BezpiecznaCiaza112023

Kwietniówki 2014

10 lata 11 miesiąc temu #824792 przez kwietniowa_mama
Witaj monis miło, że dołączyłaś :) :)
Ja spodziewam się synka Gabrysia:)

Jak na razie przytyłam 7kg i wszyściutko poszło w brzuch :P

Prosimy zaloguj się lub zarejestruj się na forum się, aby dołączyć do rozmowy.

10 lata 11 miesiąc temu #824804 przez Ewelkaa
ale tu się dzieje :) Witam nową mamusię. Ja walcze z cukrzycą, wiec na :-) + mam 6 kg i sukcesywnie spadam z wagi. Będę miała Zosię, jedną z niewielu kwietniowych dziewczynek :)

10 lata 11 miesiąc temu #824814 przez surenka
Z tym pogrzebem to trzeba uważać, żeby nie złapać grypy. Teraz tak zimno, nie tylko na zewnątrz, ale i w kaplicy. Poza tym cała ceremonia długo trwa, a jak zechce się do toalety, czy cóś no to gorzej, bo nie ma jak. Co do przesądów to ja również nie wierze w te wszystkie bzdury.
No ja odpukać też dobrze się czuję. Najgorszy był I trymestr, a teraz to pikuś :)
Pamiętajcie o jutrzejszym Dniu Babci :)
A wiecie co, już nie mogę dla siebie dopasować spodni i jutro lecę do szmateksu po długą spódnicę :laugh: W domu ciepło, to mogę sobie pofolgować. ale dzisiaj w piżamie latam w ciągu dnia, a to już lekkie przegięcie :huh: W tym tygodniu zamierzam dokupić ciuszków małej, zrobiłam na nie miejsce w komodzie w sypialni. A na te ubranka co już są mąż mówi, że to zestaw małej księżniczki :laugh: taakie to wszystko słodkie w różowych barwach z bajecznymi naszywkami :)

10 lata 11 miesiąc temu #824861 przez tweety
witam monis. ja bede miala Adasia a w domu siedze od poczatku bo mam malego brzdaca 8 miesiecznego :)
na plusie chyba 7kg

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #824869 przez Asia K
Zuza a pracujesz 8 godzin dziennie? Ja tak i nie wiem czy to dobrze :S

Witam nową mamusie- ja bede miec córcie Aśke , a przytyłam +9

Joasia - dobrze ze tylko na strachu sie skonczyło

Część wiadomości jest ukryta dla gości. Proszę zaloguj się lub zarejestruj aby ją zobaczyć.

10 lata 11 miesiąc temu #824870 przez GabiSBB
Hej Monia! Witamy na naszym forum!
Ja spodziewam się synka Franka, w tej chwili na plusie mam 11 kilo, więc wychodzi na to, że największa bania ze mnie ;) Czuje się dobrze, od października w domu na L4 bo niestety byłam na podtrzymaniu w szpitalu w 13 tygodniu.

Co do przesądów to ja miałam być chrzestną córki kuzynki męża. Ale moja teściowa wkręciła mi, że absolutnie w ciąży nie można trzymać dziecka do chrztu, bo to przynosi nieszczęście albo temu chrzczonemu, albo temu w brzuszku. No i sorry, wiedząc, że jest to tylko glupi zabobon jakoś nie potrafiłam zaryzykować...Dużo osób tego nie rozumiało, że ja, taka realistka a w głupie zabobony wierzę, ale gdyby to chodziło o mnie to bez mrugnięcia okiem bym "zaryzykowała", jednak nie gdy chodzi o nasze dzieci...Zadziałał chyba ten słynny instynkt lwicy, która za wszelką cenę będzie bronić swoim małych ;)

O pogrzebie nie znam przesądów ;) No oprócz tego, że faktycznie może być zimno, ludzie wkoło zawirusowani, a sama ceremonia jest bardzo smutna :( Decyzja oczywiście nalezy wyłącznie do Ciebie, zwłaszcza jeśli czujesz potrzebę aby wziąć udział w tym ostatnim pożegnaniu. Przesyłam również wyrazy współczucia dla Ciebie i męża.

10 lata 11 miesiąc temu #824871 przez Zuza_204
Tak pracuję 8 godzin dziennie. Ale uznałam że jak lekarz nie zabrania ja jeszcze w miarę chodzę to pracuję i już. Jak będę się źle czuła to wezmę L4

10 lata 11 miesiąc temu #824877 przez Asia K
mi chodzi o promieniowanie z komputera - niby nie jest udowodnione ze to szkodliwe , ale ... no ja innego wyjscia nie mam i do 9 miecha i tak bede pracowac ale obawy mam i zastanawiam sie czy ty tak samo czy mnie uspokoisz :S

10 lata 11 miesiąc temu #824879 przez GabiSBB
Asia K ja mimo że do pracy nie chodzę to też spędzam cały dzień przed komputerem z racji dodatkowych zajęć. Wydaje mi się, że bardziej szkodliwe od promieniowania komputera jest nasza postawa, to jak siedzimy. Sama widzę po sobie, że jak siedzę cały dzień, nie poćwicze, nie zrobię sobie przerwy, to mam mega bóle w pośladkach i w dole pleców i ogólnie jestem bardzo osłabiona.

10 lata 11 miesiąc temu #824880 przez Zuza_204
no ja oprócz siedzenia tylko przy kompie obsługuję klientów więc nie siedzę przy nim całe 8 godzin, czytała gdzieś że niby te nowe monitory nie są niebezpieczne ale mimo wszystko żeby co godzinę lub dwie robić sobie przerwę i wyjść z pomieszczenia w którym jest komputer
Osobiście jestem zdania, że gdyby to było szkodliwe to lekarz by nam zabronił pracować przy komputerze.

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #824888 przez Margolec
Gabi, co do bycia chrzestną...w święta byłam chrzestną córki mojej siostry i oczywiscie też był komentarze, że mi nie wolno i takie tam. Ale jakoś to była decyzja moja i mojej siostry i nikomu nic do tego, a komentarze? trudno.

Ja nie pracuje - przed pierwszą ciążą pracowałam i potem byłam na wychowawczym , teraz jestem na L4 ale tylko poto żeby dokończyć studia. Studiuje dziennie więc codziennie praktycznie jestem na uczelni, ale mam powoli dosyć, doskwierają mi mrozy, ślisko, i bóle kręgosłupa...

Ślisko dziś strasznie, mało się nie przewróciłam jak Małego zaprowadzałam do przedszkola, a najgorsze, że znowu muszę jechać w miasto - komunikacją miejską. Trzeba potrenować: "Przepraszam, jestem w ciąży proszę mi ustąpić miejsca:-)"

10 lata 11 miesiąc temu #824938 przez tolad662
Racja te nowe monitory nie są szkodliwe tak jak staruszki kiedyś, ważne żeby rozprostowywać kości co jakiś czas :)

Mnie ta pogoda przeraża, jest cholernie zimno, co nie zerknę na termometr to dycha na minusie :( ciągle pada, jak nie śnieg to marznący deszcz. Ślisko niesamowicie i wieje na dodatek, wychodzić to mi się w ogólę nie chce. Nawet mi zakazali, mama to krzyczy że się na brzuch wywrócę, NieMąż to samo- jak nie masz po co nie wychodz, także sam zakupy robi po pracy. Przewietrzyła bym się chociaż :(

10 lata 11 miesiąc temu #824950 przez Ewelkaa
U mnie tez pogoda byle jaka, mroz i pada blizej nieokreslone cos. Wczoraj na zakrecie troche samochod mi uciekl i stracha zlapalm, mialam jechac na zakupy, ale odpuscilam :) A dzis poszlam do piekarni i prawie zemdlalam :( stalam w kolejce i czulam, ze zaraz odplyne, wiec mowie do babki, zeby mi dala szybko bulka, bo zle sie czuje, mam cukrzyce i chyba spadl mi cukier, wiec pani spanikowana dala mi szybko te bulke, usiadlam na parapecie i skubalam ja az zrobilo mi sie lepiej. I tak sobie mysle, ze chyba nienadaje sie do samotnych spacerow :( Ja juz chce, zeby byl koniec marcaaaaaa

10 lata 11 miesiąc temu - 10 lata 11 miesiąc temu #824965 przez tolad662
O cholera Ewelka, bez śniadania nie wychodz! Jeszcze troche nam zostało :) Już niedługo

100krotka pokaż jaki kupiliście termometr. Któraś coś doradzi?

10 lata 11 miesiąc temu #825013 przez Asia K
Zazdroszcze tym co nie musza wychodzic na dwór :dry:

Moderatorzy: kasiorailonanatmur11
Reklama

Bestsellery

• Koszulka Regularna mama

Regularna mama

• Koszulka Brioko baby

Brioko Baby

• Dzienniczek ciąży

Dzienniczek ciąży

• Dzienniczek żywienia dziecka

Dzienniczek żywienia

• Dzienniczek żywienia maluszka