- Otrzymane podziękowania: 35
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ciekawe co tam u Anulki
Alez u nas chłopców będzie ! 15 chlopców i 5 dziewczynek tylko !
Gabi plan jest dobry
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
- Otrzymane podziękowania: 0
Ja pierdziele dziewczyny, wczoraj siedziałam do 24:00 na Allegro i uzupełniałam wyprawkę. Szukałam...przewijaka! Sama juz nie wiem jaki kupić, gdzie go położyć, czy brać zestaw...Masakra. Coraz silniej odczuwam presję, że powinnam TYLE wiedzieć i mieć a nie wiem i nie mam NIC!
Oby dziś był dobry dzień! Miłego!
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Melduję się, że ciągle z Wami jestem i podczytuję. Nie udzielam się, bo nie chcę marudzić. Hormony mnie rozwalają na strzępy. Zastanawiam się nawet czynie mam depresji ciążowej. Całą niedzielę przepłakałam. Nie potrafię zmienić swojego nastawienia.
Nie mogę patrzeć na normalne jedzenie. Organizm dopomina się jakiejś dawki energii, więc dopycham się słodyczami.Jak na razie nadal +4 kg.
Odsuwam od siebie myśl o wyborze imienia, kompletowaniu wyprawki... a tym bardziej o porodzie. Czuję się podle i w ogóle mam ochotę zniknąć.
Dziś idę z mężem na "randkę". Może trochę mi się odmieni, jak wyrzucę z siebie to co czuję.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
A z tym jedzeniem to mam podobnie...zrobiłam dzis sobie i mężowi pyszne śniadanie i nawet 1/3 nie zjadłam bo stawało mi kołkiem w gardle...Zaraz bedę dojadać, bo przeciez musimy nakarmić nasze dzieciaczki.
Będzie dobrze! Głowa do góry i mnóstwo pozytywnych buziaków i uścisków dla Ciebie i wszystkich dziewczyn, ktore podczytują
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Też dziś wlaśnie się zastanawiałam gdzie nam uciekła.
Renata stany depresyjne to chyba u nas normalne, co i rusz któraś napiszę że ma podły nastrój. Nie martw się i pisz co Ci na serduchu leży. Oby randka poprawiła ci nastrój
Gabi ja kupuje taki na łóżeczko bo ma te mocowania ale czy on będzie na łóżeczku to się okaże. Możliwe, że do komody dołożymy specjalną deskę i będzie na komodzie. Ważne aby było wszystko pod ręką, dlatego zobacze gdzie mi będzie wygodniej bo NieMąż chce na łóżeczku i ma w tym troche racji, a ja nie wiem póki co.
Idę dziś ok 14 do pindzi z przychodni... trzymajcie kciuki za moje nerwy i wyniki glukozy
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Anulla87
- Wylogowany
- gaworzenie
Napisze Wam co tam po szkole rodzenia - temat ,,kolka noworodka" - położna pokazywała jak masować brzuszek maluszka jak już wygoi się pępuszek, masuje sie tak
- okrężne ruchy dłonią zgodnie z ruchem wskazówek zegara
- robienie takich jakby młynków rękami naprzemiennie na brzuszku
- kładzenie obu dłoni na brzuszku maluszka i kciukami robienie serduszek wokół pępka i coraz większych.
Za mną ciezki weekend: ZGAGA. Jejku jak mnie piekło:( teraz dochodzę do siebie ale pewno znów będzie nawrót.
Tolad i 100krotka nie wiem czy seksowne czy nie ale mąż kupił mi taką koszule: roż z grafitem jest ładnie uszyta i mąż twierdzi ze nie taka zwykła koszula bawełniana tylko dla sexi mamy, w satynie nie myślę chodzić jak będzie trzeba myśleć o opiece nad Maluszkiem, na satynę przyjdzie czas. to tak koszulka, na żywo bardzo ładna.
allegro.pl/koszula-ciazowa-radosc-do-kar...0-l-i3804644235.html
A jak szukacie dziewczynki sexi koszulki to na allegro znalazłam takie koszule do karmienia, seksowne ale dość drogie, tu link do sprzedawcy, koszulki śliczne:D:D
allegro.pl/ciaza-i-macierzynstwo-koszule...szystkie+dzia%C5%82y
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=65804 [/url]
http://www.zapytajpolozna.pl/components/com_widgets/view.php?sid=65758 [/url]
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Asia właśnie pamiętam o tym szpitalu ale to miała na 3 dni iść, a już prawie tydzień minął. Może ją tam przetrzymali ;/ Oby wszystko było ok.
Ja weszłam podpytać się mamusiek czy używały podkładów na łóżeczko. Pod prześcieradło, aby noworodek nie zalał łóżeczka. Zastanawiałam się czy to zbędny wydatek czy jednak pomocna rzecz. W necie piszą różnie, zależy jaki podkład/ ceratka. Jedne odparzają, dziecko poci się. Te medyczne dla dorosłych za to niby rewelacyjne. No i nie wiem ehh...
Właśnie rozpakowałam pakę z elementami do łóżeczka. Śmierdzi chemią ale ładne Przepiore jak dostaniemy łóżeczko i co nieco już wyłożę.
Mówicie, że poki co kołderkę mogę schować?
- Anulla87
- Wylogowany
- gaworzenie
- Anulla87
- Wylogowany
- gaworzenie
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Lecę do ginio pindzi, wpadnę niedługo jak wrócę
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Koszulka najładniejsza jakie do tej pory widziałam, dodałam link do ulubionych i chyba zdecyduję się na zakup Faceci wiedzą, co jest ładne, zgadzam się, że po porodzie nie trzeba zapominać o swoim wyglądzie. Niestety wiele kobiet zaniedbuje się po urodzeniu dziecka, co odbija się potem na przyszłości związku. Myślę, że warto pomyśleć o tym już teraz
Obejrzałam film z połówkowego z rodzicami, ogromne emocje, radość, widać na nim zarysy twarzy dzieciątka, to niesamowite Muszę zacząć rozglądać się za ciuszkami, to znaczy mam już taką potrzebę, żeby maleństwu coś kupić Wózek, łóżeczko, przewijak itd to też nie na ostatnią chwilę, żeby sprzęt przewietrzył się z chemicznego zapachu. No teraz to już prawie z górki, jeszcze dobrnąć do końca miesiąca i trzeci trymestr się zacznie, zleciało jak z bicza strzelił
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja tak jak pisałam dobę w szpitalu (8-9 stycznia), zrobili mi USG, morfologię. Na USG nic nowego nie zobaczyli, AFI 25 wyszło. Morfologia wykazała anemię , zapisali żelazko, więc już żelazko, czajnik i kilka łyżek wchłonęłam .
Dali mi też skierowanie do Poznania do specjalistycznej kliniki USG i badań prenatalnych przy UM na detaliczną ocenę maluszka, ale ja mam bliżej do Bydgoszczy i znalazłam dobrego giną-diagnostę od USG i jadę z mężem i Juliankiem w piątek tam. Bo w Poznaniu mimo, że mam skierowania i z powodu wielowodzia zagrożenie wcześniejszym porodem, to musiałabym płacić za USG, bo refundowane są tylko do 24 tc, paranoja , no ale coż tak już u nas w kraju jest . Wyjazd do Bydgoszczy będzie nas mniej kosztował, przy okazji odwiedzimy cioteczkę - chrzęsną mężusia .
Tylko ta anemia mnie trochę dobija, bo kila razy dziennie czuję nagle że nie mam sił i zaraz zemdleję. Wtedy szybko muszę się położyć, a wiadomo, jak masz małego rozrabiakę to nie zawsze to możliwe odrazu . Więc czekam do piątku i modle się aby u maluszka pod serduszkiem żadnych wad nie wykryto. Ufam, że wszystko będzie dobrze . Zaczęłam wczoraj Nowennę Pompejańską w tej intencji, więc na pewno będzie dobrze .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb