- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Właśnie w wiadomościach mówili o kobiecie, która straciła bliźnięta dzień przed cc aż łezka pociekla. Słyszałyście?
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
- agulka901
- Wylogowany
- pierwsze słowa
- Otrzymane podziękowania: 1
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Ja mam zaledwie kilka ciuszków. Mój mąż jak je zobaczył, to dotykał i rozpinał, a banan na twarzy robił się coraz większy. W końcu ubrał w kaftanik poduszkę w kształcie wałka, wariat jeden
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ojciec dzieci się wypowiadał, że już wszystko naszykowane mieli, pokoik czekał aż wrócą ze szpitala
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Co do znieczulenia, to w moim szpitalu nie ma ZZO tylko jest tylko dolargan dożylnie. Gdyby byłą możliwość ZZO nawet bym się nie zastanawiała ani sekundy, odrazu prosiłąbym o nie. Morfiny nie może być w szpitalu w jako jednego ze środków znieczulających, bo morfina to Bardzo silny lek narkotyzujący i poszliby siedzieć, gdyby coś takiego zaaplikowali rodzącej .
Co do drugiego porodu i kolejnego, to NA OGÓL jest nie trudniejszy jak pisze Gabi, tylko łatwiejszy, bo mówiąc po ludowemu: Szlaki zostały już przetarte . Oczywiście są wyjątki, ale miejmy nadzieję, że żadna z nas rodzących po raz kolejny nie będzie do nich należała.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Ewelkaa
- Wylogowany
- rozmowna
A dolargan to pochodna morfiny, kfora daje mocnego krecka i raczej odwraca mysli od bolu, ale samego bolu nie wycisza.
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Anulka myslenie w pierwszej ciazy pewnie kazda ma podobne
A plan porodu jest obowiazkowy? Jak to z tym jest?
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Maluszek teraz według USG jest w 29 tc i termin wyszedł już na 5 kwietnia. Ale to kwestia tylko 3 dni i jeszcze może wszystko się zmienić z jedną lub drugą stronę. Maluszek teraz w swoim 29 tcrozwoju, waży1367 gr. Lekarz powiedział, że końcowa waga może być podobna jak u Julusia , a Julianek urodził się 3800.
Widzieliśmy buźkę maluszka w 3D, mąż na początku był, nie za bardzo wierzył, że da się zobaczyć tak dobrze dzieciątko, ale gdy ujrzał buźkę malca, aż łzy miał w oczach. A wczoraj właśnie miał swoje urodzinki, 37 latek i powiedział, że lepszego prezentu nawet sobie wymarzyć nie mógł
Powiedział, że widzi podobieństwo w rysach twarzy maluszka do Julianka, gdy się urodził . A ja nie wiem czy widzę . Dla mnie najważniejsze, że zdrowy nasz drugi synuś .
Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
DOŁĄCZ i TESTUJ :
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Anulka - super zdjecia i swietne wyniki - bardzo sie ciesze
Margolec ile wazyl twój synus jak sie urodzil?
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Co do nacinania to uwazam ze wiedza jest lepsza od niewiedzy. Dziewczyny pisaly ze bardzo sie tego boja wiec zamiast wkrecac sie w taka chora srube ze ja tez i ze masakra i ze o bize co to bedzie wole napisac to co wiem ze szkoly rodzenia od poloznej ze swojego szpitala. A wiem ze moge zaznaczyc w ppanie porodu ze jesli nie ma wskazan medycznych to nie chce byc nacinana. I tyle. Nie oznacza to ze ja to zaznacze ani ze kazda z nas ma tak napisac. Poinformowalam te ktore sie boja o takiej mozliwosci. Jednak wole szukac rozwiazan w zyciu niz dawac sie wkrecac w spirale strachu i co to bedzie co to bedzie.
Morfine u mnie wszpitalu podja i mam ta informacje od poloznej i swojego lekarza. Moze faktycznie jest to pochodna, nie wiem. Otrzymalam wyrazna informacje o stosowanych srodkach przeciwbolowoych i wsrod nich jest morfina.
A o tym ze kolejny porod jest gorszy badz taki sam to wiesz...to byla ironia.
Dziewczyny, zadna z nas nie jest lekarzem ani wyrocznia. Wchodzimy tu zeby sie powymieniac przezyciami, doswiadczeniami, wrazeniami. Kazda z nas ma prawo podejsc do swojego porodu jak chce. Ja sie go nie boje i czekam na niego jak na gwiazdke kiedy to dostane najpiekniejszy prezent na swiecie. Nie jest mi latwo gdy w odpowiedzi czytam ze tez tak mialyscie a zycie pokazalo ze porod to rzeznia i ze sama sie przekonam itd. Dobre rady sa dobre gdy sa dobre.
A co informacji o smierci tych dzieciaczkow to staram sie unioac takich newsow i zbierac tylko szczesliwe historie, np takie jak te opisane na www.vivatporod.pl Codziennie czytam sobie przynajmniej jedna historie i jest mi dobrze
Udanej niedzieli!
- majeczka22
- Wylogowany
- budujemy zdania
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
potwierdzam ze nacinanie nie boli i ladnie siegoi.
chyba megi dawno sie nie odzywala. napisz cos kocahan