- Otrzymane podziękowania: 0
- /
- /
- /
- /
- Kwietniówki 2014
Kwietniówki 2014
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
Ja myślalam, że ten plan porodu to coś z czym ja muszę przyjść już do szpitala, muszę podpytać znajomej jak to jest w tym co chce rodzić.
Majeczkapomocne te Twoje tabelki, dzięki
Tweety ona miała mieć jakieś problemy z netem.
Ale głupi sen miałam, poszłam w dniu terminowego porodu do szpitala z informacją, że rozwarcie mi się jakieś robi. Tak o, z roboty wyszłam i poszłam Zero skurczy A Pan doktor, że no niby się robi ale do jutra będzie się robić to mam iść do domu i tam poczekać i jutro po pracy przyjść I tak też zrobiłam aha ale na sam poród już się obudziłam
Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
megi, przyłączam się do pytania, co u ciebie?? Jak zdrówko?
Nie wiem jak wy, ale ja postanowiłam ćwiczyć co drugi dzień. Zastanawiałam się nad jogą dla ciężarnych, ale nie ma w necie zbyt dużo ćwiczeń, więc musiałabym kupić płytę. Długo szukałam i chyba wreszcie znalazłam bezpieczne ćwiczenia, które mogłabym wykonywać bez obawy, że zaszkodzę maleństwu
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
Surenka pozytywnego myslenia nigdy za wiele a cwiczenia to podstawa jeski chcemy sie dobrze przygotowac do porodu. Przeciez porod to przede wszystkim wysilek fizyczny, trzeba byc w dobrej kondycji Spacerki, cwiczenia oddechowe , cwiczenia miesni kegla staram sie wykonywac codziennie. Do tego 30 min cwiczen z ksiazki Preeti Agraval a od przyszlego tygodnia gdy skonczy sie remont i bede miala miejsce zaczynam wlaczac cwiczenia na pilce. Joga to tez wspaniala sprawa! Jesli ciaza przebiega prawidlowo i lekarz nie widzi przeciwskazan to cwiczenia sa jsk najbardziej wskazane. Daj znac jak Ci idzie
- GabiSBB
- Wylogowany
- budujemy zdania
- Przyszła szczęśliwa mama
- surenka
- Wylogowany
- pierwsze słowa
Anulka, synek nie dość że piękny, to jeszcze wygląda na szczęśliwe, mocne dziecko, słodko
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
Ja nawet nie wiedzialam ze istnieje takie cos jak plan porodu
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Wiesz Surenka , już kilkakrotnie od innych słyszałam, że patrzą na naszego Julianka i mówią, że widać, że jest dzieckiem szczęśliwym . To bardzo miłe a jeszcze bardziej budujące dla nas z mężem. Bo jakiś specjalnie, nic nadzwyczajnego nie robimy, tak sama jak inni rodzice wychowujemy naszego brzdąca, kochamy. Może to z tego powodu, że mamy takie trochę osobowości, że czasem zachowujemy się jak dzieci z mężem , np. robimy sobie wojnę na poduszki lub latamy po domu i oblewamy się wodą , a Julek wtedy aż sika ze śmiechu z nas . No i ja często do niego mówię w żartobliwy sposób, czasem wyśpiewując wszystko. Pewnie ze strony wygląda to przekomicznie i nie jedna osoba pomyślałaby, że czy na pewno ze mną jest wszytko OK, i "czy wszyscy w domu są zdrowi" .
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- Anulka
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Moja znajoma gdy rodziła w zeszłym roku, to przed pójściem do szpitala, wydrukowała sobie prawa pacjenta, na wszelki wypadek, gdyby zabronili jej mężowi być przy niej na sali po porodzie, bo każda z nas ma prawo do tego.
www.rodzicpoludzku.pl/Prawo-do-opieki-i-...-bliskiej-osoby.html
Gabi ja mięśnie Kegla ćwiczyłam w poprzedniej ciąży tak od 6-7 miesiąca ciąży. Dobrze mi szło, ale po porodzie wszytko szlag trafił , wszytko się rozciągnęło tak, że leciało mi przy kichnięciu, potem przestało. A gdy tylko zaszłam w drugą ciążę, znowu leci, mimo, że ćwiczę, to jednak widzę, że Kegliki moje są baardzo rozciągnięte, nie wiem, ale zobaczę jak będzie po porodzie i jeśli nadal mi będzie "przeciekać" to zdecyduje się na laserowe podkoregowanie ich.
DOŁĄCZ i TESTUJ :
testmetoo.com/dolacz-do-nas/?token=f961f...39834dc9de0600db11eb
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
www.szpitalzelazna.pl/userfiles/file/aktualnosci/planporodu.pdf
A zewnątrzoponowe 700zł ;/ choć NFZ płaci im za to. Znalazłam jakiś artykuł, niepochlebny i nie pierwszy raz czytam że to miejsce nastawione na zarobek. Chyba jednak zmienię szpital
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Ja znalazłam coś takiego na stronie mojego szpitala:
www.szpitalzelazna.pl/userfiles/file/aktualnosci/planporodu.pdf
A zewnątrzoponowe 700zł ;/ choć NFZ płaci im za to. Znalazłam jakiś artykuł, niepochlebny i nie pierwszy raz czytam że to miejsce nastawione na zarobek. Chyba jednak zmienię szpital
ja tam sobie go chwale jakbym drugi raz rodziła w w awie to tez tam. fakt, biorą kasę za znieczulenie ale ja sie nastawilam ze to nasz wydatek i juz. zreszta nie zdazyla wziąć bo za szybko bylo rozwarcie 7cm. plan porodu mialam ale nikt go nie oglądał. a specjalista jaki mnie szyl po porodzie pierwsza klasa.
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- tolad662
- Wylogowany
- gadatliwa
- Margolec
- Wylogowany
- budujemy zdania
Co do planu porodu to idea myślę, że fajna (jak rodziłam to go nie było), ale wydaje mi się, że to tylko idea, bo niby skąd mam wiedzieć w jakiej pozycji chce rodzić dziecko - no w takiej, której mi będzie najbardziej komfortowo, w takiej, w której będzie mnie bolało najmniej. Albo skąd mam wiedzieć z czego chce korzystać podczas porodu...no jak to z czego ze wszystkiego co mają żeby mi ulżyło. Ja chciałam - przed porodem - rodzić w pozycji najlepiej stojącej albo kucznej, ale okazało się, że moje nogi na to nie pozwoliły - tzn. nie byłam w stanie ustać ani kucać i skończyło się tak że rodziłam (podobno w najbardziej niehumanitarnej, PRL-owskiej pozycji) na leżąco. Miałam świetną położną, która proponowała różne pozycje, ale ta była najbardziej komfortowa. Tak więc skąd mam wiedzieć co mi będzie najlepsze...
Z drugiej strony w planie porodu można zaznaczyć czy się chce znieczulenie, czy wyraża się zgodę na nacięcie krocza i takie tam, ale skąd ja mam to wiedzieć przed porodem. Mam wrażenie, że perspektywa zmienia się podczas samego porodu i co wtedy jak zmienimy zadanie? lekarz czy położna mogą powiedzieć nic z tego, przecież w planie porodu jest inaczej.... Jakaś idee ta dla mnie niedopracowana.
- Asia K
- Autor
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
- Otrzymane podziękowania: 35
- tweety
- Wylogowany
- mistrzyni słowa
Tweety też słyszałam pochlebne opinie, nawet od znajomej która musiała na korytarzu leżeć. Z drugiej strony ponoć jest tam ciągły tłok, wszystkie ciężarne pchają się tam. Nie chce leżeć na korytarzu choć to jest możliwe wszędzie, nie przewidzę. A inflancka ma wszystko za darmo, jest nowo wyremontowana i również zachwalana. Oj nie wiem...
kolezanka rodzila tam i jest zadowolona. i tak zalezt na jaka polozna trafisz bo to ona stanowi twoj porod
co do zofii to ja niezle trafilam. na porodowce akurat byl spokoj, tylko 2 kobitki rodzily w nocy ze mna, potem okazalo sie ze nie ma miejsca na salach i od porodu o 10 lezalam w sali porodowej do 17 prawie. luksus bo to pojedyncze sale i naprawde odpoczelam. wiec nikt mnie na korytarzu nie polozyl tylko czekali na wypisy. na minus powiem ze trzymaja krotko w szpitalu i po cesarce laski wychodzily 2 doby pozniej. jak dla mnie troche wcześnie ale co kto lubi. przemial tam jest, fakt, ale na inflandzkiej spodziewalabym sie tego samego. tez duzo kobiet tam rodzi bo za darmo znieczulenie.