- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Otrzymane podziękowania: 0
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ale to opinia nie używającej wózka
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Jeszcze myślałam z czego jest zrobiony tamten wózek, bo żeby nie był to materiał, który Ci zaraz zardzewieje
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
Tolad, a jak zamierzacie przetransportować Malucha do domu? W moim mieście w szpitalach nie wypuszczają dzieci bez fotelika. Tzn. możesz se dziecko wyjąć z fotelika i przewieźć na rękach,ale z oddziału wychodzi w foteliku. Dla mnie było oczywiste, że ze szpitala dziecko wraca do domu w foteliku, ale w rodzinie mojej i mojego męża wywołało to ogromną burzę. Na szczęście w moje rodzinie o losie dzieci decydują ich rodzice a nie dziadkowie
- Zuza_204
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Co do wozenia dzieci w nosideku/ foteliku tez uwazam ze w pojedynczych sytuacjach. W koncu to fotelik samochodowy, do wozenia jest wozek
- Aga77
- Wylogowany
- budujemy zdania
Zuza ja miałam przy starszym synu bardzo podobny wózek i nie polecam go był bardzo ciężki bo ważył 19 kg do tego dziecko z zakupami było mi ciężko pokonać 5 schodków. Głęboki nawet spoko się prowadziło ale spacerówka była MASAKRA nawet za darmo nie chciałabym tego wózka
Ja też mam duży dylemat ale chyba zdecydujemy się na ten www.babydesign.eu/produkt/id/65 ma dobre opinie duży koszyk i gondola też spora oglądałam go w smyku jest to polski producent firma znajduje się pod Częstochową.
A co do koszul tez nie przepadam ale mam 3 i chyba mi to wystarczy potem jak każda wskoczę w piżamkę
- Renata Anna
- Wylogowany
- rozmowna
Witam się w ten mroźny, wtorkowy wieczór.
Chyba moja deprecha mija. Od dwóch dni czuję się lepiej. Nawet przytulanie było. Powoli zaczynamy wszystko organizować. Mąż robi przemeblowanie w sypialni, żeby łóżeczko się później zmieściło. Ja poprzebierałam ubranka po Celinie, poprałam w proszku lovella. Teraz się suszą, a jutro prasowanko, układanko i niech już czekają gotowe. Przynajmniej mam świadomość co muszę dla małego dokupić.
Na imię jeszcze się nie zdecydowaliśmy. Ale jeszcze trochę czasu mamy
Na wadze + 4kg
Nie wiem jak u Was, ale mnie mały tak mocno się wygina i kopie, że czasami sprawia mi ból. Miałam nawet kilka razy taką sytuację, że uderzenie było tak mocne, że aż zgięłam się w pół. W sumie nie tyle z bólu, co z zaskoczenia. Z Celinką tak nie miałam... Silny chłop
Pozdrawiam
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Oj za mna ciezki dzien. Mielismy tez dzis zajecia ze szkoly rodzenia, tym razem bylo spotkanie z pania doktor z oddzialu noworodkow. Znowu duzo przydatnej wiedzy
Co do pizamy ze spodniami to rozumiem ze moze sie wydawac wygodniejsza ale jednak w szpitslu gdzie bedziemy chwile po porodzie a co za tym idzie pewnie mocno obolale tam na dole spodnie moga jednak byc niewygodne. Do tego ciagla obserwacja i badania. Ponadto w domu zalecaja zeby jak najwiecej wietrzyc gojace sie krocze a w spodniach raczej moze to byc niewygodne. No i jeszcze kwestia tego ze moze sie okazac ze konieczna bedzie cesarka, gumka od spodni na gojacym sie rozcieciu to chyba niezbyt dobry pomysl :/ Zwykly tshirt jako koszula po porodzie to tez raczej lipa no bo jak przykladac dziecko do piersi?
Tak czytam o tym ze niektore z was przytyly zaledwie 2-4 kg i zastanawiam sie czy to nie jest za malo? Konsultoealyscie to z lekarzem? Dzis czytalam ze w 28 tyg ma sie 8-11,5 kg na plusie. 2 kg wydaje mi sie bardzo malo skoro dziecko juz wazy ponad kilo, do tego 1,5 l wiecej krwi, wody plodowe, macica... Ale to pewnie zalezy tez od wagi sprzed ciazy.
Co do wozka to u nas temat otwarty. Na razie dzis kupilam lozeczko z calym ekwipunkiem
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja w jednej ksiazce mam napisane ze max to 12kg, w innej zas 16.
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
taki ze mnie ranny ptaszek,ale wielki śpioch wieczorem Zimno potwornie za oknem.
Gabi moja pani dr nie sugeruje, że za mało tyje, a mnie bardzo to cieszy. Z poprzedniej ciąży byłam na tym etapie jakieś 8kg. Teraz jest mi ciężko robic różne rzeczy, a co dopiero jakbym była większa. Póki co pomiary dzidzi są w normie więc nie ma powodu do niepokoju. Będzie mniej wałeczków do zrzucenia, choć najwięcej i tak można nabrać masy w IIItry - tzn. ja wtedy najwięcej przytyłam w ciąży. W całej w sumie 17kg. Jak teraz będzie 5 to będzie dobrze - choć realnie patrząc do 9może dobiję. Nie chce wyjść na wariatkę, ale bardzo zwracam uwagę na toco jem pomimo braku cukrzucu właśnie po to żeby nie było za dużo tych kilogramów - zwracam uwagę nie oznacza, że jestem na diecie po prostu zamiast ptysia z bitą śmietaną wybieram jabłko.
T-shirt jest świetny tylko do porodu, potem rzczywiście koszula z dostępem do mleczarni. Po porodzie przystawiłam syna do piersi podwijaąc koszulkę do góry podczas gdy lekarz szył moje rozwalone to i owo
Aaaaa i jeszcze coś..."Do tego ciagla obserwacja i badania". Gabi obserwacja TAK! Badania NIE! Jak CIę ktoś tam spróbuje dotknąć to zaręczam CI, że będziesz gryzła kopała i używała wielu niecenzuralnych słów. Będą przychodzić i macać po brzuchu czy macica się obkurcza, oglądać "odchody poporodowe" czy nie ma skrzepów krwi i jeszcze będą jęczeć, że "chodzić bo macica musi się obkurczać" (to tekst zasłyszany 3godz po porodzie ).
Aga my mieliśmy podobny - co do wymiarów i konstrukcji tylko straszy, ale pisałam o tym kilka postów wyżej
Udanego dnia dziewczynki
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do pizamy ze spodniami to rozumiem ze moze sie wydawac wygodniejsza ale jednak w szpitslu gdzie bedziemy chwile po porodzie a co za tym idzie pewnie mocno obolale tam na dole spodnie moga jednak byc niewygodne. Do tego ciagla obserwacja i badania. Ponadto w domu zalecaja zeby jak najwiecej wietrzyc gojace sie krocze a w spodniach raczej moze to byc niewygodne. No i jeszcze kwestia tego ze moze sie okazac ze konieczna bedzie cesarka, gumka od spodni na gojacym sie rozcieciu to chyba niezbyt dobry pomysl :/ Zwykly tshirt jako koszula po porodzie to tez raczej lipa no bo jak przykladac dziecko do piersi?
gabi święte słowa. wyjelas mi to z ust. w szpitalu i co najmniej 2 tygodnie po porodzie raczej zalozycie spodnie tylko gdy beda specjalni goście. nie ma co sie oszukiwac, nawet po cesarce macica sie kurczy, krew leci a ty musisz sie czesto podmywac. potem nosicie co chcecie ale na początku raczej nie polecam nic innego. tym bardziej że moja siostra po cesarce szarzowala i zaczela nosic spodnie no i nabawila sie zeje.... infekcji i chodzila i przeklinala pomysl noszenia spodni.