- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Tolad cytomegalii w ogóle się nie leczy, mój gin nie zaleca tego badania, bo mówi że ta wiedza nic nam nie daje, jak się na to zachorowało w trakcie ciąży to lipa, ale nic się z tym i tak nie zrobi. A dlaczego pytasz o cc? masz wskazania?
JA wczoraj pytałam mojego gina czy cukrzyca jest wskazaniem do cc, to powiedział, że wręcz przeciwnie, przy cukrzycy gorzej się goją powłoki brzuszne i robi się ją tylko jak cukier jest nieuregulowany i dziecko jest zagrożone śmiercią.
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Joasia B
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ewelkaa pytam z ciekawości, jak na razie nie było mowy o sposobie porodu więc zakładam, że naturalny tak jak bym chciała. No chyba, że młody urośnie ponad 4 kg
A z tą cytomegalią to wiem, że w trakcie leczyć nie ma co ale można się zorientować czy jest potrzeba robienia badań maleństwu po porodzie. Jeśli ja mam to jemu sprawdzą krew bo w razie czego później mogą się pojawić chociaż by problemy ze słuchem. A i jeszcze podczas ciąży wirus może atakować nie wykształcone tkanki płodu ;/ ale to już bym musiała mieć oba wyniki na plusie żeby się tym martwić. Śliska sprawa tak czy inaczej, przespałam się z tematem i już się tak nie martwie.
Joasia całe szczęście już z górki czymś Cię podleczą i donosisz
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Joasia zgadzam się z Tobą jak nie urok to sr...... trzeba zacisnąć zęby i iść do przodu
w każdym razie wierzę,że wszystkie damy radę a nasze skarby będą zdrowe i piękne
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Gabi – ani się waz zmieniac forum – zostajesz tutaj i koniec
Tolad nie panikuj tylko zaczekaj na konsultacje z lekarzem
Megi dobrze ze z dobrymi wiesciami wpadłaś
Anulka – to może po szkol rodzenia będziesz nam tu ladnie streszczac wsio co? Ja bym bardzo chciala
Zuza – niestety ja ci nie pomoge bo mnie nie boli krocze – jeszcze
Joasia – przypomnij jakie bóle mialas? Ale jazda z ta skraczajaca się szyjka – dbaj o siebie kochana
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Z szyjką różnie bywa ale ostatecznie mogą zawsze założyć peser i z tym da radę chodzić do ostatnich tygodni
Miałam plan poprać elementy od wózka i nosidełka... poległam ;/ NieMąż musial się za to zabrać. Do pralki bałam się wrzucić a z brzuszkiem pranie ręczne to mordęga! Ostatecznie robota wykonana a ja się nie napracowałam
- Domiśśś
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 1
Fajnie, że wszystko dobrze u Was.
Joasia nie martw się tą szyjką tylko faktycznie bardziej uważaj na siebie. Dużo kobiet ma często takie dolegliwości.
Ja też chyba zrobię tą cytomegalię bo się trochę boję. Nie miałam wcześniej robionego.
Mi też lekarz nie kazał tego robić bo nic nie da się z tym w ciąży robić. Tylko gdyby była to moim zdaniem chyba lepiej wiedzieć.
Czytałam o tym, że raczej dużo osób to przechodzi szczególnie przy kontakcie z małymi dziećmi. Nie ma objawów więc się nie można zorientować.
U nas dziś straszna pogoda... wieje i ogólnie nieciekawie.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Znalazłam taką oto stronę: www.pieluchowo.com/webpage/wyprawka.html
Poza tą listą mają fajne artykuły i nie drogie
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- 100krootka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
100krotka zazdroszczę Ci, że Twój mąż tak podchodzi do Twojego wyglądu... Szczęściara
[/quote] nie zazdrość nie zazdrość, myslę że mimo wszystko wielu facetów tak myśli o ukochanej kobiecie, tylko nie zawsze to w słowa ubierają mój akurat umie ładnie słowa dobierać
Zuza_204 ja miałam tak ze 3 dni temu, po tym jak ćwiczyłam mięśnie kegla, przestraszyłam się, że mi szyjka się skraca ;/ teraz niby ok., ale we wtorek wypytam lekarza…
tolad662 kurcze, biedulka, a lekarz jakoś się odniósł do tego? Ile Ty teraz euthyroxu bierzesz, jaka dawkę? Co do cytomegalii to chyba można sprawdzić jakoś badaniami rozszerzonymi, czy to spadające parametry, czy całkiem świeże? Ale warto z dobrym lekarzem o tym porozmawiać… Nastraszyłaś mnie teraz troszkę, ja też będę TSH sprawdzać w tym tygodniu
Ewelkaa napisał:bo mówi że ta wiedza nic nam nie daje, jak się na to zachorowało w trakcie ciąży to lipa, ale nic się z tym i tak nie zrobi.[/quote] Mój coś podobnego mówił, natomiast cytomegalia jest niebezpieczna, może nie zawsze, ale bywa... Takze chyba warto jednak wiedzieć...
Domiśśś napisał:
Czytałam o tym, że raczej dużo osób to przechodzi szczególnie przy kontakcie z małymi dziećmi. Nie ma objawów więc się nie można zorientować. [/quote] dokładnie, albo drobne objawy jak przeziębienie... Ja robiłam badania na cytomegalię przed ciążą i wyszło mi że miałam kontakt - dawniej, świeżego zakażenia brak, faktycznie pracowałam z małymi dziećmi więc mogłam to przejść, ale staram się nie martwić, bo podobno pierwszy kontakt jest najbardziej niebezpieczny
Hej wczoraj był mega męczący dzień dla mnie, chyba wydolność mi spada, ale dobrze, że udało się sporo rzeczy załatwić - mamy nowa rzecz dla synka, żyrandol tzn. zamówiliśmy dopiero martwił mnie mój chłopczyk bardzo małą ruchliwościa, ale teraz się rozkopał akurat, chyba lubi jak siedzę na forum Zmykam niedługo do teściów, więc muszę się szykować. Buziaki, 3majcie się mimo paskudnej pogody - jak sądzę - w wielu miejscach
- [email protected]
- Wylogowany
- pierwsze słowa