BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #825846 przez tolad662
tweety napisał:

Asia K napisał:

tak pisalam ale bez odzewu

miejmy nadzieje ze to dlatego ze nie ma netu

Też na to liczę ale swoją drogą już dużo czasu mineło, a ona miała mieć chyba zmiane operatora, tyle to aż chyba nie zajmuje co ?;/

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #825850 przez tolad662
Dziewczyny czy Wam też nasze forum strasznie wolno chodzi? Ostatnio doprowadza mnie to do szału tak zamula, a na telefonie to już w ogóle jest tragedia.
Zamula na dwóch komputerach i u koleżanki dziś też sprawdzałam- to samo.
:angry:

10 lata 11 miesiąc temu #825855 przez Ewelkaa
ja mialam krew po 2 godz.

Mila glukoze robi sie miedzy 24-28 tygodniem, wiec lekarz powinien Ci to zlecic na ostatniej wizycie.

Megi ostatnio pisala od szwagra, wiec dziwne, ze sie nieodzywa, nawet jak nie miala jak, to zawsze znalazla sposob, zeby skrobnac conieco. Mam. nadzieje, ze u nich wszystko ok.

10 lata 11 miesiąc temu #825860 przez monis90
tak mi tez strasznie zamula... łąduje sie bardzo długo

10 lata 11 miesiąc temu #825867 przez Joasia B
Ja miałam pobierana na glukoze na czczo, po godzinie i po 2.

10 lata 11 miesiąc temu #825881 przez GabiSBB
Mi forum nie zamula, ale zdarza się, że wyskakuje błąd przy ladowaniu i muszę załadować jeszcze raz.

Cóż za dziwny dzień dziś! Już 17:00, a ja mam wrażenie, ze dopiero wstałam z łózka...

10 lata 11 miesiąc temu #825885 przez monis90
U mnie juz prawie ciemno, także wydaje się że wieczór. Ja jestem z osób które późno chodzą spać i późno rano sie budzą. 9 rano to dla mnie środek nocy :P dzis wstałam o 11 tylko dlatego że mnie hałas obudził za oknem. W ogóle obudziłam się dziś w nocy z krzykiem taki mnie skurcz łydki złapał... Czytałam że mogą takie występować w ciąży, ale mialam pierwszy raz. Można brać magnez na skurcze w ciąży czy nie koniecznie?

10 lata 11 miesiąc temu #825894 przez surenka
monis, można, ja brałam przez miesiąc czy dwa, bo mnie też budziły skurcze nóg i wiem, że to mocno boli, poza tym często drżała mi powieka, a to też ma podobno związek z niedoborem mg. Na stronach o ciąży piszą, że można brać magnez w ciąży, a czasem trzeba, na dzieci.pl piszą, że w 27 tygodniu to często się zdarzają te skurcze.
Pogoda mnie się podoba, bo nie ma wiatru i słoneczko grzało, no bo teraz to niekoniecznie :laugh:

10 lata 11 miesiąc temu #825896 przez GabiSBB
Tak, skurcze to typowy objaw w ciąży. Nie wiem jak jest z magnezem, ale na pewno pomagają ćwiczenia. Np. usiądź na podłodze z wyprostowanymi nogami i zaginaj palce do siebie, powtórz 15 razy, potem odchylaj stopy na boki, też 15 razy, potem rób kółeczka, też 15 razy i na koniec ugnij nogę w kolanie, oprzyj stopę o podłogę samą piętą i odchylaj do siebie stopę. Oczywiście wszystko siłą mięśni a nie przy pomocy rąk ;) Ćwiczenia te poprawiają krążenie i zapobiegają obrzekom oraz skurczom. Ja je robię od połowy ciąży, niekoniecznie codziennie, ale gdzieś 3 razy w tygodniu i jak do tej pory miałam może ze dwa razy skurcz, ale bardzo lekki i odrazu przeszedł. Aha! I jak już masz skurcz to przyciągaj palce stóp do siebie. Pomaga!!

10 lata 11 miesiąc temu #825897 przez surenka
u mnie net działa normalnie

10 lata 11 miesiąc temu #825918 przez tolad662
Magnez jak najbardziej można łykać. Ja póki nie dostałam tabletek na tętno właśnie z magnezem (i potasem) łykałam magneB6 dwa razy dziennie po 1 tab. Wszystkie znajome będąc w ciąży brały od połowy magnez, niektóre nawet po 6 tab. dziennie.

Właśnie z tą Megi zaczyna mnie to niepokoić. Na szczęście pisała ostatnio, że z małym wszystko dobrze ale za to starszy zachorował na różyczke chyba ;/

10 lata 11 miesiąc temu #825922 przez tolad662
Moje drogie co sądzicie o zabobonie, który mówi że ciężarówka nie może ścinać włosów? Nie do końca pamiętam o co w tym chodziło, dlaczego tych włosów ścinać nie można ale mówiła mi to już każda kobieta. Nawet końcówek ścinać mi zabraniają! Co Wy na to?
Pod koniec ciąży chciałam pofarbować ostatecznie włosy i troszkę skrócić, a żeby potem było wygodnie :)

10 lata 11 miesiąc temu #825927 przez Joasia B
Co do scinania włosów to nie zawracalabym sobie tym głowy, sama mam chęć choć troszkę swoje skrócić. Ale jeśli chodzi o farbowanie to ginekolog przestrzegł mnie,że jeżeli aż tak bardzo nie muszę farbowac to żeby się wstrzymać. Niby trwają obecnie jakieś badania w temacie wpływu farb na rozwój neurologiczny dziecka. W necie też o tym czytałam i postanowiłam poczekać z farbowaniem :) Ale wybór należy do Ciebie.

10 lata 11 miesiąc temu #825936 przez GabiSBB
Nic nie słyszałam o tym, że nie mozna ścinać włosów w ciązy! Od początku byłam już u fryzjera z 5 razy i z włosow do połowy pleców mam... boba! Tak obcinałam, tak obcinałam, aż w końcu zostało ich nie wiele :) Farbowałam też, ale tylko raz i to w drugim trymestrze, farbą bez amoniaku. Ponoć gorsze od farbowania jest rozjaśnianie. Ja mam brązowe włosy i niestety od kilku lat walczę z postępującą siwizną :( Przynajmniej raz na 2 miesiące muszę się farbować bo na przodzie głowy mam srebro :(

10 lata 11 miesiąc temu #825938 przez tolad662
Joasia już farbowałam kilka razy, zdania są podzielone jak ze wszystkim, wiadomo :) ale dobra farba bez amoniaku myslę, że nie szkodzi.

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka