- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Przyszła szczęśliwa mama

Myślę, że to ile tyjemy zależy wyłącznie od organizmu. No i każda ciążą jest różna jak widać po przykładzie Margolec

A jak u Was z zachciankami? Macie smaki?
Wczoraj na szkole rodzenia p. doktor opowiadała o tym jak może wyglądać kupka noworodka i porównała kupkę po smółce do jajecznicy....cóż, pierwsza rzecz którą zrobiłam po powrocie do domu było zjedzenie jajka na miękko - tak mi się zachciało!!!

- tweety
-
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
-
- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Margolec
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-
- Ewelkaa
-
- Wylogowany
- rozmowna
-

Co do koszul to mi się udało, moja mam jest bardzo koszulowa i pożyczyłam od niej 2 rozpinane, a do porodu mam taką na ramiączkach, nie wiem tylko czy mi zimni nie będzie, bo ja raczej zmarźlak jestem, przydałoby mi się cś co bym mogła na ramiona narzucić, ale jeszcze pomyślę.
Wózek jak dla mnie musi mieć skrętne przednie koła, z możliwością blokowania, bo po dziurach inaczej się nie przejedzie i u mnie sprawdziły się pompowane duże i oczywiście duża i wygodna gondola z możliwością podniesienia oparcia jak dziecko zaczyna siadać, ja zamierzam małą wozić w głębokim przez całą zimę, żeby jej ciepło było

tolad ja nigdy nie wychodzę bez śniadania, niestety cukrzyca to życie z zegarkiem, wstaję rano sprawdzam ciała ketonowe w moczu, mierze cukier na czczo i jem, a najgorsze jest to, że nawet w weekend nie mogę pospać jak młody nie idzie do szkoły, bo śniadanie muszę zjeść najpóźniej do 8:30.
Joasia B współczuję, ale dasz radę, ja pierwsze dni bałam się wkłuć w siebie tą igłę, a teraz już nie robi to na mnie żadnego wrażenie. Uważaj tylko na naczynka krwionośne, bo jak się w nie wkłujesz, to będą brzydkie siniaki. A jaką masz insulinę i w jakich dawkach?
ja mam humalog na dzień i humulin n na noc w dawkach dobowych 3-3-2-2.
GabiSBB ja mam zachcianki na wszystko, ale t pewnie dlatego, że nic mi nie wolno

- agulka901
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1

Hmmm chyba w takim razie do porodu zainwestuje w jakiś starą koszulkę męża i do tego kupie dwie koszule...najwyżej później jak wszelkie dolegliwości poporodowe miną to wskoczę w swoją ulubioną piżamę ;D
Co do tycia w ciąży...ja się cieszyłam że w końcu przytyje. Mam 173cm wzrostu a ważyłam 52kg. Nigdy nie ograniczałam się w jedzeniu a waga zawsze stała w miejscu. Teraz ważę 62kg ale nie zauważyłam żebym gdziekolwiek przytyła znacząco. Wszystko poszło w brzuch i cycki (co mnie najbardziej cieszy

- tolad662
-
- Wylogowany
- gadatliwa
-

Ja zachcianki mam ale nie takie o jakich zawsze się słyszało, typu ogórek kiszony z czekoladą

Wiem, od paru dni marzy mi się taka kawka smaczna. Jakieś duże latte słodkie

- mila
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
co do zachcianek to w tym momencie właściwie to nie mam w ogóle w pierwszym try.to taka przewaga pomarańczy,mandarynek, soków pomarańczowych ale minęło teraz jem dużo mniej niż w poprzednich miesiącach co prawda nie obżerałam się tak z umiarem ale waga poszła na maksa 13 kg co miesiąc właściwie było 2 na plusie w tym momencie to myślę że zamknie się gdzieś w ok 20,chyba mamy to rodzinne
co do koszul to popieram po porodzie myślę że koszule sprawdzają się najlepiej
co do wózka to ja chyba nie chcę ze skrętnymi kołami

- Joasia B
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- GabiSBB
-
- Wylogowany
- budujemy zdania
-

- monis90
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
Jeśli chodzi o skretne kola w wozku to jes to jeden z moich podstawowych kryteriów do spenienia. – mam 160cm i niezbyt dużo siły także nie wyobrażam sobie jazdy wózkiem bez skętnych kól. Ile siły trzeba włożyc w każdy manewr.widze jak się moja sąsiadka podobnych gabaryow męczy i nie chche mieć tak jak ona… poza tym zawszemożna je zblokowacgdy zachodzi taka potrzeba
Faktycznie jeśli chodzi o te koszule to tego aspektu nie wzielam pod uwagę. Ja raczej zmarzluchem jestem głównie spie w piżamie żeby mi nigdzie zimno nie było.ale faktycznie po porodzie się jest obolałym i pewnie jakas guma albo szew w kroku by uwierał poza tym to wietrzenie… no ale wytłumaczcie mi dziewczyny jak masz wietrzyc to krocze chyba nie leżysz w łózku bez gaci bo przy noworodku raczej sobie nie poodpoczywamy. A chodzenie bez majtek raczej może być uciążliwe ze względu na krwawienie…. Jakies magiczne tricki ? Hehe przynajmniej całe szczęscie że nikt cie już tam nie dotyka bo to musiałby być
Koszmar.
Zachcianki…. wczoraj hamburger a tuż po nim porcja lodów śmietankowo czekoladowych – za pół godziny kilka kopytek…. Najbardziej mnie ciągnie do wszelkiego rodzaju czekoladowych pyszności ale za to ogórasy kiszone też bardzo lubie i prawie do każdego obiadu mam jednego na talerzu( tak oprocz tej surówki która akurat jest) Jem generalnie wszystko na co mam aktualnie ochotę. Mama już na mnie krzyczy ze nie zgubie kilogramow po porodzie. W moim obecnym stanie – 55kg nie wygladam nadal szczupło, także się tym nie przejmuje. Tym bardziej ze mąż mówi że bardzo kobieco ( niewiem tylko czy mówi na serio czy tak żeby mi przykro nie było

Tolad- marzy ci się kawa… nie pijesz w ogóle? Ja codziennie pije jedną. Nie słyszałam jeszcze że nie można pic kawy w ogole. Tylko żeby nie przesadzac…
Joasia – trzymamy kciuki, przyzwyczaisz Się z pewnością.
Ale się rozpisałam…. 2 strony miałam do nadrobienia pozdrowienia
- agulka901
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-
- Otrzymane podziękowania: 1
Ja mieszkam na wsi, droga piaskowa, ale często jeździmy do miasta. Sąsiad na szczęście miał wózek z gładkimi kołami które można blokować i jemu sprawdził się w 100% na nasze wiejskie i na miejskie drogi.
Dziewczyny ja was podziwiam!!! Ja nie mogę patrzeć na igłę bo mam ciarki i robi mi się słabo. A co dopiero samemu sobie robić zastrzyk!!! Pewnie gdybym musiała to bym to jakoś przetrwała ale na samą myśl mi słabo...
Kochane powiedzcie mi jak poznać że macica się stawia? Lekarz kazał mi brać no-spe w razie gdybym poczuła skurcze, nawet bezbolesne. Tylko nie wiem kiedy to niby następuje. Brzuch zawsze miałam twardy przed ciążą i teraz zastanawiam się czy to nie przez mięśnie. Czasem czuje jak twardnieje z jednej strony ale to raczej Adam się do mnie wypina...
I jak to jest z położeniem maluszka? Byłam u gina w piątek i powiedział że mały ma położenie miednicowe. Do kiedy dziecko powinno się odwrócić główką w dół? Boje się że niedługo nie będzie miał miejsca a ja dalej czuje ruchy w dole brzucha, czyli pozycji raczej nie zmienił...
- Joasia B
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-

- Joasia B
-
- Wylogowany
- pierwsze słowa
-