BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #820150 przez GabiSBB
tolad raczej na wesele pójdziemy, bo jest to wesele naszych bardzo dobrych znajomych (pannę mlodą mój mąż zna od liceum i przyjaźnią się od 15 lat), oni byli na naszym weselu no i bardzo chciałabym iść. Śmieje się, ze po raz pierwszy nie będę miała problemu z wyborem kreacji, bo cokolwiek nie ubiorę to będę wyglądać jak balon :) Byle, żeby było wygodnie i w miarę elegancko. Mamy z mężem siąść w najbliższym czasie do wydatków i przekalkulować wszystko, jeśli się okaże że za bardzo nas to szarpnie to faktycznie może się okazac, że sobie odpuścimy.

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #820151 przez Ewelkaa
Hej Mamuski.

Witam po weekendzie. Ja na tej zdrowej diecie zgagi nie mam, ale zaparcia tak. Pije inke, ald czasami. tak sie zdarzaja, jak jest naprawde zle, to sie wspomagam czopkiem glicerynowym. Jak jeszcze moglam jesc owoce, to jablko zapijalam szklanka maslanki i dzialalo :)
Z ta nerwowoscia, to chyba w taki okres weszlysmy, ja caly weekend bylam zla jak osa na wszystko. Biedny Malz schodzil mi z drogi, ale i tak pare razy mu sie dostalo niewiadomo za co :(
Z ta wyprawka to ja zlapalam takie cisnienie, ze wszystko musi byc na juz, dokupilam brakujace ubranka, w weekend przywioze od tesciow te wyprane po mlodym, poprasuje i beda czekaly w szafie. W przyszym tyg. planuje zakup kosmetykow, przewijaka i chyba to juz wszystko. Mam nadzieje, ze Zosia urodzi sie na koniec marca, ale weszlam juz w 7 miesiac i roznie to bywa, lepiej byc przygotowanym.

A dzis wizyta u diabetologa, dobrze z tym moim cukrem nie jest, zobaczymy co pani dr wymysli nowego...

Gabi nie martw sie ruchami Franka, ja mala tak naprawde wyraznie i czesto czuje od jakich 2 ttg. dopiero.

10 lata 11 miesiąc temu #820156 przez Aga77
Ja również witam się po weekendzie :)

Jeśli chodzi o zgagę to ja mam cały czas i mi pomaga tylko Manti migdały, mleko nie działają na mnie :(

Mój mąż jeszcze nie czuł ruchów maluszka bo jak dotyka brzuch to on nie kopie :( ale ja czuję go prawie cały czas :)

Megi zdrówka życzę Wy to się macie z tymi chorobami :( :( :(

Ja wczoraj poszłam na rynek wspomóc WOŚP i tak się nachodziłam że całą noc nie spałam teraz ledwo chodzę bo kręgosłup mi tak daje popalić. Nie jestem w stanie przekręcić się na boki leżąc na łóżku także narobiłam sobie no ale cóż nie robi się dla dzieci Miłosz tak bardzo lubi takie imprezy więc poszliśmy. Jaka była frajda zrobić sobie zdjęcie z wojskowymi z pistoletami BEZCENNE :kiss: :kiss: :kiss:

Miłego dnia MAMUŚKI :) :) :)

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #820297 przez kwietniowa_mama
I ja również witam po weekendzie:)

Też podglądam forum w miarę systematycznie, ale było mało czasu na odpisywanie, bo na cały weekend gościliśmy u nas przyszłych dziadków, którzy postanowili nas odwiedzić aż z Krakowa :)

Cały weekend szalały u mnie hormony. Na przemian radość i smutek na przemian z irytacją. Mam teraz spore problemy z zaśnięciem, pomimo wałeczka ciążowego i ciągle chodzę taka nabuzowana, że bez kija lepiej nie podchodzić :P W dodatku moja stara przyjaciółka grzybica, z którą zmagam się od 12tc ponownie powróciła psując mi humor.

Gabi, czytałam, że też masz z tym problem, łączę się z Tobą w bólu...
Łykam Lacibios Femina, stosuje Pimafucin- pomaga, ale na krótko, a Ty co na to paskudztwo bierzesz?

Odnośnie wyprawki...Dziadkowie przy okazji swojego przyjazdu do nas kupili dużą pakę najmniejszych pampersów, a ja zamówiłam na Allegro już część wyprawki na początki życia Maluszka w tym śpioszki, kaftaniki, czapeczki, kilka pajacyków, rożek, laktator..itp Praktycznie wszystko oprócz wózka i łóżeczka z pościelą i teraz czekam cierpliwie na przesyłkę :)

Odnośnie zgagi- strasznie na nią cierpiałam po Świętach, pomogło kilka kęsów banana i nie kładzenie się od razu po posiłku :)

Ruchy mojego synka są coraz bardziej intensywne, ale raczej w dzień nie kopie tak bardzo, raczej sporadycznie. Dopiero wieczorem kiedy mamusia się kładzie spać pokazuje, że on już wyspany i ma ochotę na kuksańce i wiertolenie się swoim domku:)

10 lata 11 miesiąc temu #820311 przez tweety
Adaś zdrowy. serducho ok, fałd sie wchlonal. nie ma jeszcze wynikow amnio ale to juz poczekam, wazne ze serce ok. ulga. wazy 1150 i termin na 15 kwietnia. hihi 60 urodziny mojego taty. a ja przytomna zostawilam WSZYSTKIE dokumenty w przychodni. pół mózgu mam. muszę tam wracac. a -i dzisiaj przespana nocka, pierwsza. ja sie budzilam ale Kacper nie! duze buziaki dla mojego skarba.

10 lata 11 miesiąc temu #820330 przez GabiSBB
Kwietniowa ja za pierwszym razem na grzybicę miałam dawkę końską globulek Pimafucin plus maść, teraz dała mi znowu globulki. Ale najgorsze jest to, że ja wogóle nie wiedziałam (teraz), że wróciła! Nic mnie nie swędzialo, nie mialam upławów (większych niż zwykle). Obawiam się jak to będzie jeśli będę chciała rodzić naturalnie, a grzybica będzie niedoleczona. Z tego co mówili na Szkole Rodzenia to na końcówce ciąży dostaniemy skierowanie na badanie czy mamy własnie jakieś bakterie w drogach rodnych i jeśli tak to trzeba będzie to powiedzieć jeszcze przed porodem w szpitalu, bo będa musieli przygotowac antybiotyk dla dziecka. Slyszałyście o czymś takim? Doświadczone mamuśki, czy miałyście takie badanie robione?

Tweety bardzo się cieszę, że z syneczkiem wszystko ok! Pewnie kamien spadł Ci z serca! A z polową mózgu to jest to naukowo dowiedzione, że kobiety w ciązy mają naturalny obrzęk mózgu, więc jesteś usprawiedliwiona :)

10 lata 11 miesiąc temu #820334 przez 100krootka
Czeeeść :laugh: Strasznie niewyspana jestem, bo od 7 na nogach jak nigdy :P
Pięknie o ruchach piszecie, pamiętam, jak przeżywałam kiedy zacznę je czuć… teraz każdego dnia czekam na kopniaczki, a czasem SA nawet w nocy…
kwietniowa_mama oj ja też miałam hormonalną zawieruchę w weekend! ;p
tweety nawet nie wiesz jak się cieszę, że wszystko ok.!!!!! oby już tylko dobre wieści do Was spływały
tolad662 a robiłaś badanie na czczo i bez leku? Mi lekarka mówiła, że to ważne… no i ja mam już o kilku tygodni dawkę 75, bo mówiła, ze na przełomie 2 i 3 trymestru rośnie zapotrzebowanie więc trzeba stopniowo dawki podnosić. Teraz w pt idę na TSH, w pn endokrynolog i zobaczymy jak się sprawy mają…
Kupiłyście już koszule do szpitala? Ja Internet przetrząsam i chyba 1 mi się tylko podoba… Ile bierzecie?

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #820339 przez Margolec
Cześć mamusie,
również jestem kwietniową mamuśką,ale już się zdążyłam dorobić starszego syna. Jestem w 25 tc i spodziewam się córeczki. Póki co nie ma ona imienia. Jakie imiona Wy dajecie swoim maluchom. Pociesza mnie to , że nie tylko ja już mam prawie całą wyprawkę. Rodzina mnie szura, że to za wcześnie, ale ja wolę być przygotowana;-)

10 lata 11 miesiąc temu #820346 przez Asia K
Tweety - i znów okazało sie ze ciotki forumowe mialy racje :p
Super ze wsio oki :)

Margolec - ciesze sie ze dolaczylas do nas - rozgosc sie - najlepiej jak wpadnie majeczka i cie dopisze do tabelki a tam sama zobaczysz jakie imiona wybralysmy :blush:
Ja ci powiem ze ja bede miala Aśke :) a i ciesze sie ze dziewczynka u ciebie bedzie bo tutaj to chlopaki królują i przewyzszaja iloscia ;)

10 lata 11 miesiąc temu #820348 przez 100krootka
Margolec witaj :laugh: naszego synka nazywamy już - Ksawery :) zazdroszczę Ci całej wyprawki, mnie to stresuje :P a starszy dzieciaczek w jakim wieku?

10 lata 11 miesiąc temu #820349 przez GabiSBB
Margolec witamy w naszym zacnym gronie :) Ja spodziewam się Franka :)

100krotka ja dziś nie śpię od 5:00 bo katar mnie obudził i już nie zasnęłam! U mnie w szpitalu do porodu trzeba zabrać ze sobą 3 koszule: jedną do rodzenia i dwie do karmienia. Ja dostałam nową do karmienia pod choinkę, a tą do rodzenia to wezmę coś na ramiączkach cienkiego, bo na porodówce u nas jest strasznie gorąco! Ta co dostałam to mniej więcej taki krój:
allegro.pl/n-koszula-nocna-do-karmienia-...-36-i3803253570.html
ale inny obrazek. Na szkole rodzenia mówili nam, żeby do karmienia najlepiej kupić taką koszulę kopertówkę, bo z tych odpinanych często wychodzą piersi bokiem i nie ładnie to wygląda.

10 lata 11 miesiąc temu #820374 przez tolad662
Gabi mam taką samą ale z guziczkami z przodu :) i właśnie myślę jak się sprawdzi przy karmieniu, czy w ogóle się sprawdzi.

Margolec również witam. My nazwiemy młodego Hubert :)

Tweety rewelacja! :)

100Krotka na czczo i bez leku jak zawsze :) ale skoro zapotrzebowanie wzrasta to pewnie faktycznie jest to powodem. Podejde dziś może uda mi się gin podpytać.

Ewelka daj znać po wizycie.

Odnośnie ruchów, mój tak się usadowił dziwnie że wydaje mi się jakby na plecy wejść miał mi zaraz :D Kopie centralnie z lewego boku i nie to że z boku pępka czy coś tylko pod lewymi żebrami :P Nawet wybrzuszenie tam mam takie niewielkie :D

10 lata 11 miesiąc temu #820467 przez Margolec
100 krotka ja również ma wysokie TSH, biorę euthyrox od ostatniej wizyty wyższą dawkę 88, chociaż jeszcze nie wykupiłam. Bardzo się cieszę, że czekam na dziewczynkę, to zupełnie inna wyprawka niż 4 latat temu dla syna ;-) szał sukienek i wszechobecnego różu. I ciąża zupełnie inna. Bo po samej wadze jest to widoczne. Z synem przytyłam do tego momentu 6kg, a teraz tylko 2 i bardzo mnie to cieszy, liczę, że córcia będzie mniejsza - syn ważył 4 kg przy porodzie. A Wy dużo przytyłyście? Pracujecie czy korzystacie z L4? Jesteście stacjonarne czy biegacie po mieście? Ja należe do tych aktywnych - kończę studia, które przerwałam w pierwszej ciąży :-)
I testuje suwaczek - zobaczymy czy się uda ;-p

10 lata 11 miesiąc temu #820472 przez tolad662
Byłam u gin, jakie to szczęście że mam ją 3 min drogi :D
Euthyrox w zwiększonej dawce, a z cytomegalią powiedziała że jak dla niej to jej nie ma :D ale na upartego za jakiś czas możemy powtórzyć badanie.

Margolec Ja póki co 6 kg na plusie z czego w samym grudniu 3 :D Od 3 miesiąca na L4 a po mieście nie biegam jakoś specjalnie bo nie mam po co :D Praca była dotychczas jedynym zajęciem zajmującym dużo czasu. Po za tym... na L4 nie można się przemęczać :D

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

Suwaczek widoczny :)

A teraz z innej beczki. Ból krzyża + ból w którymś z pośladków mogę interpretować jako rwe kulszową? Ostatnimi czasy dopada mnie takie coś jak za dużo pochodzę.

10 lata 11 miesiąc temu #820484 przez GabiSBB
Margolec ja już mam ponad 10 kg na plusie! Brzuszek rośnie w oczach, a ja od października jestem na L4. Byłam wtedy w szpitalu na podtrzymaniu i od tego czasu już mnie nie puścili do pracy. Po mieście nie biegam, bo mam remont w domu, więc siedzę i pilnuję robotników ;)

Tolad ból w dole pleców promieniujący do pośladka i to taki, że nie jestem w stanie się ruszyć, dopóki na siłę nie zmienię pozycji towarzyszy mi od samego początku ciąży. Gin nie potrafiła go zdefiniować, a ja odczuwam go zwłaszcza, gdy...mało się ruszam, np za długo siedzę przed kompem tak jak dziś :)

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka