- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Za to babke ziemniaczaną zrobiliśmy pyyyycha
100krotka na razie miałam po 50 jodu i euthyroxu, ostatnie wyniki były ok więc nie wiem o co kaman A wizyta dopiero ostatniego.
A wiecie co tak rozkmniniałam to zarażenie od małych dzieci i powiem Wam, że jeśli faktycznie to świeże i od chorych brzdąców to wyszło by że podłapane od NieMęża siostrzeńca tak często podrzucanego nam gdy jest chory ;/
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- megi23
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- 24.03.2011 najwiekszy Skarb Tymus
no surenka ja mialam wielki plecak dla siebie i walize na kolkach dla malego hehe naprawde tego troche jest, bo u mnie trzeba miec wszystko...
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do listy ze strony, nie sądze żebym musiała mieć swój własny jednorazowy zestaw do lewatywy Nie doczytałam tego haha
Odwiedzili nas dziś znajomi i dostałam MEGA pakę ciuszków. Nie wiem gdzie to pomieszcze- tyle tego jest Fajnie, bardzo to doceniam, jest wszystko po skarpetki, czapeczki i jeden rożek nawet ale taką miałam chęć sama pokupywać słodkie malusie rzeczy Teraz po segregacji, praniu itp zweryfikuje czy czegoś mi w ogólę brakuje... wątpie No ale pranie zajmie mi troche czasu myślę, przede wszystkim nie mam tyle miejsca do suszenia
edit: godzinę później wpadła siostra NieMęża z kolejną reklamówą to już mam co robić do porodu
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Przebieranie takich ciuszków i ich pranie, potem prasowanie tez sprawi ci radoche - obaczysz
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
tolad, na stronie mojego szpitala znalazłam co potrzeba do szpitala, chociaż tak trochę ogólnikowo napisali, a ja lubię wiedzieć ile sztuk czego mam kupić, żeby potem nad tym nie dumać, no ale dobrze, że chociaż taka informacja jest Dobry pomysł z tymi rzeczami na wyjście, żeby przygotować je oddzielnie na drugą turę, wykorzystam
Asia, podobno niemowlę przez pierwsze pół roku rośnie 2-3 cm co miesiąc
- [email protected]
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Od kilku godzin żadna z Was się nie odzywa.
W ciąży zrobiłam się strasznie leniwa. Niby mam chęci coś robić, prać, organizować, ale z wykonaniem u mnie słabo. W tym tygodniu zrobię sobie i tą próbę glukozową. Będę robiła w Luxmedzie. Moje pytanie jest takie: Czy sama muszę sobie ją kupić, czy będą ją mieli. Może któraś z Was miała robioną właśnie tam i wie.
Ogólnie czuję się dobrze. Ale od miesiąca, a nawet dłużej mam zgagę i wzdęcia brzucha. Kolka jelitowa mnie dopadła i nie mogę sobie z nią poradzić. Chciałam zrobić sobie przerwę w jedzeniu, żeby mi się wszystko przetrawiło, ale co zrobić, że muszę co jakiś czas coś zjeść.
Piję i piję wodę, ale nie przegania mnie do wc. Co poradzić?
W nocy ostatnio się budzę coraz częściej. Śnią mi się jakieś koszmary.
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
na wzdęcia kminek na łyżeczkę od herbaty połknąć i popić wodą
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do luxmedu nie wiem, moze na stronie maja jakas zakladke z przygotowaniem do badan a tam info. Jak nie zadzwon zapytaj.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Na zgage mi pomaga mleko bo tez musze co chwila cos do ust wlozyc bo inaczej mi ble jest
Ja do laboratorium bym zadzwonila I sie zapytala co I jak
Ja nerwowa ostatnio chodze – wsio mnie denerwuje a jeszcze w piatek wizyta I juz o niej mysle
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
U mnie podobnie ze snami, zaparciami, zgagą i nerwowością Taki już chyba urok ciąży! Jedynie co, to mam jakoś więcej motywacji do robienia czegokolwiek. Mam wrażenie, że zegar przyspieszył, zostało bardzo mało czasu i mam ciągłe ciśnienie, że trzeba jeszcze zrobić to czy tamto. Nadal nie mam NIC z wyprawki oprócz ręcznie zrobionych bucików przez moją przyjaciółkę i kilku spioszków, które kupiła moja mama. Do tego w piątek na Szkole Rodzenia dostyaliśmy "wyprawkę" w któtej były próbki kosmetyków, butelka i kilka przydatnych drobiazgów. W ogole na szkole rodzenia było bardzo fajnie, mówiliśmy o pielęgnacji noworodka czyli kąpaniu (ćwiczyliśmy na manekinie wsadzania do wanienki i wyviąganie oraz przewijanie), a także omówiła po kolei każdą cząstkę ciała bobaska, jak czyścić, na co zwrócić uwagę i jakie objawy powinny nas niepokoić, a które są całkiem normalne. Bardzo fajne zajęcia! Potem z całą grupą (18 osób) poszliśmy do karczmy na jedzonko i napitek. Było prze sympatycznie, a ja w końcu miałam w towrzystwie 9 ciężarnych koleżanek, z którymi mogłam sobie pogadać "na żywo" o najważniejszym aktualnie dla mnie temacie
No a wczoraj moi rodzice podarowali nam pieniążki na ten zestaw 12 elementowy który już tu wrzucałam z Allegro! Strasznie się cieszę, bo w sobotę dostaliśmy zaproszenie na ślub i wesele na 1 marca, a to oznacza kolejny wydatek w niedługim czasie...ah to ciśnienie na kasę
Mam wrażenie, że Franek się mało rusza...tak w ogóle. Jak Wy piszecie, że Wasze dzieci sa takie aktywne i non stop kopią tak mój syneczek w ciągu dnia kopnie mnie kilka razy i uaktwnia się tylko w nocy, ale też bez szału...Trochę mnie to martwi, ale na razie nie panikuję i poczekam aż urośnie...może jeszcze jest za słabiutki...
I od kilku dni męczy mnie mega katar! Normalnie nie jestem w stanie oddychać Wydaje mi się, że to reakcja uczuleniowa na pył i kurz, którego teraz u mnie nie mało, bo remont trea nadal. 5 razy dziennie myję podłogę, wycieram kurze, myje ręce, a jednak w nocy spać nie mogę bo tak mnie dusi
- [email protected]
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Tak sobie marudzę. W domu mi mówią (babcia, teściowie, kuzynki), że i tak muszę się cieszyć, bo nie mam ani cukru, ani ciśnienia i bóli brzucha czy kręgosłupa.
A ja muszę się komuś wyżalić
Dziś w nocy nie obudziłam się na siusiu. Od dawna tak się nie stało. Ale mąż mnie obudził, bo płakałam i jęczałam przez sen. Nie pamiętam co mi się śniło, ale ciągle mam koszmary.
Wczoraj przed snem mały się wiercił i mąż mógł poczuć jego ruchy. Jejku, ale on się cieszy. Do tej pory tylko raz z miesiąc temu czuł kopniaka. Potem za każdym razem jak chciał dotknąć ręką brzuch to mały jak na złość nic. Nie wiem jak to jest, ale pod moim dotykiem się rusza, a jak ktoś przyłoży rękę nieruchomieje. Czy to możliwe, że rozróżnia taka mała istotka osobę? Jestem taka ciekawa jak on wygląda. Chciałabym mieć już za sobą poród. Boję się jak nie wiem.
Wchodziłam na forum styczniówek, żeby zobaczyć co piszą o porodzie. Przestraszyłam się. Chciałabym mieć chyba cc. Muszę jakoś zagadać z lekarzem. Wiem, że po takim porodzie, nie jest lepiej niż przy samodzielnym, że dłużej dochodzi się do siebie, ale jak ja już panikuję, to co będzie później.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
A na wesele idziecie? Bo ja Ci przyznam szczerze, że jak ono 1 marca to bym sobie odpuściła. Chyba, że ktoś bliski bardzo inaczej wolała bym się nie przemęczać i wydatków właśnie nie dokładać do i tak dużej puli.
Jeszcze tylko o katarze Pociesze Cię, że ja mam od świąt. Ustawowe 2 tygodnie z nim przechodziłam a on nie mija
Malec jak to mówią, jak zgaga to długie włosy będzie miał Widać Twoje dziecie będzie miała dłuuugaśne
Z tym dotykaniem mój synek ma podobnie, z tym że tatuś jak jest cierpliwy to udaje mu się poczuć, generalnie dotyk uspokaja dziecko ale czy odróżnia to nie wiem, wątpie.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
I ja wiem, ze zaraz się pojawią glosy, że porodu nie da się przewidzieć, że i tak wszystko nas zaskoczy i choćbyśmy nie wiem co robiły to życie i tak okaże się inne niż książki itp., ale...powtórzę jeszcze raz: wszystko siedzi w naszych głowach i to tylko od nas zależy czy będziemy się skupiać na bolu czy na tym, żeby zrobić wszystko tak, aby jak najszybciej spotkać sie ze swoim dzieckiem. Pozytywne myślenie!!!
A, i nasz Franek też jest wstydliwy! Kopie tylko mamę, a wczoraj rano jak przytuliłam się do pleców męża to postukal go delikatnie w plecka aż mąż podskoczyl, bo poczuł pierwszy raz