BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #824651 przez Zuza_204
Witaj monis
margolec nikt Ci nie może zabronić jeśli chcesz to idź ja słyszałam ,że nie powinno się w ciąży oglądać trupów. Ja miałam na początku stycznia pogrzeb wuja, ale nie poszłam ze względu na to że bardzo bym się denerwowała a to jest nie wskazane w ciąży, o przesądach nie myślałam nawet.
Joasia dobrze że nic się nie stało, uważaj na siebie :)

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #824654 przez tolad662
Moniś opowiadaj jak Ci ciąża mija.

Margolec ja nie słyszałam takiego przesądu ale osobiście bym poszła.

Joasia uważaj na siebie, na dalsze wyprawy staraj się jednak wyruszać z kimś o ile to możliwe, profilaktycznie :)

10 lata 11 miesiąc temu #824656 przez monis90
Jejku, z tego co napisała Joasia aż mnie ciarki przeszły... Teraz w ogóle się ślizgawka może dopiero zacząć u mnie zimno i mokro także na dwór jak nie musze nawet nie wychodze.
Tolad ja się śmieje że mi tylko w ciąży chodzić :) czuję się fantastycznie od samego początku. Nawet specjalnie nudności nie miałam. Teraz dopiero mnie troche plecy zaczynają pobolewać ale chyba każda z nas przez to przechodzi. Synek ładnie rośnie, dużo kopie mamę i lubi słodkości :) hehe
przytyłam ok 9 kilo jak do tej pory także jeszcze nie ma tragedii :) wy ile przytyłyście?

Tydzien temu byłam u gina i mam cudne zdjecie 3d mojego Filipka :) oglądam je cały czas i chyba nigdy mi się nie znudzi :)
Dziewczyny kogo się spodziewacie? Wszystkie znacie płeć waszych dzieciątek?

10 lata 11 miesiąc temu #824664 przez Zuza_204
Ja będę miała chłopca Huberta a przytyłam jak na razie 3 kg :)

10 lata 11 miesiąc temu #824670 przez monis90
Zuza to bardzo mało :) Ja do czwartego miesiąca nic nie przybrałam a potem sie zaczęło. :) Ale z tego co zauważyłam to rośnie mi tylko brzuch. Ręce i nogi nadal szczupłe :)

10 lata 11 miesiąc temu #824679 przez Zuza_204
Ja od 12 tygodnia jestem na diecie mam cukrzycę ciążową :( to chyba dlatego

10 lata 11 miesiąc temu #824696 przez Joasia B
A ja schudlam na tej niedobrej diecie 3 kg w ciągu 3 tygodni czyli na razie do przodu mam 5 kg.

10 lata 11 miesiąc temu #824697 przez tolad662
U mnie też będzie Hubert, a przytyłam niby 6 kg ale dziś widziałam, że 2 spadły więc ogólnie 4 kg.
Mi znajomi mówią, że za surogatkę moge robić bo wyglądam (ponoć) bardzo dobrze :) i też dopiero teraz zaczynają się takie mocniejsze bóle, osłabienie itd. Mdłości nie miałam w ogólę :)

10 lata 11 miesiąc temu #824704 przez Margolec
No ja też czuję się całą ciąże dobrze, ale teraz kręgosłup coraz mocniej mi dokucza. Chciałam się zapisać na jogę dla ciężarnych, ale w moim mieście nie ma :-( Strasznie Wam współczuję tej cukrzycowej diety. Ja jadę w sobotę na krzywą cukrową i mam nadzieję, że wszystko będzie ok. Pod warunkiem, że tej glukozy w międzyczasie nie wyrzygam. W poprzedniej ciąży wspominam to badanie dramatycznie :-(

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #824705 przez majeczka22
AKTUALNA TABELKA

10 lata 11 miesiąc temu #824713 przez Zuza_204
Szczerze mówiąc to ja też do tej pory znosiłam wszystko dość spokojnie i łagodnie, ale ostatnimi czasy moje dziwne bóle krocza dają coraz bardziej znać o sobie i czekam tylko do 17 lutego i w końcu idę na urlop :)

10 lata 11 miesiąc temu #824751 przez monis90
To wynika z tego że chyba za dużo Snikersów zajadam że już 9 do przodu, a wy takie szczuplutkie.
Cukrzyca ciążowa... współczucia. Ale przynajmniej dobrze że zdiagnozowana i leczona. To najważniejsze żeby dziecku nic sie nie stało.
Ja badanie glukozy robiłam w sylwestra :) tak zamiast szampana to szklanka glukozy :P Na szczęście babka pozwoliła mi wkropić sok z cytryny i jakoś przełknęłam chociaż byłam bliska cofki :P
Zuza - jeszcze pracujesz? Długo strasznie. Ja do listopada pracowałam a teraz tylko szkoła w weekendy mi została a w tygodniu luzik :) Akurat się złożyło ze między kwietniem a majem będe miec miesiąc wolnego na uczelni to się dzieciątko odchowa troszeczke :)

10 lata 11 miesiąc temu #824762 przez Zuza_204
Tak pracuje. Ja po prostu bardzo lubię swoją pracę :laugh: a pracuje m.in przy becikowych :silly:

10 lata 11 miesiąc temu #824789 przez Joasia B
Monis, to,że Przytylam na razie tylko 5 kg nie znaczy,że jestem chudzinka :silly: Przed ciążą miałam sporo "na sumieniu" :blush:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka