na pewno :) powiem Ci że to samo przychodzi nie na darmo mówią matka wie najlepiej co dobre dla dzidziusia :laugh: z tego co kojarzę że dużo juz masz także głowa do góry i proszę zacząć pozytywnie myśleć i się nie stresować :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #818711 przez Asia K
Tolad – no wlasnie nie odpoczne nic – ale co zrobic ? Nic nie moge zrobic , a nie ukrywam ze o kase tez chodzi.
Jak tam po wizycie – jak ginka sie spisala?
Oooo teraz czytam ze jednak wizyty nie mialas

Surenka to nie takie proste jakby sie wydawało I bardziej skomplikowane nix mozna pomyslec

Ewelka a u ciebie jak z wizytą?

100 krotka – ja na sesje bym sie niezdecydowała – szkoda kasy – wole to wydac na Aske
Nie wiem jak jest u ciebie ale u mnie w szpitalu to daja koszule do rodzenia I przez caly pobyt w szpitalu – taka szmatka narzucona na ciebie :p

Tolad ja bym zlozyla skarge na poczcie – kiedys mój listonosz zostawial moja poczte u mojej tesciowej bo tam mial blizej – ona nawet mojego meza listy otwierala bo to jej synus przeciez . Ja sie wkurzylam I skarge napisalam – podzialalo teraz grzecznie dowozi do mojego domu listy I paczki chociaz mieszkam na samym koncu ulicy :)
On przeciez ma obowiazek dac przesylke do rak wlasnych jak ktos jest w domu a awizo zostawiac jak nikogo nie ma.

Surenka jak znajdziesz taka szkole on line to dawaj linka prosze :)

Gabi ja sie czuje ociazała I jaknajabrdziej nie sexi , ale narazie niezaprzatam sobie tym glowy

Domis – dobre wiesci przyniosłas :)

Gabi – zdjecia super ale ja nie wygladam tak atrakcyjnie by sie na to zdecydowac , a poza tym (mówilam juz) to tez kwestia kasy

Ewelka – juz doczytałam ze po wizycie jestes I jest wsio oki :) Superwowo

10 lata 11 miesiąc temu #818718 przez Ewelkaa
Cześć Mamuśki.

tolad nie łam się dasz radę :)

U mnie dzisiaj obniżony nastrój, chyba jakieś początki depresji ciążowej. Pogoda nastraja tylko do leżenia pod kocem, tak mi się chce słodkiego, że zaraz oszaleję, a jeszcze mieszkania nie możemy znaleźć. W naszych możliwościach finansowych ciężko znaleźć coś co nadaje się do zamieszkania bez jakiegoś wielkiego remontu :( Nie wiem jak my się pomieścimy w tych 2 pokojach. Od dawna chcieliśmy zmienić mieszkanie, ale jakoś brak mobilizacji było, było nam dobrze w obecnym, myślałam sobie, że jak zajdę w ciążę, to wtedy i mobilizacja będzie, tylko nie zdawałam sobie sprawy z tego, że to nie będzie takie łatwe. Bożżżż, żebym mogła się chociaż czekolady nażreć ;)

10 lata 11 miesiąc temu #818725 przez surenka
Ewelkaa, u mnie podobnie, nie mam energii, czuję się ociężała, nawet nie chce mi się iść po zakupy. Obejrzałam komedię, trochę pomogło, ale nie na długo :( Wczoraj tak się nie czułam, mam nadzieję, że to przejściowe :side:

10 lata 11 miesiąc temu #818727 przez surenka
za to mała strasznie się wierci jak nigdy z rana, może też się przewraca główką w dół...

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #818732 przez tolad662
Dziewczyny to na pewno ta pogoda! Jedna ma doła, druga brak siła- nic innego jak pogoda!

Asia dziś idę po odbiór paczki i zapytam się w okienku czy listonosz aby przypadkiem ze zdrowiem nie ma problemów skoro na 3 piętro ciężko było mu zawędrować, chyba że problemy z pamięcią krótkotrwałą i zapomniał że domofonem go wpuściłam :D

Ewelka niestety mieszkaniowy problem to duży problem. Ale szukaj, możecie odczekać troszke aż piskle podrośnie i wtedy się przenieść. Na lato ogarnąć nawet jakiś szybki remont i na jesień się wprowadzić jeśli dacie radę.

A tu organizują test mleka i można próbki dostać. Może na mleko za wcześnie ale ja zgłoszenie wyslałam, jak się nie przyda to komuś oddać zawsze można.

babyonline.pl/enfamil.html

10 lata 11 miesiąc temu #818733 przez tweety
ja po glukozie. jeszcze pol godziny do pobrania i sniadania. juz mi jest mniej niedobrze ale herbate to wypije bez cukru. mam luzik bo rano pojechalam do poradni, pobralam krew i zmierzylam glukometrem a teraz bede w domu mierzyc tylko glukometrem. siedze z malym bo tata ma duzo roboty. dzieki temu mniej mysle o glodzie bomaly raczkuje po calym domu

10 lata 11 miesiąc temu #818757 przez Ewelkaa
Dziewczynki czy Wasze witaminy ciążowe mają w swoim składzie wit. A ?
Jej nadmiar w ciąży jest szkodliwy, a w witaminach dla ciężarnych , które kupił mi wczoraj Małż jest jej 180 µg w jednej kapsułce co odpowiada 22,5% realizacji dziennego zalecanego spożycia.

10 lata 11 miesiąc temu #818789 przez tweety
ja nie biore witamin. niepomoge. glukoza 112 po 2 godzinach i to z palca wiec podobno wychodzi wyzej. no wiec u nas wsio ok. na szczęście

10 lata 11 miesiąc temu #818830 przez 100krootka
GabiSBB
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
także ogólnie jest dobrze :)
Co do sesji to ja chyba wolałabym taką amatorską jednak, te zdjęcia jakby w wodzie sa przepiękne, ale chyba zbyt odważne jak dla mnie...
tolad662 tez sie martwię, że nie wyrobię się ze wszytskim no i jeszcze rodzić nie umiem :P :P :P

Ja szukałam zestawu witamin, które w składzie wit. A nie mają no i biorę femibion natal 2, ale tak mniej wiecej co 3 dzień ;)

10 lata 11 miesiąc temu #818860 przez agulka901
No to ja już po glukozie...do tej pory mi po niej niedobrze na samo wspomnienie zapachu i smaku...a wyniki po 16 do odbioru ale nie wiem czy się dzisiaj do szpitala wyrobię...

też mam dzisiaj jakiegoś doła...u mnie wichura straszna i tylko widzę jak gałęzie latają za oknem...nic mi się nie chce :(

10 lata 11 miesiąc temu #818892 przez Ewelkaa
Ja jeszcze do tego wszystkiego musiałam młodego odebrać wcześniej ze szkoły, bo go pęcherz boli :( Poszedł z Małżem do lekarza, bo ja unikam skupisk zarazków, a sama dziś ledwo funkcjonuję. Chyba mnie rwa kulszowa dopadła, boli mnie krzyż, biodra, pachwiny i caaaaaaaałe nogi aż do kostek, chyba nie wytrzymam. A jeszcze dziś ksiądz chodzi, a zapomniałam koperty kupić :angry:

10 lata 11 miesiąc temu #818934 przez GabiSBB
Oj u mnie również samopoczucie bardzo kiepskie...też martwię się, ze nie zdążę ze wszystkim, nie mamy jeszcze NIC a i kasy brak! Jedynie co to moi rodzice zadeklarowali się, że nam kupią wózek, więc to będzie duża ulga dla nas! W ogóle od dwóch dni mam w nocy jazdy, że budzę się i przeliczam kasę, liczę ile potrzebuję, ile mam (a nie mam nic!), ile trzeba odłożyć itd. Strasznie mnie to zżera...

100krotka zazdroszczę Ci, że Twój mąż tak podchodzi do Twojego wyglądu... Szczęściara :)

Ja zazywam Vita-Miner dla kobiet w ciąży i nie ma tam witaminy A.

No i jestem po wizycie...Glukoza oczywiście w normie, widziałam, że nie mam co panikować na zapas uff. Ważę już 71 kilo! Nigdy tyle nie ważyłam, przytyłam więc już 10 kilo! Słyszałam też bicie serduszka Franusia, ale USG mi nie robiła. Pomacała mnie tylko i stwierdziła, że jeszcze się nie obrócił. No i niestety ponownie mam grzybicę :( Przyplątała mi się po pobycie w szpitalu w 13 tc, wyleczyłam ją i teraz znowu wróciła! Tylko nie wiem dlaczego, a co więcej nic mnie nie swędzi i nie mam żadnych dolegliwości grzybicznych. Czy któraś z Was też się męczy z tym g...?

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka