- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Witam po weekendzie. Ja na tej zdrowej diecie zgagi nie mam, ale zaparcia tak. Pije inke, ald czasami. tak sie zdarzaja, jak jest naprawde zle, to sie wspomagam czopkiem glicerynowym. Jak jeszcze moglam jesc owoce, to jablko zapijalam szklanka maslanki i dzialalo
Z ta nerwowoscia, to chyba w taki okres weszlysmy, ja caly weekend bylam zla jak osa na wszystko. Biedny Malz schodzil mi z drogi, ale i tak pare razy mu sie dostalo niewiadomo za co
Z ta wyprawka to ja zlapalam takie cisnienie, ze wszystko musi byc na juz, dokupilam brakujace ubranka, w weekend przywioze od tesciow te wyprane po mlodym, poprasuje i beda czekaly w szafie. W przyszym tyg. planuje zakup kosmetykow, przewijaka i chyba to juz wszystko. Mam nadzieje, ze Zosia urodzi sie na koniec marca, ale weszlam juz w 7 miesiac i roznie to bywa, lepiej byc przygotowanym.
A dzis wizyta u diabetologa, dobrze z tym moim cukrem nie jest, zobaczymy co pani dr wymysli nowego...
Gabi nie martw sie ruchami Franka, ja mala tak naprawde wyraznie i czesto czuje od jakich 2 ttg. dopiero.
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Jeśli chodzi o zgagę to ja mam cały czas i mi pomaga tylko Manti migdały, mleko nie działają na mnie
Mój mąż jeszcze nie czuł ruchów maluszka bo jak dotyka brzuch to on nie kopie ale ja czuję go prawie cały czas
Megi zdrówka życzę Wy to się macie z tymi chorobami
Ja wczoraj poszłam na rynek wspomóc WOŚP i tak się nachodziłam że całą noc nie spałam teraz ledwo chodzę bo kręgosłup mi tak daje popalić. Nie jestem w stanie przekręcić się na boki leżąc na łóżku także narobiłam sobie no ale cóż nie robi się dla dzieci Miłosz tak bardzo lubi takie imprezy więc poszliśmy. Jaka była frajda zrobić sobie zdjęcie z wojskowymi z pistoletami BEZCENNE
Miłego dnia MAMUŚKI
- kwietniowa_mama
- Wylogowany
- gaworzenie
Też podglądam forum w miarę systematycznie, ale było mało czasu na odpisywanie, bo na cały weekend gościliśmy u nas przyszłych dziadków, którzy postanowili nas odwiedzić aż z Krakowa
Cały weekend szalały u mnie hormony. Na przemian radość i smutek na przemian z irytacją. Mam teraz spore problemy z zaśnięciem, pomimo wałeczka ciążowego i ciągle chodzę taka nabuzowana, że bez kija lepiej nie podchodzić W dodatku moja stara przyjaciółka grzybica, z którą zmagam się od 12tc ponownie powróciła psując mi humor.
Gabi, czytałam, że też masz z tym problem, łączę się z Tobą w bólu...
Łykam Lacibios Femina, stosuje Pimafucin- pomaga, ale na krótko, a Ty co na to paskudztwo bierzesz?
Odnośnie wyprawki...Dziadkowie przy okazji swojego przyjazdu do nas kupili dużą pakę najmniejszych pampersów, a ja zamówiłam na Allegro już część wyprawki na początki życia Maluszka w tym śpioszki, kaftaniki, czapeczki, kilka pajacyków, rożek, laktator..itp Praktycznie wszystko oprócz wózka i łóżeczka z pościelą i teraz czekam cierpliwie na przesyłkę
Odnośnie zgagi- strasznie na nią cierpiałam po Świętach, pomogło kilka kęsów banana i nie kładzenie się od razu po posiłku
Ruchy mojego synka są coraz bardziej intensywne, ale raczej w dzień nie kopie tak bardzo, raczej sporadycznie. Dopiero wieczorem kiedy mamusia się kładzie spać pokazuje, że on już wyspany i ma ochotę na kuksańce i wiertolenie się swoim domku:)
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tweety bardzo się cieszę, że z syneczkiem wszystko ok! Pewnie kamien spadł Ci z serca! A z polową mózgu to jest to naukowo dowiedzione, że kobiety w ciązy mają naturalny obrzęk mózgu, więc jesteś usprawiedliwiona
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Pięknie o ruchach piszecie, pamiętam, jak przeżywałam kiedy zacznę je czuć… teraz każdego dnia czekam na kopniaczki, a czasem SA nawet w nocy…
kwietniowa_mama oj ja też miałam hormonalną zawieruchę w weekend! ;p
tweety nawet nie wiesz jak się cieszę, że wszystko ok.!!!!! oby już tylko dobre wieści do Was spływały
tolad662 a robiłaś badanie na czczo i bez leku? Mi lekarka mówiła, że to ważne… no i ja mam już o kilku tygodni dawkę 75, bo mówiła, ze na przełomie 2 i 3 trymestru rośnie zapotrzebowanie więc trzeba stopniowo dawki podnosić. Teraz w pt idę na TSH, w pn endokrynolog i zobaczymy jak się sprawy mają…
Kupiłyście już koszule do szpitala? Ja Internet przetrząsam i chyba 1 mi się tylko podoba… Ile bierzecie?
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
również jestem kwietniową mamuśką,ale już się zdążyłam dorobić starszego syna. Jestem w 25 tc i spodziewam się córeczki. Póki co nie ma ona imienia. Jakie imiona Wy dajecie swoim maluchom. Pociesza mnie to , że nie tylko ja już mam prawie całą wyprawkę. Rodzina mnie szura, że to za wcześnie, ale ja wolę być przygotowana;-)
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Super ze wsio oki
Margolec - ciesze sie ze dolaczylas do nas - rozgosc sie - najlepiej jak wpadnie majeczka i cie dopisze do tabelki a tam sama zobaczysz jakie imiona wybralysmy
Ja ci powiem ze ja bede miala Aśke a i ciesze sie ze dziewczynka u ciebie bedzie bo tutaj to chlopaki królują i przewyzszaja iloscia
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
100krotka ja dziś nie śpię od 5:00 bo katar mnie obudził i już nie zasnęłam! U mnie w szpitalu do porodu trzeba zabrać ze sobą 3 koszule: jedną do rodzenia i dwie do karmienia. Ja dostałam nową do karmienia pod choinkę, a tą do rodzenia to wezmę coś na ramiączkach cienkiego, bo na porodówce u nas jest strasznie gorąco! Ta co dostałam to mniej więcej taki krój:
allegro.pl/n-koszula-nocna-do-karmienia-...-36-i3803253570.html
ale inny obrazek. Na szkole rodzenia mówili nam, żeby do karmienia najlepiej kupić taką koszulę kopertówkę, bo z tych odpinanych często wychodzą piersi bokiem i nie ładnie to wygląda.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Margolec również witam. My nazwiemy młodego Hubert
Tweety rewelacja!
100Krotka na czczo i bez leku jak zawsze ale skoro zapotrzebowanie wzrasta to pewnie faktycznie jest to powodem. Podejde dziś może uda mi się gin podpytać.
Ewelka daj znać po wizycie.
Odnośnie ruchów, mój tak się usadowił dziwnie że wydaje mi się jakby na plecy wejść miał mi zaraz Kopie centralnie z lewego boku i nie to że z boku pępka czy coś tylko pod lewymi żebrami Nawet wybrzuszenie tam mam takie niewielkie
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
I testuje suwaczek - zobaczymy czy się uda ;-p
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Euthyrox w zwiększonej dawce, a z cytomegalią powiedziała że jak dla niej to jej nie ma ale na upartego za jakiś czas możemy powtórzyć badanie.
Margolec Ja póki co 6 kg na plusie z czego w samym grudniu 3 Od 3 miesiąca na L4 a po mieście nie biegam jakoś specjalnie bo nie mam po co Praca była dotychczas jedynym zajęciem zajmującym dużo czasu. Po za tym... na L4 nie można się przemęczać
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
Suwaczek widoczny
A teraz z innej beczki. Ból krzyża + ból w którymś z pośladków mogę interpretować jako rwe kulszową? Ostatnimi czasy dopada mnie takie coś jak za dużo pochodzę.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tolad ból w dole pleców promieniujący do pośladka i to taki, że nie jestem w stanie się ruszyć, dopóki na siłę nie zmienię pozycji towarzyszy mi od samego początku ciąży. Gin nie potrafiła go zdefiniować, a ja odczuwam go zwłaszcza, gdy...mało się ruszam, np za długo siedzę przed kompem tak jak dziś