- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- mila
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

czyli chłopców przybywa to fajnie

co do katru to tez mam od paru tygodni a szczególnie w nocy mam już te nawilżacze i cuda na kiju ale to niewiele daje
dostałam do nosa w sprayu wode morską no cos tam pomaga

a co do pracy przy kompie tez pracowałam do zeszłej soboty od poniedziałku jestem za zwolnieniu bo po prostu nie umiałam wysiedzieć nogi mnie bolały i puchły wiec siedze w domu
a zgagi nigdy nie miałam?
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
nie mam wyprawki, chyba powinnam zaczac myslec ale ciuszki swiezo wyprane bo po Kacprze jeszcze syn siostry jeden i drugiej chodzil. musze tylko zadbac o te pierwsze kosmetyki i tyle

- majeczka22
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- monis90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Gabi – Ja byłam 2 razy w ciąży przeziębiona i kupiłam w aptece krople do nosa dla kobiet w ciąży – PRENALEN mają one dosyć fajne działanie

Anulka – w tle tych zdjęć co dodałaś widzę że masz przewijak na łóżeczku. Masz jakieś hamulce/kołki czy blokadę żeby się nie ruszał/nie zsuwał ten przewijak? Wszystkie które widziałam w sklepie nie miały żadnego takiego systemu i automatycznie mogą spaść do łóżeczka ( pół biedy jak bez dziecka). Może da się kupić jakiś przewijak z taką blokadą?
Domiś – u mnie laktator nie jest obowiązkowy. Z resztą może ci wcale nie być potrzebny a jeśli już zaistniała by taka potrzeba zawsze można mieć upatrzony model – mówisz rodzinie że taki i taki potrzebujesz i ci zakupią i przyniosą do szpitala. Czasami nie warto kupować takich akcesoriów bo pieniążki nie małe kosztuje a może się nie przydać. Jak będzie potrzeba to się kupi. (tak mi bynajmniej doradzono)

U mnie jest dużo cieplej niż minus 20 a nawet z domu nie wychodzę, tylko cały dzień pod kocem spędzam

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Udało mi się jednak wziąść 2 fioletowe

Domiś ja też mam używany od koleżanki, a w miedzy czasie jeszcze jedna znajoma mamusia z niego korzystała. Tak jak dziewczyny pisały, trzeba wyparzyć tak czy inaczej więc nowy to zbędny wydatek myślę. Mi się trafił ręczny Lovi, zobaczymy później czy będzie potrzebny elektryczny. Jak będę karmić tylko piersią to będę ściągać myślę tylko na wyjścia dłuższe no i jak bym miała za dużo pokarmu czy na pobudzenie. Generalnie myślę, że dobrze takie coś mieć a czy do szpitala trzeba koniecznie to nie wiem.
A wiecie jak mi się pofarciło, NieMąż wyprasował wszystkie ciuszki

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-
allegro.pl/przewijak-usztywniany-50x70-n...eba-i3879287762.html
- monis90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Ja się chce wybrac do Biedry bo tez od dzisiaj są takie ładne szklane cukierniczki, a od 30 stycznia ładne chlebaki. Tak też jestem fanką promocji. (oprócz kompletowania wszystkiego dla maluszka, jeszcze mnie czeka wyprawka do mieszkania a najchętniej wycieczka do Ikei)

- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Przyszła szczęśliwa mama
Mój mąż też caly dzień poza domem, pierwsze jedna praca, potem druga. Wczoraj wrócił po 22:00

Na zakupy do Ikei wybieramy się w lutym po naszych wypłatach, musimy kupić wszystkie meble do sypialni plus pościel dla nas i dla Franka plus milion innych rzeczy! Cieszę się, że już po remoncie i że mogę się skupić na wyprawce. Szkoda tylko, że na razie nie mam za co jej robić

- monis90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Ja tak co tydzien chodze do sklepu dla niemowlakow i kupuje jakies drobiazgi. A to smoczek, nożyczki dla dzieci, szczotke do włosów, ręczniczek... tak żeby nie odczuć wydatkow. A te duże typu wózek zostawiam juz na po remoncie. bede miala upatrzony to wystarczy zamowic i w kilka dni będzie

P.S kiedys w biedronce udało mi sie kupic fajną torbe na rzeczy dla maluszka, typu papmpersy itp za 7 zł

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Widziałam jeszcze przewijaki uniwersalne że tak to nazwę

- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Salonka
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

Co do laktatora to jeżeli ktoś ma zamiar karmić piersią to na pewno się przyda. Ja miałam ręczny Avent- niezły ale tylko jeżeli żadko używany, przy dużych ilościach i częstotliwości nie wyobrażam sobie tego. Tak więc ja poczekam na rozwój sytuacji i w razie czego kupię/pożyczę/wypożyczę.
I dziwnym wydaje mi się że można wymagać od rodzącej żeby miała przy sobie laktator. Przecież to szpital.. Kobieta uczy się karmić itp.. Oni powinni takie rzeczy zapewniać na te kilka dni.. Dziwne.. Az muszę zapytać jak to jest u mnie w szpitalu..
Jeśli chodzi o przewijaki na łóżeczko to kupując ten utwardzany, to w kąplecie powinien być zestaw kołeczków - takie blokady żeby się nie przesuwał na łóżeczku. Tylko te przewijaki to są na standardowe łóżeczka 120/60, więc jeżeli któraś z Was ma to większe w zamiarze to może nie pasować.
A co do wyprawki- chodzi mi konkretnie o ciuszki.. to jakie Wasze poglądy.. Ja już raz przez to przechodziłam i wiem że takie malutkie ubranka szybko robią się za małe, ciasne.. I najchętniej kupiłabym jakieś zestawy na allegro po innym dzidziusiu.. żeby przyoszczędzić na inne rzeczy lub nawet na kolejne rozmiary.. Ale moja mama uważa że takie małe dziecko powinno mieć bieliznę swoją (body, śpiochy itp..) i sama nie wiem co mam myśleć..
- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 35

Ja pilam syrop prenalen i tabletki ssalam - super mi pomogly
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- Asia K
-
Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 35

Nie zauwazyl ze reszta to uzywana